NRK > Nyheter

Tirsdag, 27 Juli, 08:18

NRK - 27 mai 20 kl. 13:47

Truer med å stenge sosiale medier

USAs president Donald Trump truer onsdag med å regulere eller stenge sosiale medier. Han skriver på Twitter at sosiale medie-plattformer stenger for konservative stemmer. Det skjer dagen etter at Twitter markerte to av meldingene hans som villedende..
Les mer på NRK


Les mer om:
USAs, Donald Trump, Twitter

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Truermed å , stenge, sosiale, medier
P4 - 27 mai 20 kl. 14:05

Truer med å stenge sosiale medier

Donald Trump truer med å regulere eller stenge ned sosiale medier. Det skriver den amerikanske presidenten på Twitter to dager at to av hans meldinger ble markert som villedende. Trump skriver at sosiale medie-plattformer stenger for konservative stemmer.

Aftenposten - 27 mai 20 kl. 13:53

Trump truer med å stenge sosiale medier

President Donald Trump er rasende over at Twitter har merket to av meldingene hans som villedende og truer nå med å stenge sosiale medier..

P4 - 11 feb. 20 kl. 08:20

Halvparten av norske niåringer er på sosiale medier

Halvparten av norske niåringer er på sosiale medier. Det viser Medietilsynets nye undersøkelse Barn og Medier 2020 som blir lagt frem i dag Blant 9-18-åringene totalt er ni av ti på sosiale medier. Snapchat er mest populært, etterfulgt av TikTok og Instagram.

NRK - 28 mai 20 kl. 02:07

Presidentordre om sosiale medier

President Donald Trump vil torsdag signere en egen presidentordre om sosiale medier, opplyser Det hvite hus. Det er ikke kjent hva innholdet i loven vil være. Onsdag truet presidenten med å stenge sosiale medier..

VG - 27 mai 20 kl. 01:57

Donald Trump truer med å stenge sosiale medier etter faktasjekk-advarsel

For første gang har Twitter markert noen av president Donald Trumps meldinger som potensielt villedende. Nå truer han med å «sterkt regulere eller stenge de ned»..

P4 - 28 mai 20 kl. 07:03

- Feil å sensurere på grunn av frykt for sensur

- Å sensurere en plattform fordi man er er redd for sensur er ikke akkurat den rette reaksjonen. Det sier sjef for Facebook, Mark Zuckerberg. Donald Trump har truet med å kontrollere eller stenge sosiale medier, fordi han mener han er kneblet av Twitter, som denne uken merket to av hans meldinger som villedende.

NRK - 28 mai 20 kl. 04:54

Zuckerberg advarer mot sensur

Facebook-sjef Mark Zuckerberg mener trusselen om sensur ikke er den rette reaksjonen til en regjering som er bekymret for sensur. President Donald Trump truer med å stenge sosiale medier. Han vil torsdag signere en presidentordre om sosiale medier..

P4 - 12 feb. 20 kl. 15:32

– Barn under 13 år har ikke noe å gjøre på sosiale medier

Statsråd vil at voksne skal følge bedre med. – Barn som ikke er gamle nok til å være på sosiale medier, har ingenting der å gjøre. Det sier barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad.

NRK - 02 april 20 kl. 06:16

Greit med mer tid på sosiale medier

Fagpersoner mener det må være greit å gi barn og unge litt mer frislipp og tid på sosiale medier nå som barn ikke lenger kan treffe vennene sine fysisk. Flere mener sosiale medier og videosamtaler er viktige kanaler for å holde kontakten med andre..

P4 - 29 mai 20 kl. 08:24

Kan bli umulig å drive sosiale medier

Donald Trumps presidentordre kan gjøre det umulig å drive sosiale medier. Det mener IT-ekspert Torgeir Waterhouse. Trump signerte i går kveld en presidentordre om sosiale medier som vil fjerne selskapenes beskyttelse mot erstatningsansvar for hva brukerne legger ut.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Holder USA ansvarlig for brannbombe

Cubas utenriksminister Bruno Rodriguez hevder USA står bak et angrep med brannbomber mot landets ambassade i Paris. Dert skriver NTB. Brannvesenet opplyser at to brennbare gjenstander ble kastet mot den cubanske ambassaden.

NRK - 15 minutter siden

Rykkar etter melding om brann

Politiet i Agder skriv på Twitter at naudetatane rykker ut til Batteriodden i Kristiansand etter melding om brann i båt. Det er så langt uklart om det er personar i eller ved båten. Båten skal liggja inntil land..

NRK - 30 minutter siden

Medisiner gir dårligere effekt

Koronavaksinen har dårligere effekt for en rekke pasientgrupper. Felles for dem er at annen sykdom gjør at de går på immundempende medisin. Norske forskere undersøker hvordan koronavaksine virker hos pasienter på høyeffektive medisiner mot nervesykdommen MS..

NRK - 45 minutter siden

Sjå Politisk sommarkvarter

Dagens gjest i Politisk sommarkvarter er stortingrepresentant og leiar for Oslo Høgre, Heidi Nordby Lunde..

NRK - 1 time siden

Flere nordmenn vil ha elbil

De siste fire årene er langt flere blitt positive til å eie elbil. 2017 var 31 prosent negative til å eie elbil, mens denne andelen har sunket til 24 prosent i 2021, ifølge en undersøkelse fra Naf. Andelen som kan tenke seg å eie elbil har økt fra 30 prosent til 43 prosent..

NRK - 1 time siden

Haitis sikkerhetssjef arrestert

Haitis sikkerhetssjef er arrestert i kjølvannet av drapet på president Jovenel Moïse 7. juli, opplyser politiet. Sikkerhetssjef Jean Laguel Civil er mistenkt for å ha vært delaktig i plottet som fikk presidenten drept i sin bolig av agenter som klarte å ta seg forbi vaktene uten å løsne et skudd.

NRK - 1 time siden

Få personar med Alzheimer har GPS

Nye tal frå Helsedirektoratet viser at under ein prosent av dei med diagnosen Alzheimer har GPS. Lokaliseringsteknologi vart lovleg å bruka på menneske i 2013. Ifølge Helsedirektoratet er det ein av fleire typar velferdsteknologi som kan gjera at personar med demens og deira pårørande får ein tryggare kvardag.

NRK - 1 time siden

Få personar med Alzheimer har GPS.

Nye tal frå Helsedirektoratet viser at under ein prosent av dei med diagnosen Alzheimer har GPS. Lokaliseringsteknologi vart lovleg å bruka på menneske i 2013. Ifølge Helsedirektoratet er det ein av fleire typar velferdsteknologi som kan gjera at personar med demens og deira pårørande får ein tryggare kvardag.

NRK - 1 time siden

Brann i terrenget i Stryn

Det er ein brann i terrenget i Åsheimsfjellet i Stryn, skriv 110 Vest på Twitter. Branntenesta seier det er langt frå farbar veg. Dei melde fyrst at dei tok seg ut i området med ATV, men opplyste klokka 06:41 at dei vurderer skogbrannhelikopter når brannvesenet er framme og har oversikt..

NRK - 1 time siden

Brannbomber mot Cubas ambassade

Cubas utenriksminister Bruno Rodriguez hevder landets ambassade i Paris har blitt angrepet med brannbomber, skriver NTB, Han ga ingen detaljer om angrepet i en melding på Twitter, og det er heller ikke klart om noen ble skadd eller om angrepet gjorde skade..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt