NRK > Nyheter

Sunday, 14 July, 12:51

NRK - 19 sep 22 kl. 03:19

Trudeau vil ikke ha monarkidebatt

Statsminister Justin Trudeau vil ikke ta opp igjen debatten om Canadas rolle i det britiske monarkiet, hvis monark automatisk er landets statsoverhode. – For meg er ikke det en prioritet. Det er ikke engang noe jeg vurderer å diskutere, sa Trudeau i et intervju i London søndag, kvelden før dronningens begravelse. Canada er, i likhet med blant annet Australia og New Zealand, blant 14 tidligere britiske kolonier som monarken fortsatt regjerer over. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Justin Trudeau, Canadas, Trudeau, London, Australia, New Zealand, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Trudeau, vil, ikkeha , monarkidebatt
NRK - 16 nov 22 kl. 15:45

Xi Jinping er misfornøyd med Justin Trudeau

Kinas president Xi Jinping er ikke fornøyd med at det han og Canadas statsminister Justin Trudeau snakket om på et møte, har blitt gjengitt i pressen. – Dette er ikke slik vi gjør ting, sa Xi til Trudeau onsdag. Det viser en video fra G20-toppmøtet i Indonesia.

NRK - 09 sep 22 kl. 12:53

Trudeau i tårevåt hyllest av dronningen: – Et av mine favorittmennesker

Canadas statsminister Justin Trudeau sier han vil savne samtalene med dronning Elizabeth og at hun var et av hans favorittmennesker. Trudeau hedret dronningens minne med tårer i øynene og med bristende stemme, viser en video Sky News har publisert. – Hun var vår dronning i nesten halve tiden Canada har eksistert og hun hadde en tydelig, dyp og varig kjærlighet for canadiere, sier Trudeau.

NRK - 05 maj 23 kl. 04:31

Canadas statsminister ønsker ny periode

Canadas statsminister Justin Trudeau lovet torsdag partiet at han vil stille til gjenvalg. Trudeau holdt tale på årsmøtet til det liberale partiet. Det er trolig det siste landsmøtet før neste valg.

Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

NRK - 11 apr 23 kl. 19:40

Etterretningslekkasjen i USA: Trudeau avkrefter

I møte med pressen tirsdag, fikk Canadas statsminister Justin Trudeau spørsmål om tilstanden til landets energiinfrastruktur. Bakteppet er etterretningslekkasjen i USA. For en prorussisk dataangrepsgruppe kan ha angrepet energinettet til Canada tilbake i februar, rapporterer The New York Times, som siterer de lekkede Pentagon-dokumentene.

NRK - 30 maj 22 kl. 23:03

Trudeau vil stramme inn Canadas våpenlov

Canadas statsminister Justin Trudeau sier mandag at regjeringen introduserer en ny lovgivnings som skal sørge for å «fryse» våpeneierskap og hindre innbyggerne å kjøpe og selge håndvåpen i landet, melder Reuters. – Bortsett fra skytevåpen til sport og jakt, er det ingen grunn til at noen i Canada trenger våpen i hverdagen, sa Trudeau..

NRK - 03 aug 23 kl. 10:31

Justin Trudeau separert

Canadas statsminister Justin Trudeau og kona Sophie gr hver til sitt etter 18 rs ekteskap, melder Reuters. Hei alle sammen. Sophie og jeg vil dele det faktum at vi etter flere meningsfulle og vanskelige samtaler har bestemt oss for separeres, skriver den canadiske statsministeren p sin Instagram-konto onsdag kveld.

NRK - 01 jul 22 kl. 04:21

Canada sender pansrede kjøretøy til Ukraina

Canadas statsminister Justin Trudeau har sluttført en avtale for overføring av 39 pansrede kjøretøy til Ukraina. De pansrede kjøretøyene skulle egentlig tilføres den canadiske hæren, der leveransene allerede har startet. Men i stedet blir de videresendt til Ukraina.

NRK - 27 sep 23 kl. 20:31

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

Klartale - 28 mar 23 kl. 06:00

Forbyr populære Tiktok i flere land

Barna til Justin Trudeau er skuffet. De får ikke lenger bruke appen Tiktok. Trudeau er statsminister i Canada.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 timer siden

Usikkert om Hamas trekker seg fra våpenhvilesamtaler

Nyhetsbyrået AFP meldte søndag at har Hamas trukket seg fra samtaler om våpenhvile som følge av den siste tids israelske angrep i Gaza. Senere meldte derimot nyhetsbyrået Reuters at de ikke hadde trukket seg fra samtalene. Begge byråene viser til kilder i Hamas.

NRK - 30 minutter siden

38.584 personer skal være drept siden krigsutbruddet

Helsemyndighetene på Gazastripen melder at minst 38.584 palestinere har blitt drept siden krigsutbruddet mellom Israel og Hamas 7. oktober i fjor.

NRK - 1 time siden

Over 24 000 besøkande på Norsk Countrytreff

Etter fem dagar med countrystemning og strålande vestlandsvêr kan Norsk Countrytreff på Breim skilte med ny publikumsrekord med over 24 000 besøkande. Det er ein forbetring frå fjorårets rekord som var på 21.300.

NRK - 1 time siden

Åtte parterte kvinner funnet på søppelfylling i Kenya

Kenyansk politi har startet etterforskning etter å ha funnet flere parterte lik i en søppelfylling i hovedstaden Nairobi, skriver AFP. Hittil har åtte lik blitt hentet ut, alle av dem kvinner..

NRK - 1 time siden

Svær ballong observert flere steder i Nord-Norge

NRK har fått flere tips fra folk som har sett en gigantisk ballong flyvende over flere steder i Nord-Norge. Den er blant annet observert fra Træna, Gildeskål, Bodø, Evenes, Evenskjær, Bardufoss og Vannøya. Det viser seg at ballongen er skutt opp fra Esrange Space Center i Kiruna.

NRK - 9 timer siden

Mistenkte knivstikking i Trondheim

Trøndelag politidistrikt meldte natt til søndag om det som skulle ha vært en knivstikking. En person var lettere skadet i Trondheim sentrum. Både det politiet antok var gjerningspersonen og den skadde forlot stedet etter hendelsen.

NRK - 3 timer siden

Brann i leilighet i Elverum

Politiet fikk melding om brann i en leilighet i flermannsbolig i Eleverum klokken 09.27. Det var ingen personer i leiligheten og øvrige beboere i bygget er evakuert.

NRK - 3 timer siden

Basehoppar omkom

Redningshelikopteret gjorde i natt funn av basehopparen som var sakna i Aurland. Då personen blei funnen like før midnatt blei personen funnen omkomen. Den omkomne var ein utanlandsk statsborgar, melder politiet.

NRK - 3 timer siden

Stoltenberg om Trump-attentatet: – Jeg er sjokkert

Nato-sjef Jens Stoltenberg fordømmer attentatforsøket på Donald Trump. – Jeg er sjokkert av attentatforsøket på tidligere president Trump. Jeg ønsker ham rask bedring og mine tanker går til de som ble rammet.

NRK - 3 timer siden

Politiet brøt opp rave i Østmarka

Omkring 100 personer skal ha deltatt på en ravefest på Grønmo i Østmarka natt til søndag. Høy musikk og berusete personer førte til at politiet brøt opp festen, melder de søndag morgen. – Vi har kontroll på stedet, musikken er slått av og vi oppløser festen nå.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com