NRK > Nyheter

Saturday, 23 September, 20:43

NRK - 06 jun 23 kl. 02:00

Trekker arrestordre på geriljaleder

Riksadvokaten i Colombia har trukket tilbake en arrestordre på Antonio Garcia, som leder den venstreorienterte ELN-geriljaens fredssamtaler med landets regjering. Det skjer på forespørsel fra presidet Gustavo Petro, opplyser riksadvokat Francisco Barbosa. Den colombianske regjeringen og ELN, den siste aktive geriljagruppa i landet, gjenopptok de formelle fredssamtalene i Venezuela i november. Før dette hadde forhandlingene vært ligget på is siden 2019. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Colombia, Antonio Garcia, ELN, Gustavo Petro, Francisco Barbosa, Venezuela, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Trekker, arrestordre, geriljaleder
NRK - 17 mar 23 kl. 16:10

Den internasjonale straffedomstolen har gitt arrestordre på Putin

Fredag utstedte den internasjonale straffedomstolen (ICC) en arrestordre ​​mot Russlands president Vladimir Putin. Der anklager de ham for å være ansvarlig for krigsforbrytelser begått i Ukraina, melder Reuters. ICC utsteder i tillegg arrestordre på Russlands barneombud Maria Lvova-Belova.

NRK - 20 mar 23 kl. 12:48

Russland etterforsker ICC-dommere

Den russiske granskingskomiteen har innledet etterforskning av den internasjonale straffedomstolens aktor Karim Khan og flere dommere som fredag ​​utstedte en arrestordre på Russlands president Vladimir Putin, ifølge Reuters. Russlands etterforskning begrunnes med at sjefaktoren og dommerne har utstedt arrestordre mot Putin uten rettslig grunnlag. ICC anklager Putin for å være ansvarlig for krigsforbrytelser begått i Ukraina.

NRK - 19 maj 23 kl. 16:16

Russland utsteder arrestordre på ICC-dommer

Russland har utstedt arrestordre på dommeren ved Den internasjonale straffedomstolen ICC som tidligere utstede arrestordre på president Putin. Det melder det russiske nyhetsbyrået Tass. ICC anklaget i mars Putin for å være ansvarlig for krigsforbrytelser begått i Ukraina.

NRK - 20 maj 23 kl. 19:25

ICCs medlemsland dypt bekymret over Russlands arrestordre

Medlemslandene i Den internasjonale straffedomstolen kaller Russlands arrestordre på sjefanklageren og flere dommere dypt bekymringsfull og beklagelig. Det statlige russiske nyhetsbyrået Tass meldte fredag at den britiske sjefanklageren i ICC, Karim Khan, var ført opp på landets liste over ettersøkte personer. Uttalelsen fra ICC kommer fra presidentskapet for forsamlingen av stater som har ratifisert domstolens statutter.

NRK - 23 maj 23 kl. 16:33

Kilder: Tyskland har utstedt arrestordre på Libanons sentralbanksjef

Tyskland har utstedt arrestordre på Riad Salameh, som i over 30 år har vært sentralbanksjef i Libanon, opplyser en sentralt plassert kilde til Reuters. Arrestordren på Salameh er i så fall den andre på under en uke. Frankrike utstedte arrestordre på 72-åringen 16.

NRK - 17 mar 23 kl. 16:10

Den internasjonale straffedomstolen har gitt arrestordre for Putin

Den internasjonale Straffedomstolen (ICC) utstedte en arrestordre fredag ​​mot Russlands president Vladimir Putin. Der anklager de ham for å være ansvarlig for krigsforbrytelser begått i Ukraina, melder Reuters. Den internasjonale domstolen er FNs domstol og folkerettens eneste generelle internasjonale domstol..

Dagbladet - 17 mar 23 kl. 17:14

Arrestordre på Putin

Den internasjonale straffedomstolen utstedte fredag arrestordre på både Russlands president og deres barneombud Maria Lvova-Belova..

NRK - 18 mar 23 kl. 01:25

Biden: Putin er skyldig i krigsforbrytelser

USAs president Joe Biden sier at Russlands president Vladimir Putin har begått krigsforbrytelser, og at ICCs arrestordre på ham er berettiget. Den internasjonale straffedomstolen (ICC) utstedte arrestordre på Putin og landets barneombud Maria Lvova-Belova fredag. Arrestordrene på Putin og Lvova-Belova blir i stor grad sett på som symbolske ettersom Russland, i likhet med land som USA, Kina og India, ikke anerkjenner ICCs jurisdiksjon.

Klartale - 20 mar 23 kl. 12:08

Kinas president er i Russland

Kinas president Xi Jinping er i Moskva i Russland. Han skal møte Russlands president Vladimir Putin. De skal diskutere en plan for Ukraina.

Aftenposten - 25 apr 23 kl. 07:10

Arrestordre på UCF-profil

Politiet i New Orleans har utstedt arrestordre på den tidligere UFC-profilen Nate Diaz (38) etter et gateslagsmål sist….

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Sammenstøt mellom politi og demonstranter i Paris

Grupper av demonstranter og politi barket sammen under en protest mot politivold i Paris lørdag. Den franske innenriksministeren Gérald Darmanin kaller voldsbruken uakseptabel. En film som er lagt ut på X/Twitter av Paris' politisjef Laurent Nunez, viser en politibil som blir angrepet av demonstranter med jernstenger.

NRK - 1 time siden

Lavrov langet ut mot Vesten fra FNs talerstol

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov langet ut mot USA og Vesten da han inntok talerstolen under høynivåuka i FNs hovedforsamling lørdag. Landets krig i Ukraina brukte han imidlertid ikke særlig mye av taletiden på. – USA og dets underordnede vestlige kollektiv fortsetter å nøre oppunder konflikter som kunstig deler menneskeheten i fiendtlige blokker, og hindrer oppnåelsen av overordnede mål.

NRK - 1 time siden

Riksvei 9 stengt etter ulykke

To biler har kollidert front mot front på riksvei 9 ved Grendi i Bygland. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent. Luftambulanse er på vei, opplyser politiet.

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke med flere biler involvert i Lillestrøm

Det har vært en trafikkulykke i en tunnel i Lillestrøm med flere biler involvert. Det skriver politiet på X/Twitter. Tunnelen er sperret og nødetatene er på vei..

NRK - 2 timer siden

Eva Joly mener Erna Solberg må gå av

Jurist, korrupsjonsjeger og tidligere politiker Eva Joly mener Solberg må gå av som partileder for å bevare tilliten til demokratiet. Hun mener Økokrim må åpne en sak og se på Sindre Finnes mange børsoperasjoner. – Det er klart her er det røde flagg for innsidehandel som må etterforskes, sier jurist Eva Joly.

NRK - 3 timer siden

MC-fører alvorlig skadet etter ulykke i Ringsaker

Ved 17-tiden lørdag ettermiddag var en MC og en personbil involvert i en trafikkulykke på Stavsjøvegen i Ringsaker. MC-føreren, en gutt i tenårene, er ifølge politiet i Innlandet alvorlig skadet etter ulykken. Vedkommende er flydd til Ullevål sykehus.

NRK - 2 timer siden

Aserbajdsjan lover FN å behandle etniske armenere som «likeverdige borgere»

Myndighetene i Aserbajdsjan lover FN å behandle de etniske armenerne i Nagorno-Karabakh som likeverdige borgere. Den væpnede armenske militsen i regionen Nagorno-Karabakh ble denne uken tvunget til å legge ned våpnene etter kraftige aserbajdsjanske angrep. Etter kapitulasjonen er det bekymring for framtiden til den armenske folkegruppen i området.

NRK - 4 timer siden

Minst 15 drept og 40 såret av selvmordsbombe i Somalia

Minst 15 mennesker er drept og 40 er såret etter et kjøretøy lastet med eksplosiver eksploderte ved en veisperring i Beledweyne i Somalia lørdag, ifølge AFP. Leder for departementet for humanitær hjelp og krisehåndtering i delstaten Hirshabelle, Abdifatah Mohamed Yusuf, bekrefter dødstallet og skadde..

NRK - 3 timer siden

Fleire hundre i prideparaden i Sogndal

Fleire hundre deltok då det for første gong vart arrangert ein prideparade i Sogndal. – Det har gått over all forventing, til og med i ordentleg vestlandsvêr, seier Sandra Tenud, leiar i Sogn og Fjordane pride. Ho seier ho er begeistra over det gode oppmøte og den gode stemninga.

NRK - 3 timer siden

SVT: E6 vil være stengt i flere måneder etter skredet

Natt til lørdag ble en buss og flere biler ble tatt av et leirskred på E6 nær Göteborg. Ifølge SVT vil E6 være stengt i flere måneder på grunn av skredet. Ingen ble alvorlig skadd.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com