NRK > Nyheter

Fredag, 14 Mai, 23:53

NRK - 08 april 21 kl. 08:58

Tre vinnere av Fritt Ord-prisen

Forfatterne Jan Grue, Bjørn Hatterud og Olaug Nilssen får Fritt Ords Pris for 2021, for å ha belyst samfunssituasjonen og ytringskulturen for funksjonshemmede i Norge. De deler prisbeløpet på 500.000 kroner, og får hver sin statuett av Nils Aas..
Les mer på NRK


Les mer om:
Jan Grue, Hatterud, Olaug Nilssen, Fritt Ords Pris, Norge, Nils Aas, Fritt Ord

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tre, vinnereav , Fritt, Ord-prisen
NRK - 11 timer siden

Vil utvide fritt behandlingsvalg

Høyre vil utvide ordningen med fritt behandlingsvalg, sa statsminister Erna Solberg i sin åpningstale til Høyres landsmøte fredag. Fritt behandlingsvalg skal sikre at pasienter kan velge private tilbud på statens regning hvis det går raskere. – Hvis Høyre får fortsette i regjeringen etter valget, så vil vi utvide ordningen med fritt behandlingsvalg.

NRK - 19 mars 21 kl. 10:09

Fikk Vesaas-prisen for diktsamling

Karoline Brændjord har fått Vesaas-prisen for diktsamlinga «Jeg vil våkne til verden», om mellom anna handlar om sjølvmord, sorg, og det å vera forlaten. Boka kom i oktober i fjor. Vesaas-prisen er den gjævaste prisen for skjønnlitterære debutantar..

VG - 01 mars 21 kl. 02:19

Her er årets Golden Globe-vinnere – fikk pris etter sin død

Den avdøde skuespilleren Chadwick Boseman fikk prisen for beste mannlige skuspiller i en dramafilm under nattens Golden Globe-utdeling..

Aftenposten - 19 mars 21 kl. 19:21

En gang var Eva Sannum fritt vilt for paparazziene. Nå vil hun at folk skal forstå hvordan pressen fungerer.

Som kjæresten til prins Felipe av Spania var Eva Sannum fritt vilt for presse fra inn- og utland..

NRK - 09 mai 21 kl. 10:06

Reiser fritt innenlands i Spania

Fra i dag kan innbyggerne i Spania igjen reise fritt mellom regionene i landet. Siden oktober i fjor har en nasjonal unntakstilstand for koronapandemien begrenset folks bevegelsesfrihet. Spania har hatt nær 79.

E24 - 27 jan. 21 kl. 14:44

Koronapakker deles ikke bare ut av det offentlige. Disse to mottok penger fra en helt annen kant.

Norske stiftelser har gravd dypt ned i pengesekken det siste året. Et lite filmselskap i Oslo er blant hundrevis av mottagere av ekstraordinære utdelinger. Fritt Ord delte alene ut til 500 flere i fjor enn året før..

Nyhetspressen - 06 feb. 21 kl. 20:05

GULLTIPS for bokmerkene

Bokmerkeraden har vokst ut av skjermen og du finner ikke igjen avisen du vil lese. Selv etter at du har ryddet opp, er det et salig kaos, men med medienes logoer kan du raskt få orden Sider du besøker jevnlig, eller vet at du vil besøke på nytt, er det praktisk å bokmerke, men fordi det er så enkelt å opprette et bokmerke ender det ofte opp med et sammensurium av merker du har lite kontroll på. Bruk dialogboksen Rediger bokmerket med en gang du oppretter det.

Klartale - 14 jan. 21 kl. 15:30

Disse er kåret til de dårligste nye ordene i Tyskland

Hvert år blir det kåret er dårlig nytt ord i Tyskland. Forskere mener det var nødvendig å kåre to ord i 2020..

VG - 29 jan. 21 kl. 10:18

Armie Hammers ekskone: – Har ikke ord

Elizabeth Chambers (37) bruker kun to ord om det som skjer i kjølvannet av skandalen rundt sin fraseparerte ektemann (33)..

Klartale - 19 feb. 21 kl. 09:33

Dette ordet kan han ikke fordra

Knut Gørvell er 62 år gammel og sjef for Krimfestivalen. Han forteller deg hva som er et typisk krim-ord. Og hvilket ord han ikke kan fordra..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Salgsrekord for vinmonopolet

Det var lange polkøer flere stedet i landet fredag, og Vinmonopolet satte omsetningsrekord for 2021. Sosiale medier flommet over av bilder og videoer av de lange polkøene fredag. Det viste seg også i Vinmonopolets omsetning, som var rekordhøy så langt i år, skriver Dagbladets Børsen.

NRK - 15 minutter siden

7 ungdommer utsatt for pepperspray

7 ungdommer i alderen 17–21 år har vært utsatt for pepperspray, melder politiet i Sør-Øst på Twitter. Politiet har pågrepet en 18 år gammel mann fra Tønsberg, som er innsatt i arresten..

NRK - 30 minutter siden

Solberg deltok i toårsmarkering

Statsminister Erna Solberg deltok fredag kveld på toårsmarkeringen for Christchurch Call. Et nettverk som ble etablert etter terrorangrepet mot to moskeer i Christchurch på New Zealand i 2019. – Terrorangrepet i Christchurch viste at det er behov for mer internasjonalt samarbeid for å hindre at voldelig ekstremistisk materiale spres på nett.

NRK - 45 minutter siden

Mann omkom i utforkjøring

En mann omkom i en utforkjøring i Osdalen i Åmot kommune i Innlandet fredag kveld. Politiet melder at pårørende er varslet. Det foregår undersøkelser på åstedet og vitner til ulykken avhøres, melder politiet i Innlandet på Twitter..

NRK - 1 time siden

300 ungdommer samlet i Molde

Rundt 300 ungdommer skal være samlet ved Kringstadbukte i Molde fredag kveld. Flere skal være under 18 år, og noen skal være beruset. Politiet på stedet sier situasjonen er uoversiktlig , og at det fremstår som uforsvarlig med tanke på smittevern.

NRK - 2 timer siden

Tre nye smittede – minner om regel

Tre personer i Vennesla har fredag fått påvist koronasmitte. Alle var i karantene fra før, opplyser kommunen. To av de smittede er russ.

NRK - 1 time siden

Fire pågrepet etter slåsskamp

Etter at en mann i 40-årene ble angrepet av åtte andre menn i Skien fredag kveld, har politiet pågrepet fire menn og satt dem i arresten. Politiet i byen forsøkte fredag kveld å få oversikt over hva som lå bak da den lokale mannen ble angrepet av de åtte i 20.40-tiden fredag.

NRK - 1 time siden

Skal vise interesse for våpenhvile

Det kan gå mot våpenhvile mellom Israel og Hamas over helgen, skriver nettavisen The Times of Israel. Ifølge av avisen skal meglere fra begge i større grad vise interesse for våpenhvile..

NRK - 1 time siden

Fører fastklemt etter bilulykke

En person sitter fastklemt etter at bilen kjørte av veien i Osdalen i Innlandet fredag kveld. Luftambulanse og øvrige nødetater er på stedet. Det jobbes med å frigjøre vedkommende..

NRK - 2 timer siden

Mann død i gravemaskin-ulykke

Det er bekreftet at en mann er omkommet ifm graving på en privatadresse. Kommunens kriseteam er etablert for å følge opp de pårørende. Politiet foretar undersøkelser på stedet for å klarlegge årsaken til ulykken..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt