NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 12:54

NRK - 03 feb 23 kl. 14:45

Tre politifolk dømt for drap i Kenya

Tre politifolk er drømt til henholdsvis dødsstraff, 30 års og 24 års fengsel for drapet på en menneskerettighetsadvokat og to andre utenfor Nairobi i Kenya. Advokat Willie Kimani, klienten Josephat Mwenda og sjåføren Joseph Muiruri ble funnet drept i en elv utenfor Nairobi i juni 2016. Drapene vakte sterk avsky i Kenya, der mange er redde for politiet. De tre politibetjentene, to menn og en kvinne, samt en informant ble i juli i fjor funnet skyldige for drapet. En fjerde ble frikjent.
Les mer på NRK


Les mer om:
Nairobi, Kenya, Willie Kimani, Josephat Mwenda, Joseph Muiruri, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tre, politifolk, dømt, for, drapi , Kenya
Klartale - 15 dec 22 kl. 12:06

Her er bildene du ikke fikk se

Oslo, torsdag 29. september 2022:Folk river i gjerdet som rammer inn ambassaden til Iran. En mann går midt i veien med knyttet neve.

NRK - 08 aug 23 kl. 15:57

Fem franske politifolk tatt inn til avhør om dødsfall under opptøyer

Fem politifolk er tatt inn til avhør i Frankrike i forbindelse med at en 27 år gammel mann døde i Marseille under de landsomfattende opptøyene i juli. Opptøyene skjedde etter at en tenåring ble skutt og drept av politiet i en trafikkontroll utenfor Paris 27. juni.

NRK - 14 mar 23 kl. 08:44

1.500 britiske politifolk anklaget for vold og overgrep

Over 1.500 britiske politifolk ble i løpet av et halvt år anklaget for vold og seksuelle overgrep mot jenter og kvinner. Bare 13 mistet jobben som følge av klagene som ble innlevert samme periode.

NRK - 12 jul 23 kl. 09:02

Tre politifolk drept og ti personer såret i bombeangrep i Mexico

Tre politifolk er drept og ti personer er såret etter et bombeangrep i den vestlige delstaten Jalisco i Mexico, ifølge guvernøren Enrique Alfaro. – Et feigt angrep mot politifolk og ansatte ved påtalemyndighetens kontor har tatt livet av tre ansatte og såret ti andre, skriver Alfaro på Twitter. Den vestlige delstaten er base for Jalisco Nueva Generación, et av Mexicos mektigste narkokarteller.

NRK - 12 jul 23 kl. 21:05

Seks politifolk drept og tolv personer såret i bombeangrep i Mexico

Seks politifolk er drept og tolv personer såret i et bombeangrep i den vestlige delstaten Jalisco i Mexico, ifølge guvernør Enrique Alfaro. – Et feigt angrep mot politifolk og ansatte ved påtalemyndighetens kontor, skriver Alfaro på Twitter. Han hadde tidligere meldt at tre var drept.

NRK - 26 jun 23 kl. 16:39

Kosoviske politifolk løslatt i Serbia

Serbia har løslatt tre kosoviske politifolk so ble pågrepet tidligere denne måneden. Pågripelsen har nøret under uroen i Kosovo. En serbisk domstol besluttet mandag at de tre politifolkene skulle slippes fri, og at de får returnere til Kosovo.

NRK - 12 maj 23 kl. 07:09

Politiforum: Politifolk får ikkje gå i uniform i prideparade

Politifolk i prideparaden under Oslo pride får ikkje gå i uniform. Det melder Politiforum. Beredskapsdirektør Tone Vangen seier omsyn til tryggleik ligg bak.

NRK - 12 maj 23 kl. 07:09

Politifolk får ikkje gå i uniform i prideparade

Politifolk i prideparaden under årets Oslo pride får ikkje gå i uniform. Det melder Politiforum. Beredskapsdirektør Tone Vangen seier omsyn til tryggleik ligg bak.

NRK - 01 jul 23 kl. 21:29

45.000 politifolk utplassert i Frankrike

45.000 politifolk utplassert over hele Frankrike i frykt for nye opptøyer lørdag kveld. Særlig i Lyon og Marseille er mange politifolk utplassert, melder innenriksminister Gérald Darmanin til TV-kanalen BFM.

NRK - 24 okt 23 kl. 09:15

12 politifolk drept i Mexico

Minst 24 mennesker er drept, tolv av dem politifolk, i flere angrep i Mexico det siste døgnet, opplyser myndighetene. Minst 13 mennesker ble drept, elleve av dem politifolk, da væpnede menn angrep en politieskorte i Coyuca de Benitez i Guerrero mandag. To andre ble ifølge påtalemyndigheten i delstaten såret i angrepet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Reuters: Nye hjelpesendinger på vei til Gazastripen

De første lastebilene med nødhjelp er på vei til Gazastripen siden våpenhvilen i området kollapset, opplyser kilder i Røde Halvmåne. Det er nyhetsbyrået Reuters som har snakket med kildene i hjelpeorganisasjonen. Lastebilene skal lørdag ha passert den egyptiske siden av grenseovergangen Rafah, før de skal undersøkes.

NRK - 30 minutter siden

Ingen flyvninger på flyplassen i München før søndag

På grunn av det fortsatt store snøfallet vil det trolig ikke være flytrafikk før klokken 06.00 søndag, skriver flyplassen i München på sine nettsider. – Passasjerer anbefales på det sterkeste å ikke reise til flyplassen i dag og sjekke statusen til flyet med flyselskapet før de reiser til flyplassen i morgen, informerer flyplassen..

NRK - 30 minutter siden

Person bekreftet død etter brann i Halden

Personen som ble hentet ut fra boligen som brant i Halden ved 9-tiden lørdag er bekreftet omkommet. – Dette skal være en mann i 60-årene. Pårørende er varslet, skriver Øst politidistrikt på X..

NRK - 1 time siden

Gult farevarsel for snø i Rogaland

Meteorologisk institutt varsler store snømengder i Rogaland det neste døgnet. I den forbindelse har de sendt ut gult farevarsel. – Fra lørdag ettermiddag til søndag formiddag ventes det rundt 10–20 centimeter snø, skriver instituttet på X.

NRK - 1 time siden

Bevaring av skog og hav i sentrum

Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på klimatoppmøtet i Dubai sammen med stats- og regjeringssjefer fra Brasil, Frankrike, Tonga, Ghana og Indonesia. Der fremhevet Støre viktigheten av en global innsats for å ta vare på skog og hav, skriver regjeringen i en pressemelding. – Vi når ikke klimamålene uten å ta vare på naturen.

NRK - 1 time siden

Vatikanet oppfordrer verdens land til gjennombrudd på klimatoppmøtet

Pave Frans oppfordrer landene på FNs klimatoppmøte til å komme med et gjennombrudd som vil muliggjøre framskritt. Paven uttrykker uro knyttet til hvordan verdens land skal takle den stigende globale temperaturen. – Brødre og søstre, det er essensielt at det blir et gjennombrudd som ikke er en delvis endring av kursen, men heller en ny måte å gjøre fremskritt på sammen, sa kardinal Pietro Parolin ved Vatikanets sekretariat på klimatoppmøtet på vegne av paven lørdag.

NRK - 1 time siden

Skulle hindre at brannen spredte seg – fant hasjplantasje

Da politiet skulle evakuere nabohuset til et brennende hus i Malvik fant de en hasjplantasje. Rundt halv 11 lørdag formiddag ble det bekreftet at en person omkom i brannen. – Brannvesenet tok seg inn i et av nabohusene og gjorde funn av det som kan virke som en hasjplantasje, sier politioverbetjent Hans Christian Storset Jannisson.

NRK - 1 time siden

E24: Dyrevernere har lånt ut millioner i gråmarkedet

Dyrebeskyttelsen Bergen har gitt kortsiktige lån til folk som ikke får lån i en vanlig bank, på grunn av betalingsanmerkninger og misligholdt gjeld, skriver E24. Avisen har avdekket at dyrevernsorganisasjonen siden 2013 har drevet med utlån av penger i gråmarkedet, der private låner av hverandre utenfor det regulerte banksystemet. Renten på lånene har «for det meste» vært 13 prosent, ifølge et dokument fra Stiftelsestilsynet.

NRK - 1 time siden

Boris Johnson: Å stille spørsmål om en babys hudfarge er ikke rasistisk

Etter at rasismeanklager mot den britiske kongefamilien igjen har fått oppmerksomhet, hevder eksstatsminister Boris Johnson at det er helt normalt å lure på hvilken hudfarge et barn vil få. I et intervju med Daily Mail sier han at det er normalt for familier å lure på hvordan deres nye ufødte baby kommer til å se ut og kaller det en del av menneskets natur. Bakgrunnen for debatten er at prins Harry og hertuginne Meghan i 2021 hevdet at noen i kongefamilien var bekymret for hvilken hudfarge deres sønn ville få.

NRK - 2 timer siden

Person funnet død etter boligbrann i Malvik

Det er funnet en død person der en eldre mann er savnet, etter en boligbrann i Malvik i Trøndelag. Brannen startet tidlig lørdag morgen. Huset var fullstendig overtent da nødetatene kom til stedet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com