NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 12:21

NRK - 07 jul 23 kl. 18:46

Tre palestinere drept på Vestbredden

Tre palestinere ble drept av israelske soldater på den okkuperte Vestbredden fredag, opplyser palestinske helsemyndigheter. To av dem ble drept da israelske soldater rykket inn i Nablus nord på Vestbredden. Ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet sto de to bak et angrep mot et israelsk politikjøretøy på Vestbredden tidligere i uka. Noen timer senere ble en palestinsk mann skutt i brystet og drept av israelske soldater under en demonstrasjon i Umm Safa, rundt 20 kilometer nord for Ramallah på Vestbredden. Den israelske hæren har ikke kommentert hendelsen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Vestbredden, Nablus, Shin Bet, Umm Safa, Ramallah, Israel, Jenin, Haaretz, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tre, palestinere, drept, Vestbredden
Klartale - 05 nov 23 kl. 06:00

Derfor er det krig mellom Israel og Hamas

Lørdag 7. oktober gikk bevegelsen Hamas til angrep på Israel. De drepte 1.

NRK - 29 okt 23 kl. 17:57

Frankrike fordømmer drap på palestinere på Vestbredden

Den franske utenriksministeren sier at Frankrike på det sterkeste fordømmer drapene på palestinere på Vestbredden de siste dagene, ifølge Reuters. Tidligere i ettermiddag meldte palestinske helsemyndigheter at fem palestinere var blitt drept i sammenstøt med israelske styrker på Vestbredden. Siden Hamas utførte et massivt angrep mot Israel fra Gaza for tre uker siden, har det israelske militæret også trappet opp operasjonene på Vestbredden.

NRK - 30 maj 23 kl. 17:05

Israel: Sivil israeler drept av palestinere på Vestbredden

En sivil, israelsk mann er ifølge den israelske hæren skutt og drept av palestinere ved inngangen til en bosetting på den okkuperte Vestbredden. Det 32 år gamle offeret bodde i den israelske bosettingen Hermesh nord på Vestbredden, opplyser hæren tirsdag. Mannen ble drept dagen etter at jødiske bosettere satte opp en jødisk, religiøs skole i en revet og ulovlig utpost.

Klartale - 09 okt 23 kl. 11:00

Historien til verdens vanskeligste konflikt

Forholdet mellom staten Israel og palestinere er dårlig. Det har blitt kalt verdens vanskeligste konflikt. Konflikten handler blant annet om landområder.

Klartale - 04 jul 23 kl. 11:13

Livredde palestinere flykter fra Jenin

Byen Jenin på Vestbredden har blitt angrepet av Palestina. Israel mener de har angrepet terrorister i en flyktningleir. Det sier Benjamin Netanyahu, Israels statsminister.

NRK - 25 okt 23 kl. 03:16

Flere palestinere drept i israelsk droneangrep på Vestbredden

Minst to palestinere ble drept i et israelsk droneangrep på den okkuperte Vestbredden natt til onsdag, ifølge palestinske Røde Halvmåne. Det israelske forsvaret (IDF) opplyser at deres styrker gjennomførte en aksjon i Jenin-flyktningleiren på den okkuperte Vestbredden da en palestinsk gruppe åpnet ild og kastet eksplosiver mot dem. Gruppa ble så angrepet med drone av IDF, opplyses det i en melding på X.

NRK - 05 nov 23 kl. 16:09

Fire palestinere drept på den okkuperte Vestbredden

Fire palestinere ble drept i israelske militærraid på den okkuperte Vestbredden søndag, ifølge det palestinske helsedepartementet og den israelske hæren (IDF). To menn på 22 og 20 år ble drept av israelske styrker i Abu Dis, heter det i en uttalelse fra helsedepartementet i Ramallah. Abu Dis er en forstad til det annekterte Øst-Jerusalem som er atskilt av den israelske muren som omkranser Vestbredden.

NRK - 19 jun 23 kl. 10:06

Flere palestinere drept i sammenstøt på Vestbredden

Tre palestinere er drept og 29 er såret i et sammenstøt mellom israelske soldater og palestinere på Vestbredden, ifølge palestinske helsemyndigheter. Ifølge palestinske helsemyndigheter er en 15-åring blant de drepte. De øvrige drepte skal være 21 og 29 år.

NRK - I førrgår: 13:39

To palestinske barn drept på Vestbredden

To palestinske barn ble drept av israelske styrker på den okkuperte Vestbredden onsdag, ifølge palestinske helsemyndigheter. Hendelsen skjedde i byen Jenin. Det er ikke Hamas som styrer på Vestbredden, men mange har håpet at den midlertidige våpenhvilen mellom Israel og Hamas skulle føre til ro også på Vestbredden og på grensen mot Libanon.

NRK - 16 mar 23 kl. 17:11

Fire palestinere drept i israelsk angrep

Israelske soldater drepte torsdag fire palestinere, blant dem en tenåring, under et angrep mot flyktningleiren Jenin på den okkuperte Vestbredden. 23 andre palestinere ble ifølge palestinske helsemyndigheter såret i det israelske angrepet, og tilstanden til fem av dem blir betegnet som alvorlig. Den israelske hæren opplyser at angrepet var rettet mot militante palestinere og at to av de drepte tilhørte den palestinske gruppen Islamsk hellig krig (Jihad) og var mistenkt for «terroristaktiviteter».

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Gult farevarsel for snø i Rogaland

Meteorologisk institutt varsler store snømengder i Rogaland det neste døgnet. I den forbindelse har de sendt ut gult farevarsel. – Fra lørdag ettermiddag til søndag formiddag ventes det rundt 10–20 centimeter snø, skriver instituttet på X.

NRK - 30 minutter siden

Bevaring av skog og hav i sentrum

Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på klimatoppmøtet i Dubai sammen med stats- og regjeringssjefer fra Brasil, Frankrike, Tonga, Ghana og Indonesia. Der fremhevet Støre viktigheten av en global innsats for å ta vare på skog og hav, skriver regjeringen i en pressemelding. – Vi når ikke klimamålene uten å ta vare på naturen.

NRK - 45 minutter siden

Vatikanet oppfordrer verdens land til gjennombrudd på klimatoppmøtet

Pave Frans oppfordrer landene på FNs klimatoppmøte til å komme med et gjennombrudd som vil muliggjøre framskritt. Paven uttrykker uro knyttet til hvordan verdens land skal takle den stigende globale temperaturen. – Brødre og søstre, det er essensielt at det blir et gjennombrudd som ikke er en delvis endring av kursen, men heller en ny måte å gjøre fremskritt på sammen, sa kardinal Pietro Parolin ved Vatikanets sekretariat på klimatoppmøtet på vegne av paven lørdag.

NRK - 1 time siden

Skulle hindre at brannen spredte seg – fant hasjplantasje

Da politiet skulle evakuere nabohuset til et brennende hus i Malvik fant de en hasjplantasje. Rundt halv 11 lørdag formiddag ble det bekreftet at en person omkom i brannen. – Brannvesenet tok seg inn i et av nabohusene og gjorde funn av det som kan virke som en hasjplantasje, sier politioverbetjent Hans Christian Storset Jannisson.

NRK - 1 time siden

E24: Dyrevernere har lånt ut millioner i gråmarkedet

Dyrebeskyttelsen Bergen har gitt kortsiktige lån til folk som ikke får lån i en vanlig bank, på grunn av betalingsanmerkninger og misligholdt gjeld, skriver E24. Avisen har avdekket at dyrevernsorganisasjonen siden 2013 har drevet med utlån av penger i gråmarkedet, der private låner av hverandre utenfor det regulerte banksystemet. Renten på lånene har «for det meste» vært 13 prosent, ifølge et dokument fra Stiftelsestilsynet.

NRK - 1 time siden

Boris Johnson: Å stille spørsmål om en babys hudfarge er ikke rasistisk

Etter at rasismeanklager mot den britiske kongefamilien igjen har fått oppmerksomhet, hevder eksstatsminister Boris Johnson at det er helt normalt å lure på hvilken hudfarge et barn vil få. I et intervju med Daily Mail sier han at det er normalt for familier å lure på hvordan deres nye ufødte baby kommer til å se ut og kaller det en del av menneskets natur. Bakgrunnen for debatten er at prins Harry og hertuginne Meghan i 2021 hevdet at noen i kongefamilien var bekymret for hvilken hudfarge deres sønn ville få.

NRK - 1 time siden

Person funnet død etter boligbrann i Malvik

Det er funnet en død person der en eldre mann er savnet, etter en boligbrann i Malvik i Trøndelag. Brannen startet tidlig lørdag morgen. Huset var fullstendig overtent da nødetatene kom til stedet.

NRK - 2 timer siden

OL-vinner dømt for storming av Kongressen

Den amerikanske OL-gullvinneren i svømming Klete Keller er dømt til seks måneders husarrest, 360 timers samfunnstjeneste og tre års prøvetid for sin rolle i stormingen av Kongressen 6. januar 2021, melder ABC News. Keller var blant de første som ble pågrepet etter kongresstormingen.

NRK - 2 timer siden

Drapet i Porsgrunn: Moren til avdøde refser politiet

Moren til 22-åringen som ble drept i Porsgrunn natt til sist mandag, reagerer sterkt på at sønnen ikke fikk hjelp av politiet i forkant av drapet. Det sier morens bistandsavokat Hanne Wold Johansen i Elden Advokatfirma..

NRK - 3 timer siden

Brann i bolig i Halden – evakuerer naboer

Det brenner i en bolig i Halden. Brannvesenet kjørte i 9-tiden tilfeldigvis forbi med en stigebil da de oppdaget flammer ut av et av vinduene på et leilighetsbygg med fem boliger, opplyser politiet til NRK. – Vi er inne med røykdykkere for å prøve å slukke brannen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com