NRK > Nyheter

Wednesday, 22 March, 14:08

NRK - 27 jul 22 kl. 15:57

Tre bjørner kan felles i Trøndelag og Nordland

Det er gitt fellingstillatelse på tre bjørner som følge av omfattende skade på sau. Løyvene gjelder for Snåsa/Steinkjer, Verdal/Steinkjer og Hattfjelldal. I vedtaket for Verdal og Steinkjer står det at det i helga var påvist totalt 60 påviste skader på sau eller lam som kunne tilskrives til bjørn hittil i sommer, ifølge Rovdyr.org. I vedtaket for Snåsa og Steinkjer står det at det er påvist 17 skader på sau, lam eller rein som følge av bjørn.
Les mer på NRK


Les mer om:
SnåsaSteinkjer, Steinkjer, Hattfjelldal, Verdal, Rovdyr, Snåsa, Trøndelag, NTB, Nordland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tre, bjørnerkan , fellesi , Trøndelagog , Nordland
NRK - 16 feb 23 kl. 23:12

Aktor ber om ett års fengsel for mann som skjøt tre bjørner

Tre bjørner, en binne og to bjørnunger, ble i mai i fjor skutt av en reineier i Lierne nasjonalpark i Trøndelag. Nå vil påtalemyndigheten sende mannen i fengsel i ett år. Saken mot reineier Odd Bjørnar Bjørkås (59) ble avsluttet onsdag, skriver Namdalsavisa.

NRK - 18 mar 23 kl. 00:09

175 bjørner i Norge, og de blir stadig flere

I fjor ble det påvist det høyeste antall brunbjørner, hunnbjørner og ungekull av bjørn i Norge siden den landsdekkende DNA-baserte overvåkingen startet i 2009. Bestanden er likevel under det nasjonale bestandsmålet på 13 kull, viser en ny rapport fra Rovdata. Forskerne identifiserte 175 brunbjørner i fjor.

NRK - 24 dec 22 kl. 03:27

Canadas isbjørner dør fort ut

Isbjørnene forsvinner i hurtig tempo fra den vestlige delen av Hudson Bay i Canada, ifølge en ny studie. Særlig antallet binner og bjørneunger har gått ned. Regjeringen har hvert femte år sendt ut forskere til å fly over regionen, som blant annet omfatter landsbyen Churchill, et turistmål beskrevet som «verdens isbjørnhovedstad», for å telle antall bjørner og slik holde oversikt med utviklingen i populasjonen.

NRK - 05 okt 22 kl. 03:45

208 sauer tatt av bjørn i Trøndelag i år

Hittil i år er det registrert 208 sauer som er drept av bjørn i Trøndelag. Samtidig er det felt fire bjørner i fylket i år. Tallet på tapte sauer blir trolig høyere innen beitesesongen er over To bjørner er felt i Snåsa, en i Grong og en i Namsos, skriver Trønder-Avisa.

NRK - 22 maj 22 kl. 21:56

Binne med to unger skutt i Trøndelag

Tre bjørner ble søndag felt i Lierne i Trøndelag. Bjørnene skal ha angrepet flere reinsdyrkalver. Det er en binne og to bjørnunger som ble felt, opplyser politiet i en pressemelding.

NRK - 23 maj 22 kl. 11:57

Flere bjørner i Norge

Det var en økning i bestanden av bjørn og stabile tall for de andre store rovdyrene i Norge i 2021, viser Rovdatas årlige opptelling. Det ble identifisert til sammen 160 brunbjørner, hvorav 67 hunner, skriver NTB. Det er ti flere enn året før, og det høyeste antallet brunbjørner siden 2010.

NRK - 03 jun 22 kl. 15:11

Veterinærinstituttet undersøker bjørner

Politiet venter på flere rapporter før de kan konkludere om det vil bli tatt ut tiltale etter felling av tre bjørner i Lierne den 22. mai. Bjørnebinna og de to ungene er nå til undersøkelse hos Veterinærinstituttet.

NRK - 03 mar 23 kl. 15:24

Trøndelag vil ha Brenna som nestleder

Styret i Trøndelag Arbeiderparti vil ha Tonje Brenna som nestleder. Helseminister Ingvild Kjerkol og fylkesordfører Tore O. Sandvik innstilles til gjenvalg som medlemmer av sentralstyret fra Trøndelag.

NRK - 12 mar 23 kl. 06:08

Politiet i Trøndelag: – La bilen stå

Det er utfordrende kjøreforhold i hele sørlige delen av Trøndelag. Flere steder har brøytemannskapene gitt opp på grunn av uvær. – Vi har fått meldinger fra Vegtrafikksentralen om at brøytemannskap har avsluttet brøyting på Fosen, mellom ferjekaia på Rørvik og Rissa ved statsbygg fordi det er for mye vind og snø, sier operasjonsleder Einar Røstum i Trøndelag politidistrikt til NRK.

NRK - 22 maj 22 kl. 19:21

Bjørn skutt i Trøndelag – skal ha angrepet reinsdyr

Politiet melder at en bjørn er skutt i Lierne i Trøndelag. Bjørnen skal ha angrepet flere reinsdyrkalver. Jourhavende politiadvokat Ole Andreas Aftret ved Trøndelag politidistrikt opplyser til Adressa at mannen som skjøt, varslet politiet rundt klokka 17.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Mann tiltalt for nye truslar mot BT-tilsette

Ein mann i 40-åra er sett under tiltale ved Hordaland tingrett etter å ha sendt truande e-postar til to tilsette i Bergens Tidende. I november blei det klart at mannen skulle i retten tiltalt for drapstruslar mot BT-redaktør Frøy Gudbrandsen. I ein tilleggstiltale kjem det no fram at mannen har truga endå ein tilsett i avisa.

NRK - 30 minutter siden

To nye siktet etter skytingen på Grim i Kristiansand

En mann og en kvinne i 20-årene er siktet for drapsforsøk, etter at en mann i 20-årene i februar ble alvorlig skadet etter å ha blitt skutt mot utenfor Meny på Grim i Kristiansand. Det skriver Fædrelandsvennen. Tidligere er en mann i 20-årene pågrepet i saken.

NRK - 45 minutter siden

NVE: Fyllingsgraden fortsetter å synke

Ved inngangen av året, i uke 1, hadde vannmagasinene i Norge en fyllingsgrad på 61,8 prosent. Ti uker senere er det redusert med mer enn en tredel. I vannmagasinene i Norge lå fyllingsgraden på 38,3 prosent ved utgangen av forrige uke, altså uke 11.

NRK - 1 time siden

Macron: Pensjonsreform bør tre i kraft før årsskiftet

Frankrikes president Emmanuel Macron seier til fransk TV at den omstridde pensjonsreforma bør bli vedteke og tre i kraft før årsskiftet, melder Reuters. Han sa han forstod at reforma er upopulær, men at ho er naudsynt. – Jo lenger vi ventar, desto verre blir underskotet.

NRK - 1 time siden

Bekrefter aksjon mot Karlsøybruket

Christin Pedersen i selskapet Fjordlaks bekrefter at det tirsdag var en aksjon mot Karlsøybruket i Troms. – Regnskapet til denne bedriften blir administrert og ført i Ålesund. Derfor ble det i den forbindelse også gjort beslag i dokumenter som befant seg i Ålesund, skriver Pedersen i en uttalelse.

NRK - 45 minutter siden

Kina vil ha FN-gransking av Nord Stream-sabotasjen

Kina støttar Russlands ønske om ei FN-leia, uavhengig gransking av sabotasjeaksjonen mot gassrøyrleidningane Nord Stream 1 og 2 i Austersjøen. Det opplyser kinesisk UD på Twitter onsdag. Ukraina har skulda Russland for å stå bak sabotasjen, medan europeiske land har vore forsiktige med å seie noko om kven som kan stå bak..

NRK - 1 time siden

Lager Easee - 81 mister jobben

Norautron har produsert elbil-laderen Easee. Nå får det konsekvenser for 81 ansatte i Horten at elbil-laderen har fått forbud mot salg i Sverige. Det kom fram på et allmøte i går tirsdag, skriver Gjengangeren.

NRK - 1 time siden

Togpassasjerene mindre fornøyde enn før

Jernbanedirektoratets undersøkelse av kundetilfredshet viser en nedgang fra fjerde kvartal i fjor til første kvartal i år. Det er særlig punktligheten og kundeinformasjon når togene ikke er i rute som drar tilfredsheten ned, mens kundene er jevnt over godt fornøyd med servicen om bord og renhold på togene. Særlig på Østlandet har det de siste månedene vært mange avvik og lav punktlighet, i tillegg til problemene med Follobanen.

NRK - 1 time siden

Macron: Pensjonsreform blir vedteke før årsskiftet

Frankrikes president Emmanuel Macron seier til fransk TV at den omstridde pensjonsreforma kan bli vedteke før årsskiftet, melder Reuters. Den siste tida har det vore fleire demonstrasjonar mot reforma, som blant anna hevar pensjonsalderen. Regjeringa overlevde også så vidt eit mistillitsforslag tidlegare denne veka..

NRK - 1 time siden

Fleire skadde etter skipsvelt i Skottland

Fleire personar er skadde etter at eit skip velta medan det låg i tørrdokk i ei hamn i Skottland, melder Reuters. Fem ambulansar, eit redningshelikopter og redningsmannskap har rykka ut til staden som ligg i Leith utanfor Edinburgh. Ifølge kjelder på staden var kraftig vind grunnen til velten..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com