NRK > Nyheter

Tirsdag, 03 August, 07:17

NRK - 19 juni 21 kl. 07:01

Trøbbel for Nasa-teleskop

Nasas romteleskop Hubble, som i over 30 år har skuet ut i universet, har vært ute av drift de siste dagene, ifølge den amerikanske romfartsorganisasjonen Nasa. Problemet er knyttet til en datamaskin som sender informasjon, og Nasa understreker at selve teleskopet og andre instrumenter er i orden. Et forsøk på å starte maskinen på nytt mandag fungerte ikke, og det lyktes heller ikke å bytte til en backup-maskin. – Datamaskinens oppgave er å kontrollere og koordinere de vitenskapelige instrumentene, opplyser Nasa i en uttalelse..
Les mer på NRK


Les mer om:
Hubble, Nasa

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Trøbbel, for, Nasa-teleskop
Aftenposten - 25 mars 21 kl. 06:04

Nasa gjør seg klar til helikoptertur på Mars

Helikopterdronen Ingenuity, som landet på Mars sammen med Nasa-roboten Perseverance i februar, skal fly på den røde….

VG - 08 mai 21 kl. 23:49

NASA om kinesisk romfart: – Når ikke forsvarlige standarder

Den kinesiske raketten som har falt ukontrollert mot jorda, gikk tidlig søndag morgen i oppløsning over Indiahavet. NASA mener hendelsen tyder på at kineserne ikke har kontroll på sine romrester..

NRK - 03 juni 21 kl. 02:15

Nasa vil undersøke Venus

Den amerikanske romfartsorganisasjonen planlegger å sende to ubemannede romfartøy til solsystemets varmeste planet, opplyser Nasa-sjef Bill Nelson. – Målet med disse søsteroppdragene er å forstå hvordan Venus ble en slikt infernolignende verden der bly kan smelte på overflaten, sier Nelson. Oppdraget som har fått navnet DaVinci Plus, skal analysere den tykke og uklare atmosfæren for å finne ut om det noen gang var hav på overflaten og om Venus noen gang har vært beboelig.

VG - 10 juli 21 kl. 21:17

Strid ved Universitetet i Bergen: NASA-professor ble flyttet mot sin vilje etter at han kritiserte ledelsen

BERGEN (VG) NASA-professor Michael Hesse (63) ble headhuntet for å styrke romforskningsmiljøet ved Universitetet i Bergen. Etter å ha varslet om det han hevdet var kritikkverdige forhold, ble Hesse flyttet til et slitt kontor der kabler og ledninger hang løst ut fra veggen..

Aftenposten - 15 april 21 kl. 23:44

Teknisk trøbbel for Samordna opptak – fristen utsatt til fredag

Fristen for Samordna opptak er utsatt til klokka 12 fredag på grunn av teknisk trøbbel rett før den opprinnelige fristen….

NRK - 26 mai 21 kl. 09:18

Krev koronakrafttak i Trøndelag

Statsforvaltaren i Trøndelag ber fylket sette inn krafttak dei neste 14 dagane for å bremse smittespreiinga. Kommunane i Trøndelag har aldri hatt så mykje samtidig under pandemien som no. – Det uroar meg veldig fordi mange i risikogruppene framleis ikkje er vaksinerte i Trøndelag, seier smittevernansvarleg Marit D.

Aftenposten - 06 mai 21 kl. 12:00

Han skal løse trøndernes trøbbel

NTNU-forsker Jacob Walther skal tilbringe store deler av sommerhalvåret i Trondheim for å følge opp de trønderske….

NRK - 31 mai 21 kl. 07:38

Bilde viser galaksens voldsomhet

NASA har gitt ut et bilde som viser den voldelige energien i senteret for galaksen vår, basert på tjue år med forskning. Bildet tok et år å lage, og viser tråder av supervarm gass og magnetiske felt..

NRK - 01 mai 21 kl. 08:49

Aksjon mot tråler avsluttet

Politiet har avsluttet aksjonen og stoppet forfølgelsen av en tråler i Øst-Finnmark som nektet å gjøre som politiet sa. Aksjonen startet da tråleren gikk på grunn i havneområdet i Vadsø, og stod i fare for å kantre. De to ombord i tråleren nektet å samarbeide med nødetatane.

NRK - 12 juni 21 kl. 23:20

19 smittet på russisk tråler

19 personer om bord i den russiske tråleren Kokshaysk har testet positivt på covid-19. Tråleren ligger til kai i Tromsø. Tråleren har et mannskap på 34 personer.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Mindre enn 1 prosent smittes

Ifølge en analyse av offisielle tall fra Kaiser Family Foundation i USA er det under 1 prosent av de som er fullvaksinert som smittes av koronaviruset. Det skriver CNN. Ifølge TV-kanalen rapporterer amerikanske myndigheter kun om smitte blant fullvaksinerte dersom det resulterer i sykehusinnleggelse eller død.

NRK - 1 time siden

Erna Solberg gratulerer Warholm

Du er helt fantastisk Warholm. Gratulerer med OL-gull og ny fantastisk verdensrekord. For et løp, skriver statsminister Erna Solberg på Twitter tirsdag morgen.

NRK - 1 time siden

To av tre nordmenn har fått 1.dose

66,8 prosent av Norges befolkning – 3.602.592 personer – har nå fått første dose av koronavaksine, viser FHIs statistikk natt til tirsdag.

NRK - 1 time siden

Alle i Wuhan skal koronatestes

I den kinesiske byen Wuhan må alle innbyggerne testes for koronaviruset etter at det er registrert ny smitte i byen for første gang på mer enn ett år. Byen, som har 11 millioner innbyggere, setter i gang med testing av «alle innbyggere», sa embetsmannen Li Tao på en pressekonferanse tirsdag, dagen etter at det ble registrert sju nye smittetilfeller. Det var i Wuhan at koronaviruset først ble oppdaget mot slutten av 2019..

NRK - 1 time siden

Warholm inn til OL-gull

Karsten Warholm satte verdensrekord da han løp til OL-gull på 400 meter hekk med tiden 45.94 natt til tirsdag..

NRK - 2 timer siden

McDonald's med påbud om munnbind

McDonald's i USA innfører påbud om munnbind for sine ansatte og kunder innendørs i områder med betydelig høy koronasmitte, selv om personer er fullvaksinerte. Selskapet sier påbudet er i tråd med de nyeste retningslinjene fra smittevernetaten CDC, melder nyhetsbyrået AP..

NRK - 2 timer siden

Flere henrettelser i Saudi-Arabia

Antall henrettelser i Saudi-Arabia har økt etter at landet ga fra seg formannskapet i G20, melder Amnesty. Så langt i år har 40 personer blitt henrettet, kommer det frem i en rapport som ble publisert tirsdag. Det er flere enn i hele 2020, da 27 personer ble henrettet, ni av dem i desember.

NRK - 2 timer siden

72 nye koronasmittede i Oslo

Det er registrert 72 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 32 over snittet de sju foregående dagene. 72 tilfeller er 41 flere enn på søndag, og 41 flere enn samme dag forrige uke.

NRK - 2 timer siden

USA kritiserer Lukashenko

Utenriksminister Antony Blinken reagerer på at den hviterussiske løperen Tsimanouskaya ble forsøkt sendt hjem fra OL i Tokyo, etter at hun offentlig kritiserte sitt eget OL-landslag. Han retter kritikken mot president Alexander Lukashenko og mener Tsimanouskaya ble tvunget til å forlate Tokyo fordi hun brukte ytringsfriheten sin. – Slike handlinger krenker den olympiske ånder, og er en fornærmelse mot grunnleggende rettigheter som ikke kan tolereres, skriver nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 2 timer siden

Aktivist savnet i Ukraina

Aktivisten Vitalj Sjisjov, som leder den hviterussiske eksilgruppen BDU, dro på joggetur i Ukrainas hovedstad Kiev mandag morgen, men kom ikke tilbake. Siden har det ikke vært mulig å få tak i ham via mobiltelefon, skriver organisasjonen på kommunikasjonsplattformen Telegram. Menneskerettsorganisasjonen Vjasna skriver at Sjisjov ifølge venner skal ha blitt forfulgt av «fremmede» mens han var ute og jogget nylig.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt