NRK > Nyheter

Monday, 17 January, 07:41

NRK - 13 jan 22 kl. 10:15

Toryer ber Boris Johnson gå av

Ledende Tory-politikere mener statsminister Boris Johnson må trekke seg etter at han innrømmet å ha deltatt på en hagefest mens landet var nedstengt. Den skotske Tory-lederen Douglas Ross sier statsministerens posisjon ikke lenger er holdbar etter det som kom fram i spørretimen i parlamentet onsdag. Også tre andre parlamentarikere fra Johnsons eget parti mener han må gå av, ifølge BBC. Ross sier han hadde en «vanskelig samtale» med Johnson etter at statsministeren framførte sin beklagelse i underhuset. Den skotske Tory-lederen varsler at han vil skrive til 1922-komiteen, som organiserer ledervalg i partiet, for å gi uttrykk for manglende tillit til Johnson.
Les mer på NRK


Les mer om:
Tory, Boris Johnson, Douglas Ross, Johnsons, BBC, Johnson, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Toryer, ber, Boris, Johnsongå av
NRK - 06 aug 21 kl. 20:15

Boris Johnson dropper isolasjon

En av den britiske statsministeren Boris Johnsons ansatte testet positivt for koronaviruset, men Johnson skal ikke i isolasjon. Det melder både The Guardian og CNN. Den ansatte var med Johnson på en reise til Skottland.

NRK - 18 aug 21 kl. 11:37

Skeptisk til militær intervensjon

Storbritannias statsminister Boris Johnson advarer land mot å anerkjenne det nye Taliban-styret i Afghanistan, basert uttalelsene de har kommet med så langt. – Vi vil bedømme dette regimet ut fra dere valgene de gjør og handlinger, ikke ord, sier Johnson blant annet. Han sier det avgjørende blir hvilken holdning Taliban-regimet viser når det gjelder «terror, narkotika, kriminalitet, humanitær tilgang og jenters rett til utdannelse».

NRK - 31 okt 21 kl. 18:27

Johnson advarer før klimatoppmøtet

Storbritannias statsminister Boris Johnson ber verdensledere innse alvoret før klimatoppmøtet i Glasgow. Hvis ikke «vil alt slå feil», sier han. Klimatoppmøtet er offisielt i gang, og verdens ledere skal samles der de kommende dagene.

NRK - 23 sep 21 kl. 08:42

Boris Johnson om klima

Storbritannias statsminister Boris Johnson tok et kraftfullt oppgjør med verdens ledere fra FNs talerstol i natt. Johnson brukte hele sin tale til FNs generalforsamling til å be om radikal handling for å begrense oppvarmingen av kloden til 1,5 grader..

NRK - 13 aug 21 kl. 19:36

Johnson: Vi snur aldri ryggen

Storbritannias statsminister Boris Johnson lover Afghanistan full støtte etter et krisemøte i London fredag. Johnson viser til at Storbritannia er medlem av FNs sikkerhetsråd og dypt engasjert i regionens strategiske framtid. – Det vi må gjøre nå, er å ikke snu ryggen til Afghanistan, men å arbeide med våre partnere og sikre at regjeringen i Kabul ikke tillater at landet igjen blir et arnested for terror, sier Johnson..

NRK - 15 okt 21 kl. 18:33

Johnson: Alle er sjokkerte

Storbritannias statsminister Boris Johnson sier den knivdrepte partikollegaen David Amess var en kjær venn og kollega. – Vi er alle sjokkerte langt inn i hjertet, sier Johnson ifølge Reuters. Amess døde tidligere i ettermiddag etter at han ble stukket med kniv flere ganger under et velgermøte.

NRK - 13 aug 21 kl. 16:00

Boris Johnson innkalt til krisemøte

Statsminister Boris Johnson har innkalt til krisemøte for å diskutere den dramatiske utviklingen i Afghanistan, der Taliban erobrer stadig nye områder..

VG - 25 sep 21 kl. 09:57

Boris Johnson vil hente sjåfører fra EU

Den akutte transportkrisen tvinger nå Boris Johnson til å ta en Brexit-u-sving for å skaffe sjåfører fra EU..

NRK - 01 nov 21 kl. 13:38

Boris Johnson åpner klimatoppmøtet

Storbritannias statsminister Boris Johnson åpner klimatoppmøtet i Glasgow: – Tragedien er at dette ikke er en film, og dommedagstrusselen er ekte, og klokken tikker til den rasende rytmen av milliarder av turbiner, motorer og ovner som vi bruker til å pumpe karbon ut i lufta raskere og raskere, rekordstore utslipp, og innlemmer kloden i et usynlig, kveldende teppe av CO₂..

VG - 01 nov 21 kl. 13:33

Boris Johnson med Thunberg-sitat: – Bla, bla, bla

Storbritannias statsminister Boris Johnson siterte klimaaktivist Greta Thunberg da han holdt tale på FNs klimatoppmøte mandag..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 13 jan 22 kl. 08:26

Nytt Ukraina-møte med lave forventninger

Krisen mellom Russland og Ukraina står øverst på dagsordenen når Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) møtes i Wien torsdag. OSSE beskrives ofte som ett av få forum for dialog mellom Moskva og vesten, og møtet i organisasjonens permanente råd er det tredje i forbindelse med krisen denne uka. Mandag var amerikanske og russiske topprepresentanter i Genève, mens onsdag møttes Nato-Russland-rådet for første gang på to og et halvt råd.

NRK - 13 jan 22 kl. 08:41

Havila Kystruten kansellerer avgangar

Havila Kystruten sine avgangar frå Rørvik til Bergen i dag og Bergen til Rørvik i morgon er kansellerte. – På grunn av ekstremveret «Gyda» ser me det som uforsvarleg å kryssa havstykket Folda på ein sikker måte, skriv selskapet i ei pressemelding. Passasjerane blir sende med buss og fly i staden..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:07

Vil gjøre plastavfall til verdifull ressurs

Norges Forskningsråd har gitt millionstøtte til et prosjekt som skal utvikle nye teknologiske løsninger for å resirkulere plast. Teknologien kan gi mindre utslipp av klimagasser, bedre ressursutnyttelse og fremtidsrettede muligheter for norsk industri. Det skriver NMBU, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, i en pressemelding.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:17

Finnmarking er valgte dyrere biler enn sørlendinger

Folk i Finnmark kjøpte i fjor høyest andel biler over 800.000 kroner, med 6,9 prosent. Fylket på andreplass var Troms, med 6,3 prosent.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:22

Slukker lysløypa på grunn av dyr strøm

Høye strømpriser fører til at Sande sportsklubb slår av lyset i lysløypa i Skafjellåsen når klubben ikke har treninger. Styreleder Otto Galleberg i Sande Sportsklubb sier til Sande avis at de ligger an til å få en tredobling i strømregninga. Statssekretær Gry Haugsbakken i kulturdepartementet sier til avisa at de tar bekymringsmeldinger fra kultur, idrett og frivilligheten på alvor og at de nå ser på hva som bør gjøres..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:28

Lite influensa i Norge nå

Det er fremdeles svært lavt nivå av influensa i Norge, det kommer frem i FHIs ukesrapport om influensa. Så langt denne sesongen er det påvist totalt 640 tilfeller med influensa. FHI mener de nye smitteverntiltakene mot covid-19 kan begrense smittespredningen med influensa.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:31

Tankbil snurra på Dovre

Det blir meldt om glatt føre på E6 på Dovre. Ein tankbil har snurra. Berging pågår..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:35

Ny smittetopp i Trondheim

I Trondheim ble 514 personer registrert smitta av koronavirus i går. Det er det høyeste smittetallet registrert så langt i pandemien. 24 koronapasienter er nå innlagt ved St.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:36

Har ikke snakket med siktede

Forsvareren til den fjerde siktede i bortføringssaken i Tolga, Klaus Arne Munkeby Linaae, har foreløpig ikke hatt mulighet til å møte sin klient. Han skal møte den siktede nå i formiddag og politiet sa i går at de håper å kunne gjennomføre et avhør i løpet av dagen..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:37

Flere skadesaker etter ekstremværet «Gyda»

Allerede torsdag morgen har Tryg Forsikring mottatt 20 skadesaker etter ekstremværet «Gyda». Geografisk er skadene jevnt fordelt på strekningen Møre og Romsdal til Troms. – Det er primært vannskader i kjellere, enten på grunn av vanninntrenging utenfra eller tilbakeslag fra avløp der vann har trengt inn gjennom avløpsnettet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt