NRK > Nyheter

Wednesday, 22 March, 14:05

NRK - 11 jan 23 kl. 10:13

Tore Tvedt tiltalt for rasisme

Tore Tvedt, kjent som leder i den høyreekstreme gruppa Vigrid, er igjen tiltalt for rasisme. Ifølge tiltalen skal Tvedt i mars 2021 sendte epost til 228 mottakere. Eposten var merket «Til ordførere og andre i landets kommuner». Etter statsadvokatens oppfatning fremmet Tvedt hat, forfølgelse eller ringeakt overfor jøder i eposten, skriver Dagbladet. Tvedt er tiltalt etter den såkalte rasismeparagrafen i straffeloven – straffeloven paragraf 185.
Les mer på NRK


Les mer om:
Tvedt, Vigrid, Dagbladet, Oslo, Tvedts, John Christian Elden, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tore, Tvedt, tiltalt, for, rasisme
Klartale - 11 jan 23 kl. 10:56

Tore Tvedt er tiltalt for rasisme igjen

Tvedt skal i mars 2021 ha sendt en e-post til 228 mottakere. Den var merket «Til ordførere og andre i landets kommuner», ifølge tiltalen. Det skriver avisa Dagbladet.

VG - 15 nov 22 kl. 12:02

Sofie Karlstad og Linnea Løtvedt er nye profiler i «Bloggerne»

Tiktok-profil Linnea Løtvedt (22) og og influencer Sofie Karlstad (25) blir å se i den nye sesongen av «Bloggerne»..

VG - 02 jan 23 kl. 06:59

Elin Tvedt: Tilbake på skjermen – og i jobb

2023 starter godt for TV 2s tidligere værvarsler Elin Tvedt (49). Om en drøy uke er hun tilbake på TV-skjermen i «Farmen kjendis». Samtidig har hun fått ny, fast jobb hos tidligere kolleger fra TV 2..

NRK - 13 feb 23 kl. 13:50

18-åringer tiltalt for væpnet ran

To 18-åringer er tiltalt etter det væpnede ranet på Rema 1000 Byterminalen i Stavanger i mai i fjor. En av personene er tiltalt for å ha utført selve ranet, mens den andre er tiltalt for å ha medvirket til handlingen. Samme person som er tiltalt for ranet, er også tiltalt for å ha stjålet en semitrailer i august samme år.

NRK - 15 sep 22 kl. 21:32

Mann og kvinne tiltalt for overgrep mot seksåring

En mann og en kvinne i 40-årene fra Innlandet er tiltalt for voldtekt av en seks år gammel jente. Mannen, som var jentas stefar, er tiltalt fordi han skal ha fått seksåringen til å beføle ham. Det betegnes som en «kvalifisert seksuell handling» med et barn under 14 år, noe som i straffeloven defineres som voldtekt.

NRK - 07 nov 22 kl. 09:06

Advokat og sykepleier tiltalt i grov underslagssak

To personer er tiltalt for grovt underslag av en pleietrengende kvinne i 90-årene og en person er tiltalt for grovt bedrageri ovenfor samme person. Det skriver Økokrim. De tiltalte er kvinnens tidligere advokat og sykepleieren som drev sykehjemmet kvinnen bodde på.

NRK - 07 nov 22 kl. 09:06

Advokat og sykepleier tiltalt for grovt underslag av en kvinne i 90-årene

To personer er tiltalt for grovt underslag av en pleietrengende kvinne i 90-årene, og en person er tiltalt for grovt bedrageri ovenfor samme person. Det skriver Økokrim. To av de tiltalte er kvinnens tidligere advokat og sykepleieren som drev sykehjemmet kvinnen bodde på.

NRK - 18 nov 22 kl. 14:20

Mann tiltalt for seksuelle overgrep mot mindreårige i Alta

En snart 40 år gammel mann er tiltalt for flere tilfeller av seksuelle overgrep mot barn under 16 år i Alta. Det melder NTB. Ifølge tiltalebeslutningen fra Troms og Finnmark statsadvokatembeter er mannen tiltalt for seksuell omgang med en 14 år gammel jente ved to tilfeller i 2019.

NRK - 02 mar 23 kl. 15:04

Tore Rem tildelt Kritikerprisen for beste sakprosabok

Biograf Tore Rem er tildelt årets Litteraturkritikerpris for beste sakprosabok for det siste bindet av trilogien om kong Olav den femte. Prisen ble delt ut i Oslo torsdag ettermiddag. Rem, som foruten å være forfatter er professor og direktør ved Universitetet i Oslo, har også selv jobbet som litteraturkritiker i flere aviser.

NRK - 14 sep 22 kl. 09:19

Mann tiltalt for å ha delt overgrepsvideoer av barn

En 40 år gammel mann er tiltalt for å ha tatt bilder og videoer som framstiller seksuelle overgrep mot barn, og for å ha delt materialet videre. Det skriver Avisa Nordhordland. I videoene ble barna misbrukt av en voksen mann eller dame, ifølge avisen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Mann tiltalt for nye truslar mot BT-tilsette

Ein mann i 40-åra er sett under tiltale ved Hordaland tingrett etter å ha sendt truande e-postar til to tilsette i Bergens Tidende. I november blei det klart at mannen skulle i retten tiltalt for drapstruslar mot BT-redaktør Frøy Gudbrandsen. I ein tilleggstiltale kjem det no fram at mannen har truga endå ein tilsett i avisa.

NRK - 15 minutter siden

To nye siktet etter skytingen på Grim i Kristiansand

En mann og en kvinne i 20-årene er siktet for drapsforsøk, etter at en mann i 20-årene i februar ble alvorlig skadet etter å ha blitt skutt mot utenfor Meny på Grim i Kristiansand. Det skriver Fædrelandsvennen. Tidligere er en mann i 20-årene pågrepet i saken.

NRK - 45 minutter siden

NVE: Fyllingsgraden fortsetter å synke

Ved inngangen av året, i uke 1, hadde vannmagasinene i Norge en fyllingsgrad på 61,8 prosent. Ti uker senere er det redusert med mer enn en tredel. I vannmagasinene i Norge lå fyllingsgraden på 38,3 prosent ved utgangen av forrige uke, altså uke 11.

NRK - 1 time siden

Macron: Pensjonsreform bør tre i kraft før årsskiftet

Frankrikes president Emmanuel Macron seier til fransk TV at den omstridde pensjonsreforma bør bli vedteke og tre i kraft før årsskiftet, melder Reuters. Han sa han forstod at reforma er upopulær, men at ho er naudsynt. – Jo lenger vi ventar, desto verre blir underskotet.

NRK - 1 time siden

Bekrefter aksjon mot Karlsøybruket

Christin Pedersen i selskapet Fjordlaks bekrefter at det tirsdag var en aksjon mot Karlsøybruket i Troms. – Regnskapet til denne bedriften blir administrert og ført i Ålesund. Derfor ble det i den forbindelse også gjort beslag i dokumenter som befant seg i Ålesund, skriver Pedersen i en uttalelse.

NRK - 45 minutter siden

Kina vil ha FN-gransking av Nord Stream-sabotasjen

Kina støttar Russlands ønske om ei FN-leia, uavhengig gransking av sabotasjeaksjonen mot gassrøyrleidningane Nord Stream 1 og 2 i Austersjøen. Det opplyser kinesisk UD på Twitter onsdag. Ukraina har skulda Russland for å stå bak sabotasjen, medan europeiske land har vore forsiktige med å seie noko om kven som kan stå bak..

NRK - 1 time siden

Lager Easee - 81 mister jobben

Norautron har produsert elbil-laderen Easee. Nå får det konsekvenser for 81 ansatte i Horten at elbil-laderen har fått forbud mot salg i Sverige. Det kom fram på et allmøte i går tirsdag, skriver Gjengangeren.

NRK - 1 time siden

Togpassasjerene mindre fornøyde enn før

Jernbanedirektoratets undersøkelse av kundetilfredshet viser en nedgang fra fjerde kvartal i fjor til første kvartal i år. Det er særlig punktligheten og kundeinformasjon når togene ikke er i rute som drar tilfredsheten ned, mens kundene er jevnt over godt fornøyd med servicen om bord og renhold på togene. Særlig på Østlandet har det de siste månedene vært mange avvik og lav punktlighet, i tillegg til problemene med Follobanen.

NRK - 1 time siden

Macron: Pensjonsreform blir vedteke før årsskiftet

Frankrikes president Emmanuel Macron seier til fransk TV at den omstridde pensjonsreforma kan bli vedteke før årsskiftet, melder Reuters. Den siste tida har det vore fleire demonstrasjonar mot reforma, som blant anna hevar pensjonsalderen. Regjeringa overlevde også så vidt eit mistillitsforslag tidlegare denne veka..

NRK - 1 time siden

Fleire skadde etter skipsvelt i Skottland

Fleire personar er skadde etter at eit skip velta medan det låg i tørrdokk i ei hamn i Skottland, melder Reuters. Fem ambulansar, eit redningshelikopter og redningsmannskap har rykka ut til staden som ligg i Leith utanfor Edinburgh. Ifølge kjelder på staden var kraftig vind grunnen til velten..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com