NRK > Nyheter

Sunday, 29 January, 04:27

NRK - 15 jul 22 kl. 12:41

To universiteter truffet av russiske angrep i Mykolajiv

To universiteter i byen Mykolajiv sør i Ukraina ble truffet av minst ti missiler fredag morgen, ifølge myndighetene i byen. To personer ble såret i angrepet. Det meldte ordfører Oleksandr Sienkevytsj i Mykolajiv på Telegram fredag. – Nå angriper de utdanningen vår, skrev guvernør Vitali Kim i fylket Mykolajiv. Ifølge det finske nyhetsbyrået STT oppfordrer han også alle universiteter i demokratiske land til å kalle Russland for terrorister.
Les mer på NRK


Les mer om:
Mykolajiv, Ukraina, Oleksandr Sienkevytsj, Telegram, Vitali Kim, STT, Russland, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: To universiteter, truffetav , russiske, angrepi , Mykolajiv
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 11 okt 22 kl. 13:50

– Hvorfor angriper de oss?

Natt til søndag ble flere raketter sendt mot ukrainske byer. Zaporizjzja var en av dem. På mandag og tirsdag skjedde det samme.

Klartale - 10 aug 22 kl. 13:54

Hva skjedde da russisk base eksploderte på Krim?

Minst en ble drept i en kraftig eksplosjon på en flybase tirsdag. Det skjedde på Krim-halvøya. Halvøya var tidligere en del av Ukraina.

Klartale - 28 jun 22 kl. 08:30

Zelenskyj mener angrep mot kjøpesenter er terror

Russlands angrep mot Ukraina fortsetter. Mandag ble et ukrainsk kjøpesenter truffet av en rakett. Senteret ligger i byen Krementsjuk.

NRK - 01 jun 22 kl. 10:11

Redd Barna: Angrep mot skoler øker i krig

Antallet angrep mot skoler og universiteter i konfliktområder har økt, varsler Redd Barna. Mer enn 9000 mennesker er rammet av slike angrep de to siste årene. Det viser en rapport fra Den globale koalisjonen for å beskytte utdanning mot angrep (GCPEA).

Klartale - 15 nov 22 kl. 21:42

USA: Raketter fra Russland traff by i Polen

Ukraina ble tirsdag angrepet av mange russiske raketter. Noen av disse skal ha truffet i Polen. Det skriver polske medier.

NRK - 29 nov 22 kl. 10:35

Kinesiske universiteter sender studenter hjem

Flere kinesiske universiteter har gitt studenter beskjed om at de kan reise hjem, og at undervisning og avsluttende eksamener skal gjennomføres digitalt. Tiltaket blir blant annet gjennomført på Tsinghua-universitetet i Beijing, som var blant stedene der det i helgen ble arrangert protester mot landets myndigheter og de strenge koronarestriksjonene. Ved enkelte universiteter er det satt opp busser som skal bringe studentene tilbake til hjemstedene i andre deler av Kina.

NRK - 21 jan 23 kl. 16:53

Danske universiteter forbyr ChatGPT

Flere danske universiteter frykter at studenter kan bruke kunstig intelligens til å jukse og forbyr nå bruk av chatroboten chatGPT på eksamen. Den populære, men ganske omstridte chatroboten kan skrive tekster, også hele eksamensoppgaver, som er så gode at selv de mest erfarne lærere og sensorer kan bli lurt. Derfor har flere danske universiteter nå lagt ned forbud mot å bruke kunstig intelligens under eksamen, skriver kringkasteren DR.

Klartale - 27 apr 22 kl. 12:00

Frykt for at krigen skal spre seg hit

Moldova ble et eget land i august 1991. Da forlot de det som var Sovjetunionen. Men det har likevel vært russiske soldater i landet i 20 år.

NRK - 07 nov 22 kl. 14:23

Ukraina og Russland beskylder hverandre for angrep på sivile mål

Ukraina og Russland anklager hverandre for å angripe sivile mål etter en rekke angrep flere steder i Ukraina mandag. Ifølge Kyrylo Tymosjenko, nestsjef for president Volodymyr Zelenskyjs kontor, ble én person drept og 16 sivile infrastrukturområder ødelagt da russiske styrker skjøt raketter mot by i Zaporizjzja-regionen i morgentimene mandag. – Det har også vært rapportert om at én ble drept og én ble skadd i russiske angrep mot grenseregionen Sumy, legger Tymosjenko til.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Mann med innreiseforbud til Norge stakk av fra politiet

En mann fra Litauen som var pågrepet av politiet for å ha brutt innreiseforbud til Norge, stakk av fra politipatruljen ved Ullensaker. Etter en kort flukt inn i skogen, ble mannen innhentet av politiets hundeekvipasje. Mannen blir satt i arresten, melder politiet i Øst..

NRK - 30 minutter siden

E6 i nord stengt flere steder på grunn av uvær

Vegtrafikksentralen nord melder at E6 Sennalandet og Hatter er stengt på grunn av uvær. Det vil bli tatt en ny vurdering søndag morgen klokken 07.00 Også E6 Saltfjellet er stengt, der tas det ny vurdering søndag klokken 08.

NRK - 45 minutter siden

Klart flertall mot flere og høyere høyhus i Oslo

Nesten halvparten av de spurte i Oslo er negative til at det kan bli tillatt å bygge enda høyere bygninger i Oslo enn i dag. En tredel er positive, og nesten en av fem har ingen mening. Det viser en meningsmåling InFact har gjort for Nettavisen.

NRK - 1 time siden

Mann truet med kniv da nabo sa at musikken var for høy

En person i Arendal ble natt til søndag truet med kniv da vedkommende forsøkte å si ifra til en nabo om at det ble spilt for høy musikk. Politiet har kontroll på mannen med kniven, som han kastet fra seg da politiet kom, tvitrer politiet i Agder..

NRK - 1 time siden

Kvinne utsatt for vold på utested i Halden

Natt til søndag rykket politiet ut til et utested i Halden da en kvinne i 30-årene ble bevisstløs etter å ha blitt utsatt for vold. Kvinnen ble ivaretatt av ambulanse. Voldsutøveren, en mann i 20-årene, ble senere pågrepet på en annen adresse, melder politiet i Øst på Twitter..

NRK - 2 timer siden

To personer lettere skadd med kniv i Oslo

Politi og ambulanse rykket ut da to personer ble rispet med kniv ved Lindebergåsen i Oslo natt til søndag. De fremstår som lettere skadd etter at en person utagerte med kniv. – Vi har pågrepet gjerningspersonen som blir fraktet til arresten, melder politiet i Oslo på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Tre personer involvert i en trafikkulykke i Kvinesdal

To biler og tre personer var involvert i en trafikkulykke ved Egelandssletta ved Kvinesdal natt til søndag. – En person ble sittende fastklemt, og fikk hjelp av brannvesenet til å komme seg løs, forteller operasjonsleder Lars Hyberg ved Agder politidistrikt til NRK. Vedkommende blir fraktet med luftambulanse til sykehus.

NRK - 2 timer siden

Donald Trump startet valgkampanjen

USAs tidligere president Donald Trump startet sin valgkampanje i New Hampshire lørdag. – Jeg er sintere nå og mer engasjert enn noen gang tidligere, sa 76 år gammel Trump i sin tale til grasrotaktivister og folkevalgte på partiets årsmøte i Salem. Derfra gikk turen til et folkemøte i South Carolina, hvor han presenterte sitt nye lederteam.

NRK - 3 timer siden

Memphis-politienhet avvikles etter at Tyre Nichols ble slått i hjel

Politi-enheten Scorpion i Memphis avvikles, opplyser politisjef Cerelyn Davis . Noen av betjentene som var med på å slå i hjel Tyre Nichols var med i spesialenheten som var dannet for å gjenopprette fred i nabolagene i Memphis. De fem betjentene ble torsdag siktet for blant annet drap, overfall og bortføring.

NRK - 3 timer siden

Fyrverkeri avfyrt i Kristiansand sentrum

Et fyrverkeri er avfyrt ved torvet i Kristiansand natt til søndag. Flere personer har løpt fra stedet. Politiet er på stedet, melder politiet i Agder på Twitter..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com