NRK > Nyheter

Mandag, 26 Juli, 15:01

NRK - 13 juni 21 kl. 19:01

To soldater drept i Mali

To soldater er blitt drept i den konfliktherjede nordlige delen av Mali, trolig av jihadister. Det melder landets militære. Landet har siden 2012 vært herjet av konflikt med separatister og jihadister, og mange tusen sivile og soldater er drept..
Les mer på NRK


Les mer om:
Mali

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: To soldater, drepti , Mali
NRK - 03 juli 21 kl. 16:25

Gjenopptar samarbeid med Mali

Frankrike har gjenopptatt det militæret samarbeidet med Mali for å bekjempe jihadistgrupper nord i det konfliktherjede afrikanske landet. For en måned siden satte franske myndigheter det militæret samarbeidet på pause som følge av det siste statskuppet i landet. Men lørdag kunngjorde Frankrike at samarbeidet med maliske regjeringsstyrker er gjenopptatt med mål om å bekjempe terrorisme i Mali og den øvrige Sahel-regionen.

NRK - 25 april 21 kl. 21:38

FN-soldater såret i angrep i Mali

Tre soldater i FNs fredsbevarende styrker i Mali er alvorlig såret i et rakettangrep mot en militærbase i krigsherjede Sahel. Mali er herjet av et jihadistopprør som har spredt seg til flere andre land i Sahel-regionen.

NRK - 26 juni 21 kl. 03:10

Seks soldater drept i Mali

Seks maliske soldater ble drept i et angrep, da opprørere angrep en militærbase i byen Boni fredag. Tidligere ble 15 FN-soldater såret da en bilbombe gikk av lenger nord i landet. Ti maliske soldater ble drept i et lignende bakholdsangrep mot den samme landsbyen i februar..

NRK - 25 juni 21 kl. 14:03

15 FN-soldater såret av bilbombe

15 FN-soldater er såret i et bilbombeangrep mot en midlertidig operasjonsbase i den nordlige delen av Mali. FN opplyser at en evakuering av de sårede er i gang etter angrepet i området rundt Tarkint. 13.

NRK - 03 april 21 kl. 03:36

FN-soldater drept i Mali

Fire soldater fra FNs fredsbevarende styrke ble drept og 19 såret i et angrep mot en FN-leir i Mali langfredag. FNs generalsekretær António Guterres fordømmer angrepet på det sterkeste. Angrepet var rettet mot en leir i Aguelhok i Kidal-regionen..

NRK - 28 april 21 kl. 04:28

26 opprørere drept i Mali

26 militante er drept i en militæroperasjon med styrker fra Mali og Frankrike. Aksjonen fant sted tidlig mandag i Alatona, nær grensen til Mauritania. Den var et svar på et overfallsangrep som opprørere sto bak lørdag, het det i en uttalelse fra hæren i Mali tirsdag..

NRK - 30 mai 21 kl. 13:48

Fem drept i angrep i Mali

Fire sivile og en politibetjent er drept i et antatt jihadistangrep i Sør-Mali i dag, melder AFP. Sør-Mali har tidligere blitt spart for de fleste terrorangrep i landet som ellers er preget av store uroligheter. De drepte ble angrepet i byen Bougouni, omtrent hundre kilometer fra grensen til Elfenbenskysten og Guinea.

NRK - 22 april 21 kl. 11:21

Svenske soldater skadd i Mali

Tre svenske soldater ble skadd i Mali onsdag kveld. Det opplyser det svenske forsvaret, ifølge SVT. Patrulje skal ha kjørt på en veibombe.

NRK - 22 april 21 kl. 11:21

Svenske soldater såret i Mali

Tre svenske soldater ble såret i Mali onsdag kveld. Det opplyser det svenske forsvaret, ifølge SVT. Patruljen skal ha kjørt på en veibombe.

NRK - 08 april 21 kl. 14:18

Danske spesialstyrker til Mali

Den danske regjeringen vil sende spesialstyrker til Mali, der de skal bidra til terrorbekjempelse. Også leger og stabsoffiserer er en del av innsatsen, som skal bidra til den europeiske elitestyrken i Mali, kjent som Takuba-styrken..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Nye søk i Vennesla

Det søkes nå sørover Otra etter mannen som mandag formiddag ble observert kavende i vannet i Venneslafjorden. Politiet arbeider ut ifra nye observasjoner..

NRK - 10 minutter siden

Sherman hardt ut mot Kina

USAs viseutenriksminister Wendy Sherman gikk hardt ut mot Kina og tok opp deres påståtte hacking på et møte i Tianjin. Kina ber USA slutte å demonisere landet. En rekke saker som cybersikkerhet og menneskerettigheter har bidratt til å forverre forholdet mellom USA og Kina..

NRK - 15 minutter siden

SAS-passasjerer rammes av flystreik

SAS-flygninger fra Oslo, København og Stockholm er kansellert som følge av streik blant flygeledere i Italia. Forbrukerrådet minner folk om rettighetene de har. – Vi jobber med å booke om passasjerene til andre flyselskaper, men det jobber alle flyselskapene med, så det er kamp om plassene, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til NTB.

NRK - 15 minutter siden

Taxiløyver i Oslo har økt

Siden taxireformen i november har det blitt registrert 2890 nye løyver i Norge. I hovedstaden har antallet løyver økt med 51 prosent. Reformen har gjort det mulig for flere internasjonale aktører å slå seg opp i det norske markedet..

NRK - 30 minutter siden

Brann i Femundsmarka

Det brenner på to steder i Femundsmarka ved Revsjøen på grensen mellom Trøndelag og Innlandet. Brannen er på Trøndelag-siden av grensen, men det er mye røyk som kan synes fra Innlandssiden.

NRK - 30 minutter siden

Palestinsk 17-åring død

En 17 år gammel palestisnk gutt har dødd på sykehuset etter at han for to måneder siden ble skutt i halsen av israelske soldater nær Ramallah på den okkuperte Vestbredden. Skytingen skjedde etter flere voldelige sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelske soldater under den elleve dager lange krigen mellom Israel og Hamas i mai. Det var den fjerde krigen siden den militante gruppen tok kontroll over Gazastripen i 2007.

NRK - 30 minutter siden

12-åring påkjørt av båt

Søndag ettermiddag ble en gutt (12) fløyet til Haukeland sykehus etter at han fikk foten i en båtpropell. Ulykken skjedde i Skotøysundet i Bjørnafjorden. Politiet oppretter sak.

NRK - 1 time siden

Bergensbanen stengt grunna brann

Bergensbanen er stengt mellom Haugastøl og Geilo grunna brann ved sporet, melder Bane Nor..

NRK - 45 minutter siden

Smitten øker i Ålesund

Siden fredag har det blitt registrert 16 nye smittetilfeller av koronaviruset i Ålesund. Mandag formiddag sitter 142 personer i karantene, og 44 i isolasjon i Ålesund kommune, opplyser kommuneoverlege Olav Mestad til Sunnmørsposten..

NRK - 45 minutter siden

Russland stenger 49 nettsteder

Medietilsynet i Russland stengte mandag 49 nettsteder som er tilknyttet virksomheten til regimekritiker Aleksej Navalnyj, opplyser en nær medarbeider. Leonid Volkov opplyste på tjenesten Telegram at det var riksadvokatens kontor som hadde bestemt at alle de 49 nettstedene skulle stenges samtidig..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt