NRK > Nyheter

Wednesday, 01 February, 10:24

NRK - 24 jan 23 kl. 22:34

To selskaper utelukkes fra oljefondet

Norges Bank har vedtatt å utelukke to selskaper fra Statens pensjonsfond utland etter at de har solgt militært materiell til militæret i Myanmar. Det er selskapene AviChina Industry & Technology Co Ltd og Bharat Electronics Ltd som Norges Bank har besluttet å utelukke fra Statens pensjonsfond utland. Ifølge Norges Bank er det «uakseptabel risiko for at selskapene selger våpen til en stat som benytter våpnene på måter som utgjør alvorlige og systematiske brudd på folkerettens regler». Bakgrunnen er salg av henholdsvis lette angrepsfly og annet militært materiell til militæret i Myanmar, skriver Norges Bank i en pressemelding. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Bank, Statens, Myanmar, AviChina Industry, Co Ltd, Bharat Electronics Ltd, Norges Bank, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: To selskaper, utelukkesfra , oljefondet
Klartale - 28 okt 22 kl. 10:37

Oljefondet tapte 449 milliarder kroner

Oljefondet har tapt penger. Fondet er Norges sparepenger. Oljefondet ble laget for at pengene fra olje skulle vare lengst mulig.

NRK - 23 dec 22 kl. 17:33

Oljefondet har økt investeringene knyttet til israelske bosetninger

Oljefondet har økt sine investeringer i selskap som ifølge FN tjener penger på Israels ulovlige bosetninger på den okkuperte Vestbredden og Golanhøydene. FNs sikkerhetsråd har slått fast at de israelske bosetningene i okkuperte områder er ulovlige og i strid med folkeretten. I 2018 utarbeidet FNs høykommissær for menneskerettigheter en «svarteliste» over selskap med virksomhet i, eller i tilknytning til bosetningene.

NRK - 15 dec 22 kl. 23:20

Norges Bank utelukker tre selskaper fra Statens pensjonsfond utland

Tre selskaper utelukkes fra Statens pensjonsfond utland på bakgrunn av risiko for brudd på menneskerettigheter. Selskapene PTT PCL (PTT) og datterselskapet PTT Oil and Retail Business PCL (PTTOR) stenges nå ute fra Statens pensjonsfond utland. Årsaken er en uakseptabel risiko for at selskapene medvirker til alvorlig krenkelse av individers rettigheter i krig eller konfliktsituasjoner.

E24 - 04 dec 22 kl. 17:29

Oljefondet er tredje største investor av fossilt i Afrika

Afrikanske klimaaktivister frykter vestlige selskaper låser kontinentet inne i en fossil tidsalder. Ifølge en undersøkelse fra tyske Urgewald står Oljefondet i ryggen til en stor andel fossile selskaper som operer i Afrika..

NRK - 08 nov 22 kl. 15:07

FN-rapport refser selskaper som fortsatt vil investere i fossil energi

Selskaper kan ikke hevde at de jobber for nullutslipp hvis de fortsetter å investere i fossil energi, skriver FN-eksperter i en ny rapport. – Nullutslipp er helt uforenlig med fortsatt investering i fossilt brensel, heter det i rapporten, som er bestilt av FNs generalsekretær António Guterres. Der står det også at selskaper som investerer i prosjekter som fører til avskoging, også må droppe påstanden om at man jobber for nullutslipp.

NRK - 2 timer siden

355 norske selskaper konkurs i januar

I årets første måned gikk 355 norske selskaper konkurs. Det er en økning på 60 prosent fra januar i fjor. Det skriver inkassoselskapet Fair Group i en pressemelding.

NRK - 26 sep 22 kl. 07:28

KLP utelukker amerikanske flyktningmottaksselskaper

KLP (Kommunenes landspensjonskasse) og KLP-fondene, utelukker to amerikanske selskaper som driver flyktningmottak i USA fra sin investeringsportefølje. Selskapene som utelukkes er Core Civic og GEO Group som anklages for å bryte menneskerettighetene og arbeidstakeres rettigheter ved sine mottak. (NTB).

E24 - 26 sep 22 kl. 07:27

KLP kaster ut to amerikanske selskaper

Flyktningmottakselskapene Core Civic og Geo Group utelukkes av KLP og KLP-fondene..

E24 - 01 okt 22 kl. 21:00

Oljefondet henter mentaltrener fra Bodø/Glimt: – Skal være landslaget i å tjene penger

Bodø/Glimts suksesstrener, Bjørn Mannsverk, er Nicolai Tangens nyeste tilskudd til Oljefondet. – Jeg har erfaring fra prestasjonsmiljøer med dyktige mennesker som stadig vil bli bedre, som i fotball. Det opplever jeg også nå i Oljefondet, sier Mannsverk..

E24 - 06 dec 22 kl. 22:11

Oljefondet største investor i selskaper knyttet til israelske bosetninger

Fondet har investeringer for 139 milliarder kroner i banker, industribedrifter og reiselivsaktører som kobles til israelske bosetninger på Vestbredden, ifølge rapport. LO mener Oljefondet bør selge seg ut..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Mener trusselsituasjonen var godt håndtert

Politimester i Agder Kjerstin Askholt mener trusselsituasjonen i Kristiansand fredag ble riktig håndtert, skriver Fædrelandsvennen. Trusselsituasjonen endte med at en mann ble skutt i beinet av politiet. Mannen er siktet for ulovlig bevæpning på offentlig sted.

NRK - 15 minutter siden

Politibetjentar blir avhøyrt i dag

Dei to politibetjentane, som er mistenkt for tenestefeil etter eit dødsfall i Ålesund i helga, blir avhøyrt i dag. Det opplyser Thomas Arntsen, etterforskingsleiar i Spesialeininga til NRK. Dei skal no etterforske for å finne ut om det kan vere ein samanheng mellom politiet sin framgangsmåte og dødsfallet til ein mann.

NRK - 30 minutter siden

Russisk journalist dømt for å spre falske nyheter

En russisk journalist er dømt til fengsel i åtte år for spredning av falske nyheter, skriver nyhetsbyrået Reuters. Den markante russiske journalisten Alexander Nevzorov var ikke til stede da dommen ble avsagt i en rettssal i Moskva. Ifølge statlige medier skal Nevzorov ha spredd falske nyheter om den russiske armeen.

NRK - 30 minutter siden

Reisegarantifondet dekker ikke flybilletter

Reisegarantifondet dekker ikke Flyr-flybilletter, det skriver Reisegarantifondet i en e-post til NRK. Reisegarantifondet er en stiftelse som har som oppgave å administrere reisegarantiordningen i Norge. Ifølge stiftelsen blir de ringt ned med Flyr-spørsmål etter at selskapet begjærte seg konkurs..

NRK - 30 minutter siden

Foreldrene anker henleggelsen av Odin-saken til Riksadvokaten

Det skriver NTB..

NRK - 45 minutter siden

Rakettangrep mot tyrkisk base i Nord-Irak

En tyrkisk militærbase i Kurdistan-regionen i Irak ble onsdag rammet av et rakettangrep, opplyser lokale myndigheter. En Iran-støttet milits sier den står bak. Ifølge lokale myndigheter ble basen truffet av åtte raketter, hvorav to landet inne på anlegget.

NRK - 45 minutter siden

Russisk journalist dømt

Den russiske journalisten Aleksander Nevzorov er dømt til åtte års fengsel for å ha lagd «falske nyheter om den russiske hæren», ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass. Nevzorov har kritisert krigen i Ukraina. Han forlot Russland like etter at krigen startet og var ikke til stede i rettssalen..

NRK - 1 time siden

Flere pågrepet etter Peshawar-terror

Det er foretatt flere pågripelser etter mandagens selvmordsangrep i en moské i Peshawar, opplyser pakistansk politi. Det er ikke kjent hvem som er pågrepet eller hvilken gruppe de eventuelt har tilknytning til, men politisjefen i Peshawar, Ijaz Khan, beskriver pågripelsene som betydelige. Ifølge Khan etterforskes det nå om selvmordsbomberen fikk hjelp fra noen på innsiden da han uforstyrret tok seg inn på det strengt bevoktede området der moskeen ligger.

NRK - 1 time siden

Skoleassistent tiltalt for seksuelle overgrep

En 32 år gammel mann som jobbet som skoleassistent på en barneskole i Oslo er tiltalt for seksuelle handlinger mot tre elever. Jentene var i seks til sju års-alderen da overgrepene begynte. Saken går i Oslo tingrett fra onsdag og ut uka..

NRK - 1 time siden

Forsinkelser mellom Oslo S og Nordstrand

Det er forsinkelser mellom Oslo S og Nordstrand på grunn av en signalfeil. Både regiontog og lokaltog er rammet. Bane Nor jobber med å rette feilen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com