VG > Nyheter

Tirsdag, 03 August, 06:00

VG - 19 juni 21 kl. 05:42

To millioner lever med vannmangel

Tørken i det vestlige USA skaper krise: Vannstanden i Californias reservoarer er halvparten så høy som i et vanlig år..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
USA, Californias

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: To millioner, levermed , vannmangel
NRK - 17 juni 21 kl. 15:10

FN advarer om vannmangel

FN omtaler vannmangel og stigende temperaturer som den nye pandemien i en fersk rapport. Det skriver Reuters. – Tørke er i ferd med å bli den neste pandemien, og for den finnes det ingen vaksine, uttalte Mami Mizutori, spesialutsending fra FNs kontor for kriserisikoreduksjon.

NRK - 21 juli 21 kl. 16:14

Vannmangel og vold i Iran

Iranske myndigheter sier at en politibetjent er skutt og drept av «oppviglere» i den oljerike Khuzestan-provinsen i Iran. Det skriver Al Jazeera. Provinsen har den siste uken vært preget av voldsomme demonstrasjoner på grunn av vannmangel.

Dagbladet - 07 juli 21 kl. 02:57

Nå kommer FN på banen

Demningen er nødvendig, mener Etiopia, men vil ifølge Egypt og Sudan forårsake vannmangel og få dramatiske følger. Nå kommer FN på banen for å løse konflikten..

NRK - 17 juli 21 kl. 08:35

Én drept i protester i Iran

En demonstrant ble skutt og drept under protester mot vannmangel i Iran, melder statsbyrået IRNA. Myndigheter i lander skylder på «oppurtenister og opprørere» for mordet. Personen ble drept i Khuzestan-provinsen som har vært rammet av tørke..

NRK - 23 juli 21 kl. 21:57

FN ber Iran løse vannkrisen

FNs menneskerettighetssjef Michelle Bachelet ber myndighetene i Iran rydde opp og slutte å slå ned på demonstrasjoner i Khuzestan-provinsen. Det har de siste ukene vært demonstrasjoner i den velstående Khuzestan-provinsen i sørvestlige i Iran. Minst tre personer har mistet livet i sammenstøt, og flere er pågrepet.

NRK - 14 mai 21 kl. 03:22

Picasso maleri til 745 millioner

Et maleri av Pablo Picasso er solgt for nesten 745 millioner kroner hos auksjonshuset Christie's i New York. Christie's prisvurdering var på 55 millioner dollar. Etter en 19 minutters budrunde ble det solgt for 90 millioner dollar, eller 744,6 millioner kroner.

NRK - 19 april 21 kl. 10:48

100 millioner doser ekstra til EU

EU har inngått avtale med Pfizer om levering av ytterligere 100 millioner vaksinedoser i 2021, opplyser selskapet. Dermed blir 600 millioner doser levert i år. Den nye avtalen kommer som følge av at EU-kommisjonen har valgt å benytte seg av muligheten til å kjøpe ytterligere 100 millioner vaksinedoser i tråd med en avtale signert 17.

NRK - 13 mai 21 kl. 06:03

Australia sikrer seg Moderna

Australia har inngått en kontrakt med legemiddelselskapet Moderna for å sikre seg 25 millioner doser med koronavaksine. Avtalen om fatter 10 millioner doser til levering i år, og 15 millioner doser neste år, opplyser Moderna. Statsminister Scott Morrison sier at den første forsendelsen kan ventes i siste kvartal i år.

NRK - 10 juni 21 kl. 14:11

Betaler 30 milliarder for vaksinene

USA betaler 3,5 milliarder dollar, eller nærmere 30 milliarder kroner, for de 500 millioner dosene av Pfizer-vaksinene som landet har tenkt å gi bort, bekrefter Det hvite hus torsdag. Kontrakten vil bli ferdigstilt i løpet av de neste ukene. Planen er å lever 200 millioner doser til de fattigste landene i løpet av dette året, og 300 millioner doser i løpet av første halvdel av 2022..

NRK - 15 juni 21 kl. 04:41

10 millioner nye fattige i Brasil

I Brasil bygges det nye fattigkvartaler av mennesker som er drevet fra hus og hjem av koronapandemien. Mer enn 60 millioner brasilianere lever nå under FNs fattigdomsgrense på 5,50 dollar dagen. Det er drøyt 10 millioner flere enn før pandemien rammet Brasil..

Fler nyheter fra VG

VG - 6 timer siden

Slår ned på smitte i Kina - millioner har fått portforbud

Så langt er millioner blitt beordret til å holde seg hjemme. Eksperter spør seg om Kinas mål om null smitte er realistisk i møte med deltavarianten..

VG - 7 timer siden

Klimakrisen: Disse bildene viser ekstremværet vi opplever

Klimakrisen er her nå, mener forskere og FN. Her er de dramatiske bildene som viser hvordan ekstremværet har herjet med kloden vår denne sommeren..

VG - 8 timer siden

Smitte knyttes til småbruk-rave – politianmelder arrangøren

Opp mot 200 personer skal ha deltatt på en technofest i Vestby. Minst to av festdeltagerne er coronasmittet – og smittesporerne sliter med å få tak i resten av festen..

VG - 10 timer siden

Ble «grønt» i dag: - Dette har vi ventet på lenge

ÄRJÄNG (VG) Fornøyde rusler mor og sønn ut ut fra Systembolaget etter første «grønne» dag i svenske Värmland. De er hjertens enige om at dette er en god dag..

VG - 11 timer siden

Student ble anklaget for å være KGB-agent – tilbake i Norge

I mai fikk hviterussiske myndigheter et Ryanair fly til å nødlande i Minsk og arresterte en opposisjonell aktivist. En hviterusser bosatt i Norge som også gikk av flyet, ble anklaget for å være KGB-agent..

VG - 12 timer siden

Mistet kona til kreft: – Hun var min store kjærlighet

Tidligere stortingspolitiker Vidar Kleppe sin kone Elin fikk påvist kreft i februar. Søndag kveld sovnet hun stille inn..

VG - 13 timer siden

Desperat bønn fra Tyrkia: – Det vakreste brenner

Et inferno av ild truer feriesteder langs kysten i hele Tyrkia, som ikke har nok brannfly til å slukke skogbrannene. – Europa må hjelpe oss, ber fortvilte tyrkere..

VG - Igår: 04:56

Her er Vedums mål: Vinne regjeringsmakten og halve kongeriket

MOLDE (VG) Senterpartiets store mål er å bli største parti i åtte av de 19 gamle fylkene. – Ap er vår hardeste konkurrent, sier Trygve Slagsvold Vedum..

VG - Igår: 23:28

3,6 millioner amerikanere kan bli hjemløse: – Barna mine spør «Hvor skal vi sove hen?»

Etter at et midlertidig forbud mot å kaste ut leietagere utløp 31. juli, risikerer millioner av amerikanere å bli kastet ut hjemmefra de neste ukene. Trebarnsmoren Migreldi Lara (37) vet ikke hva hun skal gjøre..

VG - Igår: 22:08

Politihund skulle ta blotter – angrep gutt (12) i stedet

Liam Nordal slapp unna med skrammer etter at politihunden hoppet på ham. Politiet beklager hendelsen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt