NRK > Nyheter

Sunday, 26 March, 18:06

NRK - 14 sep 22 kl. 11:21

To millionar til betre vassmiljø

77 prosjekt i heile landet får til saman 24 millionar kroner for å gjere livet betre for fisk og anna liv i elver, sjøar og kystvatn. Det er Miljødirektoratet som gir ut tilskota for å betre miljøtilstanden. Fire prosjekt i Nordland mottar til saman i overkant av 2,6 millionar kroner. Desse gjeld to prosjekt for å betre Straumevassdraget, restaurering av Blokkenvassdraget og restaurering av yngel og ungfiskhabitat i Åelva. – I tillegg til å betre vasskvaliteten og livsgrunnlaget til dyr og planter som lever i vatnet, skal fleire av tiltaka redusere lokal flaumfare.
Les mer på NRK


Les mer om:
Miljødirektoratet, Nordland, Straumevassdraget, Blokkenvassdraget, Åelva, Ellen Hambro

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: To millionar, til, betre, vassmiljø
NRK - 05 dec 22 kl. 11:13

Noreg gir 325 millionar til matsikkerheit i Somalia

Den norske regjeringa har bestemt å gje 25 millionar til akutt mathjelp til tørkeramma område av Somalia. Afrikas Horn er råka av den mest omfattande tørka på 40 år. Mange stader har både dyr og avlingar døydd, og mange har flykta frå heimane sine for å finne mat.

NRK - 07 dec 22 kl. 12:03

Skattelistene: Næringsminister Vestre har høgast nettoformue

Av medlemmene i regjeringa er det seks personar som er registrert med ein millionformue. Det er næringsminister Jan Christian Vestre (Ap), statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp), klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap), barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) og helseminister Ingvild Kjerkol (Ap). Vestre har ei nettoformue på over 72 millionar, medan Støre har over litt 45 millionar i nettoformue.

NRK - 19 jan 23 kl. 12:32

Høgre krev ekstern gransking av eldreomsorga i Oslo

På bakgrunn av avsløringane som har kome fram om helsehus, heimetenester og sjukeheimar meiner Høgre det er behov for ei ekstern gransking av heile eldreomsorga. – Det som har kome fram om eldreomsorga er så alvorleg at vi tenker det er behov for ei ekstern gjennomgang av heile eldreomsorga i Oslo. Vi er nøydde til å gjere dette betre, fortel gruppeleiar Eirik Lae Solberg til NRK.

NRK - 16 sep 22 kl. 10:20

Bjørnøy Fyr solgt til fleire millionar over takst

Bjørnøya med Bjørnøy fyr er solgt. Fyret blei taksert til 1,5 millionar kroner på grunn av stort behov for vedlikehald. Torsdag blei det 132 år gamle fyret solgt, og ifølge Avisa Nordland skal summen for salet vere fem millionar kroner over takst.

NRK - 28 okt 22 kl. 16:28

Red Bull vedtar stor bot

Red Bull seier at dei vil vedta bota på drygt 70 millionar kroner for å ha brukt meir pengar enn dei hadde lov til i 2021-sesongen. Formel 1 har eit tak på 114 millionar dollar som kvart lag har lov å bruke i løpet av ein sesong. Red Bull skal ha gått 1,8 millionar dollar over taket, noko som er definert som «lite regelbrot».

NRK - 29 nov 22 kl. 20:10

Kvart milliard i minus for Hurtigruten

Hurtigruten fekk eit negativt resultat før skatt på 25,9 millionar euro, som svarar til rundt 268 millionar kroner, i tredje kvartal, melder Bergens Tidende. Selskapet hadde ei omsetning i tredje kvartal på 195 millionar euro, mot 49 millionar euro i same periode i fjor. Hurtigruten seier dei ser fram til 2023 fordi bestillingane no er i ferd med å strøyme inn, skriv avisa..

NRK - 01 jan 23 kl. 16:35

Mindre bruk av kredittkort

Bruken av kredittkort blei redusert med 9 millionar, medan den renteberande kredittkortgjelda auka med 3 millionar i desember, ifølge Norsk Gjeldsinformasjon. Forbrukslånet falt med tre millionar same månad. – Det kan verka som om folk er litt meir forsiktige med bruk av kreditt på grunn av auka priser, seier Svein Ove Karstensen, dagleg leiar i Norsk Gjeldsinformasjon i ei pressemelding.

Nyhetspressen - 08 jan 23 kl. 21:42

Kva er eigentleg VPN?

VPN-tenester blir stadig meir populære her heime i Noreg og generelt i verda. Det er det fleire grunnar til, men kort frotalt gjer VPN deg mange fordelar på nettet når det gjeld personvern, tryggleik og ikkje minst brukaropplevingar. Med ein VPN-teneste kan du sjå innhald som eigentleg er blokkert i Noreg, som til dømes Netflix i USA, der utvalet av underhaldning er langt større enn her heime.

NRK - 12 maj 22 kl. 14:24

Oppløysingskostnad for Viken, Troms og Finnmark: 600 millioner

Regjeringa foreslår i dag formelt at dei tre fylka Viken, Troms og Finnmark samt Vestold og Telemark blir oppløyste frå 2024. Det same gjeld Ålesund kommune der gamle Haram kommune blir utskilt frå storkommunen. I forslaget er kostnadane til oppløysing summert til minimum 617 millionar kroner.

NRK - 21 mar 23 kl. 08:14

Eviny skal kutte 250 millionar kroner

Trass enormt overskot, skal energiselskapet Eviny nedbemanne. Høge straumprisar førte til at Eviny fekk eit overskot for fjerde kvartal i 2022 på heile 2,1 milliardar kroner. Samstundes vart dei tilsette i konsernet informert om at kostnadene på stabs- og støttefunksjonar skal kuttast med 250 millionar kroner, skriv BA.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Siktet for kroppsskade etter voldshendelse i Kristiansand

En person er satt i arrest og siktet for kroppsskade etter en voldshendelse i Kristiansand sentrum i ettermiddag, melder politiet i Agder. En person er kjørt til legevakt for videre sjekk og behandling etter å ha blitt utsatt for volden. Skadeomfanget er fortsatt ukjent, men personen var bevisst og oppgående da vedkommende ble kjørt til legevakta.

NRK - 30 minutter siden

Norge presset storfavoritten – tok første VM-sølv på 19 år

De norske curlingjentene leverte en fantastisk VM-finale, men måtte til slutt se seg slått 4-6 av de regjerende verdensmesterne fra Sveits. For første gang på nitten år var ett norsk damelag i VM finalen i curling. Men det norske laget bestående av skip Marianne Rørvik, Kristin Skaslien, Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye var langt fra favoritter.

NRK - 1 time siden

Brannvesenet rykte ut etter tulletelefon

Klokka 16.20 rykte naudetatane ut med store ressursar til melding om brann i Borre i Vestfold og Telemark. På staden viste det seg at nokre barn hadde ringt inn ei falsk melding.

NRK - 2 timer siden

Benbrudd på 900 meter over havet

En kvinne har pådratt seg et benbrudd på Kavringtinden i Lyngen, på omtrent 900 meter over havet. Hun er del av et utenlandsk turfølge på seks, melder politiet. Redningshelikopter er på vei til stedet.

NRK - 1 time siden

Tass: Ukrainsk drone angreip bysentrum

Det russiske nyheitsbyrået Tass melder at ein ukrainsk drone skal ha treft eit bysentrum i Russland og skada to personar. Dronen skal ha vore av typen Tupolev og var fylt med eksplosiv. Tass siterer ikkje opne kjelder i meldinga, og russiske styresmakter har ikkje enno kommentert hendinga..

NRK - 1 time siden

Russland benådar 5000 kriminelle Wagner-soldatar

Over 5000 kriminelle som har kjempa for det private militære selskapet Wagner-gruppa mot Ukraina er benåda av russiske styresmakter. Fleire tusen menn i russiske fengsel har blitt rekrutterte til Wagner-gruppa, der dei har fått moglegheit til å bli slopne fri mot å delta i krigen i Ukraina. – Til no har over 5000 menneske blitt lauslatne og benåda etter å ha fullført kontraktane deira med Wagner, seier Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin på Telegram.

NRK - 1 time siden

Årsak til straumstans funnen

Nettselskapet Elvia har funne feilen til straumbrotet i søre Oslo, skriv politiet på Twitter. Årsaka til røykutviklinga skal ha vore kortslutning i ein spenningstransformator. Brannvesenet melder at røyken er ute av trafostasjonen i Øvre Prinsdals vei.

NRK - 1 time siden

Vedum vil ruste Sp for ny EU-kamp

Høgre-leiar Erna Solberg fortalde landsmøtet i partiet at det er på høg tid at Noreg melder seg inn i EU. Trygve Slagsvold Vedum i Senterpartiet meiner hans eige parti no må ruste seg til ny EU-kamp. – Vi som meiner at eit EU-medlemskap vil svekke folkestyret, tar dette på fullt alvor, seier han..

NRK - 2 timer siden

Ung mann siktet for blind vold mot mann i 80-årene

En mann i 80-årene ble lørdag utsatt for vold på Tjensvoll i Stavanger. Det skriver Aftenbladet. En ung mann i tenårene er pågrepet, siktet for grov kroppskrenkelse.

NRK - 2 timer siden

Brann i trafostasjon – 40.000 var utan straum

Over 40.000 husstandar miste straumen i Oslo-bydelen Søndre Nordstrand og i Nordre Follo kommune søndag ettermiddag. – Det er sør i Oslo, frå Bøler og sørover, der vi har eit stort straumbrot.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com