NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 11:28

NRK - 17 feb 23 kl. 13:48

Tilsynet utvides mot anmeldt psykiater

Statsforvalteren utvider tilsynet mot en anmeldt psykiater på bakgrunn av et varsel. Saken gjelder en inntakssamtale med en pasient. – På bakgrunn av en henvendelse vi har mottatt, har vi funnet grunnlag for videre tilsynsmessig oppfølging av en psykiater. Dette er den samme psykiateren vi fant grunn til videre tilsynsmessig oppfølging med i januar, og som vi også har funnet grunnlag for å undersøke rekvireringspraksisen til, heter det i en pressemelding fra Statsforvalteren i Oslo og Viken. De har i et brev til psykiateren bedt om flere opplysninger, med svarfrist 7.
Les mer på NRK


Les mer om:
Statsforvalteren, Oslo, Viken, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tilsynet, utvidesmot , anmeldt, psykiater
NRK - 05 jul 23 kl. 14:10

Norge refses for lav refusjon for helsebehandling i utlandet

Norge bryter pasientrettighetene ved å ikke gi full refusjon til personer som mottar behandling i andre EØS-land, uttaler EØS-tilsynet (Esa). I dag får disse pasientene kun tilbakebetalt 80 prosent av det de ville fått refundert hvis de tok behandlingen i hjemlandet. Esa slår imidlertid fast at det er 100 prosents dekning som gjelder.

Klartale - 15 nov 23 kl. 06:00

Leter etter skjult reklame

Markedsføring er stort på sosiale medier. Influensere blir stadig brukt til å reklamere. Barn og unge ser mye reklame, viser en undersøkelse.

NRK - 22 nov 23 kl. 10:39

Meta trekker søksmål mot Datatilsynet

Teknologiselskapet Meta som blant annet driver Facebook og Instagram trekker søksmålet mot det norske Datatilsynet. I sommer annonserte Datatilsynet at de ville gi Meta én million kroner i dagbøter for brudd på personopplysningsloven. Teknologigiganten, som eier Facebook og Instagram, saksøkte tilsynet og tapte i Oslo tingrett.

Klartale - 08 jul 24 kl. 11:05

Flere solkremer virket dårligere enn lovet

Mattilsynet har sjekket 17 solkremer. Du kan kjøpe disse i Norge. Tilsynet så på hvor godt kremene beskyttet mot stråling.

NRK - 05 dec 22 kl. 20:38

Helsetilsynet starter undersøkelse av psykiater

Helsetilsynet har startet undersøkelser av en psykiater i kjølvannet av forfatter Hilde Rød-Larsens bok «Diamantkvelder». Hun har forklart at hun under arbeidet med romanen selv innså at hun som ung ble utsatt for et «grenseoverskridende forhold mellom henne og en psykiater». Ifølge VG bekrefter tilsynet å ha startet undersøkelser.

NRK - 15 dec 22 kl. 10:46

Statsforvalteren har mottatt oversendelsen fra Helsetilsynet i psykiater-sak

Sist uke startet Helsetilsynet undersøkelse av forfatter Hilde Rød-Larsen sine anklager mot en psykiater. Nå opplyser Statsforvalteren i Oslo og Viken at de har mottatt oversendelsen fra tilsynet. – Vi har mottatt oversendelsen fra Helsetilsynet som vi har ventet på.

NRK - 30 aug 23 kl. 15:00

Ny tilsynssak mot psykiater

Statsforvaltaren i Oslo og Viken har sendt ei ny tilsynssak mot ein norsk psykiater til vurdering hjå Statens helsetilsyn. – Så langt har vi motteke seks saker. Desse går inn i det større sakskomplekset og vil bli handsama på vanleg måte, seier avdelingsdirektør Anne Myhr i tilsynet til NRK.

NRK - 01 dec 23 kl. 11:55

Kjent psykiater mister autorisasjonen etter tilsynssak

Forfatter Hilde Rød-Larsen var den første som varslet mot en kjent psykiater i Oslo, i desember i fjor. I ettertid har flere andre varslet mot samme mann. NRK har sett dokumentasjon på at Helsetilsynet nå har valgt å frata psykiateren autorisasjonen som lege.

Klartale - 31 maj 24 kl. 13:52

Flere brudd på loven i 2023

328.000 brudd på loven ble anmeldt i Norge i 2023. Det er 7,7 prosent mer enn i 2022, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

Klartale - 06 dec 22 kl. 09:11

Hvilke ukedager bør du kjøpe drivstoff?

Konkurranse-tilsynet har sett på prisen på drivstoff. Der kommer det fram at prisen på bensin og diesel er lavest tirsdag og fredag morgen. – Vi har det siste året sett rekordhøye priser på drivstoff.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Russland krev svar om Zelenskyjs fredstoppmøte

Russland må forstå kva president Zelenskyj meiner med omgrepet «fredstoppmøte» før det blir aktuelt å seie ja til ein invitasjon, seier Kremls pressetalsmann Dmitrij Peskov tysdag. President Volodymyr Zelenskyj sa måndag at Russland burde vere til stades under eit neste toppmøte om krigen i Ukraina. Det første vart halde i Sveits i juni, og der deltok ikkje representantar frå Russland eller Kina.

NRK - 15 minutter siden

Fire ministre går av i Wales

Fire ministre har trukket seg fra den walisiske regjeringen, melder Sky News. Det gjelder Mick Antoniw, Julie James, Lesley Griffiths og Jeremy Miles. På X begrunner de dette med mistillit til sin leder.

NRK - 30 minutter siden

Tybring-Gjedde har krav på nær en halv million

Den eksluderte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde har krav på et årlig tilskudd på 472.000 kroner som uavhengig representant, i tillegg til stortingslønna på 1.171.

NRK - 1 time siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 1 time siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.

NRK - 2 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 1 time siden

Ny kartlegging av havet rundt Svalbard

Nå skal store områder av havet rundt Svalbard som ikke er kartlagt, bli dokumentert. De allerede dokumenterte områdene er fra 80-tallet, og nå skal Kartverket bruke sommersesongen til å ta nye målinger. Avdelingsdirektør i Kartverket, Gudmund Jønsson sier i en pressemelding at bedre data og sjøkart vil ivareta navigasjonssikkerheten i disse områdene.

NRK - 2 timer siden

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.

NRK - 1 time siden

Afghanistan: Minst 17 omkommet i bussulykke

17 personer er døde og 34 såret etter en bussulykke i Afghanistan. Det melder lokale myndigheter, ifølge AFP..

NRK - 1 time siden

USA til Israel: Uakseptabelt høye sivile tap i Gaza

USAs utenriksminister Antony Blinken har gjort det klart overfor Israel at de sivile tapene på Gazastripen er «uakseptabelt høye», melder AFP. Det israelske forsvaret har de siste dagene gjennomført flere massive angrep, blant annet mot en flyktningleir og flere FN-drevne skoler i jakten på medlemmer av toppledelsen i Hamas. Tapstallene har vært omfattende.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com