VG > Økonomi

Tuesday, 28 November, 10:02

VG - 28 sep 23 kl. 08:32

Tilliten brest

Kort avstand til makta, og tillit til politikarar og institusjonar er eit bolverk mot konspirasjonsteoriar og radikalisering. No slår tilliten sprekker..
Les mer på VG


Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tilliten, brest
Klartale - 21 sep 23 kl. 11:00

Hva gjør skandalene med tilliten vår?

Sommeren har vært utfordrende for regjeringen. Ola Borten Moe måtte slutte som minister for forskning og høyere utdanning. Årsaken var at han hadde handlet aksjer.

NRK - 11 aug 23 kl. 12:04

Tilliten til myndighetene sank etter pandemien

Tilliten til myndighetene har sunket for alle aldersgrupper, landsdeler og kjønn, viser tall fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ). DFØ stilte 2500 personer spørsmål om tillit til det offentlige våren 2021 og høsten 2022. Selv om tillitsnivået i Norge er blant det høyeste i verden, sank det mellom 2021 og 2022.

NRK - 04 okt 23 kl. 17:33

Erna Solberg: – Spørsmålet er om jeg har krefter til å gjenoppbygge tilliten

Erna Solberg sier at hun vil se an «utviklingen av saken» som pågår rundt henne og Sindre Finnes' aksjehandler, før hun tar en avgjørelse om sin egen fremtid. – Spørsmålet er om man føler man kan gjenoppbygge den tilliten, og om jeg har krefter til å gjøre det, sier Høyre-leder Erna Solberg til Dagens Næringsliv. Sitatet kommer som svar på spørsmålet «Hva slags utgangspunkt er det for diskusjonen som nå pågår i ditt parti, om du kan fortsette eller ikke?

NRK - 13 nov 23 kl. 11:54

MDG: Uforståelig og skuffende

MDGs Lan Marie Berg mener Erna Solberg og Høyre ikke tar ansvar for å gjenopprette tilliten til politikken, men senker isteden terskelen for hva folk skal kunne forvente av sine fremste folkevalgte. Solberg varslet i dag at hun fortsetter som Høyre-leder. Berg mener Solbergs sak er den klart mest alvorlige av alle habilitetssakene.

NRK - 07 jul 23 kl. 14:53

Politidirektøren: – Kan ha påvirket tilliten til politiet

– Uavhengig av det endelige utfallet i denne saken, er dette en sak som politiet ser på med alvor. Den kan også ha påvirket tilliten til politiet, sier fungerende politidirektør Håkon Skulstad til NRK. Han forteller at enkeltsaker som denne er med på å drive politiets fagutvikling videre.

NRK - 18 sep 23 kl. 14:35

Rødt: Alle kortene må på bordet

– Nå er det nok hemmelighold, trenering og motstridende forklaringer fra Høyre. Nå må alle kortene på bordet, og dette kan Erna Solberg og Høyre sørge for hvis de vil, sier partileder i Rødt Marie Sneve Martinussen. – Dette er ikke en sak kun for Høyre, det er tilliten til demokratiet som står på spill.

Aftenposten - 19 sep 23 kl. 13:17

Det er slett ikke sikkert dette ødelegger tilliten

Tilliten til norske politikere står og faller ikke med Sindre Finnes. Heldigvis..

NRK - 19 sep 23 kl. 19:51

Venstre om tidslinjen: – Utfordrende for troverdigheten og tilliten

– Åpenhet er avgjørende for folkets tillit til politikerne generelt og Solberg og Høyre i denne saken spesielt. Det er utfordrende for troverdigheten og tilliten at historien på flere punkter må korrigeres, og at media stadig belyser nye forhold ved saken, sier Grunde Almeland (V) til NRK. Tirsdag kveld la Høyre fram sin egen tidslinje om saken rundt Sindre Finnes' aksjehandler.

NRK - 21 sep 23 kl. 11:23

Lysbakken om Solberg: Ikke bare opp til Høyre å vurdere tillit

Torsdag sier Partileder Erna Solberg (H) at det er opp til Høyre å vurdere tilliten hennes etter ektemannens aksje-skandale. Medlem av kontrollkomiteen på Stortinget Audun Lysbakken (SV), sier det ikke bare er opp til Høyre å vurdere tilliten. – Jeg mener fortsatt at hun ikke er tydelig nok på spørsmål om ansvar.

NRK - 21 jul 23 kl. 07:28

Polen mobiliserer militæret grunnet mulige trusler fra Wagnergruppen

Polen har bestemt seg for å flytte militære formasjoner fra vest til øst i landet, ifølge Polens sekretær for landets sikkerhetskomité, Zbigniew Hoffmann. Dette skjer etter at soldater fra Wagnergruppen har begynt å utføre militære øvelser nær grensen til Polen i Bealrus. Hensikten er, ifølge det belarusiske forsvarsdepartementet, at leiesoldater fra Wagnergruppen skal gi opplæring til belarusiske spesialstyrker.

Fler nyheter fra VG

VG - 30 minutter siden

Følg NFL-sesongen 2023/24 på VG

Her får du alt fra NFL-sesongen 2023/24, som du ser direkte med abonnement på VG+ Sport..

VG - 45 minutter siden

Følg NBA-sesongen 2023/24 på VG

Her får du alt fra NBA-sesongen 2023/24, som du ser direkte med abonnement på VG+ Sport..

VG - 45 minutter siden

Rune Almenning Jarstein legger opp

Det bekrefter han selv på Instagram..

VG - 1 time siden

Flere pågrepet etter Hydro-angrepet

I det krigsherjede landet har ukrainsk cyberpoliti sparket inn dører over hele Kyiv på jakt etter hackere. Identitetene deres stammer fra en fem år lang norskledet politietterforskning..

VG - 1 time siden

LeBron James med ny NBA-rekord i sviende tap: – Betyr ikke mye for meg

Los Angeles Lakers' kamp mot Philadelphia 76ers bød på både et topp- og bunnpunkt for superstjernen LeBron James. Han satte minuttrekord i NBA, men gikk på sitt største tap..

VG - 2 timer siden

Matthew Perrys familie med uttalelse: - Vi må hedre hans minne

Familien til den avdøde «Friends»-stjernen oppfordrer folk til å hjelpe de rundt seg..

VG - 2 timer siden

Nottingham Forest etterforsker påstander om homofobiske tilrop mot Brighton-spillere

Nottingham Forest har involvert politiet i jakten på de skyldige etter angivelige homofobiske tilrop mot Brighton-spillere i helgens Premier League-duell..

VG - 8 timer siden

Ukraina-topp om Russlands støttespillere: – Ondskapens akse

En ukrainsk general mener at Russland får hjelp av «ondskapens akse» og er bekymret for at Ukraina skal få mindre militær støtte fra Vesten..

VG - 8 timer siden

Familien sier at Sheffield United vil granske dødsfallet til Maddy Cusack (27)

I september ble Sheffield Uniteds visekaptein Maddy Cusack funnet død i sitt eget hjem. Familien gir fotballen skylden og sier at noe «gradvis forandret seg fra februar». Nå skal dødsfallet granskes..

VG - 13 timer siden

Ståle Solbakken har blitt bestefar: – En ny epoke i livet

Landslagssjef Ståle Solbakken (55) har blitt bestefar til en liten jente..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com