NRK > Nyheter

Monday, 05 December, 11:10

NRK - 26 sep 22 kl. 00:28

Tiende kveld med demonstrasjoner i Iran

Demonstrasjonene som startet etter at en kvinne døde i politiets varetekt i Iran, fortsatte søndag på den tiende kvelden. Demonstrantene trosset dermed advarsler fra rettsvesenet og president Ebrahim Raisi, som har understreket behovet for å handle overfor demonstrantene uten mildhet. 22 år gamle Mahsa Amini døde tidligere denne måneden i moralpolitiets varetekt etter å ha blitt pågrepet fordi hun ikke dekket til håret sitt. Minst 41 mennesker er drept hittil, de fleste av dem demonstranter, men også medlemmer av sikkerhetsstyrkene, ifølge offisielle tall. Den Oslo-baserte menneskerettsgruppen IRH mener det reelle tallet er langt høyere og anslår at minst 51 personer har mistet livet under demonstrasjonene.
Les mer på NRK


Les mer om:
Iran, Ebrahim Raisi, Mahsa Amini, Oslo, IRH, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tiende, kveldmed , demonstrasjoneri , Iran
Klartale - 28 sep 22 kl. 06:20

Enda flere dør i protestene i Iran

Mahsa Amini ble bare 22 år gammel. Hun skal ha brukt hijaben på feil måte. Moralpolitiet i Iran pågrep henne.

Klartale - 18 nov 22 kl. 06:00

Den tunge høsten i Iran

Flere skal dø. Det har myndighetene i Iran allerede bestemt. Nye 20 mennesker risikerer dødsstraff.

Klartale - 23 sep 22 kl. 11:02

Dette er «moralpolitiet» i Iran

Mahsa Amini døde i Iran forrige uke. Hun ble arrestert av «moralpolitiet». De arresterte henne for å bruke hijab «feil».

NRK - 25 nov 22 kl. 15:04

Anklager iranske sikkerhetsstyrker for å skyte mot demonstranter

14.24 Stoltenberg om Tyrkia-offensiv: – Har rett til selvforsvar 14.19 Svenske ungdommer demonstrerte for å markere klimasøksmål 13.

Klartale - 2 timer siden

Iran sier de vil fjerne moralpolitiet

Moralpolitiet får mye kritikk. Spesielt etter at en kvinne døde i deres varetekt. Hun skal ha brukt hijab feil.

Klartale - 21 nov 22 kl. 14:05

Iran har angrepet kurdiske grupper i Irak

Iran har angrepet kurdiske grupper i Irak. Kurdere er en folkegruppe uten stat. De bor blant annet i Irak, Iran, Tyrkia og Syria.

Klartale - 29 sep 22 kl. 14:45

Flere demonstrerte utenfor ambassaden til Iran

Det har vært demonstrasjoner utenfor ambassaden til Iran i Oslo. Flere skal ha forsøkt å komme seg inn, ifølge politiet. Politiet mener de har kontroll nå.

Klartale - 26 sep 22 kl. 14:30

Iran og resten av verden fortsetter å protestere

Søndag var det tiende kveld med demonstrasjoner i Iran. Demonstrantene har trosset advarsler fra rettsvesenet og president Ebrahim Raisi.Demonstrasjonene begynte etter at Mahsa Amini døde.

NRK - 07 nov 22 kl. 19:01

Iran kalte inn den norske ambassadøren

Fredag forrige uke kalte Iran inn den norske ambassadøren, Sigvald Hauge. Utenriksdepartementet (UD) opplyser til NRK at iransk side ønsket å ta opp nylige uttalelser fra Norges stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap). – Ambassadør Hauge gjorde rede for den norske regjeringens offisielle syn på Mahsa Amini-saken, sier pressevakten i UD.

NRK - 30 jun 22 kl. 02:39

Resultatløse atomforhandlinger mellom Iran og USA

Den nye runden med indirekte atomforhandlinger mellom Iran og USA er avsluttet i Qatar, uten resultat. USA er skuffet. – Indirekte samtaler i Doha er avsluttet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Kraftig fall i bustadprisane

Bustadprisane søkk med 2,2 prosent i november 2022. Det viser tal frå Eiendom Norge. Korrigert for sesongvariasjonar søkk prisane med 0,9 prosent.

NRK - 15 minutter siden

Letter på testregler i Shanghai

Kravet om koronatest for å komme inn på de fleste offentlige områder i den kinesiske storbyen Shanghai vil bli fjernet fra 6. desember. Det sier lokale myndigheter, ifølge Reuters..

NRK - 15 minutter siden

Finland vil godkjenne Nato-traktat

Regjeringen i Finland sier mandag at den har bedt nasjonalforsamlingen om å formelt vedta Natos grunnleggende traktat, melder Reuters. Ved å vedta Atlanterhavspakten vil de forberede landet for medlemskap i militæralliansen til når Ungarn og Tyrkia godkjenner søknaden..

NRK - 15 minutter siden

Over 2500 døde skylt i land ved Kaspihavet

Tallet på døde seler som har blitt funnet sør i Russland ved kysten av Kaspihavet har steget til over 2500, melder Reuters..

NRK - 30 minutter siden

60 personer skutt og drept i Sverige hittil i år

Antall personer som er skutt og drept i Sverige i år, nådde i helgen 60. Det foreløpig siste offeret befant seg i Södertälje, som er rammet av en voldsspiral. I alt har sju personer blitt skutt og drept i byen, som ligger vest for Stockholm og har 76.

NRK - 30 minutter siden

RIA: Kina fortsetter energisamarbeidet med Russland

Kina fortsetter energisamarbeidet med Russland basert på respekt og gjensidig nytte, melder et russisk nyhetsbyrå. Meldingen kom samme dag som EU og andre vestlige land innførte nye oljesanksjoner mot Russland. Uttalelsen fra det kinesiske utenriksdepartementet blir gjengitt av det russiske nyhetsbyrået RIA, som legger til at Kina har kjøpt mer olje fra Russland i år enn tidligere.

NRK - 30 minutter siden

Fare for mykje snø i Trøndelag og Møre og Romsdal

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel i samband med at det er venta opp mot 25 centimeter med snø i Trøndelag og Møre og Romsdal natt til tysdag. Dei skriv at det kan vere lokalt vanskelege køyreforhold, og at snøfokk kan gi redusert sikt og at det kan bli kolonnekøyring og stengde vegar..

NRK - 1 time siden

Tiltalt for drapsforsøk i Sarpsborg

En 22 år gammel mann er tiltalt for drapsforsøk for å ha knivstukket en mann i 20-årene utenfor Sparta Amfi i Sarpsborg i desember i fjor. Fornærmede ble knivstukket tre ganger i ryggen, skriver Sarpsborg Arbeiderblad, som omtalte tiltalen først. – Det er benyttet slagvåpen i form av planker, trolig jernstang, og vi antar også at kniv har vært benyttet, sa politijurist Jan-Thomas Lunde til NRK like etter voldshendelsen fant sted.

NRK - 1 time siden

Oppmodar til nye protestar i Iran

Iranske aktivistar oppmodar folk om ikkje å handle i butikkar dei neste tre dagane for å hindre at det sirkulerer pengar i banksystemet. Målet er å skade landets økonomi og presse det sjiamuslimske presteregimet til å kome med vedgåingar. Oppmodinga kjem dagen etter at iranske styresmakter meldte at dei ville løyse opp moralpolitiet.

NRK - 1 time siden

Tre påkjørt, én alvorlig skadet på Jessheim

En kvinne er alvorlig skadet etter å ha blitt påkjørt i et fotgjengerfelt på Trondheimsvegen, ved avkjøringen til Nordbytjernet, på Jessheim. To andre personer ble også påkjørt, men er ikke alvorlig skadet, melder politiet. Kvinnen er fløyet til Ullevål sykehus med luftambulanse, forteller operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com