NRK > Nyheter

Monday, 04 March, 22:52

NRK - 19 maj 23 kl. 08:33

Tidligere president i Brasil funnet skyldig i korrupsjon

Tidligere president i Brasil Fernando Collor de Mello er funnet skyldig i hvitvasking av penger og korrupsjon. Seks av de ti dommerne i Brasils høyesterett stemte for å finne Collor skyldig i anklagene. Senere i uka skal også de resterende fire dommerne avgi sin stemme, og det blir da bestemt hva dommen blir. Collor ble stilt for riksrett for korrupsjon og gikk av som president i 1992 etter to år ved makten..
Les mer på NRK


Les mer om:
Brasil Fernando Collor, Mello, Brasils, Collor, Brasil

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tidligere, presidenti , Brasil, funnet, skyldigi , korrupsjon
Klartale - 14 aug 23 kl. 11:15

Så mange er drept i Norge i 2023

Det har vært 19 ofre i drapssakene norsk politi har satt i gang å etterforske i år. Her er en oversikt over sakene. Januar:* 12.

NRK - 01 dec 23 kl. 12:26

Brasil blir med i OPEC+ i januar

Det er venta at Brasil vil bli med i samarbeidsgruppa mellom ei rekke av verdas oljeproduserande land, OPEC+, i januar 2024. Det blei bekrefta av Brasil i går etter å ha mottatt invitasjonen. Brasil vil likevel ikkje ta del i gruppa sitt arbeid med å redusera oljeproduksjonen i løpet av første kvartal neste år.

NRK - 18 aug 23 kl. 20:32

Rettighetsforkjemper drept i Brasil

Maria Bernadete Pacifico ble skutt og drept av maskerte menn i det nordøstlige Brasil, nær byen Salvador, sa myndighetene fredag. Patificio var kjent for sin kamp mot rasisme, og kjempet for de mørkes rettigheter i Brasil. Hun var koordinator for Brasils nasjonale råd for «quilombos» - betegnelsen på bosettinger av hovedsakelig rømte slaver i Brasil (CONAQ), tidligere raselikhetsminister for den nordøstlige byen Simoes Filho og en afrobrasiliansk religiøs leder.

NRK - 13 feb 23 kl. 01:22

Bolsonaro sier han snart vil reise til Brasil

Ekspresident Jair Bolsonaro sier han har planer om å snart dra tilbake til Brasil, der han er under etterforskning. Han har vært i Florida siden desember. – Jeg vil også dra tilbake til Brasil.

Klartale - 03 dec 23 kl. 06:00

– Du bare møter opp for en kaffekopp

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 11 apr 23 kl. 00:57

Lula vil invitere Xi til Brasil

Brasils president Lula da Silva sier han vil invitere Kinas president Xi Jinping til Brasil. Lula drar denne uka motsatt vei. – Jeg kommer til å invitere Xi Jinping til å komme til Brasil for et bilateralt møte, for å bli kjent med Brasil og for å vise ham prosjektene vi har som kan være interessante kinesiske investeringer, sier Lula i et intervju med den statlige kringkasteren EBC.

Klartale - 20 maj 23 kl. 06:30

Har funnet nye skjeletter i Pompeii

I år 79 skjedde en katastrofe. Vulkanen Vesuv hadde et voldsomt utbrudd. Den italienske byen Pompeii ble begravd av tjukk aske, søle og lava.

NRK - 14 apr 23 kl. 14:34

Lula møtte Xi i Beijing

Brasils president Luis Inacio Lula da Silva og hans kinesiske kollega Xi Jinping ble enige om å styrke samarbeid mellom landene da de møttes i Beijing fredag. Møtet finner sted på dag to av Lulas besøk til Kina, som er Brasils største handelspartner og en alliert i den brasilianske presidentens forsøk på å utfordre vestligdominerte økonomiske institusjoner. De to lederne brukte anledningen til å styrke båndene mellom to av verdens største fremvoksende økonomier, med spesielt fokus på landbruk, energi og bygging av infrastruktur.

Klartale - 09 aug 23 kl. 06:00

Hvor mange urfolk har Brasil?

Brasil har 1,69 millioner urfolk. Det er nesten dobbelt så mange som de tidligere har sagt, ifølge en ny folketelling. ---Hva er et urfolk?

Klartale - 19 jul 23 kl. 13:20

Slik spilles fotball-VM for kvinner

Verdens-mesterskapet i fotball for kvinner blir arrangert for niende gang. New Zealand og Australia er vertsnasjoner.Mesterskapet startet torsdag 20.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Kamala Harris er dypt bekymret for den humanitære situasjonen i Gaza

USAs visepresident Kamala Harris ber Israel om å ta flere grep i samarbeid med USA for å få mer humanitær hjelp inn i Gaza. Det sa hun i en samtale med Israels Benny Gantz, som sitter i Netanyahu-regjeringens krigskabinett. I møtet i Det hvite hus diskuterte de også situasjonen i Rafah, melder Reuters..

NRK - 30 minutter siden

Operasjon Dagsverk til Colombia

Årets Operasjon Dagsverk er tildelt Utviklingsfondet som skal støtte urfolksungdom i Guatemala. Målet er å bekjempe sult gjennom klimatilpasning. Det er elever i hele Norge som har stemt fram hvilket prosjekt de mener bør få støtte, skriver OD og Utviklingsfondet i en pressemelding..

NRK - 30 minutter siden

Politiet stanset politimann på buss ved Nordkjosbotn

Politiet i Troms stanset mandag en buss ved Nordkjosbotn etter meldinger om en mann med våpen om bord. Mannen viste seg å være en av deres egne, melder NTB. Politimannen fra Nordland hadde et elektrosjokkvåpen i belte.

NRK - 1 time siden

SVT: Eksplosjon i boligblokk sør i Stockholm

Svensk politi fikk melding om eksplosjonen halv ni mandag kveld. Den skal ha skjedd i oppgangen i blokken. Det meldes ikke om at noen er skadd.

NRK - 2 timer siden

FN: – Grunn til å tro på meldinger om seksuell vold

En gruppe FN-eksperter sier det er skjellig grunn til å feste lit til meldingene om at det ble begått seksuell vold, deriblant voldtekter, under Hamas-angrepet på Israel 7. oktober i fjor. Ekspertgruppen, ledet av FNs spesialutsending for seksuell vold i konfliktområder, Pramila Patten, besøkte Israel i perioden 29.

NRK - 2 timer siden

Hamas vet ikke hvor mange gisler som fortsatt er li live

– Vi vet ikke eksakt hvor mange av fangene som er i live eller døde, drept som følge av angrep eller sult sier Bassen Naim, som sitter i ledelsen i Hamas, til nyhetsbyrået AFP. – Det er fanger som holdes av flere grupper på flere steder i det palestinske territoriet, sier han. Naim som er tidligere helseminister på Gazastripen, sier videre at en våpenhvile er nødvendig «så vi kan få sjekket dette, finne navn, antall og status på hvorvidt de er i live eller døde».

NRK - 4 timer siden

Misbrukte navnet til Røde Kors: Kjøpte varer til verdi på over 268.000 kroner

To brødre i 20-årene fra Lørenskog er tiltalt for å ha misbrukt andres kreditt- eller bankkort for egen vinning. De tiltalte møtte mandag i Romerike og Glåmdal tingrett. Fra mars til mai 2023 bestilte de varer ved flere elektronikkbutikker til en samlet verdi på over 268 000 kroner med andres bank-og kredittkort.

NRK - 2 timer siden

Israel beskylder FN for å holde tett om Hamas-overgrep

Den israelske utenriksministeren Israel Katz sa mandag at han har kalt hjem Israels ambassadør til FN, Gilad Erdan, for umiddelbare konsultasjoner. Katz vil drøfte med ambassadøren det Israel hevder var massevoldtekter og seksuell vold utført av Hamas-krigere 7. oktober og manglende behandling i FN.

NRK - 3 timer siden

Jusstudentene i Oslo mener fakultetet er preget av usunn konkurransekultur

Hverdagen til jusstudentene i Oslo er sterkt preget av usunn konkurranse og karakterpress, ifølge en undersøkelse. I tillegg til å oppgi at studiehverdagen er preget av konkurranse, opplever 80 prosent av deltakerne karakterpress, skriver NTB. Det er ifølge en nylig utført læringsmiljøundersøkelse av Senter for erfaringsbasert juridisk læring (Cell) ved Det juridiske fakultet i Oslo.

NRK - 3 timer siden

Foreløpig obduksjonsrapport etter dødsfall

Politiet har mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten, etter at en mann ble funnet død i en bolig i Notodden sentrum forrige mandag, skriver Telen. – Det virker som om mannen har dødd alene. Alt tyder på at det ikke har vært noen andre omstendigheter rundt dette dødsfallet, sier etterforskningsleder Jarle Lindeland hos Kongsberg-politiet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com