NRK > Nyheter

Monday, 18 October, 00:17

NRK - 18 sep 21 kl. 01:06

Tidligere president i Algerie død

Abdelaziz Bouteflika, som i nesten 20 år var Algeries president, er død, melder statlig algerisk TV. Bouteflika var president i Algerie fra 1999 til han ble tvunget fra makten etter omfattende demonstrasjoner i 2019. Han er den lengstsittende lederen i Algeries historie. Ifølge landets statlige TV-kanal døde han fredag, 84 år gammel..
Les mer på NRK


Les mer om:
Bouteflika, Algeries, TV, Algerie

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tidligere, presidenti , Algerie, død
NRK - 8 timer siden

Macron mintes ofre for massakre

For 60 år siden ble flere titalls algeriere drept av fransk politi i Paris. Nå fordømmer president Emmanuel Macron massakren og sier det var en forbrytelse, skriver NTB som siterer AFP. Det er første gang at en fransk president omtaler hendelsen som en forbrytelse.

NRK - 03 okt 21 kl. 02:43

Algerie kaller hjem ambassadør

Algerie henter hjem sin Frankrike-ambassadør for konsultasjoner og anklager Paris for innblanding. Det skjer samme dag som avisa Le Monde siterte president Emmanuel Macron på at det hersker et «politisk-militært system» i Algerie. Macron sa videre at Algeries offisielle versjon av historien ikke er tuftet på sannhet, men på en «hatretorikk mot Frankrike».

NRK - 25 aug 21 kl. 01:59

Algerie kutter bånd til Marokko

Regjeringen i Algerie kutter de diplomatiske båndene til Marokko og anklager nabolandet for medvirkning til påtenning av skogbranner. – Historien har vist at Kongedømmet Marokko aldri har sluttet med sine fiendtlige handlinger mot Algerie, sier Algeries utenriksminister Ramtane Lamamra. Minst 90 mennesker, blant dem over 30 soldater, omkom i voldsomme skogbranner i Algerie tidligere denne måneden.

NRK - 02 okt 21 kl. 20:56

Algerie henter hjem ambassadør

Algerie henter hjem sin Frankrike-ambassadør for konsultasjoner, melder statlig TV. Emmanuel Macron kritiserte nylig styresettet i det nordafrikanske landet. Algerie har foreløpig ikke begrunnet beslutningen.

NRK - 03 okt 21 kl. 15:00

Har stengt ute franske fly

Algerie har stengt flyplassen for franske militærfly. Det sier den franske obersten Pascal Ianni til avisen Le Figaro og nyhetsbyrået AFP. Lørdag kalte Algerie tilbake sin ambassadør til Frankrike, etter at president Macron kom med uttalelser som algeriske myndigheter omtalte som uansvarlige.

NRK - 24 aug 21 kl. 20:34

Marokko og Algerie bryter bånd

Algerie besluttet i dag å bryte alle diplomatisk ebånd til nabolandet Marokko. Det melder AFP. Avgjørelsen kommer etter flere uker med spenninger mellom de to landene, som strides om tilhørigheten til den ikke-anerkjente staten i Vest-Sahara.

NRK - 01 jun 21 kl. 13:53

Polisario-leder spurt ut i retten

Lederen for Vest-Saharas uavhengighetsbevegelse Polisario spørres ut av retten i Madrid tirsdag, blant annet om anklager om tortur i en leir i Algerie. Lederen Brahim Ghali, som også er president for Den demokratiske arabiske republikken Sahrawi, en selverklært stat siden 1976, står overfor to anklager i Spania. En eksilgruppe i Spania som om kjemper for menneskerettigheter i Vest-Sahara, hevder dissidenter i uavhengighetsbevegelsen har vært utsatt for tortur og i noen tilfeller blitt drept i leirer i Algerie..

NRK - 13 jun 21 kl. 19:14

Algerie utestenger nyhetsbyrå

Algerie har trukket tilbake akkrediteringen til den internasjonale nyhetskanalen France 24 for å dekke parlamentsvalget i landet. Myndighetene mener kanalen utviser fiendtlighet mot landet. Knapt 30 prosent av velgerne har deltatt i valget, som boikottes av flere..

NRK - 05 jul 21 kl. 16:22

Til sykehus etter bading i Algerie

149 personer er innlagt på sykehus etter å ha badet ved tre strender nordvest i Algerie i helgen. De tre strendene i Chlef-området er nå stengt, og det samme er et anlegg for avsalting av sjøvann i området. De syke skal ha meldt om kvalme, feber og røde øyne etter å ha avkjølt seg i vannet søndag.

VG - 11 aug 21 kl. 15:11

Minst 65 døde i skogbranner i Algerie: – Stor sorg

Dødstallene stiger som følge av de massive skogbrannene som herjer nord i Algerie. Mens i Hellas evakueres nye områder..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Leteaksjonen i Byfjorden avsluttet

Det ble sent søndag kveld satt i gang en leteaksjon etter en fritidsbåt på 28 fot med en passasjer i Byfjorden mellom Bergen og Askøy. Like etter klokka 23.30 søndag kveld opplyser politiet at både båten og mannen er funnet.

NRK - 1 time siden

Leiteaksjon i Byfjorden

Det føregår ein leiteaksjon etter ein fritidsbåt på 28 fot med ein passasjer i Byfjorden mellom Bergen og Askøy. Ein mann skal for ca. ein time sidan meldt frå til redningssentralen om motortrøbbel.

NRK - 1 time siden

Ny lavastrøm nærmer seg havet

Vulkanutbruddet på kanariøya La Palma viser ingen tegn til å ta slutt. Nå nærmer en ny lavastrøm seg havet med høy hastighet. Lavastrømmen var søndag kveld 200 meter unna kysten og kan føre til at det blir dannet en ny odde, opplyser regionens vulkaninstitutt..

NRK - 1 time siden

Minst fire omkom da båt kantret

Fire tunisiske flyktninger og migranter omkom etter at båten de var i, kantret utenfor Tunisia. 19 personer er savnet i forliset. Totalt 30 tunisiere, de fleste av dem unge menn, var i båten da den kantret, opplyser en talsperson for myndighetene..

NRK - 2 timer siden

Norge på topp i bruk av forsøksdyr

Omfattende forskning på laks og annen fisk tar Norge til Europa-toppen i bruk av forsøksdyr. 1,7 millioner laks ble brukt til forsøk i Norge i fjor. Statistikk fra Mattilsynet viser at laks er det desidert mest brukte dyret i dyreforsøk i Norge, skriver Magasinet Forskningsetikk.

NRK - 2 timer siden

Ambassadør reist fra Hviterussland

Frankrikes ambassadør i Hviterussland har forlatt landet etter at myndighetene i Minsk krevde at han skulle reise innen mandag. En talsperson for ambassadøren har ikke sagt noe hva som er grunnen til at hviterussiske myndigheter krevde at Nicolas de Lacoste måtte forlate landet. Ifølge hviterussiske medier handler hjemreisen om at ambassadør Lacoste aldri møtte president Aleksandr Lukasjenko for å overlevere sine akkreditiver.

NRK - 3 timer siden

Dømt for overgrep mot to sønner

En far er dømt til seks års fengsel for gjentatte overgrep mot sine to sønner fra de var 3 og 5 år gamle. I tillegg må han ut med et stort millionbeløp. Overgrepene skjedde ifølge dommen fra Borgarting lagmannsrett, fra slutten av 1990-tallet til begynnelsen av 2000-tallet, da guttene var i barnehage- og barneskolealder.

NRK - 3 timer siden

Ungarn: Utfordrer Orban

Den konservative økonomen Peter Marki-Zay blir opposisjonens statsministerkandidat, og skal utfordre Viktor Orbán i valget i Ungarn neste år. Det ble klart søndag kveld etter at motkandidaten, Klara Dobrev, erkjente nederlag i opposisjonens nominasjonsvalg. Neste år er det valg på ny nasjonalforsamling i Ungarn.

NRK - 3 timer siden

Forhandler grunnlov i Syria

Representanter fra den syriske regjeringen og opposisjonen i landet skal de neste dagene samarbeide om et utkast til en ny grunnlov, ifølge FNs Syria-utsending, Geir O. Pedersen. Forsøkene på å lage en ny grunnlov for det krigsherjede landet har pågått i to år, men de tidligere samtalene som overvåkes av FN, har ikke lyktes På en pressekonferanse søndag, sa Pedersen at hans samtaler med representanter for både regjeringen og opposisjonen søndag, var «seriøse og ærlige».

NRK - 4 timer siden

insekter forsvinner fra Maldivene

Turisme og urbanisering fører til et massivt tap av insekter på tropiske øyer, ifølge en studie utført på Maldivene. På øyene med stor urbanisering, dokumenterte forskere fra Bayreuth-universitetet i Tyskland i gjennomsnitt 48 prosent færre insektarter enn på ubebodde øyer. På turistøyene ble det dokumentert omtrent 66 prosent færre insektarter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt