NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 23:04

NRK - 21 feb 23 kl. 13:42

Tidlegare dansk forsvarsminsiter tiltalt

Danmarks tidlegare forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er tiltalt for å ha lekka statshemmelegeiter, melder Ritzau..
Les mer på NRK


Les mer om:
Claus Hjort Frederiksen, Ritzau

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tidlegare, dansk, forsvarsminsiter, tiltalt
NRK - 24 aug 23 kl. 21:29

Trump blir gripen i Georgia

USAs tidlegare president Donald Trump seier han torsdag blir gripen klokka 19.30 lokal tid i Atlanta, melder BBC. Det vil seie 01.

NRK - 26 jan 23 kl. 18:32

Ber tidlegare presidentar og visepresidentar sjå etter klassifiserte dokument

Det amerikanske riksarkivet ber tidlegare presidentar og visepresidentar om å dobbeltsjekke om dei kan ha klassifiserte dokument liggande. Dette skriv CNN. Førespurnaden kjem i lys av dokumenta som i løpet av det siste året har blitt oppdaga hos både tidlegare president Donald Trump, tidlegare visepresident Mike Pence og noverande president Joe Biden..

NRK - 15 sep 23 kl. 14:30

Ankesaka til tidlegare NTNU-professor starter måndag

Måndag 18. september starter Borgarting lagmannsrett behandlinga av ankesaka til ein tidlegare NTNU-professor, som blei dømd til 8 måneders fengsel etter å ha invitert fire iranske gjesteforskarar til universitetet. Den tidlegare professoren, som har iransk og tysk statsborgarskap, hadde ikkje klarert dette opphaldet med leiinga i forkant.

NRK - 15 okt 23 kl. 21:49

Tidlegare lege ankar dom

Ein tidlegare fastlege i Romsdal ankar dommen frå Oslo tingrett. Han gjekk til sak mot staten for å få tilbake autorisasjonen, men tapte, og er i tillegg dømd til å betale sakskostnader. Den tidlegare fastlegen er funnen skuldig i å ha forgripe seg mot ein pasient.

NRK - 24 jul 23 kl. 07:25

Tyrkiske medier: Dansk mann pågrepet for drap på ekskone og datter

En dansk statsborger er ifølge tyrkiske medier pågrepet for drap på sin sjuårige datter og ekskone i Tyrkia lørdag. De to ble drept ved bassenget på et hotell i byen Nevsehir, rundt 28 mil sørøst for hovedstaden Ankara. En 53-årig dansk mann ble søndag pågrepet for drapene, skriver flere tyrkiske medier.

NRK - 21 feb 23 kl. 13:42

Tidlegare dansk forsvarsminister tiltalt

Danmarks tidlegare forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er tiltalt for å ha lekka klassifisert informasjon, melder NTB, som siterer det danske nyheitsbyrået Ritzau. Bakgrunnen for tiltalen er at Frederiksen uttalte seg på TV om ein hemmeleg avlyttingsavtale mellom Danmarks dåverande statsminister Poul Nyrup og USAs president Bill Clinton. Frederiksen er medlem av danske Venstre og har vore medlem av Folketinget i Danmark sidan 2007..

Klartale - 02 aug 23 kl. 11:00

Dette er Donald Trump tiltalt for

Donald Trump er blitt tiltalt p nytt. Han er anklaget for ha brutt loven. Det er det amerikanske justis-departementet som kom med tiltalene.

NRK - 30 nov 22 kl. 19:01

Tidlegare DNV-tilsett dømd for grov korrupsjon

Ein tidlegare tilsett ved DNV, tidlegare Det Norske Veritas, er i Oslo tingrett dømd til eitt år og fire månader i fengsel for grov korrupsjon etter møter med ein russisk etterretningsagent. 53-åringen blei først sikta for spionasje, men denne siktinga blei endra, og han blei tiltalt for grov korrupsjon..

NRK - 13 feb 23 kl. 13:50

18-åringer tiltalt for væpnet ran

To 18-åringer er tiltalt etter det væpnede ranet på Rema 1000 Byterminalen i Stavanger i mai i fjor. En av personene er tiltalt for å ha utført selve ranet, mens den andre er tiltalt for å ha medvirket til handlingen. Samme person som er tiltalt for ranet, er også tiltalt for å ha stjålet en semitrailer i august samme år.

NRK - 29 maj 23 kl. 16:06

Ber om tre års fengsel for sovevaldtekt

Aktor Benedicte Hordnes ber om tre års fengsel for mannen som står tiltalt for sovevaldtekt og å ha seksuell omgang med eit barn under 16 år. Mannen er ein av totalt fem tiltalte i den mykje omtala gruppevaldtektssaka som går i Hordaland tingrett. I dag er siste dag i retten og aktor har lagt fram følgande påstandar om dei fem tiltalte: Mann (23) tiltalt for grov valdtekt og seksuell omgang med barn under 16 år: Fem år og seks månadar i fengsel.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

USA ber Israel skjerme sivile

USAs forsvarsminister Lloyd Austin sier Israel må skjerme sivile om de skal vinne en bykrig mot Hamas. I en tale på Reagan-senteret i California lørdag sa Austin at han lærte mye om krigføring i byer da han kjempet mot IS i Irak. Han sa at IS, som Hamas, var en integrert del av byene de hadde kontroll på, og at den internasjonale koalisjonen mot IS anstrengte seg hardt for å verne sivile og opprette humanitære korridorer.

NRK - 15 minutter siden

En drept og en skadet i angrep i Paris

En person er drept og en annen skadd etter et angrep på forbipasserende sentralt i Paris. Det opplyser Frankrikes innenriksminister på X, ifølge Reuters..

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekka

Det pågår evakuering frå store delar av området kring rekkehuset som står i brann på Frekhaug utanfor Bergen. Politiet seier til NRK at dei ikkje har fått melding om at nokon er sakna. – Det me veit er at det er full fyr i eit rekkehus.

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekkebustaden

På X melder politiet at det er full overtenning og mykje tjukk røyk i området, og at vert jobba med å evakuera rekkehuset og dei ander bustadane i rekka. 110 Vest melder på X at det er sendt ut store ressursar frå to ulike brannstasjonar..

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus i Bergen – mogleg spreiingsfare

Det brenn i eit rekkehus på Frekhaug i Bergen, og det kan vera fare for spreiing til dei andre bustadane i rekka, melder politiet på X. Naudetatane har rykka ut..

NRK - 1 time siden

Haaretz: Rakettåtak mot Tel Aviv

Hamas hevdar dei har gjennomført eit rakettåtak mot Tel Aviv. Det israleske forsvaret (IDF) melder på X at fleire rakettalarmar over heile sentral-Israel har gått, inkludert storbyen Tel Aviv. Ein talsperson for IDF fortel på X at rakettskjolda i byen Iron Dome slo ut fleire av rakettane..

NRK - 2 timer siden

Tidlegare gislar ber om å få henta ut dei siste gislane

Fleire av dei lauslatne gislane som Hamas tok 7. oktober samla seg i kveld i Tel Aviv. Både gislar og pårørande møtte opp på det israelske forsvaret sitt hovudkvarter i Tel Aviv.

NRK - 2 timer siden

Over 1000 husstander uten strøm etter trafobrann i Sande

Mange husstander har mistet strømmen etter at det lørdag kveld brant i en trafostasjon i Sande i Vestfold. Politiet opplyste klokken 20.21 på X/Twitter at de hadde rykket ut til meldinger om røykutvikling fra en trafo i Meieribakken i Sande.

NRK - 2 timer siden

Netanyahu: – Bakkeoperasjonen er nødvendig

Under lørdagens pressekonferanse seier Israels statsminister Benjamin Netanyahu at krigen held på fram til alle «måla våre er oppnådde.» – Bakkeoperasjonen er nødvendig for å oppnå måla våre, nemleg å få tilbake gislane og eliminera Hamas. Under pressekonferansen las han opp fleire av namna til dei gislane som til nå har vorte sloppne fri.

NRK - 3 timer siden

Al Jazeera: Hamas sier de siste gislene er tilknyttet det israelske militære

Nestkommanderende i Hamas' politbyrå, Saleh al-Arouri, sier i et intervju med Al Jazeera at de israelske gislene som de fortsatt holder, ikke blir satt fri før det kommer en ny våpenhvile, og alle palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt. – La krigen gå sin gang. Denne beslutningen er endelig.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com