NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 11:58

NRK - 21 feb 23 kl. 13:42

Tidlegare dansk forsvarsminister tiltalt

Danmarks tidlegare forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er tiltalt for å ha lekka klassifisert informasjon, melder NTB, som siterer det danske nyheitsbyrået Ritzau. Bakgrunnen for tiltalen er at Frederiksen uttalte seg på TV om ein hemmeleg avlyttingsavtale mellom Danmarks dåverande statsminister Poul Nyrup og USAs president Bill Clinton. Frederiksen er medlem av danske Venstre og har vore medlem av Folketinget i Danmark sidan 2007..
Les mer på NRK


Les mer om:
Claus Hjort Frederiksen, NTB, Ritzau, Frederiksen, TV, Danmarks, Poul Nyrup, USAs, Bill Clinton, Venstre, Folketinget, Danmark

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tidlegare, dansk, forsvarsminister, tiltalt
NRK - 21 feb 23 kl. 13:42

Tidlegare dansk forsvarsminsiter tiltalt

Danmarks tidlegare forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er tiltalt for å ha lekka statshemmelegeiter, melder Ritzau..

NRK - 14 apr 23 kl. 12:06

Ber om fengselsstraff for tidlegare dansk forsvarsminister

Påtalemakta krev at Danmarks tidlegare forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen blir straffa med fengsel om han blir funnen skuldig for å ha lekka klassifisert informasjon, melder Danmarks Radio. Det kjem fram i dokumenta påtalemakta har levert før rettssaka. Bakgrunnen for tiltalen er at Frederiksen uttalte seg på TV om ein hemmeleg avlyttingsavtale mellom Danmark og USA.

NRK - 24 aug 23 kl. 21:29

Trump blir gripen i Georgia

USAs tidlegare president Donald Trump seier han torsdag blir gripen klokka 19.30 lokal tid i Atlanta, melder BBC. Det vil seie 01.

NRK - 26 jan 23 kl. 18:32

Ber tidlegare presidentar og visepresidentar sjå etter klassifiserte dokument

Det amerikanske riksarkivet ber tidlegare presidentar og visepresidentar om å dobbeltsjekke om dei kan ha klassifiserte dokument liggande. Dette skriv CNN. Førespurnaden kjem i lys av dokumenta som i løpet av det siste året har blitt oppdaga hos både tidlegare president Donald Trump, tidlegare visepresident Mike Pence og noverande president Joe Biden..

NRK - 15 sep 23 kl. 14:30

Ankesaka til tidlegare NTNU-professor starter måndag

Måndag 18. september starter Borgarting lagmannsrett behandlinga av ankesaka til ein tidlegare NTNU-professor, som blei dømd til 8 måneders fengsel etter å ha invitert fire iranske gjesteforskarar til universitetet. Den tidlegare professoren, som har iransk og tysk statsborgarskap, hadde ikkje klarert dette opphaldet med leiinga i forkant.

NRK - 15 okt 23 kl. 21:49

Tidlegare lege ankar dom

Ein tidlegare fastlege i Romsdal ankar dommen frå Oslo tingrett. Han gjekk til sak mot staten for å få tilbake autorisasjonen, men tapte, og er i tillegg dømd til å betale sakskostnader. Den tidlegare fastlegen er funnen skuldig i å ha forgripe seg mot ein pasient.

NRK - 01 nov 23 kl. 14:41

Ingen rettssak mot dansk eks-forsvarsminister

Rettssaken mot Danmarks tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen blir ikke gjennomført. Saken handler om lekkasjer av hemmeligstemplet informasjon. Det er eksministerens advokat, René Offersen, som onsdag opplyser til dansk TV 2 News at saken er henlagt.

NRK - 24 jul 23 kl. 07:25

Tyrkiske medier: Dansk mann pågrepet for drap på ekskone og datter

En dansk statsborger er ifølge tyrkiske medier pågrepet for drap på sin sjuårige datter og ekskone i Tyrkia lørdag. De to ble drept ved bassenget på et hotell i byen Nevsehir, rundt 28 mil sørøst for hovedstaden Ankara. En 53-årig dansk mann ble søndag pågrepet for drapene, skriver flere tyrkiske medier.

NRK - 28 dec 22 kl. 13:23

Frankrikes forsvarsminister i Kyiv

Frankrikes forsvarsminister kom onsdag til Kyiv for å drøfte ytterligere militær bistand til det ukrainske forsvaret. Han sier at fransk støtte ligger fast. Forsvarsminister Sébastien Lecornu kom til Kyiv fra Polen der han tirsdag kunngjorde en stor kontrakt om salg av franskproduserte militære satellitter.

NRK - 23 jan 23 kl. 11:19

Stoltenberg skal møte Tysklands nye forsvarsminister

Tysklands ferske forsvarsminister Boris Pistorius møter Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i Berlin tirsdag. Pistorius ble tatt i ed som Tysklands nye forsvarsminister torsdag forrige uke, men har allerede rukket å møte USAs forsvarsminister Lloyd Austin. Nå står Nato-sjefen for tur.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Vatikanet oppfordrer verdens land til gjennombrudd på klimatoppmøtet

Pave Frans oppfordrer landene på FNs klimatoppmøte til å komme med et gjennombrudd som vil muliggjøre framskritt. Paven uttrykker uro knyttet til hvordan verdens land skal takle den stigende globale temperaturen. – Brødre og søstre, det er essensielt at det blir et gjennombrudd som ikke er en delvis endring av kursen, men heller en ny måte å gjøre fremskritt på sammen, sa kardinal Pietro Parolin ved Vatikanets sekretariat på klimatoppmøtet på vegne av paven lørdag.

NRK - 30 minutter siden

Skulle hindre at brannen spredte seg – fant hasjplantasje

Da politiet skulle evakuere nabohuset til et brennende hus i Malvik fant de en hasjplantasje. Rundt halv 11 lørdag formiddag ble det bekreftet at en person omkom i brannen. – Brannvesenet tok seg inn i et av nabohusene og gjorde funn av det som kan virke som en hasjplantasje, sier politioverbetjent Hans Christian Storset Jannisson.

NRK - 1 time siden

E24: Dyrevernere har lånt ut millioner i gråmarkedet

Dyrebeskyttelsen Bergen har gitt kortsiktige lån til folk som ikke får lån i en vanlig bank, på grunn av betalingsanmerkninger og misligholdt gjeld, skriver E24. Avisen har avdekket at dyrevernsorganisasjonen siden 2013 har drevet med utlån av penger i gråmarkedet, der private låner av hverandre utenfor det regulerte banksystemet. Renten på lånene har «for det meste» vært 13 prosent, ifølge et dokument fra Stiftelsestilsynet.

NRK - 1 time siden

Boris Johnson: Å stille spørsmål om en babys hudfarge er ikke rasistisk

Etter at rasismeanklager mot den britiske kongefamilien igjen har fått oppmerksomhet, hevder eksstatsminister Boris Johnson at det er helt normalt å lure på hvilken hudfarge et barn vil få. I et intervju med Daily Mail sier han at det er normalt for familier å lure på hvordan deres nye ufødte baby kommer til å se ut og kaller det en del av menneskets natur. Bakgrunnen for debatten er at prins Harry og hertuginne Meghan i 2021 hevdet at noen i kongefamilien var bekymret for hvilken hudfarge deres sønn ville få.

NRK - 1 time siden

Person funnet død etter boligbrann i Malvik

Det er funnet en død person der en eldre mann er savnet, etter en boligbrann i Malvik i Trøndelag. Brannen startet tidlig lørdag morgen. Huset var fullstendig overtent da nødetatene kom til stedet.

NRK - 2 timer siden

OL-vinner dømt for storming av Kongressen

Den amerikanske OL-gullvinneren i svømming Klete Keller er dømt til seks måneders husarrest, 360 timers samfunnstjeneste og tre års prøvetid for sin rolle i stormingen av Kongressen 6. januar 2021, melder ABC News. Keller var blant de første som ble pågrepet etter kongresstormingen.

NRK - 1 time siden

Drapet i Porsgrunn: Moren til avdøde refser politiet

Moren til 22-åringen som ble drept i Porsgrunn natt til sist mandag, reagerer sterkt på at sønnen ikke fikk hjelp av politiet i forkant av drapet. Det sier morens bistandsavokat Hanne Wold Johansen i Elden Advokatfirma..

NRK - 2 timer siden

Brann i bolig i Halden – evakuerer naboer

Det brenner i en bolig i Halden. Brannvesenet kjørte i 9-tiden tilfeldigvis forbi med en stigebil da de oppdaget flammer ut av et av vinduene på et leilighetsbygg med fem boliger, opplyser politiet til NRK. – Vi er inne med røykdykkere for å prøve å slukke brannen.

NRK - 1 time siden

Også togtrafikk stanset av snøvær i München

Snøværet sør i Tyskland skaper også prolemer for tog som ikke komme inn til Münchens sentralstasjon. Det skriver Reuters som siterer Deutsche Bahn. Problemene for togene er ventet å vare hele dagen.

NRK - 2 timer siden

Brann i bolig i Halden - evakuerer naboer

Det brenner i en bolig i Halden. Brannvesenet er på stedet. – Vi er inne med røykdykkere for å prøve å slukke brannen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com