NRK > Nyheter

Monday, 18 October, 00:43

NRK - 25 sep 21 kl. 11:42

Tiananmen-gruppe oppløses

Den pro-demokratiske gruppa som i tre tiår har organisert årlige minnemarkeringer for Tiananmen-massakren stemte lørdag for å oppløses, skriver AFP. Det skjer etter press fra kinesiske myndigheter. – Dette er en svært smertefull nedleggelse, sier Tsang Kin-shing, som er medlem av gruppa, etter at ledelsen stemte for å oppløse den etter 32 års virksomhet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Tiananmen, AFP, Tsang Kin

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tiananmen-gruppe, oppløses
NRK - 04 jun 21 kl. 06:57

Tiananmen-demonstrant pågrepet

Politiet i Hongkong har pågrepet en av lederne for organiseringen av en planlagt markering til minne om den kinesiske Tiananmen-massakren for 32 år siden. Hensikten med å pågripe advokaten Chow Hang-tung, en av de få gjenværende fremstående demokratiaktivistene som ikke allerede er fengslet eller eksil, skal være å hindre at noen møter opp til fredagens ventede markeringer. Rundt 7.

NRK - 15 aug 21 kl. 06:40

Demokratibevegelsen oppløses

Hongkongs demokratibevegelse, som arrangerte storstilte protester for to år siden, sier den oppløses som følge av Kinas innstramming overfor dissidenter i byen. – Sivilsamfunnet står overfor en enorm utfordring, skrev Civil Human Rights Front i en uttalelse der oppløsningen ble gjort kjent..

NRK - 03 jun 21 kl. 17:06

Tiananmen-museum stenges

Et museum i Hongkong viet til Tiananmen-massakren er blitt stengt. Det skjer i forkant av årsdagen for massakren, hvor demonstranter ble drept i Beijing 4. juni i 1989.

NRK - 04 jun 21 kl. 22:38

Tiananmen-markering i Hongkong

Politiet i Hongkong pågrep fredag en av lederne for en planlagt markering til minne om Tiananmen-massakren for 32 år siden. Hensikten med å pågripe Chow Hang-tung, en av få fremstående demokratiaktivister som ikke allerede er fengslet eller i eksil, antas å ha vært å hindre deltakelse i minnemarkeringer. Likevel møtte flere hundre opp for å tenne lys for dem som mistet livet da kinesiske myndigheter slo ned en studentprotest i Beijing med hard hånd i 1989.

NRK - I førrgår: 07:11

Mangler flertall for oppløsning

Selv om den nye regjeringa har gitt grønt lys til Viken-oppløsning, er det langt fra sikkert at det vil skje. Det skriver Budstikka. De rødgrønne partiene som styrer fylket mangler nemlig to stemmer for flertall for oppløsning.

NRK - 25 sep 21 kl. 11:42

Demokratigruppe oppløses

Den pro-demokratiske gruppa som i tre tiår har organisert årlige minnemarkeringer for massakren på Den himmelske freds plass stemte lørdag for å oppløses, skriver AFP. Det skjer etter press fra kinesiske myndigheter. De siste to årene har markeringen ikke blitt tillatt.

NRK - 15 aug 21 kl. 08:10

Oppløser demokratibevegelse

Hongkongs demokratibevegelse, som arrangerte storstilte protester for to år siden, sier den oppløses som følge av Kinas innstramming overfor dissidenter i byen. – Sivilsamfunnet står overfor en enorm utfordring, skrev Civil Human Rights Front i en uttalelse der oppløsningen ble gjort kjent. Masseprotestene i Hongkong brøt ut i 2019 etter at Beijing ønsket å innføre en ny sikkerhetslov som ville innebære at hongkongkinesere ble utlevert til det kinesiske fastlandet for å bli stilt for retten der.

NRK - 11 aug 21 kl. 09:54

Hongkongs lærerforening oppløses

Hongkongs største fagforbund for lærere har oppløst seg selv på grunn av det stadig farligere politiske klimaet i byen. Myndighetene i Hongkong kuttet i forrige uke båndene til fagforbundet etter å ha anklaget dem for å spre propaganda mot Beijing og Hongkong-myndighetene, skriver NTB. Samtidig kalte statlige kinesiske medier forbundet en «ondartet svulst som må utryddes».

NRK - 11 aug 21 kl. 15:43

Hongkongs lærerforening oppløses

Hongkongs største fagforbund for lærere har oppløst seg selv på grunn av det stadig farligere politiske klimaet i byen, Myndighetene i Hongkong kuttet i forrige uke båndene til fagforbundet etter å ha anklaget dem for å spre propaganda mot Beijing og Hongkong-myndighetene. Samtidig kalte statlige kinesiske medier forbundet en «ondartet svulst som må utryddes». Lærernes fagforbund er byens største faglige sammenslutning med 95.

NRK - 26 aug 21 kl. 08:30

Ny lov skal styrke elevrettigheter

Mer elevdemokrati, rett til å fullføre videregående skole og rådgiving i læretiden for lærlinger er noen av elementene i ny opplæringslov, skriver NTB. Det er 23 år siden forrige opplæringslov, og det har vært mange reformer og lovendringer som har stykket opp loven. Torsdag legger regjeringen fram en ny og oppdatert lov.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

209 nye koronasmittede i Norge

Det siste døgnet er det registrert 209 koronasmittede personer i Norge. Det er 78 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 398 koronasmittede per dag her i landet.

NRK - 1 time siden

Leteaksjonen i Byfjorden avsluttet

Det ble sent søndag kveld satt i gang en leteaksjon etter en fritidsbåt på 28 fot med en passasjer i Byfjorden mellom Bergen og Askøy. Like etter klokka 23.30 søndag kveld opplyser politiet at både båten og mannen er funnet.

NRK - 1 time siden

Leiteaksjon i Byfjorden

Det føregår ein leiteaksjon etter ein fritidsbåt på 28 fot med ein passasjer i Byfjorden mellom Bergen og Askøy. Ein mann skal for ca. ein time sidan meldt frå til redningssentralen om motortrøbbel.

NRK - 1 time siden

Ny lavastrøm nærmer seg havet

Vulkanutbruddet på kanariøya La Palma viser ingen tegn til å ta slutt. Nå nærmer en ny lavastrøm seg havet med høy hastighet. Lavastrømmen var søndag kveld 200 meter unna kysten og kan føre til at det blir dannet en ny odde, opplyser regionens vulkaninstitutt..

NRK - 2 timer siden

Minst fire omkom da båt kantret

Fire tunisiske flyktninger og migranter omkom etter at båten de var i, kantret utenfor Tunisia. 19 personer er savnet i forliset. Totalt 30 tunisiere, de fleste av dem unge menn, var i båten da den kantret, opplyser en talsperson for myndighetene..

NRK - 2 timer siden

Norge på topp i bruk av forsøksdyr

Omfattende forskning på laks og annen fisk tar Norge til Europa-toppen i bruk av forsøksdyr. 1,7 millioner laks ble brukt til forsøk i Norge i fjor. Statistikk fra Mattilsynet viser at laks er det desidert mest brukte dyret i dyreforsøk i Norge, skriver Magasinet Forskningsetikk.

NRK - 3 timer siden

Ambassadør reist fra Hviterussland

Frankrikes ambassadør i Hviterussland har forlatt landet etter at myndighetene i Minsk krevde at han skulle reise innen mandag. En talsperson for ambassadøren har ikke sagt noe hva som er grunnen til at hviterussiske myndigheter krevde at Nicolas de Lacoste måtte forlate landet. Ifølge hviterussiske medier handler hjemreisen om at ambassadør Lacoste aldri møtte president Aleksandr Lukasjenko for å overlevere sine akkreditiver.

NRK - 3 timer siden

Dømt for overgrep mot to sønner

En far er dømt til seks års fengsel for gjentatte overgrep mot sine to sønner fra de var 3 og 5 år gamle. I tillegg må han ut med et stort millionbeløp. Overgrepene skjedde ifølge dommen fra Borgarting lagmannsrett, fra slutten av 1990-tallet til begynnelsen av 2000-tallet, da guttene var i barnehage- og barneskolealder.

NRK - 4 timer siden

Ungarn: Utfordrer Orban

Den konservative økonomen Peter Marki-Zay blir opposisjonens statsministerkandidat, og skal utfordre Viktor Orbán i valget i Ungarn neste år. Det ble klart søndag kveld etter at motkandidaten, Klara Dobrev, erkjente nederlag i opposisjonens nominasjonsvalg. Neste år er det valg på ny nasjonalforsamling i Ungarn.

NRK - 4 timer siden

Forhandler grunnlov i Syria

Representanter fra den syriske regjeringen og opposisjonen i landet skal de neste dagene samarbeide om et utkast til en ny grunnlov, ifølge FNs Syria-utsending, Geir O. Pedersen. Forsøkene på å lage en ny grunnlov for det krigsherjede landet har pågått i to år, men de tidligere samtalene som overvåkes av FN, har ikke lyktes På en pressekonferanse søndag, sa Pedersen at hans samtaler med representanter for både regjeringen og opposisjonen søndag, var «seriøse og ærlige».


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt