NRK > Nyheter

Thursday, 06 October, 12:01

NRK - 23 sep 22 kl. 04:02

Ti drept i biljardsalong i Mexico

Ti personer er skutt og drept i en biljardsalong i delstaten Guanajuato i Mexico, opplyser påtalemyndigheten. Skyteangrepet skjedde onsdag kveld i Tarimoro, opplyst påtalemyndigheten i delstaten torsdag. Likene av ni menn ble funnet på åstedet. Den tiende mannen ble fraktet til sykehus, der han døde av skadene. Guvernør Diego Sinhué Rodriguez fordømmer det han omtaler som et feigt angrep.
Les mer på NRK


Les mer om:
Guanajuato, Mexico, Tarimoro, Diego Sinhué Rodriguez, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ti drepti , biljardsalongi , Mexico
NRK - 17 jun 22 kl. 07:04

VM-byane 2026 er klare

Fifa offentleggjorde torsdag kva byar som skal huse fotball-VM i USA, Mexico og Canada i 2026. I USA: Arlington (nær Dallas), Atlanta, East Rutherford (nær New York), Foxboro (nær Boston), Houston, Kansas City, Los Angeles, Miami, Philadelphia, Santa Clara (nær San Francisco) og Seattle. I Mexico: Guadalajara, Mexico by og Monterrey.

NRK - 16 aug 22 kl. 23:51

Nok en journalist drept i Mexico

En uavhengig journalist er funnet død i det nordlige Mexico. Han er den 14. journalisten som er drept hittil i år i Mexico.

NRK - 04 aug 22 kl. 00:45

Nok en journalist drept i Mexico

Ernesto Mendez er den 13. journalisten som er drept i Mexico i år. Han var redaktør for nettavisen Tu Voz, og ble skutt og drept sammen med to andre på en bar han eide i delstaten Guanajuato tirsdag.

NRK - 10 maj 22 kl. 04:46

To journalister drept i Mexico

To journalister ble drept i delstaten Veracruz øst i Mexico mandag, ifølge lokale myndigheter. Totalt har elleve journalister blitt drept i landet til nå i år. Yessenia Mollinedo og Sheila Garcia, som var henholdsvis direktør og reporter for nyhetsnettstedet El Veraz, ble skutt i byen Cosoleacaque, rundt 57 mil sørøst for Mexico City, ifølge lokale medier, ifølge NTB..

NRK - 29 sep 22 kl. 10:39

Flest miljøaktivister drept i Mexico i fjor

Rundt 200 miljøaktivister ble drept rundt om i verden i 2021. Mexico overtok posisjonen som det dødeligste landet med 54 drepte. I årsrapporten til organisasjonen Global Witness fremgår det at mer enn tre firedeler av drapene fant sted i Latin-Amerika, der Colombia, Brasil og Nicaragua også registrerte tosifrede dødstall.

NRK - 6 timer siden

Minst 18 drept i angrep i Mexico

Minst 18 personer er drept i et angrep i landsbyen San Miguel Totolapan i delstaten Guerrero sør i Mexico. Blant dem er landsbyens ordfører. Ytterligere to personer er såret, ifølge politiet.

NRK - 02 jul 22 kl. 08:48

Datteren til drept mexicansk journalist død av skadene

Datteren til en mexicansk journalist som ble drept tidligere denne uka, er død av skadene hun fikk i attentatet mot faren. Familien til Cynthia de la Cruz Martínez (23) opplyser at hun fredag døde på sykehuset i Ciudad Victoria i delstaten Tamaulipas i Nord-Mexico. De la Cruz ble skutt sammen med sin far Antonio de la Cruz av to menn på motorsykkel da de var på vei ut av hjemmet onsdag.

NRK - 18 maj 22 kl. 11:26

Tallet på savnede i Mexico passerer 100.000

Mer enn 100.000 personer er nå oppført som savnede i voldsherjede Mexico. Tre firedeler av dem er menn.

NRK - 12 jun 22 kl. 02:26

Mexico gir migranter midlertidige dokumenter

Mexico har de siste dagene utstedt nærmere 7000 midlertidige dokumenter og transittvisa til migranter i en såkalt karavane som forsøker å komme seg til USA. Hundrevis av migranter er på vei nordover med buss, mens andre har spredt seg ut til flere byer etter at karavanen dro fra Tapachula på grensa til Guatemala for snart en uke siden. Noen hviler, mens andre venter på penger fra slektninger.

NRK - 04 aug 22 kl. 03:49

9 uinnesperret i gruve i mexico

Ni gruvearbeidere er innesperret etter at en kullgruve i det nordlige Mexico kollapset onsdag, opplyser president Andrés Manuel López Obrador. López Obrador tvitret at ulykken skjedde i Sabinas i delstaten Coahuila i Nord-Mexico, og at 92 soldater og spesialister og fire hunder er satt inn i redningsarbeidet. Lokale medier skriver at en arbeider greide å komme seg ut og varslet om ulykken.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

EU vedtar ny sanksjonspakke

EUs stats- og regjeringssjefer har formelt vedtatt en ny sanksjonspakke som reaksjon på Russlands annektering av områder i Sør- og Øst-Ukraina. Det bekrefter Det europeiske råd i en pressemelding torsdag. De nye sanksjonene innebærer blant annet pristak på russisk olje, forbud mot sjøtransport av russisk olje til tredjeland, samt forbud mot relaterte tjenester.

NRK - 5 minutter siden

Støre svarer på Erna Solbergs kritikk

Statsminister Jonas Gahr Støre tar regjeringens første statsbudsjett i forsvar. – Det er et stramt budsjett, slår Støre (Ap) fast overfor NTB. – Vi er i en tid der realiteten for mange er at selv om de får det samme neste år som de får nå, så vil de likevel ha mindre å rutte med fordi prisene stiger, sier statsministeren, som torsdag er i Praha for å delta på et felleseuropeisk toppmøte.

NRK - 2 minutter siden

Foreslår 10,6 millioner for å satse på lesing – Forleggerforeningen reagerer

Nordmenn leser færre bøker enn før, og regjeringen foreslår 10,6 millioner kroner til tiltak for å snu trenden. Summen skal ifølge forslaget fordeles på forskjellige organisasjoner som fremmer lesing. Blant annet får Språkrådet en økt bevilgning på 1 millioner kroner.

NRK - 15 minutter siden

Russland sier det er utenkelig at de ikke er del etterforskningen i gasslekkasjene

Russlands utenriksdepartement sier det er «utenkelig» at en etterforskning av lekkasjene i gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 vil fortsette uten Russlands deltagelse, skriver Reuters. Utenriksdepartementets talskvinne Maria Zakharova sier utestengelsen av Russland og Gazprom viste at Vesten hadde noe å skjule. President Vladimir Putin har tidligere anklaget USA og deres allierte for å utføre angrepet på rørledningene..

NRK - 5 minutter siden

10 000 flyktningar frå Ukraina

Regjeringa ventar det vil kome 10 000 flyktningar og fordrivne frå Ukraina til Noreg neste år. Samt 4 000 andre asylsøkarar. Men dei skriv at prognosane for 2023 er «svært usikre» Regjeringa foreslår å bruke 1,6 milliardar kroner av bistandsbudsjettet på flyktningar i Noreg.

NRK - 15 minutter siden

20 millioner ekstra til film og dataspill

Regjeringen foreslår å gi Filmfondet en økning på 20 millioner kroner. 5 millioner av disse er øremerket dataspill. Pengene er ment å styrke mangfoldet innenfor film og dataspill og har som mål å treffe alle ledd i dataspillkulturen - fra utvikler til bruker.

NRK - 1 time siden

Regjeringa reknar med 1.000 milliardar kroner i petroleumsinntekter

Inntektene kjem i hovudsak frå svakare kronekurs og ei forventning om høge gassprisar. Norsk gasseksport til Europa ligg i år an til å auke med 100 TWh energi frå i fjor. Regjeringa ventar at produksjonen aukar fram mot 2024, og at det i 2023 blir investert om lag 182 milliardar kroner på norsk sokkel.

NRK - 1 time siden

Regjeringa foreslår å løyve 3,58 milliardar kroner til Langskip

Forslaget til løyving omfattar CO2-fangstprosjekt på sementfabrikken til Norcem i Brevik og på avfallsforbrenningsanlegget til Hafslund Oslo Celsio på Klemetsrud i Oslo. Forslaget omfattar også transport og lagring av CO2 på kontinentalsokkelen ved Northern Lights. – For å nå måla i Parisavtalen er verda heilt avhengig av karbonfangst og -lagring, seier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap)..

NRK - 1 time siden

Regjeringa foreslår å løyve 80 millionar til havvind

Løyvinga inkluderer 30 millionar kroner til grunnundersøkingar i Sørlige Nordsjø II og Utsira Nord, og 25 millionar kroner til konsekvensutgreiing av nye område for havvind som er aktuelle for havvind. – For å nå dei måla me har sett oss med kraft og klima må me satse tungt på havvind, siger olje- og energiminister Terje Aasland..

NRK - 30 minutter siden

15 millioner til skeive organisasjoner

Forslaget om 15 millioner kroner til LHBT+-organisasjoner er nærmere en dobling fra 2022, melder regjeringen. Blant annet får Oslo Pride et doblet tilskudd, fra én til to millioner kroner. – Angrepet som skjedde i Oslo 25.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com