NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 13:25

NRK - 21 aug 23 kl. 13:32

Thailand vil saksøke Facebook for reklamesvindel

Thailands digitaliseringsdepartement seier dei vil saksøke Facebook for ikkje å ha gjort nok for å takle svindel som har ramma meir enn 200.000 menneske i landet, meler Reuters. Departementet seier dei fleire ved fleire høve har bede Facebook fjerne annonsar dei meiner er svindel, utan at noko har skjedd. Facebook har så langt ikkje svart på skuldingane..
Les mer på NRK


Les mer om:
Facebook, Reuters

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Thailand, vil, saksøke, Facebook, for, reklamesvindel
Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

NRK - 15 sep 23 kl. 19:31

Nettavisen Verdinytts Facebook-side var nede i tre timer

Fredag ettermiddag ble Facebook-sidene til den kristne nettavisen Verdinytt stengt i tre timer. Facebook-siden ble stengt rundt klokken 13, skriver nettavisen selv. «Dette skyldes at Verdinytt bryter standardene våre», skal det ha stått.

NRK - 25 okt 23 kl. 13:34

Meta saksøker Datatilsynet for andre gang

Meta mener at Datatilsynets forbud mot adferdsbasert markedsføring på Facebook og Instagram er ugyldig. Derfor har selskapet igjen saksøkt Datatilsynet. I juli slo vi fast at Metas overvåking av Facebook- og Instagram-brukere for adferdsbasert markedsføring er ulovlig, og derfor nedla vi et tidsavgrenset forbud mot praksisen i Norge.

NRK - 21 aug 23 kl. 20:11

Trudeau med skarp kritikk av Facebook

Canadas statsminister Justin Trudeau beskylder Facebook for å sette profitt høyere enn folk sikkerhet mens skogbranner herjer landet. Meta, som er morselskapet til Facebook og Instagram, kunngjorde i sommer at de ville blokkere nyhetsinnhold fra Canada. Årsaken er en ny lov som krever at gigantselskapet betaler utgiverne for lenker og bruk av deres innhold.

NRK - 13 jun 23 kl. 07:29

Follobane-entreprenøren har saksøkt Bane Nor for femte gang

Follobane-entreprenøren AGJV har igjen saksøkt Bane Nor. Bakgrunnen er krangel om penger. – Søksmålet gjelder uenighet rundt enkelte endringsordres virkning for kontraktsprisen, sier presseansvarlig Anne Kirkhusmo i Bane Nor til Teknisk Ukeblad.

NRK - 23 jun 23 kl. 07:54

Saksøker oljeselskap etter hetebølge

Multnomah fylke i den amerikanske delstaten Oregon har saksøkt 17 oljeselskap fordi dei meiner dei medverka til ei dødeleg hetebølge i 2021, skriv dei i ei pressemelding. Exxon, Shell og BP er blant selskapa som er saksøkt for 51 milliardar dollar, som svarar til 543 milliardar kroner. I søksmålet står det at dei saksøkte må bli haldne ansvarlege for å ha forårsaka klimaendringane.

Klartale - 29 jun 23 kl. 08:48

Organisasjoner saksøker staten

Green Peace og Natur og Ungdom har tidligere saksøkt staten. Nå gjør miljø-organisasjonene det igjen. Saken handler om klima.

NRK - 07 sep 23 kl. 10:11

Lokale partier utestengt fra Facebook: Ikke sabotasje

Sabotasje er ikke årsaken til at flere lokale partier er utestengt fra Facebook. Det sier Roar Thon, fagdirektør i Nasjonal sikkerhetsmyndighet. Både i Østfold og andre valgkretser har flere av Arbeidspartiets lokallag mistet kontrollen over sine Facebook-sider tidligere under valgkampen.

NRK - 15 maj 23 kl. 07:28

Vil samarbeide med fem partier i Thailand

Opposisjonspartiet Phak Kao Klai (Marsj Fremad) ble det største partiet i Thailand i valget, og det ønsker nå å danne en allianse med fem andre partier, i håp om å lande en ny regjering i landet. Partileder Pita Limjaroenrat sier han er klar for å bli statsminister. Et militærstøttet regime har styrt Thailand i ni år..

NRK - 05 jun 23 kl. 14:56

Norsk politi har varslet Thailand om drapssiktet nordmann

Det sier politiadvokat Eirik Braathen til NRK. Fredag møtte nordmannen, som er drapssiktet i Thailand, opp hos Øst politidistrikt. Der fikk politiet bekreftet at han er internasjonalt etterlyst.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Raid mot skeive klubber i Russland

Fredag kveld stormet politiet minst fire skeive klubber i Moskva, og en badstue for homofile menn. Politiet skal ha fotograferte pass og andre identitetspapirer til de som var til stede. Noen forklarte også at de skal ha måttet kle av seg.

NRK - 45 minutter siden

Reuters: Nye hjelpesendinger på vei til Gazastripen

De første lastebilene med nødhjelp er på vei til Gazastripen siden våpenhvilen i området kollapset, opplyser kilder i Røde Halvmåne. Det er nyhetsbyrået Reuters som har snakket med kildene i hjelpeorganisasjonen. Lastebilene skal lørdag ha passert den egyptiske siden av grenseovergangen Rafah, før de skal undersøkes.

NRK - 1 time siden

Ingen flyvninger på flyplassen i München før søndag

På grunn av det fortsatt store snøfallet vil det trolig ikke være flytrafikk før klokken 06.00 søndag, skriver flyplassen i München på sine nettsider. – Passasjerer anbefales på det sterkeste å ikke reise til flyplassen i dag og sjekke statusen til flyet med flyselskapet før de reiser til flyplassen i morgen, informerer flyplassen..

NRK - 1 time siden

Person bekreftet død etter brann i Halden

Personen som ble hentet ut fra boligen som brant i Halden ved 9-tiden lørdag er bekreftet omkommet. – Dette skal være en mann i 60-årene. Pårørende er varslet, skriver Øst politidistrikt på X..

NRK - 1 time siden

Gult farevarsel for snø i Rogaland

Meteorologisk institutt varsler store snømengder i Rogaland det neste døgnet. I den forbindelse har de sendt ut gult farevarsel. – Fra lørdag ettermiddag til søndag formiddag ventes det rundt 10–20 centimeter snø, skriver instituttet på X.

NRK - 1 time siden

Bevaring av skog og hav i sentrum

Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på klimatoppmøtet i Dubai sammen med stats- og regjeringssjefer fra Brasil, Frankrike, Tonga, Ghana og Indonesia. Der fremhevet Støre viktigheten av en global innsats for å ta vare på skog og hav, skriver regjeringen i en pressemelding. – Vi når ikke klimamålene uten å ta vare på naturen.

NRK - 1 time siden

Vatikanet oppfordrer verdens land til gjennombrudd på klimatoppmøtet

Pave Frans oppfordrer landene på FNs klimatoppmøte til å komme med et gjennombrudd som vil muliggjøre framskritt. Paven uttrykker uro knyttet til hvordan verdens land skal takle den stigende globale temperaturen. – Brødre og søstre, det er essensielt at det blir et gjennombrudd som ikke er en delvis endring av kursen, men heller en ny måte å gjøre fremskritt på sammen, sa kardinal Pietro Parolin ved Vatikanets sekretariat på klimatoppmøtet på vegne av paven lørdag.

NRK - 1 time siden

Skulle hindre at brannen spredte seg – fant hasjplantasje

Da politiet skulle evakuere nabohuset til et brennende hus i Malvik fant de en hasjplantasje. Rundt halv 11 lørdag formiddag ble det bekreftet at en person omkom i brannen. – Brannvesenet tok seg inn i et av nabohusene og gjorde funn av det som kan virke som en hasjplantasje, sier politioverbetjent Hans Christian Storset Jannisson.

NRK - 2 timer siden

E24: Dyrevernere har lånt ut millioner i gråmarkedet

Dyrebeskyttelsen Bergen har gitt kortsiktige lån til folk som ikke får lån i en vanlig bank, på grunn av betalingsanmerkninger og misligholdt gjeld, skriver E24. Avisen har avdekket at dyrevernsorganisasjonen siden 2013 har drevet med utlån av penger i gråmarkedet, der private låner av hverandre utenfor det regulerte banksystemet. Renten på lånene har «for det meste» vært 13 prosent, ifølge et dokument fra Stiftelsestilsynet.

NRK - 2 timer siden

Boris Johnson: Å stille spørsmål om en babys hudfarge er ikke rasistisk

Etter at rasismeanklager mot den britiske kongefamilien igjen har fått oppmerksomhet, hevder eksstatsminister Boris Johnson at det er helt normalt å lure på hvilken hudfarge et barn vil få. I et intervju med Daily Mail sier han at det er normalt for familier å lure på hvordan deres nye ufødte baby kommer til å se ut og kaller det en del av menneskets natur. Bakgrunnen for debatten er at prins Harry og hertuginne Meghan i 2021 hevdet at noen i kongefamilien var bekymret for hvilken hudfarge deres sønn ville få.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com