NRK > Nyheter

Fredag, 25 Juni, 09:54

NRK - 10 mars 21 kl. 19:47

Testkapasiteten i Oslo under press

Testkapasiteten i Oslo er under press og er tidvis sprengt, melder Dagbladet. Oslo universitetssykehus (OUS) opplyser at de har hatt en kraftig økning i prøver til koronadiagnostikk de siste dagene. - På mandag kom det nærmere 15 000 prøver, som er mer enn vi greier å håndtere på én dag. Vi har satt inn tiltak i form av styrket bemanning og utvidelse av arbeidstid på hverdager og i helger, sier avdelingsleder Fredrik Müller ved avdeling for mikrobiologi ved OUS til avisa. Han opplyser at OUS nå mottar prøver fra blant annet Tønsberg, Horten, Larvik, Sandefjord, Skien, Arendal, Asker og Bærum - i tillegg til Oslo.
Les mer på NRK


Les mer om:
Oslo, Dagbladet, OUS, Fredrik Müller, Tønsberg, Bærum, Akershus, Müller

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Testkapasiteteni , Oslounder , press
NRK - 18 juni 21 kl. 14:03

Virke mener testkapasiteten må økes

Administrerende direktør for Virke, Ivar Horneland Kristensen, sier de er fornøyde med mer gjenåpning, men at testkapasiteten må økes på grensen. Det skriver NTB. – Når regjeringen nå åpner mer opp, forventer vi også at de også øker testkapasiteten på grenseoverganger og flyplasser, slik at vi unngår unødvendige forsinkelser.

Aftenposten - 08 feb. 21 kl. 21:19

– Testkapasiteten er sprengt

Nittedal doblet testkapasiteten etter mutantutbrudd i helgen, men trenger fortsatt hjelp..

NRK - 09 feb. 21 kl. 08:38

Øker testkapasiteten i Nittedal

Etter utbruddene på tre skoler i Nittedal øker kommunen testkapasiteten betydelig. I helga kunne omtrent 150 personer koronatestes hver dag, nå har kommunen mulighet til å teste opp til 700 hver dag. Det opplyser ordfører Inge Solli til NRK..

NRK - 25 mars 21 kl. 11:55

Testkapasiteten er på bristepunktet

Testkapasiteten i Bergen er nesten sprengt. Det forteller legevaktsjef Dagrun Waag Linchausen. I går ble 3246 personer koronatestet.

NRK - 02 april 21 kl. 12:01

Rosar hyttefolk etter testvarsel

– Det ser ut som folk har tatt til seg råda vi gav tidlegare denne veka. Det er veldig bra. Vi har den testkapasiteten vi skal ha no, seier ordførar i Røros, Isak Busch til NRK.

NRK - 20 mai 21 kl. 16:43

Testkapasiteten er sprengt

Testkapasiteten i Kristiansand er sprengt, og onsdag ble det satt ny testrekord med 760 tester. Derfor utvides kapasiteten både torsdag og fredag. Det er 72 nye smittetilfeller det siste døgnet, hvor 44 av dem er russ..

NRK - 24 mai 21 kl. 09:41

28 nye smitta i Trondheim

Søndag 23. mai vart det registrert 28 nye koronasmitta i Trondheim. Blant dei smitta er det 18 menn og ti kvinner.

NRK - 25 mars 21 kl. 09:52

Høy testaktivitet i Oslo før påske

Onsdag koronatestet 8.000 personer seg i Oslo. Nå vil kommunen teste enda flere.

NRK - 16 juni 21 kl. 01:55

- Vil legge press på Berg

Flere eksperter tror byrådsleder Raymond Johansen ikke kommer til å stille kabinettspørsmål, men legger et press på Berg for at hun skal trekke seg. Professor i statsvitenskap Harald Baldersheim mener at uttalelsen om at Johansen har full tillit til byråd Berg, er et typisk statsministersvar. Baldersheim mener det er lite trolig at det blir et kabinettsspørsmål, og at det heller blir lagt indirekte press på Berg til å gå av selv, skriver Dagsavisen..

Aftenposten - 19 jan. 21 kl. 11:54

Opposisjonen med ni forslag mot importsmitte

Ap, Frp, Sp og SV er blant annet enige om å styrke testkapasiteten og fjerne ordningen med å kunne teste seg i løpet av….

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Tiltalt for å ha voldtatt datter

En mann i 40-årene er tiltalt for å ha voldtatt datteren sin fra hun var sju år gammel. Voldtektene skal ha pågått fram til hun var elleve år gammel. Ifølge tiltalen fant voldtektene sted fra 2015 til 2020..

NRK - 30 minutter siden

10 nye smittede i Trondheim

Torsdag ble det bekreftet ti nye smittetilfeller i Trondheim, opplyser kommunen. Fem av smittetilfellene er personer under 10 år. Den eldste er i 40-årene.

NRK - 30 minutter siden

Russlands vaksineplan forsinket

Planen var at 30 millioner russere skulle vært vaksinert innen midten av juni, men det går langt langsommere, og nå øker smitten for hver dag som går. Minst 20,7 millioner mennesker har fått første vaksinedose, 14 prosent av befolkningen..

NRK - 30 minutter siden

De fleste får luktesans tilbake

Personer som har mistet luktesansen etter å ha blitt koronasmittet, får den i de fleste tilfeller tilbake i løpet av noen måneder, viser en franske studie. I 49 av 51 testpersoner har luktesansen kommet tilbake etter åtte måneder, mens de to siste fremdeles har problemer med luktesansen ett år etter de ble koronasmittet, viser studien ledet av Marion Renaud. ved universitetssykehuset i Strasbourg..

NRK - 45 minutter siden

Foreslår skjerping av skatteamnesti

I et forslag til regjeringen går Skatteetaten inn for å stramme inn dagens regler for skatteamnesti for dem som har skjult formue eller inntekt i utlandet. Etter dagens regler unngår man tilleggsskatt og en eventuell straffesak dersom man selv i ettertid melder om skjult formue eller inntekt, såkalt frivillig retting..

NRK - 30 minutter siden

Plastposeforbruket redusert

Siden 2016 har plastposeforbruket til nordmenn gått ned med 22 prosent, noe som svarer til en million poser. Fortsatt altfor mange, sier Handelens Miljøfond til P4..

NRK - 1 time siden

32 nye smittetilfeller i Stavanger

32 personer er smittet av koronaviruset i Stavanger det siste døgn. Det er en økning på to tilfeller fra døgnet før. Åtte av disse har enten ukjent eller usikker smittevei.

NRK - 45 minutter siden

Anbefaler tre uker mellom doser

For å dempe spredningen av deltavarianten av koronaviruset anbefaler EUs smittevernkontor (ECDC) at det kun går tre uker mellom første og andre vaksinedose. ECDC anslår at deltavarianten er 40 til 60 prosent mer smittsom enn alfavarianten..

NRK - 1 time siden

Vulkanutbrudd i Indonesia

Vulkanen Merapi på Java i Indonesia har igjen hatt utbrutt. Fredag sendte den lavastrømmer ned fjellsiden og aske 1 000 meter opp i lufta. Minst seks ganger har vulkanen sendt ut aske og lava siden utbruddene startet fredag morgen lokal tid, opplyser lokale myndigheter..

NRK - 1 time siden

Vil kombinere Pfizer og Moderna

I situasjoner der det er praktisk vanskelig å tilby begge doser med samme vaksine, anbefaler FHI å kombinere Moderna- og Pfizer-vaksinene. De to vaksinene baserer seg på samme type teknologi da de er såkalte mRNA-vaksiner. De er svært like i hvordan de er bygget opp og fungerer, skriver FHI..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt