NRK > Nyheter

Saturday, 24 February, 13:09

NRK - 18 okt 20 kl. 20:16

Tatar vann valet i Nord-Kypros

Ersin Tatar vann presidentvalet i Nord-Kypros, den tyrkiske delen av øya, sundag. Før valet gav president i Tyrkia, Recep Tayyip Erdogan Tatar si fulle støtte..
Les mer på NRK


Les mer om:
Tatar, Nord-Kypros, Tyrkia, Tayyip Erdogan Tatar

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tatarvann , valeti , Nord-Kypros
NRK - 17 feb 22 kl. 13:33

Over 100 migranter krysset delelinjen på Kypros

Meir enn 100 migranter tok seg natt til torsdag inn i EU ved å krysse delelinjen mellom Nord-Kypros og Kypros, opplyser en statlig kypriotisk radiostasjon. Lederen for EUs grensebyrå Frontex sa onsdag at Kypros står overfor «en ekstraordinær utfordring» og derfor trenger «ekstraordinær støtte». I fjor kom over 12.

NRK - 28 feb 23 kl. 14:08

Opposisjonen krev annullering av valet

Dei to partia som tysdag formiddag ligg an til å tape valet i Nigeria krev at resultatet blir annullert. Oppteljing held på framleis, men tysdag ettermiddag ligg regjeringspartiet APC med Bola Tinubu som presidentkandidat best an til å vinne. Nigerias største opposisjonsparti, People's Democratic Party, og det nye utfordrarparti Labour Party, har kome med eit felles utsegn der dei kritiserer gjennomføringa av valet og krev at resultatet blir annullert.

NRK - 05 okt 22 kl. 22:16

Nord-Kypros krever å bli anerkjent som egen stat

Utbryterrepublikken Nord-Kypros krever at FNs fredsbevarende styrker forlater øya om en måned hvis ikke FN anerkjenner landets eksistens. Nord-Kypros er kun anerkjent av Tyrkia, mens EU-landet Kypros er internasjonalt anerkjent samtidig som den nordlige delen av øya regnes som tyrkisk-okkupert av FN og alle andre land. FN-styrken UNFICYP ble dannet helt tilbake i 1964 for å bidra til fred mellom den greskkypriotiske og tyrkisk-kypriotiske delen av øya.

NRK - 23 feb 23 kl. 15:48

Kypros' nyvalgte president møtte tyrkisk-kypriotisk leder

Kypros' påtroppende president Nikos Christodoulides har holdt sitt første møte med den tyrkisk-kypriotiske lederen Ersin Tatar. Christodoulides håper å få til nye forhandlinger om en gjenforening av øya. Kypros har vært delt siden Tyrkia invaderte deler av øya i 1974.

NRK - 21 dec 22 kl. 16:51

Stort gassfelt oppdaget ved Kypros

Et nytt, stort felt med naturgass er oppdaget under prøveboring utenfor Kypros, på et felt der det tidligere er funnet gass, opplyser regjeringen i Nikosia. Det er det fransk-italienske konsortiet Eni-Total som har gjort funnet. Feltet er anslått å inneholde 85 milliarder kubikkmeter gass.

VG - 03 sep 23 kl. 23:21

Krim-tatar blir forsvarsminister: – Blir aldri glemt

President Volodymyr Zelenskyj har pekt ut Rustem Umerov (41) som ny forsvarsminister. Han er krim-tatar. Det tolkes symbolsk av mange..

NRK - 20 sep 21 kl. 17:17

Kritiserer valet i Russland

Både Storbritannia og USA kritiserer valet som blei heldt i Russland. Storbritannia kallar det «eit seriøst tilbakesteg for demokratisk fridom», og seier tiltaka rundt valet er i strid med dei internasjonale forpliktingane som Russland har inngått. Dei viser mellom anna til at landet skal ha sensurert sjølvstendige medium og ekskludert viktige opposisjonskandidatar frå å delta i valet.

NRK - 12 sep 23 kl. 17:11

Ap-ordførar i Årdal med kraftsalve mot partileiinga trass kjemperesultat

Årdal-ordførar Hilmar Høl (Ap) fekk 72 prosents oppslutning, men krev likevel oppvask i partiet etter «den dårlegaste valkampen» han har vore med på, skriv NPK. – Eg er så skuffa at du kan ikkje tru det. Alt rotet i Oslo med habilitetssaker er ei så stor skam og byrde for oss ute i kommunane.

NRK - 01 nov 23 kl. 19:48

Kypros vil sende nødhjelp direkte til Gaza med skip

Kypros vil etablere en skipskorridor for å sende nødhjelp direkte til Gaza med skip. Tanken er at FN skal ta imot og distribuere bistanden i enklaven. Israels statsminister Benjamin Netanyahu «så initiativet i et positivt i lys» da han snakket med Kypros' president Nikos Christodoulides på telefon tirsdag kveld, sier sistnevntes talsperson.

NRK - 07 maj 22 kl. 17:22

Historisk valsiger i Nord-Irland

Sinn Fein-leiar Michelle O'Neill seier landet går inn i ein «ny æra». Oppteljinga etter valet syner at partiet har vunne valet. – Dette er ein definerande augneblink for politikken vår og folket vårt, seier ho.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Fikk i seg røyk etter brann

Brannvesenet har slukket brannen i et drivhus på Dømmesmoen i Grimstad. En person skal ha fått i seg røyk og blir sjekket av ambulanse, opplyser politiet. Brannen har trolig oppstått i forbindelse med en elektrisk lampe inne i drivhuset.

NRK - 45 minutter siden

Ny norsk innendørs-rekord i lengde for kvinner

Ida Andrea Breigan slo den norske innendørsrekorden i lengde under AAC Championships natt til lørdag. Hoppet var på 6.58 meter.

NRK - 1 time siden

Brev sendt ut til sykepleiere på Ahus – får ikke kalle seg spesialsykepleier

Rundt 300 av sykepleierne ved sykehuset har fått et brev om at de ikke lenger får kalle seg spesialsykepleier. Det skriver nettstedet sykepleien. – Kort fortalt har Ahus bestemt at mange av våre medlemmer degraderes fra tittel som spesialsykepleier til sykepleier, sier foretakstillitsvalgt for sykepleierne, Berit Langset.

NRK - 1 time siden

Zelenskyj: – Vi kommer til å vinne

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skriver på Telegram at Ukraina kommer til å vinne krigen mot Russland. – Store mennesker i ett fantastisk land! Jeg er utrolig stolt over alle.

NRK - 2 timer siden

Stortinget heiser det ukrainske flagget på toårsdagen for invasjonen

To år etter at den første invasjonskrigen i Europa siden andre verdenskrig brøt ut, heiste Stortinget lørdag det ukrainske flagget for å markere støtte til ukrainerne. Presidentskapet besluttet å gjøre et unntak fra Stortingets flaggreglement, i lys av den spesielle situasjonen, for å markere fortsatt støtte til Ukraina, skriver presidentskapet på Stortingets nettsider. Flaggheisingen fant sted klokka 9 lørdag.

NRK - 1 time siden

To personer tatt i skred i Oppdal

To personer ble tatt i et skred i Storlidalen i området Kråkvasstind i Oppdal. De to personene er gjort rede for og er bare lettere skadet. Det skal ikke være flere som ble tatt i skredet..

NRK - 2 timer siden

Trusler og vold i Trondheim

Politiet har rykka ut til en uavklart hendelse i Trondheim sentrum. En person skal være utsatt for trusler og vold der. Politiet er på stedet og har fått kontroll på flere personer.

NRK - 2 timer siden

Funn av «meget betydelige mengder» narkotika på danskebåten

Lørdag fremstilles to norske borgere i 20-årene for varetektsfengsling i Hordaland tingrett. De er siktet for særlig grov narkotikaovertredelse. – Det er snakk om innførsel av en meget betydelig mengde av narkotika til Norge, sier politiadvokat Øyvind Røyneberg.

NRK - 2 timer siden

Mann kjørt inn i vegg i Ålgård – døde av sykdom

En mann i slutten av 70-årene fikk et akutt sykdomsanfall som gjorde at han rygget inn i en vegg i et parkeringsanlegg i Ålgård. Det opplyser politeit i Sør-Vest. Mannen døde som følge av sykdommen etter at helsepersonell forsøkte å redde ham.

NRK - 2 timer siden

Mann i 60-årene døde etter knivstikking i Vardø

En mann i 60- årene døde etter å ha blitt knivstukket i Vardø i går kveld. Mannens ektefelle, en kvinne på samme alder, er siktet for grov kroppsskade med døden til følge. – Den siktede har gitt en innledende forklaring til politiet, men vi ønsker ikke på nåværende tidspunkt å gi detaljer på hva siktede har forklart.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com