NRK > Nyheter

Friday, 24 March, 11:10

NRK - 01 jul 22 kl. 07:48

Tankesmie: Ukrainsk offensiv drev russerne vekk fra Slangeøya

Det var en ukrainsk offensiv med rakettangrep og artilleriild som drev russerne vekk fra slangeøya, ifølge en amerikansk tankesmie. Tankesmia Institute for the study of war følger krigen i Ukraina tett og kommer med daglige analyser av situasjonen på slagmarken. De slår fast at det var ukrainske angrep som tvang russiske styrker til å forlate Slangeøya torsdag. Russland påsto selv at det ble gjort for å vise godvilje og ønske om å opprette en korridor for å få fraktet korn ut av Ukraina med skip. – Men de anerkjente ikke at det var en ukrainsk rakett- og artillerioffensiv som faktisk førte til retretten, skriver tankesmia.
Les mer på NRK


Les mer om:
Institute, Ukraina, Slangeøya, Ukrainas, Russland, Krim, Kherson, Svartehavet, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tankesmie, Ukrainsk, offensiv, drev, russerne, vekkfra , Slangeøya
NRK - 07 feb 23 kl. 11:59

Meldinger om russiske forsterkninger i Øst-Ukraina

Russland sender forsterkninger til Øst-Ukraina i forkant av en mulig ny offensiv, ifølge en ukrainsk guvernør. – Vi observerer stadig flere russiske reservister som utstasjoneres i vår retning, og vi ser at det fraktes inn mer utstyr, sier Serhij Hajdaj, som er Ukrainas guvernør i den hovedsakelig russiskokkuperte Luhansk-provinsen, til ukrainsk fjernsyn. Han mener Russland har alt på plass i løpet av dagene som kommer.

NRK - 19 dec 22 kl. 21:17

Moldova frykter russisk offensiv mot utbryterregion neste år

Moldovas etterretningssjef advarer om høy risiko for en russisk offensiv mot den prorussiske utbryterregionen Transnistria øst i Moldova. – Spørsmålet er ikke om, men når Russland vil innlede en ny offensiv mot Moldovas territorium, sier Alexandru Musteata, ifølge Reuters. Han er sjef for den moldovske sikkerhetstjenesten.

NRK - 16 dec 22 kl. 06:38

Tankesmie: Mogleg ny offensiv mot Kyiv

Det er mogleg at Russland vil setja i verk ein ny offensiv mot Ukraina, mogleg mot Kyiv, vinteren 2023, skriv tankesmia Institute for the Study of War (ISW). Tankesmia skriv at det er usannsynleg at slikt angrep vil lukkast. Eit russisk angrep frå Belarus er ikkje nært kommande, skriv ISW.

NRK - 08 maj 22 kl. 06:29

Tankesmie: Ukraina i ferd med å presse russiske soldater i Kharkiv tilbake til grensa

Den ukrainske motoffensiven i Kharkiv-regionen gjør betydelig framskritt. Russiske styrker blir trolig presset tilbake til grensen, mener tankesmie. Institute for the Study of War skriver i sin daglige oppdatering ved motoffensiven har suksess.

VG - 08 maj 22 kl. 07:21

Tankesmie: Ukraina i ferd med å presse russiske soldater i Kharkiv tilbake til grensen

Den ukrainske motoffensiven i Kharkiv-regionen gjør betydelige fremskritt. Russiske styrker blir trolig presset tilbake til grensen, mener tankesmie..

NRK - 09 jun 22 kl. 12:02

Tankesmie: Nord-Korea hadde råd til koronavaksiner

Så langt i år har Nord-Korea gjennomført 18 våpentester som til sammen har kostet mellom 400 og 650 millioner dollar, tilsvarende omtrent mellom fire og seks milliarder kroner. For disse pengene kunne landet vaksinert alle de 26 millioner innbyggerne sine mot koronaviruset, ifølge en sørkoreansk tankesmie. Statlige nyhetsmedier i Nord-Korea har rapport om mer enn 4,3 millioner tilfeller av febersykdom blant den uvaksinerte befolkningen.

NRK - 24 aug 22 kl. 05:17

Tankesmie: Bekrefter at ukrainske barn blir adoptert til russere

Russiske myndigheter i Krasnodar bekrefter at barn blir hentet fra Ukraina og adoptert av russiske familier, ifølge en amerikansk tankesmie. Tankesmia Institute for the study of war skriver i sin daglige rapport om krigen i Ukraina at regionsmyndighetene i Krasnodar i Russland åpent skrev om adopsjonsprogrammet på nettet, før innlegget ble slettet. Mer enn 1000 barn skal ha blitt tatt med fra Mariupol i Ukraina.

NRK - 29 aug 22 kl. 22:53

Kinesisk tankesmie kritiserer myndighetenes koronapolitikk

En kinesisk tankesmie kommer med uvanlig kritikk av myndighetene og stiller spørsmål ved de strenge tiltakene for å hindre spredning av koronaviruset. Beijings politikk med å stenge ned hele millionbyer ved det minste tegn til smittespredning har rammet handelen, reiselivet og industrien, og kan lede til økonomisk stagnasjon, mener The Anbound Research Center. – Førsteprioritet bør være å forhindre risiko for økonomisk stagnasjon, konkluderer tankesmia i rapporten «It's Time for China to Adjust Its Virus Control and Prevention Policies.

Dagbladet - 05 okt 22 kl. 08:19

Tankesmie: Kan ryste Putin-regimet

En USA-basert tankesmie opplyser at splittelsene blant russiske nasjonalistfraksjoner tiltar, noe som kan ryste Putin-regimet..

Klartale - 03 mar 23 kl. 08:56

Amerikanere bruker mer tid på TikTok enn YouTube

Folk bruker nye tid på TikTok. Nå har en tankesmie laget en rapport på hvor mye. Tankesmie er en organisasjon som gir råd om politikk og samfunn.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Prisstigning øker prislappen på flyplass i Rana

Et brev fra Samferdselsdepartementet slår fast at kostnadsrammen for den nye lufthavnen ved Mo i Rana økes til 4 milliarder kroner, skriver Rana Blad. I 2021 var det anslått at flyplassen ville koste 3,3 milliarder kroner Samferdselsdepartementet har gitt Avinor AS oppdraget med å bygge den nye lufthavna, innenfor den kostnadsrammen som Stortinget har vedtatt. Departementet forventer som eier av Avinor AS og oppdragsgiver for prosjektet, at det skal gjennomføres innenfor den vedtatte kostnadsrammen, står det i brevet..

NRK - 15 minutter siden

Fiskeridirektoratet melder Aller Aqua etter fiskerømming

Det var i fjor haust at 35.000 fiske rømde frå Aller Aqua Norway AS sitt anlegg i Høyanger kommune. Saka har blitt følgt opp av Fiskeridirektoratet.

NRK - 5 minutter siden

Bjørn Olav Jahr er fornøyd med avgjørelsen

Forfatter og journalist Bjørn Olav Jahr har skrevet to bøker om Baneheia-saken og ment at Viggo Kristians var uskyldig dømt for voldtekt og drap. Han mener det er bra at riksadvokaten har bedt om at saken mot Jan Helge Andersen tas opp igjen. – eg er veldig fornøyd med avgjørelsen og tenker at den er veldig riktig, og er helt som forventet.

NRK - 15 minutter siden

Gjenopptakelseskommisjonen: Kan ta tid

Det vil ta tid før Gjenopptakelseskommisjonen er klar med av avgjørelse om straffesaken mot Jan Helge Andersen gjenopptas, sier kommisjonens leder. – Jeg kan ikke si noe konkret om hvor lang tid dette vil ta. Det kan hende at sekretariatet orienterer Gjenopptakelseskommisjonen innen det neste møtet vårt i mai, men det vil nok ta lenger tid før vi har behandlet saken ferdig, sier kommisjonsleder Kamilla Silseth til NTB.

NRK - 15 minutter siden

Overraskende økning i detaljhandelen i Storbritannia

Detaljhandelen i Storbritannias vokste mer enn ventet forrige måned og ligger nå på samme nivå som før pandemien. Økingen var på 1,2 prosent, ifølge nye tall fra det statistiske sentralbyrået ONS, gjengitt av Bloomberg. Økonomer som deltok i en Bloomberg-undersøkelse i forkant ventet langt lavere vekst.

NRK - 15 minutter siden

Andersens forsvarer: Nekter fortsatt for drap på Lena

Jan Helge Andersen forsvarer Svei Holden sier klienten hans nekter for å ha drept Lena Sløgedal Paulsen. – Jeg hadde nettopp en samtale med han, og han fastholder først og fremst at han ikke er skyldig i den anklagen om drap. Men nå får vi bare ta påtalemyndighetens vurderinger til etterretning så vil vår oppgave være å belyse saken best mulig, sier Holden til NRK.

NRK - 15 minutter siden

Indisk opposisjonsleder kastet ut av nasjonalforsamlingen

Den indiske opposisjonslederen Rahul Gandhi får ikke lenger være medlem av nasjonalforsamlingen i landet etter at han torsdag ble dømt for ærekrenkelse. – Rahul Gandhi har blitt diskvalifisert fra nasjonalforsamlingen som følge av ærekrenkelsesdommen, heter det i en uttalelse fra Indias nasjonalforsamling fredag. Flere medlemmer av nasjonalforsamlingen har protestert mot torsdagens domfellelse, der Gandhi dømt til to års fengsel for ærekrenkelse løst knyttet til Indias statsminister Narendra Modi.

NRK - 30 minutter siden

TV2: Viggo er ikke overrasket

Viggo Kristiansen er ikke overrasket over at Riksadvokaten ønsker å forfølge saken mot Jan Helge Andersen, sier han til TV2. – Jeg må si at tilliten min til rettssystemet er styrket etter dette. Når det er sagt, mener jeg at dagens utfall er forventet, sier Viggo Kristiansen.

NRK - 30 minutter siden

Estland utviser russisk diplomat

Utenriksdepartementet i Estland har besluttet å utvise en russisk diplomat som jobber ved den russiske ambassaden i Tallin, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 30 minutter siden

Bistandsadvokat: De pårørende er fornøyd med gjenopptakelse

Bistandsadvokat Håkon Brækhus sier de pårørende er fornøyd med at riksadvokaten har bedt om gjenopptakelse av saken mot Andersen. – Det er klart at slik vi ser det er det mye bedre at dette bringes inn for domstolene, enn at det ikke gjøres det. Så sånn sett er man veldig fornøyd med dagens avgjørelse.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com