NRK > Nyheter

Søndag, 13 Juni, 10:22

NRK - 10 mai 21 kl. 05:38

Taliban ber om våpenhvile

Taliban erklærer tre dager våpenhvile i Afghanistan når fastemåneden ramadan slutter. Uttalelsen kommer to dager etter terrorangrepet mot en skole i Kabul som krevde 68 liv, mange av dem jenter. Myndighetene mener Taliban-opprørere står bak, selv om Taliban selv nekter for dette..
Les mer på NRK


Les mer om:
Afghanistan, Kabul, Taliban

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Taliban, berom , våpenhvile
NRK - 08 mai 21 kl. 01:15

USA og EU ber Taliban om møte

USA og EU ba fredag Taliban og den afghanske regjeringen gjenoppta fredsforhandlingene som har gått i stå, uten å sette betingelser om Afghanistans framtid. Partene må lage kompromisser om maktdeling som kan gi en legitim regjering, og at Taliban ikke må bruke tilbaketrekningen som et påskudd til å suspendere fredsprosessen, heter det i en uttalelse. Forhandlingene mellom Taliban og regjeringen i Kabul startet i september i fjor, men det har vært lite framgang.

NRK - 17 mai 21 kl. 17:54

USA krever ikke våpenhvile

Utenriksminister Antony Blinkens siste uttalelser om Midtøsten-konflikten tyder på at USA ikke kommer til å kreve noen våpenhvile mellom Israel og Hamas ennå. Blinken, som mandag besøkte København, sier at USA er villig til å støtte partene hvis de skulle ønske en våpenhvile. Han sier også at USA ønsker FN og andre lands bestrebelser på å få til en våpenhvile velkommen.

NRK - 13 mai 21 kl. 11:09

Tre dagers våpenhvile i Afghanistan

I Afghanistan har Taliban og regjeringen begynt en tre dager lang våpenhvile slik at folk kan feire høytiden id. Den islamistiske Taliban-bevegelsen tok initiativ til våpenhvilen i forrige uke. President Ashraf Ghani sa at også regjeringsstyrkene ville overholde den.

NRK - 13 mai 21 kl. 13:56

Våpenhvile i Afghanistan

I Afghanistan har Taliban og regjeringen begynt en tre dager lang våpenhvile slik at folk kan feire høytiden id. I hovedstaden Kabul feiret folk i parkene. Den islamistiske Taliban-bevegelsen tok initiativ til våpenhvilen i forrige uke.

NRK - 18 mai 21 kl. 19:51

Hamas: Klar for våpenhvile

Etter ni dager med harde kamper mellom Israel og Hamas i Gaza var det tirsdag små tegn til at en våpenhvile kan være i emning. En Hamas-representant i Qatar, Moussa Abu Marzouk, sier til New York Times at Hamas er klar for våpenhvile. Ifølge ham krever Israel at Hamas stanser rakettangrepene i to-tre timer før de bestemmer seg for det samme.

NRK - 15 mai 21 kl. 01:58

FN ber om umiddelbar våpenhvile

FNs generalsekretær António Guterres ber om umiddelbar våpenhvile mellom Israel og palestinerne og sier han frykter konsekvensene av fortsatte kamper. – Kampene kan potensielt føre til en ukontrollerbar sikkerhets- og humanitær krise og føre til ytterligere ekstremisme, ikke bare på det okkuperte palestinske området og i Israel, men i regionen som helhet, sier Guterres videre. Guterres sier også at FN aktivt forsøker å mekle fram en våpenhvile.

NRK - 24 mai 21 kl. 17:46

Harde kamper øst for Kabul

Taliban-opprørere har gått til angrep på Mihtarlam, hovedstaden i Laghman-provinsen, som ligger rundt 120 kilometer øst for Afghanistans hovedstad Kabul. Kampene startet søndag kveld, og den afghanske hæren har sendt forsterkninger. Ifølge hærledelsen er minst 50 Taliban-opprørere drept, men dette er ikke bekreftet fra annet hold.

NRK - 05 juni 21 kl. 00:24

Taliban erobret to nye distrikter

Taliban har erobret ytterligere to distrikter i to forskjellige afghanske provinser. Taliban tok fredag kontroll over Shenkai-distriktet i Zabul-provinsen sør i Afghanistan etter en uke med harde kamper og beleiring, ifølge to lokale rådsmedlemmer. Taliban-krigerne inntok distriktet etter at de klarte å kutte alle forsyningsrutene.

NRK - 05 juni 21 kl. 11:23

Taliban erobrer nye distrikter

Taliban har erobret ytterligere tre distrikter i tre forskjellige afghanske provinser. Fredag tok Taliban kontroll over Shenkai-distriktet i Zabul-provinsen sør i Afghanistan. Samme dag tok de også kontroll over Gizab-distriktet i Uruzgan-provinsen.

NRK - 07 juni 21 kl. 14:52

Taliban krever anger

Taliban sa mandag at afghanere som har jobbet for utenlandske styrker, ikke har noe å frykte når styrkene trekkes ut, så lenge de «viser at de angrer». Afghanere som jobbet for utenlandske styrker, har blitt sett på som fiender av Taliban. I løpet av de siste to tiårene har titalls afghanske tolker blitt torturert og drept av Taliban..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Eriksen: – Jeg har det fint

Den danske fotballspilleren Christian Eriksen (29), som lørdag falt om på banen under EM-kampen mellom Danmark og Finland, har sendt en beskjed til sine lagkamerater i Italia. Eriksen, som spiller for Inter Milan i Serie A, sendte en beskjed fra sykesengen i lagkameratenes gruppechat i appen Whatsapp. Det opplyser Inters klubbdirektør Giuseppe Marotta, ifølge danske DR.

NRK - 30 minutter siden

Eriksen med beskjed fra sykehuset

Den danske fotballspilleren Christian Eriksen (29), som lørdag falt om på banen under EM-kampen mellom Danmark og Finland, har sendt en beskjed til sine lagkamerater i Italia. Eriksen, som spiller for Inter Milan i Serie A, sendte en beskjed fra sykesengen i lagkameratenes gruppechat i appen Whatsapp. Det opplyser Inters klubbdirektør Giuseppe Marotta, ifølge danske DR.

NRK - 45 minutter siden

Frykt for smittebølge i Afrika

Det er nå frykt for en tredje smittebølge over det afrikanske kontinentet. Vaksineleveranser til Afrika har nylig nær stoppet opp, og kontinentet lider av det som Verdens helseorganisasjon (WHO) omtaler som alvorlig vaksinemangel. Afrika har kun distribuert 31 millioner vaksiner til befolkningen på totalt 1,3 milliarder.

NRK - 2 timer siden

12 døde i gasseksplosjon i Kina

Et markedsområde i den kinesiske byen Shiyan ble søndag rammet av en større gasseksplosjon. En bygning kollapset som følge av eksplosjonen. Minst 12 personer mistet livet og 37 personer er alvorlig skadd, ifølge nyhetsbyrået DPA..

NRK - 1 time siden

To til sykehus etter utforkjøring

To personer er skadd etter at en bil kjørte i grøfta på Hortemo like vest for Kristiansand. Bilen nektet å stanse i politikontroll, og politiet kjørte etter bilen. Skadeomfanget på de to er ukjent, og de er kjørt til sykehus i Kristiansand.

NRK - 1 time siden

To skadd i utforkjøring

To personer er skadd etter at en bil kjørte i grøfta i Hortemo like vest for Kristiansand. Bilen nektet å stanse i politikontroll, og politiet kjørte etter bilen. Skadeomfanget er ukjent, og Spesialenheten er koblet inn..

NRK - 1 time siden

Økt bruk av sosiale medier

Bruken av sosiale medier er blitt forsterket under pandemien, viser nye studier. Unge personer har delt mer om seg selv på nett det siste året, noe som er en uheldig utvikling, mener forsker Petter Bae Brandtzæg ved Universitetet i Oslo (UiO). – Alle er i samme båt nå.

NRK - 1 time siden

Tolv korsangere smittet

Færder kommune registrerte lørdag 18 nye koronasmittede. Tolv av dem er sangere i et kor. Ifølge Tønsbergs Blad ble de smittet under en konsert denne uka.

NRK - 1 time siden

Droner skal begrense smitte i Kina

En flåte med 60 droner er satt ut i den sørlige byen Guangzhou i Kina for å sørge for at folk holder seg innendørs og minne folk på å bruke munnbind. Politiet styrer dronene som er utstyrt med kamera og kringkaster beskjeder til folk som beveger seg utendørs, om at de er best beskyttet ved å bli innendørs..

NRK - 2 timer siden

Over 500 i karantene i Arendal

Lørdag er det registrert ni nye smittetilfeller i Arendal kommune, opplyser kommuneoverlege Helene Rakeie til Agderposten ved 22-tiden lørdag. Det er det høyeste døgntallet som er registrert i Arendal på over tre uker. Åtte av de nye smittede var allerede i karantene.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt