NRK > Nyheter

Saturday, 25 June, 06:51

NRK - 15 okt 21 kl. 12:27

Talet på døde i Kandahar stig

Minst 15 personar er døde og 31 er sende til sjukehus med skadar etter det som truleg var eit sjølvmordsangrep mot ein sjiamuslimsk moske i Kandahar i Afghanistan. Det opplyser helsepersonell til nyheitsbyrået Reuters. Foreløpig er det ikkje kjent kven som stod bak eksplosjonen, men islamistgruppa IS stod bak eit liknande angrep i Kunduz-provinsen tidlegare denne månaden. Der blei 46 personar drepne i angrepet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Kandahar, Afghanistan, Reuters, IS, Kunduz

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Talet, dødei , Kandahar, stig
NRK - 01 aug 21 kl. 07:19

Raketter mot flyplassen i Kandahar

Minst tre raketter ble skutt mot flyplassen i Kandahar sør i Afghanistan lørdag kveld. All flytrafikk er innstiltt, sier flyplassjef Massoud Pashtun til nyhetsbyrået. AFP.

NRK - 12 aug 21 kl. 23:32

AP: Taliban har inntatt Kandahar

Opprørsgruppen Taliban skal ha inntatt Kandahar, Afghanistans nest største by, torsdag, opplyser lokale kilder til nyhetsbyrået AP. Kildene, som vil være anonyme fordi byens fall ennå ikke er erkjent av regjeringen, sier til nyhetsbyrået at Kandahar falt torsdag kveld.

NRK - 29 aug 21 kl. 20:03

Talibans øverste leder i Kandahar

Talibans øverste leder Haibatullah Akhundzada er i Kandahar, sier en talsmann for bevegelsen i følge AFP. Så langt har Taliban-lederens oppholdssted vært ukjent, og han har aldri hatt en offentlig opptreden. Akhundzada ble utnevnt til leder for Taliban rett etter at et amerikansk droneangrep drepte forgjengeren, mulla Mansour Akhtar, i 2016..

NRK - 01 sep 21 kl. 12:54

Røde Kors nådde Kandahar

En konvoi med lastebiler fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen har kommet fram til Kandahar i Afghanistan, melder kommunikasjonsrådgiver Øistein Mjærum i Røde Kors på Twitter. I lastebilene er det medisinsk utstyr, ifølge Mjærum. Røde Kors Norge og UD støtter innsatsen til komiteen..

Aftenposten - 10 okt 21 kl. 21:03

Kritisk matmangel i Afghanistan. Slik ser det ut på sykehuset i Kandahar.

KANDAHAR/OSLO (Aftenposten): Svært underernærte barn strømmer til sykehusene i Afghanistan..

Aftenposten - 15 okt 21 kl. 12:11

Eksplosjon under fredagsbønnen i Kandahar-moské - meldinger om flere drepte

Det har vært en kraftig eksplosjon i en sjiamuslimsk moské i byen Kandahar sør i Afghanistan..

Aftenposten - 15 okt 21 kl. 12:11

Eksplosjon under fredagsbønnen i Kandahar-moské – meldinger om flere drepte

Minst 16 mennesker er drept og 32 er såret i en kraftig eksplosjon i en sjiamuslimsk moské i byen Kandahar sør i….

Aftenposten - 15 okt 21 kl. 12:11

Minst 32 drept og 53 såret i moskeangrep i Kandahar

Minst 32 mennesker er drept og 53 såret i den kraftige eksplosjonen i en sjiamuslimsk moské i byen Kandahar sør i….

VG - 16 okt 21 kl. 09:19

IS sier de sto bak selvmordsangrep mot moské i Kandahar

Den ytterliggående islamistgruppen IS tar på seg ansvaret for fredagens selvmordsangrep mot en moské i Kandahar i Afghanistan, der minst 47 mennesker ble drept..

NRK - 17 okt 21 kl. 11:06

Fleire søker asyl i Tyskland

Talet på asylsøkarar i Tyskland auka med 35,2 prosent i årets ni første månader, samanlikna med same periode i fjor. Det viser tal frå Det føderale kontoret for migrasjon og flyktningar i Tyskland. I fjor gjorde koronapandemien at talet på asylsøkarar gjekk ned på grunn av stengde landegrenser og at flytrafikken stoppa opp.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Støre: Et grusomt og dypt rystende angrep

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er orientert om skytingen i Oslo i natt. Han kaller det som har skjedd et rystende og grusomt angrep. – Skytingen utenfor London pub i Oslo i natt var et grusomt og dypt rystende angrep på uskyldige mennesker.

NRK - 1 time siden

Politiet undersøker bag

Politiet undersøker søndag morgen en bag i nærheten av åsstedet i Oslo sentrum. Ifølge vitner skal baggen ha blitt brukt av mannen som er pågrepet for skytingen ved London Pub..

NRK - 1 time siden

Har fått ordre om å trekke seg ut

Ukrainske styrker i Sievjerodonetsk har fått ordre om å trekke seg ut av den krigsherjede byen i Donbas etter mange ukers harde kamper. Byen, som nå ligger i ruiner, er i den siste lommen i Luhansk-provinsen som regjeringsstyrkene fortsatt hadde kontroll over. Byen er nå stort sett under russisk kontroll.

NRK - 1 time siden

NRK erfarer: Gjerningsmannen er tidlegare kjent for politiet

Mannen som er arrestert etter skytinga i Oslo sentrum er tidlegare kjent for politiet, får NRK opplyst. Mannen skal natt til laurdag ikkje ha ønska å samarbeide med politiet..

NRK - 1 time siden

Kvinne savnet på Hardangervidda

Det er lørdag morgen satt i gang søk etter en kvinne i 30-årene som er savnet på Hardangervidda, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding. Kvinnen startet turen lørdag 18. juni på Haukeli og skulle etter planen ankomme Lysefjorden fredag, men dukket ikke opp til avtalt tid.

NRK - 2 timer siden

Minst 19 skadet etter skyting

To personer er døde etter skytingen i Oslo sentrum natt til lørdag. Minst 19 personer får behandling av helsevesenet. Medievakt Hedda Holth ved Oslo universitetssykehus bekrefter at syv pasienter har kommet inn til Ullevål, og at 11 personer er sendt til legevakten.

NRK - 2 timer siden

Politiet har gjennomsøkt mannens bolig

Politiet har gjennomsøkt boligen til mannen som er pågrepet etter skytingen i Oslo sentrum. – Vi har teknikere inne hos han nå som jobber med undersøkelser, sier vaktleder Roger Hjertø ved kriminalvakta hos Oslo-politiet til NRK. Han opplyser at politiet foreløpig ikke har avhørt den pågrepne..

NRK - 2 timer siden

Innsatsleiar: – Sivile hjalp politiet

Politiet fekk hjelp av sivile for å få kontroll på gjerningsmannen. Det fortel innsatsleiar Tore Barstad under ein pressebrief ved 04.30-tida..

NRK - 2 timer siden

Pride-ledelsen har satt krisestab

Pride-ledelsen har satt kristestab etter nattens skyting i Oslo sentrum. Det bekrefter pressesjef Rohan Sandemo Fernando i Pride til NRK. – Våre tanker går til de pårørende og de skadde.

NRK - 2 timer siden

Justisministeren orientert om skytingen

Justisminister Emilie Enger Mehl er orientert om hendelsen i Oslo – Jeg holdes løpende orientert om skytingen i Oslo. Dette er en svært alvorlig hendelse som ryster oss alle. Mine tanker går til de drepte og skadde, og alle berørte.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com