NRK > Nyheter

Sunday, 28 November, 01:10

NRK - 09 nov 21 kl. 11:34

Taiwans utslipp telles ikke

Taiwans klimagassutslipp per innbygger er mer enn dobbelt så høyt som det globale gjennomsnittet, og høyere enn Kinas. Likevel er landet ikke del av FNs klimaforhandlinger i Glasgowdenne uken, skriver Washintong Post. Utslippene fra landet er heller ikke inkludert i de globale utslippstallene som rapporteres til FN. Det er Kina som har blokkert landet fra å delta som uavhengig part i FN..
Les mer på NRK


Les mer om:
Kinas, FNs, Glasgowdenne, Washintong Post, FN, Kina

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Taiwans, utslipp, telles, ikke
Klartale - 11 okt 21 kl. 10:44

Spent konflikt mellom Kina og Taiwan

Kina og Taiwan er i konflikt. Den har blitt verre i det siste. Kina øker sitt militære press mot øya.

NRK - 26 jul 21 kl. 07:30

Brenner ubrukt gass - store utslipp

Eramet i Porsgrunn slipper årlig ut CO2 tilsvarende utslipp fra 114.000 bensinbiler etter at avtalen med Yara om viderebruk av ovnsgass ble avsluttet i 2019. Siden mai 2019 har Eramet brent gassen etter at de to industrigigantene ikke ble enige om en ny avtale.

NRK - 02 nov 21 kl. 15:18

Varsler kamp mot militære utslipp

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg gjør det klart at også militære utslipp må ned hvis klimamålene skal nås. Tirsdag deltok Stoltenberg på FNs klimatoppmøte COP26 i Glasgow. Og generalsekretæren gjør det klart at også de militære må bidra i klimakampen.

NRK - 27 aug 21 kl. 06:54

Slipper trolig straff etter utslipp

Skipet som forurenset Oslofjorden med plastpellets, slipper trolig straff. Politiet henla saken fordi norsk lov ikke gjelder utslipp fra utenlandsk skip i utenlandsk farvann. Naturvernforbundet har klaget på henleggelsen, skriver Dagsavisen..

NRK - 29 okt 21 kl. 04:40

Brasils utslipp økte i 2020

Utslippet av klimagasser økte med 9,5 prosent i Brasil i 2020. Økt avskoging er hovedårsaken, går det fram i en ny fra rapport paraplyorganisasjonen Climate Observatory. Brasil ble dermed en av de eneste store økonomiene som ikke hadde mindre utslipp under pandemien, heter det videre.

NRK - 10 okt 21 kl. 06:22

Taiwan lar seg ikke presse av Kina

Taiwan vil forsvare sitt demokrati og ikke la seg presse av Beijing, sier president Tsai Ing-wen. Kina har trappet opp trykket mot øya den siste tiden. – Dess mer vi oppnår, dess større blir presset vi får fra Kina.

VG - 10 aug 21 kl. 09:06

Stort utslipp i Alta: Frykter 96.000 laks er død

Et utslipp på 15.000 liter klor har fått alvorlige konsekvenser for oppdrettsfisk på Simanes utenfor Alta..

NRK - 25 aug 21 kl. 11:07

Maersk bygger åtte CO₂-frie skip

Den danske rederigiganten Maersk har inngått kontrakt om bygging av åtte nye containerskip. Skipene skal bygges av sørkoreanske Hyundai og være CO₂-nøytrale. De skal drives med biometanol og vil redusere Maersks CO₂-utslipp med én million tonn årlig.

NRK - 31 aug 21 kl. 11:00

Svak klimaeffekt av norsk oljekutt

Et kutt i norsk olje- og gassproduksjon vil trolig bidra til høyere globale utslipp. Det er konklusjonen i en rapport skrevet av Rystad Energy på oppdrag for Norsk Olje og Gass. Rapporten anslår at dersom Norge kutter produksjonen av olje med 10 fat, vil 9 av disse erstattes av andre land.

E24 - 31 aug 21 kl. 11:06

Norsk olje og gass-rapport: Globale klimagassutslipp kan øke ved norsk produksjonskutt

Tirsdag blir en av årets mest omdiskuterte rapporter lagt fram. Konklusjonen fra Rystad Energy er at oljekutt gir lavere utslipp, men at gasskutt vil gi høyere utslipp..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt