NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 17:59

NRK - 23 mar 23 kl. 03:54

Taiwan bekrefter plan om møte med McCarthy

Taiwan bekrefter planer om et møte mellom øyas president Tsai Ing-wen og lederen for Representantenes hus i USA, Kevin McCarthy. Taiwans utenriksminister Joseph Wu sa torsdag at planer om et slikt møte er under arbeid. Uttalelsen var svar på et spørsmål fra en folkevalgt i det taiwanske parlamentet om Tsais besøk til USA og Mellom-Amerika neste uke. Det ventes at hun skal møte McCarthy i Los Angeles på siste del av reisen, etter å ha besøkt Guatemala og Belize Et eventuelt møte mellom de to kan utløse kraftige reaksjoner fra Beijing, slik situasjonen var i august i fjor da daværende leder for Representantenes hus, Nancy Pelosi, dro til Taiwan. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Tsai Ing, Representantenes, USA, McCarthy, Joseph Wu, Tsais, Mellom-Amerika, Los Angeles, Guatemala, Belize Et, Beijing, Pelosi, Taiwan, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Taiwan, bekrefter, planom , møtemed , McCarthy
NRK - 19 jun 23 kl. 22:37

Blinken: – USA støtter ikke uavhengighet for Taiwan 

USAs utenriksminister forsikrer Kina om at Washington ikke viker fra den såkalte ett-Kina politikken. – Denne politikken har ikke endret seg. Vi støtter ikke uavhengighet for Taiwan, sa USAs utenriksminister Blinken på en pressekonferanse i Beijing.

NRK - 26 mar 23 kl. 03:50

Honduras bryter båndene til Taiwan

Regjeringen i Honduras varsler slutt på det diplomatiske forholdet til Taiwan. Kina åpner dørene for det mellomamerikanske landet. – Honduras' regjering anerkjenner eksistensen av kun ett Kina.

NRK - 11 jan 23 kl. 09:44

Kina rasler igjen med sablene overfor Taiwan

Kina fornyer sine trusler om å angripe Taiwan og advarer om at utenlandske politikere som samhandler med øynasjonen «leker med ilden». – Den ondsinnede støtten til Taiwans uavhengighet er en bevisst provokasjon fra enkelte land, sa Ma Xiaoguang, talsperson for Kinas Taiwan-konto, på en pressekonferanse onsdag. En rekke utenlandske politikere har besøkt Taiwan de siste månedene Taiwan, inkludert av USAs daværende kongressleder Nancy Pelosi og flere EU-politikere.

Klartale - 07 okt 23 kl. 06:00

Hvem får prisen i år?

– Prisen betyr mye for de som er nominerte, sier Kari Helene Partapuoli til Klar Tale.Hun snakker om Jenteprisen. Plan International Norge deler ut prisen.

NRK - 20 maj 23 kl. 05:52

Taiwans president sier hun ikke lar seg presse

Taiwans president sier at øya verken vil provosere andre eller gi etter for press. Taiwan skal opprettholde dagens status quo med fred og stabilitet. Taiwan skal ikke provosere og skal heller ikke gi etter for press, uttalte president Tsai Ing-wen i en tale i Taipei lørdag.

NRK - 31 aug 23 kl. 05:17

USA gir Taiwan våpendonasjon gjennom bistandsprogram

Biden-administrasjonen har godkjent en våpendonasjon til Taiwan under Foreign Military Financing-programmet (FMF), som vanligvis er forbeholdt suverene stater. Det framgår av en notis som er sendt til Kongressen, melder Reuters, som har sett notisen. I den heter det at FMF vil tas i bruk for å styrke Taiwans evne til selvforsvar.

Klartale - 03 feb 23 kl. 09:23

Spesialpoliti tror Kina vil invadere Taiwan

William Burns er sjef for CIA. De er USAs spesialpoliti. Burns tror Kinas president Xi Jinping ønsker å gjøre noe med Taiwan.

NRK - 15 mar 23 kl. 03:33

Honduras vil bryte med Taiwan og knytte bånd til Kina

Honduras, et av 14 land med offisielle diplomatiske forbindelser til Taiwan, vil knytte seg til Kina, sier president Xiomara Castro. Castro sa i valgkampen i 2021 at Honduras kunne komme til å kutte forbindelsene med Taiwan og heller innlede forbindelser til Kina, men i januar 2022 sa hun at hun håpet å opprettholde forbindelsene til Taiwan. Hun tvitrer tirsdag kveld at utenriksminister Eduardo Reina er instruert til å starte arbeidet med å etablere forbindelser til Kina, uten å presisere om dette betyr at landet bryter forholdet til Taiwan eller ei..

NRK - 06 apr 23 kl. 00:58

Kina fordømmer Taiwan-besøk til USA

Kina fordømmer møtet mellom den amerikanske kongresslederen Kevin McCarthy og Taiwans president. Tsai Ing-wen. – Som svar på det alvorlig feilaktige samarbeidet mellom USA og Taiwan, skal Kina gjennomføre resolutte og effektive tiltak for å ivareta nasjonal suverenitet og territoriell integritet, heter det i en uttalelse fra det kinesiske utenriksdepartementet.

NRK - 17 apr 23 kl. 06:14

Amerikansk krigsskip gjennom Taiwanstredet

Det amerikanske marinefartøyet USS Milius seilte søndag gjennom Taiwanstredet, opplyser den amerikanske marinen. Den amerikanske marinen beskriver jagerens ferd gjennom Taiwanstredet som en rutineseiling i tråd med internasjonalt lovverk. Ferden gjennom stredet viser USAs forpliktelse til å beholde havområdet fritt og åpent, står det i uttalelsen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Domstol i USA: Trump ikkje immun mot sivile søksmål etter kongresstorminga

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 45 minutter siden

Politikar kasta ut av kongressen

Republikanaren George Santos vert utvist av kongressen i dag, melder Reuters. 311 stemte for at han skulle ut, kor 115 av desse var republikanarar, ifølgje TV-kanalen CNN. Santos skal ha loge seg til kongressen og er tiltalt for å ha brukt stolne valkampmiddel til personleg bruk..

NRK - 1 time siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 1 time siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 1 time siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 1 time siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 1 time siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 1 time siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

NRK - 1 time siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com