NRK > Nyheter

Monday, 11 December, 01:31

NRK - 17 sep 23 kl. 08:59

Taiwan: Kina sendte 28 krigsfly til området ved Taiwan

I alt 28 kinesiske krigsfly ble oppdaget ved Taiwan søndag, hvorav de fleste krysset midtgrensen i Taiwanstredet, ifølge taiwanske myndigheter. Taiwanstredet skiller den selvstyrte øya fra det kinesiske fastlandet. I alt 20 av flyene krysset midtgrensen og fløy inn i Taiwans identifikasjonssone, opplyser det taiwanske forsvarsdepartementet. Det blir oppgitt at Kina utførte «langtrekkende øvelser og trening», og Taiwans forsvarsdepartement understreker at de overvåker situasjonen med patruljefly og skip. Kina regner Taiwan som en del av sitt territorium og har truet med å invadere den selvstyrte øya hvis myndighetene der erklærer formell uavhengighet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Taiwan, Taiwanstredet, Taiwans, Kina, USA, NRK

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Taiwan, Kina, sendte28 , krigsfly, til, området, ved, Taiwan
NRK - 19 jun 23 kl. 22:37

Blinken: – USA støtter ikke uavhengighet for Taiwan 

USAs utenriksminister forsikrer Kina om at Washington ikke viker fra den såkalte ett-Kina politikken. – Denne politikken har ikke endret seg. Vi støtter ikke uavhengighet for Taiwan, sa USAs utenriksminister Blinken på en pressekonferanse i Beijing.

NRK - 20 maj 23 kl. 05:52

Taiwans president sier hun ikke lar seg presse

Taiwans president sier at øya verken vil provosere andre eller gi etter for press. Taiwan skal opprettholde dagens status quo med fred og stabilitet. Taiwan skal ikke provosere og skal heller ikke gi etter for press, uttalte president Tsai Ing-wen i en tale i Taipei lørdag.

NRK - 21 jul 23 kl. 06:43

Taiwan: 19 kinesiske militærfly krysset grensen

Ifølge det Taiwanske forsvarsdepatementet krysset 19 militærfly fra Kina forsvarssonen til landet iløpet av fredag morgen. Vestlige land frykter at Kina kan ta Taiwan med militærmakt. Kina ser på Taiwan som sitt territorium, men Taiwan har vært selvstyrt og atskilt fra Kina siden 1949.

NRK - 11 jun 23 kl. 05:57

Honduras åpnet ambassade i Kina

Ambassaden ble åpnet etter at det mellomamerikanske landet har stoppet samarbeidet sitt med Taiwan. I flere tiår har Honduras samarbeidet med Taiwan. Kina anser Taiwan som en del av sitt territorium.

NRK - I førrgår: 05:48

Taiwan anklager Kina for å planlegge påvirkning av valget på øya

Taiwan sier de har etterretningsopplysninger om at kinesiske ledere nylig møttes for å koordinere påvirkning av det kommende valget på den selvstyrte øya. Møtet ble ifølge Taiwan holdt i Beijing i begynnelsen av desember og ble ledet av Wang Huning. Han er den fjerde høyets rangerte personen i det kinesiske kommunistpartiet og leder regjeringens gruppe for Taiwan-relaterte saker.

NRK - 31 aug 23 kl. 05:17

USA gir Taiwan våpendonasjon gjennom bistandsprogram

Biden-administrasjonen har godkjent en våpendonasjon til Taiwan under Foreign Military Financing-programmet (FMF), som vanligvis er forbeholdt suverene stater. Det framgår av en notis som er sendt til Kongressen, melder Reuters, som har sett notisen. I den heter det at FMF vil tas i bruk for å styrke Taiwans evne til selvforsvar.

NRK - 15 sep 23 kl. 13:08

Kina-sanksjoner mot to amerikanske selskaper grunnet våpensalg til Taiwan

Kinesiske myndigheter innfører sanksjoner mot to amerikanske forsvarsselskaper som har vært involvert i våpensalg til Taiwan. Sanksjonene er rettet mot Lockheed Martin, som produserer kampfly, og Northrop Grumman, verdens sjette største våpenleverandør. President Joe Biden har nylig kunngjort en rekke våpensalg til den selvstyrte øya.

NRK - I førrgår: 07:50

Taiwan melder om kinesisk overvåkingsballong i Taiwanstredet

Taiwan oppgir at det er observert en kinesisk overvåkingsballong i Taiwanstredet, samt en stor mengde militære fly og skip. Ifølge forsvarsdepartementet i Taipei passerte ballongen sørvest for havnebyen Keelung torsdag kveld før den fortsatte østover mot Stillehavet og forsvant. Taiwan har truet med å skyte ned slike ballonger, men det er ingen tegn til at myndighetene har grepet inn.

NRK - 25 aug 23 kl. 04:25

Kinesiske skip og fly i Taiwans sikkerhetssone

Taiwans forsvarsdepartement sier de har registrert 13 kinesiske militærfly i landets flysikkerhetssone og fem marinefartøy nær øya. Skipene drev patruljering i kampberedskap, ifølge myndighetene på Taiwan. Fra tidlig om morgenen er det observert 22 kinesiske fly – kampfly, bombefly, droner og overvåkingsfly – og 13 av disse kom inn i Taiwans «responssone», sier forsvarsdepartementet uten å gi noen nærmere detaljer.

NRK - 13 jun 23 kl. 09:16

Kinesiske skip skyter med skarpt i øvelse nord for Taiwan

Kina holder en militærøvelse i Øst-Kina-havet nord for Taiwan. Som en del av øvelsen skal det skytes med skarpt fra kinesiske krigsskip. Kina øver jevnlig langs egen kyst, men øvelser i nærheten av Taiwan – som Kina anser for sitt territorium – får som regel mer oppmerksomhet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Flere evakuerte seg selv da det brant i en boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

Flere evakuert fra brann i boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 2 timer siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 3 timer siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 3 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 3 timer siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 4 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 4 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 4 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 6 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com