NRK > Nyheter

Thursday, 18 July, 06:24

NRK - 17 apr 24 kl. 09:04

TV 2: Statsadvokaten dropper anke etter gruppevoldtektssaken

Tre menn ble frifunnet etter gruppevoldtektssaken i Bergen. Nå er det avgjort at påtalemyndigheten ikke anker dommen. Det sier statsadvokat Benedicte Hordnes til TV 2. Skyldspørsmålet kunne ikke ankes videre, men påtalemyndigheten hadde muligheten til å anke om de mente at lagmannsretten brukte loven feil eller gjorde feil i saksbehandlingen. Frifinnelsen av de tre mennene er dermed rettskraftig..
Les mer på NRK


Les mer om:
Bergen, Benedicte Hordnes, TV

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: TV 2 Statsadvokaten, dropper, anke, etter, gruppevoldtektssaken
NRK - 18 jan 24 kl. 19:31

Elden om Satudarah-kjennelse: Vurderer å anke

Advokat John Christian Elden og Usama Ahmad representerte SMC i retten. De vurderer nå å anke kjennelsen. – Vi representerer de tidligere representanter for den ikke-eksisterende sammenslutningen og vil vurdere om kjennelsen ankes på prinsipielt grunnlag på samme måte som statsadvokaten gjorde til Lagmannsretten.

NRK - 05 dec 23 kl. 12:55

Aktor om frifinnelsen: Anke må vurderes

Statsadvokat Thale Thomseth kjenner seg ikke igjen i lagmannsrettens påstand om påtalemyndigheten har gått i en bekreftelsesfelle etter frifinnelsen i Tengs-saken – Det kjenner vi oss ikke igjen i. Så får vi gå igjennom denne dommen nøye og se hvilke vurderinger de har gjort, sier Thale Thomset til NRK som understreker at retten har delt seg i et mindretall i et flertall – Jeg mener påtalemyndigheten hadde gjort grundige vurderinger i forkant. En enstemmig dom i tingretten tilsier at det var riktige vurderinger som ble gjort.

Klartale - 13 jan 24 kl. 06:00

Hva skjer om du dropper ølen i én måned?

Vi har lagt bak oss en høytid fylt med kos. I jula slapper vi av og spiser vi store mengder god mat. Og maten skyller vi ned med god drikke.

VG - 10 maj 24 kl. 13:50

Everton dropper poengtrekk-anke – høring avlyst

Everton dropper anken knyttet til de to siste minuspoengene Premier League-klubben er ilagt for brudd på økonomiske regler..

NRK - 15 apr 24 kl. 09:24

Henlegger sak etter dødsulykke i Steinkjer

Politiet har henlagt saken etter en trafikkulykke i Steinkjer der to jenter omkom. Torsdag 13. juli 2023 kolliderte en mopedbil med en varebil i Sør-Beitstad i Steinkjer.

NRK - 26 feb 24 kl. 12:25

Statsadvokaten anker pokersaken

Statsadvokaten anker dommen mot de fem pokerspillerne i den mye omtalte pokersaken i Nord-Norge. Det melder iTromsø. I midten av februar ble det kjent at to av de fem tiltalte ble dømt til 30 dagers betinget fengsel, mens de tre andre til 36 dagers betinget fengsel.

NRK - 10 apr 24 kl. 13:17

Pokeranke avvist

Hålogaland lagmannsrett har avvist anken fra statsadvokaten, etter at fem pokerspillere i februar ble dømt i tingretten. Det skriver Nordlys. De fem ble dømt til betinget fengsel i 30 og 36 dager for brudd på lotteriloven/pengespilloven.

NRK - 02 jul 24 kl. 09:16

Politiet omgjør henleggelsen til Jacob Ingebrigtsen

Det blir bekreftet i en pressemelding sendt ut av Rogaland Statsadvokatembede. Det var Aftenposten som først omtalte saken. Da Gjert Ingebrigtsen ble tiltalt for mishandling av ett av barna sine, henla politiet sakene mot flere av de andre barna.

NRK - 02 jul 24 kl. 09:16

Politiet omgjør henleggelsen til Jakob Ingebrigtsen

Det blir bekreftet i en pressemelding sendt ut av Rogaland Statsadvokatembete. Det var Aftenposten som først omtalte saken. Da Gjert Ingebrigtsen ble tiltalt for mishandling av ett av barna sine, henla politiet sakene mot flere av de andre barna.

NRK - 02 jul 24 kl. 09:16

Politiet omgjør henleggelsen til Jakob Asserson Ingebrigtsen

Det blir bekreftet i en pressemelding sendt ut av Rogaland Statsadvokatembete. Det var Aftenposten som først omtalte saken. Da Gjert Ingebrigtsen ble tiltalt for mishandling av ett av barna sine, henla politiet sakene mot flere av de andre barna.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

CNN: Pelosi har sagt til Biden at han ikke kan slå Trump

Demokratenes tidligere leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, skal i et privat møte, ha sagt til president Joe Biden at målingene viser at han ikke kan slå Donald Trump, sier kilder til CNN. Pelosi skal også ha sagt at Biden kan ødelegge Demokratenes sjanse for flertall i Huset ved valget i november. – Biden svarte med å gå imot Pelosi og si at han hadde sett målinger som viste at han kan vinne, sier en kilde om samtalen de to toppolitikerne hadde nylig.

NRK - 1 time siden

Landsmøtedeltakere går med ørebandasje til støtte for Trump

Ørebandasje er blitt symbolsk mote på Republikanernes landsmøte, der noen deltakere med antatt friske ører har bandasjert dem i sympati med Donald Trump. Mens Trump har bandasjert det høyre øret fordi han ble skadet i lørdagens attentat, velger noen landsmøtedelegater å bandasjere seg som en støtteerklæring til presidentkandidaten. Det var riktignok ikke veldig mange som kom med bandasje på høyre øre på møtets tredje dag, men de var mange nok til å bli lagt merke til.

NRK - 2 timer siden

Korrupsjonsdømt senator avviser at han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez avviser medieoppslag om at han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon. Onsdag meldte NBC News at to personer med kjennskap til saken sier Menendez har informert noen av støttespillerne sine om at han akter å trekke seg. Menendez hevder det ikke er noe hold i påstandene og sier det fremstår som et forsøk på å tvinge ham til å uttale seg.

NRK - 2 timer siden

Klimaaktivist dømt til fengselsstraff i Tyskland

En tysk domstol har dømt en klimaaktivist til 16 måneders fengsel etter flere aksjoner der det er brukt maling og veier er sperret. Den 32 år gamle kvinnen, som tilhører klimagruppen Siste generasjon (Letzte Generation) ble dømt for skadeverk og for å ha hindret politiet, sier en talsperson for domstolen i Tiergarten i Berlin. Kvinnen er tidligere bøtelagt i Hamburg og Berling for lignende forhold.

NRK - 2 timer siden

Mange unge mener det er greit å bruke anabole steroider

I en fersk studie fra Antidoping Norge svarer 18 prosent av unge mellom 13 og 19 år at det er greit å bruke anabole steroider i sammeheng med trening. Blant gutter svarte 26 prosent at det var greit. Det melder TV 2.

NRK - 3 timer siden

Innbruddstrend i Stockholm – bruker syre til å smelte låser

Svensk politi undersøker om en bølge av innbrudd der tyvene bruker syre for å smelte låser, henger sammen med lignende saker andre steder i Europa. Siden 20. mai har politiet registrert 49 saker i den svenske hovedstaden, primært i sentrum, der salpetersyre er brukt til å ødelegge låser, sier talsperson Ola Österling.

NRK - 3 timer siden

Secret Service sjef sier ja til å forklare seg

Direktøren for Secret Service går med på å forklare seg for en komité i Representantenes hus om attentatet mot ekspresident Donald Trump i helgen. Kimberly Cheatle har takket ja til å komme til høringen, som skal holdes 22. juli, opplyser komiteen.

NRK - 4 timer siden

Nasa dropper månerobot

Etter forsinkelser og budsjettsprekk kutter Nasa en robot som skulle lete etter vann ved månens sørpol. Den har allerede kostet 450 milliarder dollar å utvikle. – Slike beslutninger er aldri lette å ta.

NRK - 5 timer siden

Korrupsjonsdømt senator sier han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez sier han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon, sier kilder til NBC. Presset mot senatoren fra New Jersey har økt etter at han tirsdag ble funnet skyldig i 16 tiltalepunkter, inkludert bestikkelser. Både senatsleder Chuck Schumer og den andre New Jersey-senatoren Cory Booker har bedt Menendez trekke seg.

NRK - 5 timer siden

Schumer skal ha bedt Biden trekke seg

Toppdemokraten Chuck Schumer skal ha bedt president Joe Biden om å trekke seg i et møte lørdag, melder ABC News. Schumer skal ha sagt til Biden at det er bedre for landet og det demokratiske partiet om han trekker sitt kandidatur, ifølge Reuters..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com