NRK > Nyheter

Thursday, 01 June, 11:47

NRK - 24 mar 23 kl. 10:40

TV2: Viggo er ikke overrasket

Viggo Kristiansen er ikke overrasket over at Riksadvokaten ønsker å forfølge saken mot Jan Helge Andersen, sier han til TV2. – Jeg må si at tilliten min til rettssystemet er styrket etter dette. Når det er sagt, mener jeg at dagens utfall er forventet, sier Viggo Kristiansen. Kristiansen ble i 2002 dømt til 21 års forvaring for voldtekt og drap på 8 år gamle Stine Sofie Sørstrønen og 10 år gamle Lena Sløgedal Paulsen. Nå tenker han på de pårørende sier han til TV2.
Les mer på NRK


Les mer om:
Kristiansen, Riksadvokaten, Jan Helge Andersen, TV2, Viggo Kristiansen, Stine Sofie Sørstrønen, Lena Sløgedal Paulsen, Baneheia, Lena, Helge Andersen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: TV2, Viggoer , ikke, overrasket
Klartale - 16 dec 22 kl. 10:03

Justisministeren sa unnskyld til Viggo Kristiansen

Emilie Enger Mehl holdt pressekonferanse torsdag kveld. Mehl er justisminister. Hun snakket om Viggo Kristiansen, som ble dømt i Baneheia-saken.

Klartale - 15 dec 22 kl. 14:14

Mener det er flaks at Kristiansen slapp ut

Svært få kan forstå hva det vil si å være i fengsel i 21 år. Enda færre kan forstå hvordan det er når du er uskyldig, sa Bjørn André Gulstad. Han er en av advokatene til Viggo Kristiansen.

Klartale - 13 dec 22 kl. 07:00

Saken som skal frifinne Viggo Kristiansen starter

Viggo Kristiansen ble dømt for drap og voldtekt i 2001. Det var Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen som ble drept. Jentene var ti år og åtte år gamle.

NRK - 17 dec 22 kl. 13:59

Mehl: Kristiansens erstatning kan utbetales før nyttår

Justisdepartementet har vært i dialog med Statens sivilrettsforvaltning om en erstatning til Viggo Kristiansen. Dermed kan en erstatning utbetales allerede før nyttår. Fredag sa Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) til NRK at det er naturlig at Viggo Kristiansen får erstatningen så fort som mulig, og at man vurderer å få utbetalt deler av erstatningen på forskudd.

NRK - 02 jan 23 kl. 11:45

Staten jobber for rask utbetaling til Viggo Kristiansen

Statens sivilrettsforvaltning behandler mandag spørsmålet om en forskuddsbetaling på erstatningen Viggo Kristiansen skal få fra staten. Det bekrefter de overfor NTB mandag. Viggo Kristiansen ble endelig frifunnet i Baneheia-saken før jul.

Klartale - 27 jan 23 kl. 13:04

Trekker seg som Viggo Kristiansens advokat

Sjødin har vært forsvarer for Viggo Kristiansen i mange år. Han trekker seg på grunn av uenigheter blant støttespillerne. – Jeg har sagt til Viggo at jeg ikke har kuttet ham ut.

NRK - 15 dec 22 kl. 11:56

Aktørane i retten for endelig avgjerd for Viggo Kristiansen

Rettsmøte der Viggo Kristiansen skal få den endelege avgjerda om frikjenning for Baneheia-drapa i 2000 startar i Borgarting lagmannsrett klokka 12. Rettsalen har begynt å fylla seg. Både forsvarar Bjørn Andre Gulstad, bistandsadvokatane til Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) sine foreldre, Audun Beckstrøm og Håkon Brækhus (på bildet), og aktoratet ved Johan Øverberg og Andreas Schei, er på plass i rettsalen.

NRK - 15 dec 22 kl. 12:47

Viggo Kristiansen godtar dommen

Etter at dommen blei lesen opp av dommar Tonje Vang, blei Viggo Kristiansen spurt om han forstod dommen. – Ja, ja, svarte Kristiansen. Han godtok deretter dommen før han såg bort på familien.

NRK - 15 dec 22 kl. 12:41

Viggo Kristiansen får 10 månader fengsel for andre forhold

Dommen er allereie ferdig sona, men kan få betydning for kor mykje erstatning Viggo Kristiansen skal få for å bli feildømd. I rettsmøtet på tysdag gjekk forsvararane til Viggo Kristiansen gjennom det dei meiner er formildande omstende når straffeutmålinga for dei to andre straffbare forholda blei diskutert i rettsmøtet på tysdag. Det gjaldt mellom anna på alder, faktiske soningsforhold og omfattande mediedekning.

NRK - 06 dec 22 kl. 14:19

Viggo Kristiansen møter i retten når dommen faller

Viggo Kristiansen vil møte i retten når Banehaia-dommen blir klar neste uke, selv om han ikke er med på de foregående rettsmøtene. Det bekrefter hans forsvarer Bjørn André Gulstad overfor Fædrelandsvennen. Tirsdag 13.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Skogbrann i Fredrikstad

Øst 110-sentral melder om at de er på vei til Gressvik i Fredrikstad etter melding om skogbrann. Ifølge brannvesenet brenner det på et område på 50–60 kvadratmeter. Det er vind i området som skaper spredningsfare.

NRK - 5 minutter siden

Grønt lys for enorm litiumgruve i Portugal

Portugisiske miljømyndigheter har gitt grønt lys for en litiumgruve som kan bli Europas største. Dette er viktig for produksjonen batterier til elbiler. Det er i dag slike gruver i Australia, Chile og Sør-Amerika.

NRK - 10 minutter siden

Rykker ut etter melding om skogbrann i Fredrikstad

Øst 110-sentral melder om at de er på vei til en adresse i Fredrikstad etter melding om skogbrann. De siste dagene har det vært skogbrann flere steder på Østlandet..

NRK - 15 minutter siden

Japans varmeste vår

Japan har hatt sin varmeste vår siden målingene startet i 1898. Det opplyser det japanske meteorologiske instituttet. De sier årsaken er klimagasser og værmønsteret El Nino.

NRK - 30 minutter siden

Bergen Pride øker sikkerheten med flere vektere, melder Bergensavisen

Styreleder Mona Frank i Regnbuedagene sier at de er i dialog med politi og PST om sikkerheten på festivalen, skriver Bergensavisen. De kommer også til å oppbemanne vekter-styrken. – Det er helt uakseptabelt og alvorlig for ytringsfriheten at arrangementer for minoriteter ikke kan gjennomføres på grunn av hat og trusler, skriver hun i en SMS til avisen..

NRK - 45 minutter siden

Mehl etter avlysning av pridefestival for barn: – Uakseptabelt

Redd Barna har avlyst Pridefestivalen som skulle holdes i Bergen på søndag. Det skjer etter flere trusler om trakkassering og vold..

NRK - 1 time siden

Obos-prisene falt 1,2 prosent i Oslo i mai

Prisene for brukte Obos-boliger falt med 1,2 prosent i Oslo fra april til mai i år. Det melder Obos i en pressemelding. På landsbasis falt prisene med 0,7 prosent.

NRK - 1 time siden

Venstre ber justisministeren svare på hva som gjøres for å sikre pride-arrangementer framover

Venstres Ingvild Wetrhus Thorsvik krever at justisministeren trygger pride-arrangementer. Søndag er et barnearrangement i Bergen avlyst på grunn av trusler. – Dette er totalt uakseptabelt.

NRK - 1 time siden

Nye søk etter Madeleine McCann: Skal gjennomgå beslag

I de nye søkene etter savnede Madeleine McCann i Arede-demningen i Algrave i Portugal, ble det gjort flere beslag. Disse skal nå undersøkes, sier påtalemyndigheten i Tyskland, ifølge Reuters. Tysk politi mistenker en tysk mann for bortføringen, og bisto politiet i Portugal i de nye søkene.

NRK - 1 time siden

Millionstøtte til anlegg på Rjukan

Aker Horizons Asset Development (AAD), hydrogenselskapet til Aker Horizons, får inntil 135 millionar kroner i tilskot og lån frå Innovasjon Noreg til å utvikle eit storskala produksjonsanlegg for grønt hydrogen på Rjukan. Anlegget som skal etablerast på Rjukan er forventa å føre til auka sysselsetjing og mogleg tilvekst av nye bebuarar i Tinn. – Produksjonsanlegget vil bidra til at Rjukan kan styrkjast kraftig som ein viktig industrilokasjon i Noreg, seier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com