NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 12:18

NRK - 09 jun 24 kl. 16:01

TV2: UD kaller angrepene i Nuseirat uakseptable

274 palestinere ble drept i gårsdagens angrep i Gaza, ifølge helsemyndighetene. – Det er en tragedie, noe vi er dypt urolige for. Dette er ett av flere massive angrep på sivile palestinere. Vi har sagt flere ganger at den slags handlinger er helt uakseptable, derfor har vi også vært klare på at en våpenhvile må til nå, sier statssekretær Andreas Motzfeldt Kravik til TV 2..
Les mer på NRK


Les mer om:
Gaza, Andreas Motzfeldt Kravik, TV, TV2, Nuseirat

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: TV2UD , kaller, angrepenei , Nuseirat, uakseptable
NRK - 08 jun 24 kl. 13:33

Reuters: 50 palestinere drept i israelske angrep mot Nuseirat

50 palestinere drept i israelske angrep mot Nuseirat og andre områder sentralt i Gaza, ifølge Reuters. Angrepene skal ha skjedd i forbindelse med at fire gisler som ble kidnappet av Hamas 7. oktober er reddet.

NRK - 08 jun 24 kl. 13:33

Reuters: 55 palestinere drept i israelske angrep mot Nuseirat

55 palestinere er drept i israelske angrep mot Nuseirat og andre områder sentralt i Gaza, ifølge Reuters. Angrepene skal ha skjedd i forbindelse med at fire gisler som ble kidnappet av Hamas 7. oktober er reddet.

NRK - 09 jul 24 kl. 00:50

Israels forsvar sier terrorister gjennomførte angrep fra Gaza-skole

Det israelske forsvaret (IDF) opplyser at israelske styrker har slått til mot terrorister som gjennomførte angrep fra en skole i Nuseirat på Gazastripen. – For kort tid siden gjennomførte det israelske luftvåpenet, basert på etterretningsopplysninger og med bruk av presisjonsvåpen, angrep mot flere terrorister som skjulte seg i en skolebygning i Nuseirat-området, der de gjennomførte terroraktiviteter, sto det i en uttalelse fra IDF natt til tirsdag. En kilde ved sykehuset al-Awda i Nuseirat sier til det franske nyhetsbyrået AFP at sykehuset hadde mottatt flere sårede mennesker etter et angrep mot en skole ledet av FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA).

NRK - 03 feb 24 kl. 10:48

Barth Eide: – Vi forstår USAs behov for å svare på angrepene

Utenriksminister Espen Barth Eide fordømmer angrepene mot amerikanske styrker i Midtøsten i en uttalelse til NRK. Han kaller angrepene uakseptable. – Vi forstår USAs behov for å svare på angrepene.

NRK - 08 jun 24 kl. 12:13

Israel angriper Nuseirat-området på Gazastripen

Lørdag opplyser israels militære at de angriper militant infrastruktur i området rundt Nuseirat-flyktningleiren på Gazastripen. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Angrepene lørdag skjer to dager etter at minst 37 personer ble drept i et israelsk angrep mot en FN-drevet skole i flyktningleiren.

Klartale - 10 jun 24 kl. 11:53

274 palestinere drept i israelsk redningsaksjon

Det israelske militæret (IDF) hentet ut fire gisler fra Gazastripen på lørdag. 274 palestinere ble drept, sier helsedepartementet på Gaza. De sier at 698 personer ble skadd.

NRK - 19 maj 24 kl. 08:27

Sjukehus: 20 drepne i israelsk angrep i Gaza

20 menneske er drepne i eit israelsk angrep i Nuseirat på Gazastripa, ifølge eit sjukehus i Det palestinske området, melder AFP. Nuseirat ligg sentralt i Gaza, og har status som flyktningleir..

NRK - 20 jun 24 kl. 10:59

Kraftige israelske angrep mot flyktningleirer i Gaza

Israelske styrker angrep natt til torsdag flere flyktningleirer sentralt på Gazastripen, og israelske stridsvogner rykket lenger inn i Rafah. Ifølge øyenvitner og helsearbeidere ble to palestinere drept og tolv såret i et israelsk flyangrep mot et hus i Nuseirat-leiren. De to flyktningleirene Maghazi og Bureij kom også under kraftig angrep, og mange er ifølge sykehuskilder såret.

NRK - 14 maj 24 kl. 06:17

HRW-rapport: Israel har angrepet hjelpearbeidere åtte ganger

Israelske styrker har gjennomført minst åtte angrep mot hjelpearbeidere i Gaza siden oktober i fjor, ifølge en rapport fra Human Rights Watch. Ifølge HRWs rapport, som ble publisert tirsdag morgen, ble angrepene gjennomført mot hjelpearbeidere som kjørte i kolonner og mot anlegg der det befant seg hjelpearbeidere. Det skjedde til tross for at hjelpeorganisasjonene hadde oppgitt koordinatene sine til israelske myndigheter på forhånd for å ivareta sikkerheten sin, ifølge rapporten.

NRK - 27 feb 24 kl. 15:54

WTO mener Houthi-angrepene kun har moderat påvirkning på verdensøkonomien

Angrepene på handelsskip i Rødehavet har kun moderat påvirkning på den globale økonomien, mener WTOs sjeføkonom. – Jeg tror at angrepene så langt kun har moderate makroøkonomiske innvirkninger, sier Ralph Ossa som er sjeføkonom i Verdens handelsorganisasjon (WTO). Siden november i fjor har Houthi-militsen angrepet en lang rekke skip i Rødehavet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Bombegruppen var i Stavanger for å undersøke gjenstand

Politiet fant en liten bombelignende gjenstand på en kjenning av politiet forrige uke. Den har blitt oppbevart av politiet fram til nå, sier operasjonsleder i politiet Olaug Bjørnsen. I dag landa to representanter for bombegruppa i Stavanger for å undersøke gjenstanden.

NRK - 5 minutter siden

Over 10 millioner mennesker fordrevet i Sudan

Siden krigens start i april 2023, har mer enn 10 millioner mennesker blitt drevet fra hjemmetne sine, ifølge den internasjonale organisasjonen for migrason (IOM). Over 20 prosent av befolkningen har blitt fordrevet enten internt eller på tvers av landegrensene..

NRK - 30 minutter siden

Stavanger Aftenblad: Politiet hentet ut bombeliknende gjenstand på SUS

Tirsdag formiddag landet politihelikopteret med to representanter fra bombegruppen på Stavanger Universitetssykehus. Der har de hentet ut en mulig bombelignende gjenstand (IOD), Stavanger Aftenblad. – Det er ingen dramatikk, sier operasjonsleder til avisen.

NRK - 45 minutter siden

Minst 13 drept i angrep på Gaza

Tirsdag er minst 13 personer drept i israelske angrep på Gazastripen, ifølge palestinske helsemyndigheter. IDF skriver selv på Telegram at de fortsetter kampene i Rafah og sentrum av Gaza. Luftforsvaret har angrepet over 40 mål det siste døgnet, sier de..

NRK - 1 time siden

Russland krev svar om Zelenskyjs fredstoppmøte

Russland må forstå kva president Zelenskyj meiner med omgrepet «fredstoppmøte» før det blir aktuelt å seie ja til ein invitasjon, seier Kremls pressetalsmann Dmitrij Peskov tysdag. President Volodymyr Zelenskyj sa måndag at Russland burde vere til stades under eit neste toppmøte om krigen i Ukraina. Det første vart halde i Sveits i juni, og der deltok ikkje representantar frå Russland eller Kina.

NRK - 1 time siden

Fire ministre går av i Wales

Fire ministre har trukket seg fra den walisiske regjeringen, melder Sky News. Det gjelder Mick Antoniw, Julie James, Lesley Griffiths og Jeremy Miles. På X begrunner de dette med mistillit til sin leder.

NRK - 1 time siden

Tybring-Gjedde har krav på nær en halv million

Den eksluderte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde har krav på et årlig tilskudd på 472.000 kroner som uavhengig representant, i tillegg til stortingslønna på 1.171.

NRK - 1 time siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 1 time siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.

NRK - 3 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com