DN > Teknologi

Mandag, 17 Mai, 20:22

DN - 08 mai 14 kl. 21:52

Tøffere for unge jurister

Rekordmange uteksaminerte jurister og dårligere tider i advokatbransjen gjør nåløyet trangere for ferskingene. Advokatfirmaet Kluge har halvert antallet praktikant­stillinger. – Mange får seg en kalddusj, sier nyutdannede Kjersti Lerkerød..
Les mer på DN


Les mer om:
Kluge, Kjersti Lerkerød

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tøffere, for, unge, jurister
E24 - 16 des. 14 kl. 05:32

Kvinnelige jurister bremser karrieren når de får barn

Selv om mannlige og kvinnelige jurister har lik utdanning og samme ambisjoner, ender mannlige jurister med å jobbe i høyere stillingsnivå og tjener mer enn sine kvinnelige kolleger..

P4 - 01 sep. 17 kl. 14:53

LO: – Arbeidslivet har blitt tøffere

Regjeringen har, i samarbeid med Venstre, ført til et tøffere arbeidsliv, mener LO-sjef Hans-Christian Gabrielsen. Jurister i LO har gjennomgått alle arbeidslivssaker som har vært til behandling i Stortinget de siste fire årene, og sett på hva de ulike partiene har stemt. Statsminister Erna Solberg sier til NTB at politikken til regjeringen gir lavere ledighet, og at LO har fått stort gjennomslag i perioden..

P4 - 15 juni 15 kl. 19:38

- Blir noe tøffere for unge boligkjøpere

- Det vil bli noe tøffere for unge å komme seg inn i boligmarkedet fremover. Det tror samfunnsøkonom ved Norges Handelshøyskole, Ola Grytten, etter at regjeringen la i dag frem tiltak som skal bremse boligprisene og gjeldsveksten i landet. Blant annet blir det stopp på full avdragsfrihet på lån som overstiger 70 prosent av boligens verdi, noe som vil merkes blant de unge sier Grytten..

Hegnar.no - 19 sep. 14 kl. 12:38

Ferske jurister sendes på utlån

Unge jurister kommer raskere ut i praksis..

NRK - 20 april 21 kl. 06:46

Mener unge må frem i vaksinekøen

Flere politiske ungdomspartier tar til orde for at unge må rykke fram i vaksinekøen. I august er det studiestart og mange av de yngste studentene håper de er ferdig vaksinert når fadderuken begynner. Leder for Sosialistisk Ungdom Synnøve Kronen Snyen ber om en revurdering av vaksinefordelingen, slik at årets studiestart ikke blir som fjorårets.

P4 - 13 sep. 17 kl. 15:33

Sjögren skal ikke bli tøffere

Landslagssjef Martin Sjögren kommer ikke til å bli strengere med de norske fotballjentene selv om det er ønsket fra spillerne. I evalueringen etter EM i sommer ble det blant annet etterlyst tøffere tilbakemeldinger i trening og kamp, men til VG sier Sjögren at han er uenig i at han er for snill, så han blir ikke tøffere framover, bare tydeligere..

P4 - 10 okt. 17 kl. 13:56

Unge menn får det tøffere fremover

Det vil bli enda verre for unge menn å få seg jobb i fremtiden. Det sier økonom i LO Liv Sannes. Blant menn mellom 25 til 29 år med kun grunnskoleutdannelse har andelen sysselsatte falt fra 79 til 66 prosent de siste ti årene, ifølge LOs arbeidsnotat.

Dagbladet - 14 mars 14 kl. 17:27

Er yngre års suksess viktigst?

Dommerne ligger i en eksklusiv gruppe jurister med toppkarakterer, og da mener jeg virkelig topp. Dette vet potensielle jurister som kunne vurdere en søknad..

Hegnar.no - 05 mai 14 kl. 07:03

Jurister tror på ubetinget fengsel for Northug

Jurister mener det er skjerpende at Petter Northug hadde en passasjer med seg da han kjørte med promille og vraket bilen søndag morgen..

E24 - 22 juni 14 kl. 08:31

Jurister mener Snowden må få fredsprisen

En rekke norske jurister mener at den amerikanske avhopperen Edward Snowden må få Nobels fredspris. Juristene støtter dermed professor i rettsvitenskap, Terje Einarsen, som nominerte Snowden tidligere i år..

Fler nyheter fra DN

DN - 20 aug. 15 kl. 09:38

Hellas overholder lån til ESB

Hellas innfridde torsdag et lån på 3,4 milliarder euro til Den europeiske sentralbanken (ESB)..

DN - 20 aug. 15 kl. 08:15

Grove brudd på arbeidsmiljøloven i servicebransjen

Arbeidstilsynet har funnet brudd på arbeidsmiljøloven ved fire av fem hoteller og restauranter så langt i sommer..

DN - 20 aug. 15 kl. 07:40

Dagens viktigste økonominyheter

Presseklipp fra torsdagens morgenaviser..

DN - 20 aug. 15 kl. 07:42

Tilfører markedet 150 milliarder yuan

Kinas sentralbank har gjennomført den største likviditetstilførselen siden februar, og har tilført markedet netto 150 milliarder yuan denne uken..

DN - 20 aug. 15 kl. 07:45

- Ti personer involvert i bombe i Bangkok

Thailands politisjef sier at minst ti personer mistenkes for å ha vært involvert i bombeangrepet i Bangkok mandag. Og at det tok minst en måned å planlegge..

DN - 20 aug. 15 kl. 07:46

- Kroner er ikke noe man ønsker å ta i med ildtang

Akkurat nå skyr valutamarkedet den norske valutaen. Men slik blir det ikke fremover, spår DNB Markets. Sjekk meglerhusets nye valutaprognoser..

DN - 20 aug. 15 kl. 07:37

Ny bunn for oljeprisene

Uventet vekst i amerikanske oljelagre sendte prisene enda lenger ned..

DN - 20 aug. 15 kl. 06:28

- Jeg sier ikke at vi er på randen av en kollaps, men...

Optimismen kan være på vei tilbake i kinesisk næringsliv etter markedsuroen i sommer. Men det er ingen klar forståelse av hva som skjer, ifølge analytiker..

DN - 20 aug. 15 kl. 05:37

Disse yrkene kan bli overtatt av roboter

Færre enn én av ti nordmenn frykter at roboter kan komme til å overta jobbene deres, viser en undersøkelse. Men faren er større enn mange tror..

DN - 20 aug. 15 kl. 05:27

Måling: Erna mer tydelig og troverdig enn Jonas

Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg er både mer tydelig og virker mer troverdig i debatter enn Ap-leder Jonas Gahr Støre, viser en meningsmåling..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt