NRK > Nyheter

Saturday, 16 October, 16:25

NRK - 20 sep 21 kl. 11:35

Sverige vil ha reformer for 74 mrd.

Sveriges rødgrønne regjering satser på helsevesenet og ekstra fri for foreldre i forslaget til statsbudsjett for 2022. Nå venter harde forhandlinger. Budsjettforslaget inneholder utgifter på over 1000 milliarder svenske kroner og ble mandag formiddag presentert av finansminister Magdalena Andersson. Hele 74 milliarder er avsatt til nysatsinger, hvorav 23 milliarder til velferdsreformer og 5 milliarder i nye midler til helse og omsorg. Regjeringen trenger støtte fra både det liberalistiske Centerpartiet og det røde Vänsterpartiet for å få forlaget vedtatt i Riksdagen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Magdalena Andersson, Centerpartiet, Vänsterpartiet, Riksdagen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sverige, vilha , reformer, for74 , mrd
NRK - 31 maj 21 kl. 17:23

WHO skal forbedres med reformer

Verdens helseorganisasjon vurderer en rekke anbefalinger om omfattende reformer i organisasjonen og å styrke den for å håndtere pandemier bedre i fremtiden. Helseministre fra de 194 medlemslandene møtes 29. november, og de skal da drøfte en mulig internasjonal traktat for å ruste verden bedre til å håndtere pandemier..

NRK - 16 jul 21 kl. 03:22

USA skuffet over Libanon

Utenriksminister Antony Blinken sier USA er skuffet over at Saad Hariri ga opp forsøket på å danne regjering i Libanon. – Det er avgjørende at det dannes en regjering som er i stand til å innføre reformer i landet, sier Blinken etter at Hariri ga opp forsøket på å bli enig med landets president Michel Aoun. Libanon er i dyp økonomisk krise, og verdenssamfunnet har satt et krav om en stabil regjering og politiske reformer som forutsetning for å hjelpe landet..

NRK - 10 sep 21 kl. 17:53

Ber om korona-reformer i Europa

Europa mislyktes i å håndtere koronapandemien, og det trengs omfattende reformer for å gjøre kontinentet bedre rustet, ifølge en WHO-rapport. Verdens helseorganisasjon (WHO) har nedsatt en granskningskommisjon som har vært ledet av Italias tidligere statsminister Mario Monti. Fredag kom den med sin sluttrapport.

VG - Igår: 07:58

Manglende reformer og store ubetalte regninger

Høyre liker å fremstille seg selv som et parti som viser måtehold i offentlig pengebruk, og som gjennomfører vanskelige reformer. De siste to stortingsperiodene viser at dette bildet ikke stemmer..

NRK - 18 jun 21 kl. 18:09

Fleire dødsfall enn venta i Sverige

Dødsårsaksregisteret i FHI har gjort ei førebels samanlikning av ulike dødsårsaker i Sverige og Noreg sidan 2010. – Talet på døde i Noreg i pandemiåret 2020 var som forventa, men i Sverige var det 6,8 prosent fleire dødsfall enn ein elles kunne rekne med. Når det gjeld utviklinga mellom 2010 og 2019, blei kreft og lungesjukdommar oftare innrapporterte som underliggande dødsårsak i Noreg samanlikna med Sverige, men hjarte- og karsjukdommar sjeldnare, seier overlege Guttorm Raknes i Dødsårsaksregisteret i Folkehelseinstituttet.

E24 - 05 jul 21 kl. 13:09

Centerpartiet klar til å slippe fram Löfven, men krever reformer

Centerpartiet vil slippe fram en ny regjering med Stefan Löfven som statsminister i Sverige. Men Miljöpartiet sier nei til kravene partiet har stilt..

NRK - 11 jun 21 kl. 15:57

Deltaviruset i Sverige

Helsestyremaktene i Sverige seier det er urovekkjande at delta-varianten av koronaviruset har spreidd seg i fleire område i landet. Styresmaktene fryktar ei fjerde bølgje med koronasmitte, og ber alle som kan om å vaksinera seg. Det har vore ein nedgang i smitten i Sverige dei siste vekene, og siste døgn blei det registrert 831 nye koronasmitta i Sverige..

NRK - 17 jun 21 kl. 16:04

Löfven: – Det er Sverige først

Den svenske statsministeren Stefan Löfven sa i en pressekonferanse torsdag ettermiddag det er uansvarlig å kaste Sverige inn i det han kaller en politisk krise når landet står midt i en pandemi. – Det er en farlig vei de fire opposisjonspartiene er på vei ned, sa statsministeren. Han sier Sverige trenger mer samarbeid, ikke det motsatte.

NRK - 26 aug 21 kl. 08:30

Ny lov skal styrke elevrettigheter

Mer elevdemokrati, rett til å fullføre videregående skole og rådgiving i læretiden for lærlinger er noen av elementene i ny opplæringslov, skriver NTB. Det er 23 år siden forrige opplæringslov, og det har vært mange reformer og lovendringer som har stykket opp loven. Torsdag legger regjeringen fram en ny og oppdatert lov.

VG - 02 sep 21 kl. 14:47

En ny politikk for periferien

Senterpartiets skarpe kritikk av regjeringens sentraliserende reformer har skapt håp hos alle som ønsker en ny politikk overfor landets kommuner og lokalsamfunn. Men vil en ny rødgrønn regjering greie å innfri disse forventingene?.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Mistenkelig dødsfall i Skien

En person er funnet død ute på en sti i nærheten av et boligfelt i Skien. Det melder Sør-Øst Politidistrikt på Twitter. Personen er ikke identifisert, og hendelsen behandles som et mistenkelig dødsfall..

NRK - 15 minutter siden

– 160 Houthi-krigere drept

Minst 160 opprørere fra den jemenittiske Houthi-bevegelsen er drept i nye kamper sør for Maarib, ifølge den saudiledede koalisjonen som kriger i Jemen. I en uttalelse lørdag sendt ut via Saudi-Arabias statlige nyhetsbyrå, sier koalisjonen at den har gjennomført 32 angrep i løpet av det siste døgnet, og at minst 160 opprørere ble drept. Det melder NTB via AFP.

NRK - 15 minutter siden

Tromsø: Person funnet i havet

En person er funnet i havet utenfore Tromsø sentrum, melder Troms politidistrikt. Nødetatene er på stedet..

NRK - 1 time siden

Salah med kunstmål i storseier

Mohamed Salah og Roberto Firmino lekte seg da Liverpool slo Watford 5–0 lørdag ettermiddag. Selv om Firmino leverte hat trick, var det Salah sto for kampens store høydepunkt da han dro av flere Watford-spillere og la ballen i motsatt hjørne til 4–0. – Salah har aldri vært bedre, konstaterte TV 2-kommentator Simen Stamsø-Møller underveis i kampen.

NRK - 1 time siden

Ti arbeidere evakuert fra fabrikk

–Politi og brannmannskap har rykket ut til en brann i et industriområde på Leangen. Det har vært et lite smell og et branntiløp i en ovn. Det er ikke noe dramatikk forsåvidt, ti arbeidere er evakuerte fra fabrikken og ingen er skadd.

NRK - 1 time siden

Må skjule sin samiske side

Nye tall viser at hele tre av fire unge samer opplever diskriminering. Reindriftssamen Jon Nils «Jone» Kappfjell (17) føler at han må tilpasse seg andre, istedenfor at det norske samfunnet tilpasser seg han. Dersom han våger å være seg selv har han opplevd utestenging og å bli stemplet som «samen»..

NRK - 1 time siden

Partane i kulturstreiken møtast

Riksmeklaren har bede partane i kulturstreiken om å kome til ny mekling onsdag neste veke. Streiken er inne i den sjuande veka, og måndag blir 80 nye fagorganiserte tekne ut. Då er totalt 890 arbeidarar i streik.

NRK - 1 time siden

SV åtvarar mot Frp-samarbeid

SV-leiar Audun Lysbakken åtvarar regjeringa mot å søke støtte frå Frp for å få gjennomslag for saker. Senterpartiet utelukkar ikkje eit samarbeid med Frp når regjeringa skal greie ut ulv- og bjørnebestanden. Eit samarbeid med høgresida vil påverke forholdet SV har til regjeringa, seier Lysbakken til NRK..

NRK - 2 timer siden

Namna på dei drepne frigjevne

Politiet offentleggjorde laurdag dei fem som blei drepne på Kongsberg onsdag kveld. – Andréa Meyer (52) – Hanne Merethe Englund (56) – Liv Berit Borge (75) – Gunnar Erling Sauve (75) – Gun Marith Madsen (78).

NRK - 2 timer siden

Svekket hypotese om konvertering

Politiet mener at hypotesen om at den Kongsberg-siktedes omtalte konvertering til islam er svekket. – Hypotesen at han kanskje ikke har gjort dette veldig seriøst, sier politiinspektør Per Thomas Omholt i Sørøst politidistrikt på en pressebrif lørdag ettermiddag..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt