NRK > Nyheter

Monday, 05 December, 00:09

NRK - 27 feb 22 kl. 11:06

Sverige førebur stenging av luftrom

Sverige førebur å stenge luftrommet for russiske fly, seier landets EU-minister Hans Dahlgren til Sveriges Radio. – Det er nå heilt nødvendig å gå vidare med fleire skarpe tiltak for å isolere Russland. Eit slikt tiltak er å stenge Sverige og EU sitt luftrom for russiske fly, seier han. Tidlegare i dag blei det kjent at også Danmark og Finland planlegg å stenge luftrommet. Totalt tolv europeiske land har eller vil stenge luftrommet som ein sanksjon mot Russlands invasjon av Ukraina.
Les mer på NRK


Les mer om:
EU, Hans Dahlgren, Sveriges Radio, Russland, Sverige, Danmark, Finland, Russlands, Ukraina, Dagbladet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sverige, førebur, stengingav , luftrom
Klartale - 29 jun 22 kl. 07:04

Nå sier Tyrkia ja til Sverige og Finland i Nato

Tirsdag kveld ble det raskt kalt inn til en pressekonferanse hos forsvars-samarbeidet Nato. Der sa Nato-sjef Jens Stoltenberg at Tyrkia har endret syn på svensk og finsk medlemskap.– I morgen vil de allierte lederne ta et valg om å invitere Sverige og Finland inn i Nato.

NRK - 27 feb 22 kl. 11:06

Sverige stenger luftrommet for russiske fly

Sverige førebur å stenge luftrommet for russiske fly, seier landets EU-minister Hans Dahlgren til Sveriges Radio. – Det er nå heilt nødvendig å gå vidare med fleire skarpe tiltak for å isolere Russland. Eit slikt tiltak er å stenge Sverige og EU sitt luftrom for russiske fly, seier han.

NRK - 30 apr 22 kl. 22:01

Russisk militærfly krenket også dansk luftrom

Det russiske militærflyet som krenket svensk luftrom fredag ​​krenket også dansk luftrom ved Bornholm, skriver danske TV2, som siterer forsvarets operasjonssentral. Flyet befant seg øst for Bornholm, og var kortvarig innom dansk luftrom. Deretter skal flyet ha krenket det svenske luftrommet sør for Blekinge i Sverige, ifølge det svenske forsvarsdepartementet.

NRK - 26 feb 22 kl. 21:56

Lufthansa vil ikke bruke russisk luftrom

Det tyske flyselskapet Lufthansa vil ikke fly gjennom russisk luftrom de nærmeste sju dagene på grunn av situasjonen i Ukraina. Lørdag kveld har flere av selskapets fly snudd og returnert både i og utenfor russisk luftrom. Tidligere lørdag varslet nederlandske KLM at heller ikke de vil fly gjennom russisk luftrom den kommende uken..

NRK - 27 feb 22 kl. 11:06

Sverige forbereder stenging av luftrom

Sverige forbereder en å stenge luftrommet for russiske fly, sier landets EU-minister Hans Dahlgren til Sveriges Radio. – Det er nå helt nødvendig å gå videre med flere skarpe tiltak for å isolere Russland. Et slikt tiltak er å stenge Sveriges og EUs luftrom for russiske fly, sier han..

Klartale - 28 nov 22 kl. 13:52

Prosessen for å bli med i Nato fortsetter

Sverige og Finland har tidligere ikke vært medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Det ønsket de å bli etter Russland angrep Ukraina. Men alle Nato-landene må være enige.

NRK - 30 mar 22 kl. 17:27

TV4: - Kjernevåpen i russiske fly som krenket svensk luftrom

To av de russiske flyene som krenket svensk luftrom 2. mars, var bevæpnet med kjernevåpen, erfarer TV4. Det svenske forsvaret vil ikke kommentere påstanden.

NRK - 01 maj 22 kl. 16:39

VG: Sverige varsler diplomatisk markering mot Russland

Lørdag fløy et russisk militærfly inn i svensk territorium, og krenket det svenske luftrommet. Til VG sier Sveriges forsvarsminister Peter Hultquist at det er uakseptabelt, og varsler en diplomatisk markering mot Russland fra den svenske regjeringen. Det er ikke kjent om handlingen var bevisst fra russernes side.

NRK - 03 maj 22 kl. 10:24

Tyske fly på vingene for å avskjære russisk speider

To tyske jagerfly ble sendt ut for å avskjære et russisk overvåkingsfly i Østersjøen i helgen, ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA. Nyhetsbyrået erfarer at jagerflyene ble sendt ut fra en base i Schleswig-Holstein, den nordligste tyske delstaten. Det russiske flyet ble identifisert i internasjonalt luftrom ved øya Rügen lørdag.

NRK - 04 maj 22 kl. 18:26

Russisk helikopter kan ha krenket finsk luftrom

Et russisk helikopter mistenkes for å ha krenket finsk luftrom, melder kringkasteren Yle. Hendelsen fant sted onsdag i nærheten av Parikkala, sørøst i landet, nær grensen mot Russland. Helikopteret skal ha fløyet over 4 kilometer inn i finsk luftrom.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

14 drukna under dåpsritual

Et dåpsritual i ei elv enda tragisk i Johannesburg i Sør-Afrika, der sterk straum førte til at minst 14 menneske drukna. 33 menneske var ifølgje AFP samla til dåp i elva Jukskei i ein forstad til Johannesburg. Redningsmannskap leitar etter fleire som er sakna i flaumvatnet som truleg kom av kraftig regn..

NRK - 45 minutter siden

Ein til sjukehus etter ulykke i Brønnøy

Ein person er frakta til sjukehus etter at ein bil køyrde i autovernet på fylkesveg 76 Tosentunnelen mellom Brønnøy og Grane på Helgeland søndag kveld. To andre som sat i bilen er køyrde til legevakt for kontroll, melder politiet i Nordland..

NRK - 45 minutter siden

ANC drøftar Ramaphosas framtid

Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa så ut til å ta det med ro mens ANC søndag drøfta den politiske framtida hans etter skuldingar om korrupsjon. Røyster i både partiet og opposisjonen krev at han går av som følgje av ein skandale som involverer funn av kontantar på garden hans. Presidenten var ikkje med på møtet i ANCs arbeidsutval, som fant stad nokre dagar etter at ein uavhengig parlamentarisk komité offentleggjorde ein rapport om at presidenten kan ha brote korrupsjonslova.

NRK - 45 minutter siden

Jernbanestreik fortsetter i Storbritannia

Den viktigste fagforeningen til britiske jernbanearbeidere har avvist det siste tilbudet fra arbeidsgiverne, og dermed fortsetter togstreiken. Rail Delivery Group (RDG) tilbød 8 prosent lønnsøkning og en garanti mot oppsigelse av overtallige ansatte fram til april 2024. Men få timer etter var tilbudet avvist av Rail, Marine and Transport Union (RMT).

NRK - 45 minutter siden

En til sykehus etter ulykke i Brønnøy

En person er fraktet til sykehus etter at en bil kjørte i autovernet på fylkesveg 76 Tosentunnelen mellom Brønnøy og Grane på Helgeland. To andre som satt i bilen er kjørt til legevakt for kontroll, melder politiet i Nordland..

NRK - 1 time siden

Mange branner fra sør til nord preget helgen

En rekke boligbranner kostet to menneskeliv og gjorde mange husløse den andre helgen i advent. Når vinteren melder sin ankomst, øker antallet branner. – Det er synd å si det er som normalt, men så vidt vi har registrert så langt, så er det slettes ikke uvanlig, sier administrerende direktør Rolf Søtorp i Norsk brannvernforening til NTB.

NRK - 5 timer siden

Brann i enebolig i Kirkenes – naboer ble evakuert

Det brant i en enebolig på Prestøya i Finnmark. Samtlige i huset er gjort rede for, opplyser politiet i Finnamark. Nærliggende naboer ble evakuert på grunn av røyk.

NRK - 3 timer siden

Brann i Bergen

Det brenn i eit hus i Osvegen ved Valle i Fana bydel. Huset skal vere under oppføring. Naudetatane er i gang med å sløkke brannen.

NRK - 3 timer siden

Brannen i Kirkenes under kontroll

Brannvesenet i Kirkenes skal nå ha kontroll på brannen i et hus på Prestøya, melder politiet i Finnmark. Alle nødetater rykker ut etter melding om brann i en enebolig. Ingen kom til skade i forbindelse med brannen, men huset er ikke beboelig i natt, sier Jørgen Haukland Hansen ved politiets operasjonssentral.

NRK - 2 timer siden

Brann i bygning i Holmestrand

Eit bygg under oppføring står fram som fullstendig nedbrent ved fylkesveg 312 på Grenneslinna i Holmestrand. Sløkkearbeidet held på framleis, men faren for spreiing skal minke. Brannvesenet er på staden og driv med nedkjøling av omkringliggande for å hindre spreiing.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com