NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 11:04

NRK - 22 feb 23 kl. 06:49

Svensk soldat omkom i skred ved Kebnekaise

En svensk soldat ble tatt av et stort snøskred på fjellet Kebnekaise i går, like ved norskegrensa. Soldaten ble flydd til UNN i Tromsø, men livet sto ifølge det svenske forsvaret ikke til å redde. Det skriver avisa Nordlys. Soldaten ble funnet rundt klokka 13.45 ifølge svensk politi, etter meldinga om det store skredet ved Sveriges høyeste fjell to timer tidligere.
Les mer på NRK


Les mer om:
Kebnekaise, UNN, Tromsø, Nordlys, Sveriges

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Svensk soldat, omkomi , skred, ved, Kebnekaise
NRK - 31 mar 23 kl. 19:51

Reisefølge på seks tatt av skred - en person omkommet

En person er omkommet etter et snøskred i Nordreisa kommune, bekrefter Troms politidistrikt. Det er et turfølge på seks av utenlandsk opprinnelse som er tatt av snøskred. Ingen av dem er hjemmehørende i kommunen.

NRK - 04 apr 23 kl. 10:33

Faren for snøskred er nedjustert i alle landets regioner

Faren for at et snøskred utløses av seg selv er nedjustert i alle landets regioner tirsdag, opplyser NVE. – I hele området fra Svartisen-regionen i Nordland og opp til Nord Troms var det betydelig fare for snøskred mandag. Alle regioner er nå justert ned, slik at det er moderat fare for snøskred tirsdag, opplyser vaktleder Håvard Toft i NVEs snøskredvarsling til NTB.

NRK - 10 jan 24 kl. 08:36

Flere veistrekninger er stengt på grunn av skred

Statens vegvesen melder at E6 Kvænangsfjellet er stengt på grunn av snøskred. En ny vurdering vil bli gjort klokken 14.00 på onsdag.

NRK - 03 apr 23 kl. 10:14

Hytte ble tatt av skred på Sørøya – fortsatt snøskredfare flere steder

Mandag er det varsla faregrad 3 flere steder i Nord-Norge. Dette betyr betydelig snøskredfare. Nå advarer flere kommuner sine innbyggere som å vise varsomhet.

NRK - 13 jun 23 kl. 01:59

FN-soldat død etter angrep i Mali

En FN-soldat er død av skadene han pådro seg i forrige ukes angrep mot en FN-patrulje i det nordlige Mali, der en FN-soldat ble drept og flere ble såret. I fredagens angrep ble en 28 år gammel FN-soldat drept og åtte andre såret. Alle var tilknyttet FNs fredsbevarende styrke Minusma og kom fra Burkina Faso.

NRK - 19 jul 23 kl. 14:54

Soldat ble skutt i foten: Politiet henla saken ved en feil

Politiet etterforsker fremdeles saken der en soldat ble skutt i foten i Finnmark, etter at den ble feilaktig henlagt. Hendelsen fant sted ved Garnisonen i Porsanger i april da en vernepliktig soldat ble skutt i foten på skytebanen ved Garnisonen i Porsanger. Det var Forsvaret som ga politiet beskjed om hendelsen.

NRK - 22 jun 23 kl. 14:26

NVE har evaluert snøskredvarslingen etter at fire personer døde i skred i Troms og Finnmark i mars

Til sammen fire personer døde i tre snøskred i Troms og Finnmark 31. mars. NVE har evaluert sitt varslingsarbeid og konkluderer med at de formidlet faren godt.

NRK - 11 maj 23 kl. 19:52

Svensk avis: Svensk soldat tiltalt etter å ha skudd norsk soldat i 2021

En svensk soldat er i svensk tingrett siktet for grov kroppsskade etter å ha skutt en norsk soldat i forbindelse med en militærøvelse på Mågerø i Færder kommune 30. november 2021, melder den svenske lokalavisen Nerikes Allehanda. Den norske soldaten skal ha blitt skutt i magen med et håndvåpen, og fikk livstruende skader som følge av hendelsen..

NRK - 11 maj 23 kl. 19:52

Svensk avis: Svensk soldat tiltalt etter å ha skutt norsk soldat i 2021

En svensk soldat er i svensk tingrett siktet for grov kroppsskade etter å ha skutt en norsk soldat i forbindelse med en militærøvelse på Mågerø i Færder kommune 30. november 2021, melder den svenske lokalavisen Nerikes Allehanda. Den vernepliktige norske soldaten skal ha blitt skutt i magen med et håndvåpen, og fikk livstruende skader som følge av hendelsen..

NRK - 19 jul 23 kl. 18:08

Øyenvitner trodde det var et stunt da soldat løp over grensen til Nord-Korea

Det er fortsatt stille fra nordkoreansk side, men vitner har begynt å fortelle om de det så da en amerikansk soldat sprang over den tungt bevoktede grensen. Newzealandske Sarah Leslie og faren hennes deltok på samme guidede tur som den amerikanske soldaten, som antas å være pågrepet i Nord-Korea. Hun trodde 23 år gamle Travis King spilte dem et puss da han løp mot grensen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Tybring-Gjedde har krav på nær en halv million

Den eksluderte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde har krav på et årlig tilskudd på 472.000 kroner som uavhengig representant, i tillegg til stortingslønna på 1.171.

NRK - 30 minutter siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 30 minutter siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.

NRK - 2 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 45 minutter siden

Ny kartlegging av havet rundt Svalbard

Nå skal store områder av havet rundt Svalbard som ikke er kartlagt, bli dokumentert. De allerede dokumenterte områdene er fra 80-tallet, og nå skal Kartverket bruke sommersesongen til å ta nye målinger. Avdelingsdirektør i Kartverket, Gudmund Jønsson sier i en pressemelding at bedre data og sjøkart vil ivareta navigasjonssikkerheten i disse områdene.

NRK - 1 time siden

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.

NRK - 1 time siden

Afghanistan: Minst 17 omkommet i bussulykke

17 personer er døde og 34 såret etter en bussulykke i Afghanistan. Det melder lokale myndigheter, ifølge AFP..

NRK - 1 time siden

USA til Israel: Uakseptabelt høye sivile tap i Gaza

USAs utenriksminister Antony Blinken har gjort det klart overfor Israel at de sivile tapene på Gazastripen er «uakseptabelt høye», melder AFP. Det israelske forsvaret har de siste dagene gjennomført flere massive angrep, blant annet mot en flyktningleir og flere FN-drevne skoler i jakten på medlemmer av toppledelsen i Hamas. Tapstallene har vært omfattende.

NRK - 2 timer siden

HRW: Barn fengslet og mishandlet i El Salvador

Mer enn 1000 mindreårige er blitt fengslet under El Salvadors unntakstilstand. Mange blir pågrepet nærmest tilfeldig, ifølge Human Rights Watch (HRW). Barn er blitt dømt til flere års års fengsel, som oftest for svært uspesifikke lovbrudd og på bakgrunn av vitnemål fra politifolk som ikke kan bekreftes fra annet hold, ifølge organisasjonen.

NRK - 1 time siden

Åtte personer drept etter angrep på pakistansk militærbase

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militanter..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com