NRK > Nyheter

Tuesday, 06 June, 02:32

NRK - 22 feb 23 kl. 06:49

Svensk soldat omkom i skred ved Kebnekaise

En svensk soldat ble tatt av et stort snøskred på fjellet Kebnekaise i går, like ved norskegrensa. Soldaten ble flydd til UNN i Tromsø, men livet sto ifølge det svenske forsvaret ikke til å redde. Det skriver avisa Nordlys. Soldaten ble funnet rundt klokka 13.45 ifølge svensk politi, etter meldinga om det store skredet ved Sveriges høyeste fjell to timer tidligere.
Les mer på NRK


Les mer om:
Kebnekaise, UNN, Tromsø, Nordlys, Sveriges

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Svensk soldat, omkomi , skred, ved, Kebnekaise
NRK - 31 mar 23 kl. 19:51

Reisefølge på seks tatt av skred - en person omkommet

En person er omkommet etter et snøskred i Nordreisa kommune, bekrefter Troms politidistrikt. Det er et turfølge på seks av utenlandsk opprinnelse som er tatt av snøskred. Ingen av dem er hjemmehørende i kommunen.

NRK - 04 apr 23 kl. 10:33

Faren for snøskred er nedjustert i alle landets regioner

Faren for at et snøskred utløses av seg selv er nedjustert i alle landets regioner tirsdag, opplyser NVE. – I hele området fra Svartisen-regionen i Nordland og opp til Nord Troms var det betydelig fare for snøskred mandag. Alle regioner er nå justert ned, slik at det er moderat fare for snøskred tirsdag, opplyser vaktleder Håvard Toft i NVEs snøskredvarsling til NTB.

NRK - 03 apr 23 kl. 10:14

Hytte ble tatt av skred på Sørøya – fortsatt snøskredfare flere steder

Mandag er det varsla faregrad 3 flere steder i Nord-Norge. Dette betyr betydelig snøskredfare. Nå advarer flere kommuner sine innbyggere som å vise varsomhet.

NRK - 11 maj 23 kl. 19:52

Svensk avis: Svensk soldat tiltalt etter å ha skudd norsk soldat i 2021

En svensk soldat er i svensk tingrett siktet for grov kroppsskade etter å ha skutt en norsk soldat i forbindelse med en militærøvelse på Mågerø i Færder kommune 30. november 2021, melder den svenske lokalavisen Nerikes Allehanda. Den norske soldaten skal ha blitt skutt i magen med et håndvåpen, og fikk livstruende skader som følge av hendelsen..

NRK - 11 maj 23 kl. 19:52

Svensk avis: Svensk soldat tiltalt etter å ha skutt norsk soldat i 2021

En svensk soldat er i svensk tingrett siktet for grov kroppsskade etter å ha skutt en norsk soldat i forbindelse med en militærøvelse på Mågerø i Færder kommune 30. november 2021, melder den svenske lokalavisen Nerikes Allehanda. Den vernepliktige norske soldaten skal ha blitt skutt i magen med et håndvåpen, og fikk livstruende skader som følge av hendelsen..

NRK - 12 maj 23 kl. 14:37

Avslutter søk etter snøskred i Nordfjord

Fredag ettermiddag meldte Vest politidistrikt om at det skal ha gått et skred like ved Skålavatnet i Nordfjord. Ingen skal være tatt av skredet Kokken 13.50 sa redningsleder Andreas Ingsøy ved Hovedredningssentralen til Bergens Tidende at det ennå ikke var bekreftet om dette var et nytt eller gammelt skred.

NRK - 22 jan 23 kl. 13:10

Skiheis tatt av skred i Trysil - ingen skadd

– Omkring klokken 11.00 i dag gikk det et skred i området i overkant av setetrekket, utenfor skianlegget, bekrefter turistsjef Gudrun Sanaker Lohne i SkiStar til VG. Hun understreker at det dreier seg om et område der man kjører inn på eget ansvar.

NRK - 18 feb 23 kl. 16:37

Åtvara mot snøskred: – Krevjande forhold i fjellet

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har sendt ut heile 23 varsel om snøskred. Verst kan det bli i Helgeland, der det er betydeleg snøskredfare, altså faregrad tre, både laurdag, søndag og måndag. – Mykje nedbør og vind gir krevjande forhold i fjellet, skriv NVE i varsla Helgeland for søndag.

NRK - 31 mar 23 kl. 19:51

Reisefølge på seks tatt av skred - en antatt omkommet

En person er antatt omkommet etter et snøskred i Nordreisa kommune. Det melder ordfører Hilde Nyvoll i en pressemelding. Det var et turfølge på seks av utenlandsk opprinnelse som er tatt av snøskred.

NRK - 06 apr 23 kl. 11:00

Røde Kors advarer: – Fortsatt skredfare

Torsdag går Røde Kors ut og advarer alle som har tenkt seg på ski om å fortsatt være oppmerksomme på faretegn for snøskred. I store deler av landet er det nå fare for våte løssnøskred. Faren for å utløse skred vil øke utover dagen når sola varmer.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Microsoft inngår forlik

Teknologigiganten Microsoft inngår forlik for 20 millioner dollar med amerikanske myndigheter etter ulovlig innsamling av barns personopplysninger. Summen tilsvarer drøyt 220 millioner kroner. Selskapet er anklaget for å ha brutt med lovverk om barns privatliv på nett ved å hente inn personopplysningene til barn som registrerte brukere til selskapets Xbox-spillkonsoller.

NRK - 30 minutter siden

Trekker arrestordre på geriljaleder

Riksadvokaten i Colombia har trukket tilbake en arrestordre på Antonio Garcia, som leder den venstreorienterte ELN-geriljaens fredssamtaler med landets regjering. Det skjer på forespørsel fra presidet Gustavo Petro, opplyser riksadvokat Francisco Barbosa. Den colombianske regjeringen og ELN, den siste aktive geriljagruppa i landet, gjenopptok de formelle fredssamtalene i Venezuela i november.

NRK - 2 timer siden

Angrep mot Kyiv

Det er luftangrep mot den ukrainske hovedstaden, ifølge ukrainske myndigheter. Natt til tirsdag er luftforsvarssystemer tatt i bruk i og rundt Kyiv, melder Reuters. Lokale militærmyndigheter skriver på Telegram at systemene slår tilbake flere luftangrep mot Kyiv-regionen..

NRK - 3 timer siden

Russland hevder Ukraina fortsetter offensiven i Donetsk

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at ukrainske styrker fortsetter offensiven i Donetsk. Russerne sier videre at de har påført ukrainerne store tap, og hevder de har ødelagt åtte Leopard-stridsvogner, skriver nyhetsbyrået Reuters. De hevder at Ukraina har satt inn nye soldater i kampene øst i landet, men at alle angrep slås ned av russiske styrker, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 3 timer siden

Zelenskyj: – Nyhetene vi har ventet på

Den ukrainske presidenten begynte i kveld sin tale med å takke for nyheter fra styrker som kjemper i Bakhmut. Han beskrev det som nyhetene de har ventet på, uten å gå mer i detalj på hva det innebærer. – Jeg er takknemlig for hver av våre soldater, alle våre forsvarere, som har gitt oss nøyaktig de nyhetene vi har ventet på, skriver han ifølge VG.

NRK - 3 timer siden

Mette Frederiksen ikke aktuell som Nato-leder nå

Den danske statsministeren Mette Frederiksen sier det ikke er aktuelt å lede Nato nå. Det sa hun etter et møte med USAs president Joe Biden mandag. – Jeg har sagt det før at jeg ikke er kandidat for noen annen jobb enn den jeg har nå, og det har ikke endret seg etter mitt møte med den amerikanske presidenten, sa Fredriksen til pressen etter møtet.

NRK - 3 timer siden

Samme selskap bak eksamen- og varselsvikt

Selskapet Visma som leverte datasystemet hvor mange bekymringsmeldinger ikke kom fram til barnevernet var også leverandør av datasystemet som brøt sammen under hovedmål-eksamen 22. mai. Ifølge selskapet er dette tilfeldig.

NRK - 4 timer siden

Flere skogbrannhelikoptre i lufta

Det settes inn flere helikoptre for å overvåke skogbrannfaren. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har gjort en vurdering og setter ekstra beredskap med to helikopter på Kjeller i Lillestrøm og ett på Kjevik i Kristiansand. Den faste beredskapsmaskinen står på Torp, opplyser DSB..

NRK - 4 timer siden

Væpna politi rykket ut til trusselsituasjon

Flere patruljer rykket i kveld ut en adresse i Hafrsfjord i Stavanger etter melding om en trusselsituasjon. På grunn av innholdet i meldingen valgte politiet å bevæpne seg. En mann i 20-årene hadde blitt truet av en mann i 30-årene.

NRK - 4 timer siden

To pågrepet etter hagleskudd i leilighet

Det har blitt avfyrt et hagleskudd i et leilighetskompleks i Lillestrøm, skriver politiet på Twitter. Skuddet gikk gjennom en vegg til en tilfeldig leilighet. Ingen skadd.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com