NRK > Nyheter

Saturday, 15 June, 04:05

NRK - 22 feb 23 kl. 06:49

Svensk soldat omkom i skred ved Kebnekaise

En svensk soldat ble tatt av et stort snøskred på fjellet Kebnekaise i går, like ved norskegrensa. Soldaten ble flydd til UNN i Tromsø, men livet sto ifølge det svenske forsvaret ikke til å redde. Det skriver avisa Nordlys. Soldaten ble funnet rundt klokka 13.45 ifølge svensk politi, etter meldinga om det store skredet ved Sveriges høyeste fjell to timer tidligere.
Les mer på NRK


Les mer om:
Kebnekaise, UNN, Tromsø, Nordlys, Sveriges

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Svensk soldat, omkomi , skred, ved, Kebnekaise
NRK - 31 mar 23 kl. 19:51

Reisefølge på seks tatt av skred - en person omkommet

En person er omkommet etter et snøskred i Nordreisa kommune, bekrefter Troms politidistrikt. Det er et turfølge på seks av utenlandsk opprinnelse som er tatt av snøskred. Ingen av dem er hjemmehørende i kommunen.

NRK - 04 apr 23 kl. 10:33

Faren for snøskred er nedjustert i alle landets regioner

Faren for at et snøskred utløses av seg selv er nedjustert i alle landets regioner tirsdag, opplyser NVE. – I hele området fra Svartisen-regionen i Nordland og opp til Nord Troms var det betydelig fare for snøskred mandag. Alle regioner er nå justert ned, slik at det er moderat fare for snøskred tirsdag, opplyser vaktleder Håvard Toft i NVEs snøskredvarsling til NTB.

NRK - 10 jan 24 kl. 08:36

Flere veistrekninger er stengt på grunn av skred

Statens vegvesen melder at E6 Kvænangsfjellet er stengt på grunn av snøskred. En ny vurdering vil bli gjort klokken 14.00 på onsdag.

NRK - 03 apr 23 kl. 10:14

Hytte ble tatt av skred på Sørøya – fortsatt snøskredfare flere steder

Mandag er det varsla faregrad 3 flere steder i Nord-Norge. Dette betyr betydelig snøskredfare. Nå advarer flere kommuner sine innbyggere som å vise varsomhet.

NRK - 13 jun 23 kl. 01:59

FN-soldat død etter angrep i Mali

En FN-soldat er død av skadene han pådro seg i forrige ukes angrep mot en FN-patrulje i det nordlige Mali, der en FN-soldat ble drept og flere ble såret. I fredagens angrep ble en 28 år gammel FN-soldat drept og åtte andre såret. Alle var tilknyttet FNs fredsbevarende styrke Minusma og kom fra Burkina Faso.

NRK - 19 jul 23 kl. 14:54

Soldat ble skutt i foten: Politiet henla saken ved en feil

Politiet etterforsker fremdeles saken der en soldat ble skutt i foten i Finnmark, etter at den ble feilaktig henlagt. Hendelsen fant sted ved Garnisonen i Porsanger i april da en vernepliktig soldat ble skutt i foten på skytebanen ved Garnisonen i Porsanger. Det var Forsvaret som ga politiet beskjed om hendelsen.

NRK - 22 jun 23 kl. 14:26

NVE har evaluert snøskredvarslingen etter at fire personer døde i skred i Troms og Finnmark i mars

Til sammen fire personer døde i tre snøskred i Troms og Finnmark 31. mars. NVE har evaluert sitt varslingsarbeid og konkluderer med at de formidlet faren godt.

NRK - 11 maj 23 kl. 19:52

Svensk avis: Svensk soldat tiltalt etter å ha skudd norsk soldat i 2021

En svensk soldat er i svensk tingrett siktet for grov kroppsskade etter å ha skutt en norsk soldat i forbindelse med en militærøvelse på Mågerø i Færder kommune 30. november 2021, melder den svenske lokalavisen Nerikes Allehanda. Den norske soldaten skal ha blitt skutt i magen med et håndvåpen, og fikk livstruende skader som følge av hendelsen..

NRK - 11 maj 23 kl. 19:52

Svensk avis: Svensk soldat tiltalt etter å ha skutt norsk soldat i 2021

En svensk soldat er i svensk tingrett siktet for grov kroppsskade etter å ha skutt en norsk soldat i forbindelse med en militærøvelse på Mågerø i Færder kommune 30. november 2021, melder den svenske lokalavisen Nerikes Allehanda. Den vernepliktige norske soldaten skal ha blitt skutt i magen med et håndvåpen, og fikk livstruende skader som følge av hendelsen..

NRK - 19 jul 23 kl. 18:08

Øyenvitner trodde det var et stunt da soldat løp over grensen til Nord-Korea

Det er fortsatt stille fra nordkoreansk side, men vitner har begynt å fortelle om de det så da en amerikansk soldat sprang over den tungt bevoktede grensen. Newzealandske Sarah Leslie og faren hennes deltok på samme guidede tur som den amerikanske soldaten, som antas å være pågrepet i Nord-Korea. Hun trodde 23 år gamle Travis King spilte dem et puss da han løp mot grensen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Fire mindreårige gutter til sykehus etter utforkjøring

Nødetatene har rykket ut etter melding om en trafikkulykke ved Kristiansand natt til lørdag. En bil har kjørt utfor, melder politiet i Agder på X. Nødetatene rykket ut til en trafikkulykke ved Kristiansand natt til lørdag.

NRK - 1 time siden

Biden vil gi hundretusener av innvandrere lovlig opphold i USA, melder CBS News

Biden-administrasjonen planlegger et historisk skifte i innvandringspolitikken, nemlig opphold til hundretusener som i dag er i USA ulovlig, ifølge CBS News. Det dreier seg om lovbeskyttelse for hundretusener av papirløse innvandrere som i dag er i USA, sier fire personer med kjennskap til planene til CBS News. Kildene utdyper at innvandrere som bor ulovlig i USA, er gift med amerikanske statsborgere, og som har bodd i USA i minst ti år, kan få arbeidstillatelse og utvisningsbeskyttelse.

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke ved Kristiansand

Nødetatene har rykket ut etter melding om en trafikkulykke ved Kristiansand natt til lørdag. En bil har kjørt utfor, melder politiet i Agder på X. Meldingen oppdateres..

NRK - 2 timer siden

To menn reddet opp etter å ha falt i vannet ved Stathelle

Nødetatene har rykket til Stathelle i Bamble i Telemark etter melding om at to personer hadde falt i vannet. To menn ble hjulpet opp på brygga. – Mennene blir undersøkt av ambulansepersonell.

NRK - 3 timer siden

16 år gammel gutt knivstukket på Oslo s

Politi og ambulanse rykket ut til sjøsiden ved Oslo Sentralstasjon etter melding om knivstikking rett før midnatt natt til lørdag. En 16 år gammel gutt skal være kritisk skadd. – Vi rykket ut med et stort antall patruljer, og finner en person som var kritisk skadd.

NRK - 3 timer siden

En person knivstukket på Oslo s

Politi og ambulanse rykket ut til Oslo Sentralstasjon etter melding om knivstikking rundt midnatt natt til lørdag. – En person er sendt til sykehus og beskrives som kritisk skadd, melder Oslo politidistrikt i en oppdatering klokken 00:12 Politiet har pågrepet en person de mistenker står bak knivstikking. Tre andre personer er anholdt.

NRK - 3 timer siden

Politiet: En person knivstukket på Oslo S

Politi og ambulanse rykket ut til Oslo Sentralstasjon etter melding om knivstikking rundt midnatt natt til lørdag. – En person blir behandlet på stedet. Ingen flere fremstår skadet.

NRK - 4 timer siden

Cyril Ramaphosa gjenvalgt som president i Sør-Afrika

Som ventet ble Cyril Ramaphosa gjenvalgt som president i Sør-Afrika etter at ANC fikk på plass en regjeringskoalisjon. For første gang på 30 år har ANC ikke lenger rent flertall i nasjonalforsamlingen. Fredag samlet de folkevalgte seg for første gang siden valget nylig, og en av oppgavene var å velge president.

NRK - 5 timer siden

Ylvis fikk gjev pris: – Veldig stas

Komikerbrødrene Bård og Vegard Ylvisåker er tildelt Leif Justers ærespris, også kjent som Juster-prisen. Prisen deles ut årlig til noen som har gjort eller gjør en stor innsats på en norsk revyscene. Det var programleder og skuespiller Tom Sterri som overrakte prisen til duoen fredag kveld.

NRK - 5 timer siden

Bevæpnet politi tok i bruk pepperspray i Alta

Bevæpnet politi rykket ut etter flere meldinger om en mann som bar på en øks ved Aronnes i Alta fredag kveld. Mannen var da ikke truende mot noen, men fremsto likevel skremmende for noen. Politiet fikk raskt kontroll på vedkommende.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com