NRK > Nyheter

Monday, 05 December, 12:18

NRK - 06 okt 22 kl. 12:40

Svensk politi: Mistanken om sabotasje er styrket

Åstedsundersøkelsen ved gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 er nå fullført. Etterforskningen har styrket mistankene om grov sabotasje, skriver svensk sikkerhetspolti i en pressemelding. Det har vært eksplosjoner ved Nord Stream 1 og 2 i svensk økonomisk sone, som har forårsaket omfattende skader på gassrørledningene, står det videre..
Les mer på NRK


Les mer om:
Nord Stream

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Svensk politi, Mistankenom , sabotasjeer , styrket
NRK - 30 sep 22 kl. 00:17

PST vil ha utvidede metoder for å forebygge sabotasje

Politiets sikkerhetstjeneste ber om bedre verktøy for å kunne forebygge sabotasje i Nordsjøen. Assisterende PST-sjef Hedvig Moe sier at PST i dag ikke har tilstrekkelige midler til å forebygge sabotasje. PST kan i dag forebygge og etterforske terrortrusler ved såkalte «inngripende metoder», som inkluderer telefonavlytting og dataavlesning.

Klartale - 21 okt 22 kl. 08:30

NSM advarer om faren for sabotasje mot norsk strøm

– Sikkerhets-tjenesten har avslørt helt klare planer om sabotasje mot det norske strømnettet, sier Vigdis Grønhaug. Hun er assisterende direktør i NSM. Det melder magasinet Teknisk Ukeblad (TU).

NRK - 27 okt 22 kl. 12:15

Øvde på sabotasje av gassrørledninger

Gjesteforeleseren som er mistenkt for å være en russisk spion skal ha trent på å finne svakheter i håndteringen av hybride trusler, skriver VG. På en konferanse i Litauen i slutten av september øvde han på et scenario der det handlet om sabotasje av gassrørledninger. Geir Hågen Karlsen, oberstløytnant på Stabskolen, er ikke overrasket.

Aftenposten - 06 okt 22 kl. 14:15

Åstedsundersøkelse avsluttet i Østersjøen – mistanken om sabotasje er styrket

Åstedsundersøkelsen foretatt etter gasslekkasjene på Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen styrker mistanken om grov….

NRK - 09 okt 22 kl. 14:22

Ingen tegn på at andre stater står bak sabotasje i Tyskland

Tysk politi sier de ikke har utelukket at det er et politisk motiv bak sabotasje mot den tyske jernbanen, men at de ikke ser noen tegn på at en annen stat står bak. De ser heller ikke tegn til at det skal være terrorisme. Politiet uttaler at det tidligere har vært venstreekstremister som har stått bak sabotasje mot den statlige jernbaneoperatøren Deutsche Bahn..

Klartale - 27 sep 22 kl. 15:43

– Dette er ingen liten sprekk

To gassrørledninger har hatt tre lekkasjer. Det sier de som styrer Sverige og de som styrer Danmark.Nord Stream AG er operatør for de to ledningene, som kalles Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

NRK - 27 sep 22 kl. 18:07

Støre tror det er sabotasje i Østersjøen

Polen og flere andre land har uttrykt bekymring for at skadene på gassledningen i Østersjøen er resultat av sabotasje. Statsminister Jonas Gahr Støre mener det er sannsynlig. – Når vi har sett bilder fra lekkasjene og det er registrert eksplosjoner på havbunnen så er jo det nærliggende å tro, sier Støre til NRK.

NRK - 27 sep 22 kl. 18:07

Støre: – Nærliggende å tro at det er sabotasje

Polen, Sverige, Danmark og Tyskland har uttrykt bekymring for at skadene på gassledningen i Østersjøen er resultat av sabotasje. Statsminister Jonas Gahr Støre mener det er sannsynlig. – Når vi har sett bilder fra lekkasjene og det er registrert eksplosjoner på havbunnen så er jo det nærliggende å tro, sier Støre til NRK.

NRK - 28 sep 22 kl. 07:59

Det hvite hus mener gasslekkasje ser ut som sabotasje

USAs sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan skriver på Twitter at gasslekkasjene på Nord Stream 1 og 2 tilsynelatende skyldes sabotasje. Han skriver også at USA fortsatt vil jobbe for å sikre at Europa får nok energi. – USA støtter etterforskningsinnsatsen, og vi vil fortsette vårt arbeid med å beskytte Europas energisikkerhet, står det i meldingen , som ble lagt ut natt til onsdag norsk tid.

Klartale - 28 sep 22 kl. 11:30

EU truer med kraftig svar etter gasslekkasjer

Josep Borrell sier at alle forsøk på å ødelegge energi-infrastrukturen til Europa er uakseptabel. Han er lover at Den europeiske union (EU) vil svare på en «kraftig og samlet» måte. Borrell er utenrikssjef i unionen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Bild: Barn skadd i knivangrep i Tyskland

Flere barn skal være skadd i et knivangrep ved en skole sørvest i Tyskland, melder den tyske avisen Bild. Ifølge Bild skal det være snakk om to barn i grunnskolealder som på vei til skolen ble angrepet av en mann. Politiet skal ha pågrepet gjerningsmannen etter at han flyktet inn i et nærliggende bolighus.

NRK - 30 minutter siden

Innstilt som ny styreleder i FFB

Tidligere næringsminister og helseminister for Høyre, Ansgar Gabrielsen, er etter det NRK kjenner til innstilt som styreleder i Foreningen for barnepalliasjon (FFB). Gabrielsen har sagt ja til å være «arbeidende styreleder» frem til våren, ifølge innstillingen fra valgkomiteen. I forrige uke trakk styreleder Lisbeth Andersen og resten av styret seg.

NRK - 15 minutter siden

Revolusjonsgarden i Iran: Vil ikke vise nåde

Revolusjonsgarden i Iran sier mandag at sikkerhetsstyrkene ikke vil vise nåde mot det de kaller «opprørere, kjeltringer og terrorister». Det melder nyhetsbyrået Reuters. Siden midten av september har landet opplevd store demonstrasjoner mot regimet.

NRK - 30 minutter siden

Fremstilles for varetektsfengsling

Mannen som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter voldshendelsen på Langenes i Søgne, blir fremstilt for varetektsfengsling på tirsdag. Det opplyser politiet i en pressemelding. – Det er startet innledende avhør av siktede som vi håper å få sluttført i løpet av dagen, sier politiadvokat i Agder politidistrikt, Morten Formo..

NRK - 30 minutter siden

Kreml: Olje-pristak vil ikke påvirke offensiv i Ukraina

Et pristak på russisk olje på 60 dollar fatet er avtalt mellom EU, G7-landene og Australia. Formålet er å begrense Russlands evne til å finansiere krigen i Ukraina, og avtalen trer i kraft i dag. Fra Kreml hevdes det at det nye pristaket ikke vil påvirke deres offensiv i Ukraina.

NRK - 45 minutter siden

Like mykje seinfølger etter omikronsmitte

Ny forsking viser at dei som har vore smita av omikronvarianten av koronaviruset like ofte melder om seinfølger som dei som har hatt deltaviruset. Forskarar frå blant anna FHI har følgt 1,3 millionar nordmenn i 126 dagar etter at dei testa seg for viruset, og studert kontakten med allmennlegen for typiske seinfølger som utmatting, hoste, muskel- og skjelettsmerter og hjartebank..

NRK - 1 time siden

BT: Ap i Bergen vurderer budsjettsamarbeid med Høyre

Byrådspartiene Ap og Venstre har hatt samtaler med Høyre og KrF og Senterpartiet om et mulig budsjettsamarbeid. Forhandlingsleder Geir Steinar Dale (Ap) beskriver samtalene overfor BT som sonderinger for å se om det kan være mulig å samarbeide om bybudsjettet. I forrige uke forhandlet byrådet sammen med SV, MDG og Rødt, men disse forhandlingene brøt sammen..

NRK - 1 time siden

Over 2500 døde seler skylt i land ved Kaspihavet

Tallet på døde seler som har blitt funnet sør i Russland ved kysten av Kaspihavet har steget til over 2500, melder Reuters. Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til massedøden. Antall sel av denne arten har falt med rundt 90 prosent i løpet av det siste århundret.

NRK - 1 time siden

Ny avtale skal sikre sivilt styre i Sudan

I Sudan har politiske partier kommet til enighet om en rammeavtale som sørger for en to-årig sivil-ledet overgang mot valg, melder Reuters. Sudan har vært preget av store protester etter at militære kuppmakere tok makten i landet i oktober 2021..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com