NRK > Nyheter

Monday, 04 March, 09:17

NRK - 25 jan 23 kl. 01:51

Sveits vurderer våpeneksport til Ukraina

En komite i den sveitsiske nasjonalforsamlingen foreslår å oppheve forbudet mot at andre land kan eksportere sveitsisk ammunisjon. Forslaget ble vedtatt i komiteen tirsdag, og nasjonalforsamlingen skal stemme over det senere. Flertallet i komiteen vurderer det slik at Sveits bør bidra til europeisk sikkerhet, noe som omfatter at Ukraina får mer hjelp, står det i en uttalelse fra komiteen sent tirsdag kveld..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sveits, Ukraina

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sveits, vurderer, våpeneksport, til, Ukraina
NRK - 30 sep 22 kl. 13:37

Sverige åpner for våpeneksport til Tyrkia

Sverige åpner opp igjen for våpeneksport til Tyrkia. Det er et av kravene Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan stilte Sverige for å godta deres Nato-søknad. Det er den svenske inspeksjonen for strategiske produkter (ISP) som bekrefter endringen i en pressemelding fredag.

NRK - 03 mar 23 kl. 17:52

Tyskland vil kjøpe tilbake stridsvogner fra Sveits

Tyskland vil kjøpe tilbake 40 år gamle Leopard 2-stridsvogner fra Sveits for å erstatte stridsvogner som Tyskland skal gi til Ukraina. Det bekrefter det sveitsiske utenriksdepartementet fredag. Departementet opplyser ikke hvor mange av de tyskproduserte stridsvognene som tyskerne sender til Ukraina.

NRK - 02 jun 23 kl. 10:29

Sveits sier nei til indirekte våpeneksport til Ukraina

«Lex Ukraina» ville ha åpnet for eksport av sveitsiskprodusert krigsmateriell til Ukraina via blant annet Tyskland. Men torsdag stemte et flertall i nasjonalforsamlingens største kammer ned forslaget. Sveits har grunnlovfestet nøytralitet, noe som innebærer at det er forbudt å støtte land i krig.

NRK - 30 sep 22 kl. 07:15

Endå ein milliardær melder flytting til Sveits

Milliardær, investor og teknologigründer Fredrik Halvorsen har meldt flytting frå Snarøya til Lugano i Sveits, melder DN. Folkeregisteret viser at Halvorsen blei registrert flytta til Sveits 23. september i år, skriv E24.

NRK - 02 dec 22 kl. 22:00

Sveits videre i VM etter amper målfest

Serbia var avhengig av å vinne for å ha en mulighet til å gå videre fra gruppespillet, og kampen mot Sveits ble en thriller med høy temperatur. Sveits tok ledelsen med Xherdan Shaqiri i kampens 20. minutt, men Serbia slo raskt tilbake.

NRK - 26 mar 23 kl. 17:38

Norge presset storfavoritten – tok første VM-sølv på 19 år

De norske curlingjentene leverte en fantastisk VM-finale, men måtte til slutt se seg slått 4-6 av de regjerende verdensmesterne fra Sveits. For første gang på nitten år var ett norsk damelag i VM finalen i curling. Men det norske laget bestående av skip Marianne Rørvik, Kristin Skaslien, Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye var langt fra favoritter.

NRK - 23 nov 22 kl. 18:06

Norge har levert våpen for over en milliard kroner til Qatar i år

Qatar har blitt en av de største mottakerne av norske våpen de siste årene. Hittil i 2022 har Norge solgt våpen for over 1,3 milliarder kroner til ørkenstaten. Det skriver avisen Vårt Land , som viser til tall fra SSB.

NRK - 07 jul 23 kl. 20:12

Sveits og Østerrike kan slutte seg til Europas nye rakettforsvar

De nøytrale statene Sveits og Østerrike uttrykker ønske om å slutte seg til European Sky Shield, det nye luftvernsystemet som Tyskland har tatt initiativ til. Forsvarsministrene Viola Amherd fra Sveits og Klaudi Tanner fra Østerrike undertegnet fredag intensjonserklæringer om tilslutning til planene om et felles integrert luft- og rakettforsvar. Dermed har til sammen 19 land, blant dem Norge og andre Nato-land, sluttet seg til initiativet.

NRK - 21 jul 23 kl. 08:55

Ingen VM-hjelp til Norge

Sveits tok en oppskriftsmessig 2–0-seier over Filippinene i Norges VM-gruppe. Det betyr at Norge trolig må slå både Sveits og Filipinene for å avansere i mesterskapet. Katrina Guillou jublet riktig nok etter 16 minutter, da hun trodde hun hadde sendt Filippinene i ledelsen, men målet ble annullert for offside etter en VAR-sjekk.

Klartale - 25 jul 23 kl. 12:02

Norge spilte uavgjort, men har fortsatt en sjanse

Tirsdag spilte Norge mot Sveits. Kampen endte 0–0. Dette var andre gruppespillskamp under verdens-mesterskapet i fotball for kvinner.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Stordalen er på plass i retten

I dag startar rettssaka mellom Petter Stordalen og skattemyndigheitene. Staten krev fleire hundre millionar i ubetalt skatt frå hotelleigaren. Stordalen skal ha utnytta ein skattefordel han ikkje hadde rett på, via holdingselskapet Strawberry, ifølge staten.

NRK - 5 minutter siden

Kjønnsforskjellane aukar i høgare utdanning

Det er ein større andel kvinner enn menn med høgare utdanning i alle norske kommunar. Det viser Statistisk sentralbyrå (SSB) si årlege kartlegging av korleis det går med likestillinga i norske kommunar. – Vi ser at kjønnslikestillinga sakte går i rett retning, men i høgare utdanning ser vi at kjønnsforskjellane aukar, seier likestillingskoordinator Hanne Stangebye Arnesen i SSB (NTB).

NRK - 5 minutter siden

Uvêr i fjellet

Fylkesveg 50 Hol-Aurland er mellombels stengd. Årsaka er uvêr, melder Vegtrafikksentralen. Over Hardangervidda er det stengt for mindre køyretøy, men kolonnekøyring for store køyretøy..

NRK - 3 minutter siden

Fem personar drukna i februar

Så langt har 13 personar mista livet i drukningsulukker i Noreg i år, viser Redningsselskapet sin drukningsstatistikk. Det er fem fleire enn på same tid i fjor..

NRK - 30 minutter siden

Geolog vurderer rasfaren i Vaksdal

Langhelletunnelen og Bogatunnelen på E16 i Vaksdal blir stengd til klokka 10 etter steinspranget i dag tidleg. Vegtrafikksentralen opplyser at vegen ikkje blir opna før geolog har vurdert rasstaden og massane er fjerna. Det er ingen omkøyringsvegar..

NRK - 45 minutter siden

Ungarns statsminister skal møte Trump

Statsminister Viktor Orban skal møte USAs tidligere president Donald Trump i Florida fredag. Det opplyser en pressetalsperson for Orban til det statlige ungarske nyhetsbyrået MTI. Trump forsøker igjen å bli president, og for halvannen uke siden fikk han støtte fra den ungarske statsministeren.

NRK - 45 minutter siden

Egyptisk TV: Vesentlige framskritt mot våpenhvile

I samtaler i Kairo er det gjort vesentlige framskritt mot våpenhvile på Gazastripen, ifølge egyptisk TV. Også i helgen meldte egyptiske kilder om framgang i forhandlinger om våpenhvile og fangeutveksling mellom Israel og Hamas. (NTB).

NRK - 30 minutter siden

Fire omkom i storbrann i tysk eldrebolig

Minst fire personer omkom i en brann i en eldrebolig vest i Tyskland, ifølge tyske medier. Flere titalls er tatt hånd om av helsepersonell. Eldreboligen ligger i Bedburg-Hau, nær grensen til Nederland i delstaten Nordrhein-Westfalen.

NRK - 1 time siden

50 prosent mer vann i Akerselva i Oslo

Det renner mer vann i Akerselva nå. På grunn av regn og snøsmelting har Oslo kommune skrudd opp kranene for å slippe gjennom mer vann. Fredag ettermiddag ble vannføringen økt fra 10 kubikkmeter per sekund til 15 kubikkmeter per sekund, opplyser Vann- og avløpsetaten til NRK.

NRK - 1 time siden

Støre om Kong Harald: – Enkel beslutning

Søndag kveld kom Kong Harald hjem igjen til Norge, etter et par dager på sykehus i Malaysia. Der ble han hentet med et medisinsk evakueringsfly, sendt fra Norge. – Jeg tar ganske mange vanskelige beslutninger som statsminister, men denne avgjørelsen synes jeg var ganske enkel, sier statsminister Jonas Gahr Støre til NRK mandag morgen.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com