NRK > Nyheter

Mandag, 26 Juli, 15:23

NRK - 13 juni 21 kl. 18:34

Sveits stemte ned miljø og klimalov

Sveits har hatt folkeavstemning om en rekke nye lover. Blant annet stemte 62 prosent mot å et forbud mot synsetiske plantevernmidler. Dermed fulgte de regjeringens råd. Hadde de stemt for, ville landet blitt det andre i verden, etter Bhutan, som forbyr disse insektmidlene. Saken har vært svært betent.
Les mer på NRK


Les mer om:
Bhutan

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sveits, stemte, ned, miljøog , klimalov
NRK - 07 juli 21 kl. 15:03

Löfven valgt til statminister

Mindre enn halvparten av Riksdagen stemte nei. Dermed er Stefan Löfven godkjent som statminister. Nå får han danne regjering.

NRK - 07 juli 21 kl. 15:03

Löfven valgt til statminister igjen

Mindre enn halvparten av Riksdagen stemte nei. 116 stemte ja, 173 stemte nei og 60 stemte blankt. Dermed er Stefan Löfven godkjent som statminister.

NRK - 16 mars 21 kl. 20:30

Vil ta miljøvern inn i grunnloven

Nasjonalforsamlingen i Frankrike har med stort flertall stemt for et lovforslag om å innlemme miljøvern og klimakamp i grunnloven. 391 representanter i nasjonalforsamlingen stemte for 47 stemte mot. Senatet skal behandle saken i mai..

Aftenposten - 30 april 21 kl. 08:00

Nei, vi stemte ikke for å «drepe babyer». Vi stemte for å gi kvinnen mer makt.

Det var ingen på landsmøtet som stemte for å drepe babyer..

NRK - 28 mai 21 kl. 05:50

Norge avsto i Palestina-avstemning

Norge avsto fra å stemme da WHOs øverste organ vedtok å granske helsesituasjonen i de israelskokkuperte områdene. 82 land stemte for en resolusjon om slik gransking, blant dem Frankrike, Spania, Belgia, Sveits og Portugal. 14 land stemte imot, blant dem Israel, USA og Storbritannia, mens Norge var blant 40 land som avsto fra å stemme..

NRK - 14 juni 21 kl. 11:51

Sveits sliter med utslippskutt

Sveits vil få problemer med å oppfylle kravene i Paris-avtalen om å senke utslipp av klimagasser. Det er resultatet av helgens folkeavstemning, der regjeringens forslag til tiltak fikk 49 prosent av stemmene, mens 51 prosent stemte mot. Målet om å senke utslippene med 50 prosent i forhold til år 1990 skulle nås med en ny drivstoffavgift og en avgift på flybilletter.

NRK - 26 mai 21 kl. 16:11

Sveits avslutter forhandlinger

Sveits har avsluttet samtalene med EU om en ny samarbeidsavtale, skriver NTB. Den nye avtalen skulle forenkle og styrke forholdet mellom dem. Partene har forsøkt å oppgradere samarbeidsavtalen som ble opprettet i 2018.

NRK - 27 mai 21 kl. 01:44

Brudd i samtaler EU – Sveits

Etter årevis med forhandlinger har Sveits gitt opp å få til en overordnet avtale med EU. Forholdet mellom EU og Sveits styres av en handelsavtale fra 1972 og 120 andre bilaterale avtaler. Begge partner har ønsket å oppdatere avtaleverket.

VG - 12 juni 21 kl. 16:55

Vikings vrakgods reddet 1–1 for Wales i EM-starten mot Sveits

(Wales-Sveits 1–1) Kieffer Moore (28) ble veid og funnet for lett i Viking. Lørdag reddet han Wales i EM-åpningen mot Sveits..

VG - 20 juni 21 kl. 19:56

Shaqiri-show kan sende Sveits videre

(Sveits – Tyrkia 3–1) Xherdan Shaqiri (29) scoret to av målene, og Steven Zuber (29) var nest sist på alle tre, da Sveits slo Tyrkia og sikret seg tredjeplassen i Gruppe A..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Tror bryllup-utbruddet er over

51 personer har fått påvist koronasmitte etter et bryllup på Strømmen i starten av juli. Lillestrøm kommune regner ikke med at det kommer flere..

NRK - 30 minutter siden

Bergensbanen er i trafikk att

Toget går att på Bergensbanen etter å ha vore stengd eit par timar grunna brann i eit overbygg ved ein tunnel på Ustaoset. Truleg har gneistregn frå togskinnene sett fyr på gras og spreidd seg til overbygget, opplyser Sørøst politidistrikt til NRK..

NRK - 30 minutter siden

Person slått med jernstang

En person som var involvert i en slåsskamp ved Borkedalen i Lillesand ble blant annet slått med jernstang og kjøres til legevakt av politiet. Flere personer var involvert i slåsskampen, men gikk hver til sitt da politiet ankom stedet..

NRK - 30 minutter siden

Nye søk i Vennesla

Det søkes nå sørover Otra etter mannen som mandag formiddag ble observert kavende i vannet i Venneslafjorden. Politiet arbeider ut ifra nye observasjoner..

NRK - 30 minutter siden

Sherman hardt ut mot Kina

USAs viseutenriksminister Wendy Sherman gikk hardt ut mot Kina og tok opp deres påståtte hacking på et møte i Tianjin. Kina ber USA slutte å demonisere landet. En rekke saker som cybersikkerhet og menneskerettigheter har bidratt til å forverre forholdet mellom USA og Kina..

NRK - 45 minutter siden

SAS-passasjerer rammes av flystreik

SAS-flygninger fra Oslo, København og Stockholm er kansellert som følge av streik blant flygeledere i Italia. Forbrukerrådet minner folk om rettighetene de har. – Vi jobber med å booke om passasjerene til andre flyselskaper, men det jobber alle flyselskapene med, så det er kamp om plassene, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til NTB.

NRK - 45 minutter siden

Taxiløyver i Oslo har økt

Siden taxireformen i november har det blitt registrert 2890 nye løyver i Norge. I hovedstaden har antallet løyver økt med 51 prosent. Reformen har gjort det mulig for flere internasjonale aktører å slå seg opp i det norske markedet..

NRK - 45 minutter siden

Brann i Femundsmarka

Det brenner på to steder i Femundsmarka ved Revsjøen på grensen mellom Trøndelag og Innlandet. Brannen er på Trøndelag-siden av grensen, men det er mye røyk som kan synes fra Innlandssiden.

NRK - 45 minutter siden

Palestinsk 17-åring død

En 17 år gammel palestisnk gutt har dødd på sykehuset etter at han for to måneder siden ble skutt i halsen av israelske soldater nær Ramallah på den okkuperte Vestbredden. Skytingen skjedde etter flere voldelige sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelske soldater under den elleve dager lange krigen mellom Israel og Hamas i mai. Det var den fjerde krigen siden den militante gruppen tok kontroll over Gazastripen i 2007.

NRK - 1 time siden

12-åring påkjørt av båt

Søndag ettermiddag ble en gutt (12) fløyet til Haukeland sykehus etter at han fikk foten i en båtpropell. Ulykken skjedde i Skotøysundet i Bjørnafjorden. Politiet oppretter sak.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt