NRK > Nyheter

Monday, 11 December, 00:07

NRK - 24 apr 23 kl. 04:11

Svartehavsflåten slår tilbake droneangrep

Den russiske svartehavsflåten slår tilbake et droneangrep på havnebyen Sevastopol på Krim-halvøya, ifølge den russisk-innsatte borgermesteren i byen. – Vår flåte slår nå tilbake et angrep med droner, sier borgermester Mikhail Razvozjajev i sosiale medier mandag morgen. Ifølge flere bloggere er det hørt flere eksplosjoner i byen. Sevastopol ble som resten av Krim okkupert og annektert av Russland i 2014, men er internasjonalt fortsatt anerkjent som ukrainsk territorium. Ukraina har ikke kommentert påstanden.
Les mer på NRK


Les mer om:
Sevastopol, Krim, Mikhail Razvozjajev, Russland, Ukraina

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Svartehavsflåtenslår , tilbake, droneangrep
Klartale - 21 jun 23 kl. 11:15

Hva har skjedd med ubåten Titan?

Søndag reiste ubåten Titan under havoverflaten. Ubåten skulle dykke ned for å se på vraket av skipet Titanic. Skipet sank 14.

NRK - 26 sep 23 kl. 12:48

Russland hevder sjefen for Svartehavsflåten lever

Det russiske nyhetsbyrået RIA har sendt ut et bilde av sjefen for Svartehavsflåten, Viktor Sokolov, som skal vise at han deltok på en videokonferanse tirsdag, dagen etter at Ukraina erklærte at han ble drept i et ukrainsk angrep. Det skriver Reuters. Ukrainas spesialstyrker sa mandag at de hadde drept Sokolov, sammen med 34 andre offiserer, i et rakettangrep mot hovedkvarteret til den russiske Svartehavsflåten på Krim-halvøya.

NRK - 27 sep 23 kl. 12:01

Russland anklager USA og Storbritannia for å ha hjulpet Ukraina med angrepet mot Svartehavsflåten

Russland påstår at USA og Storbritannia hjalp Ukraina med å planlegge angrepet mot Svartehavsflåtens hovedkvarter i Sevastopol på den annekterte Krim-halvøya. – Det fins ikke den minste tvil om at angrepet var planlagt på forhånd ved bruk av vestlige etterretningsmidler, Nato-satellittutstyr og rekognoseringsfly, sier Maria Zakharova, talsperson for det russiske utenriksdepartementet, onsdag. – Angrepet ble utført i tett samarbeid med amerikanske og britiske etterretningstjenester, legger hun til.

NRK - 22 mar 23 kl. 07:09

Russland hevder å ha avverget droneangrep mot Krim

Det russiske sjøforsvaret hevder å ha avverget et droneangrep rettet mot havnen i Sevastopol på den annekterte Krim-halvøya. – Svartehavsflåten avverget et droneangrep mot Sevastopol, skriver Mikhail Razvovhajev, den russiskutnevnte lederen i Sevastopol, på Telegram. – De prøvde å trenge inn mot havnen, og sjømennene våre skjøt mot dem med håndvåpen.

Klartale - 18 apr 23 kl. 06:00

Død og knuste drømmer i Atlanterhavet

Tidlig en morgen i mai 2021 oppdaget noen fiskere en liten båt. Båten kom utenfor kysten av den karibiske øya Tobago. Da de nærmet seg, kjente de lukten av død.

NRK - 16 jul 23 kl. 04:42

Russland hevder å slå tilbake ukrainske droneangrep på Krim

Russisk luftvern og Svartehavsflåten har gjennom natten avverget ukrainske droneangrep mot havnebyen Sevastopol på Krim. Det ukrainske droneangrepet skjedde over havneområdet i Sevastopol, samt mot bydelene Balaklava og Khersones, ifølge en uttalelse fra den russiskinnsatte guvernøren i Sevastopol, Mikhail Razvozjajev i meldingstjenesten Telegram. (NTB).

NRK - 11 jun 23 kl. 14:04

Russland hevder Ukraina angrep skip i Svartehavsflåten

Russland sier Ukraina forsøkte å angripe et skip som beskytter to gassrørledninger gjennom Svartehavet, men at angrepet mislyktes. – Ukraina gjorde et mislykket forsøk på å angripe skipet Priazovje, som tilhørere Svartehavsflåten, sier det russiske forsvarsdepartementet. De sier ukrainerne brukte seks ubemannede båter i angrepet.

VG - 23 sep 23 kl. 11:53

Ukraina: Høytstående sjefer i Svartehavsflåten drept i angrep på Krim

Ukraina hevder at flere «høytstående russiske sjefer» i Svartehavsflåten ble drept i angrepet på Sevastopol fredag..

NRK - 25 sep 23 kl. 13:25

Ukraina hevder flåtesjef ble drept

Ukraina hevdet mandag at de hadde drept sjefen for den russiske Svartehavsflåten i et missilangrep mot marinens hovedkvarter på den annekterte Krim-halvøya sist fredag. 34 offiserer ble drept, inkludert sjefen for Svartehavsflåten. Ytterligere 150 okkupanter ble såret, melder Ukrainas spesialstyrker på sosiale medier, skriver AFP.

NRK - 25 sep 23 kl. 13:25

Ukraina hevder russisk flåtesjef ble drept

Ukraina hevdet mandag at de hadde drept sjefen for den russiske Svartehavsflåten i et missilangrep mot marinens hovedkvarter på den annekterte Krim-halvøya sist fredag. 34 offiserer ble drept, inkludert sjefen for Svartehavsflåten. Ytterligere 150 okkupanter ble såret, melder Ukrainas spesialstyrker på sosiale medier, skriver AFP.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Flere evakuert fra brann i boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 1 time siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 2 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 2 timer siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 2 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 2 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 2 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 5 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.

NRK - 3 timer siden

Minst tolv døde i gruvekollaps i Venezuela

En gullgruve har rast sammen sørøst i Venezuela, noe som har tatt livet av minst tolv mennesker, ifølge landets myndigheter. Hendelsen skjedde onsdag i delstaten Bolivar, som grenser til Brasil. Gruvearbeiderne ble begravet da et ras gikk i gruva, opplyser myndighetene søndag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com