NRK > Nyheter

Saturday, 23 September, 18:58

NRK - 01 apr 21 kl. 11:34

Suu Kyi slapp nye siktelser

Det ble ikke reist nye anklager mot Aung San Suu Kyi da hun møtte i retten torsdag, ifølge en advokat. Det melder AFP. Fra før er hun siktet for å ha tatt imot store verdier i bestikkelser. Suu Kyi har sittet i husarrest siden militærkuppet 1. februar..
Les mer på NRK


Les mer om:
Aung San Suu Kyi, AFP, Kyi

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Suu, Kyi, slapp, nye, siktelser
Klartale - 03 aug 23 kl. 06:00

Hva betyr det at Aung San Suu er delvis bendet?

Aung San Suu Kyi er den valgte lederen i landet Myanmar. Hun og partiet hennes Nasjonal-ligaen for demokrati (NLD) vant valget for tre r siden.Det var det ikke alle som likte.

Klartale - 02 sep 22 kl. 08:44

Ny straff i fengsel for Aung San Suu Kyi

Aung San Suu Kyi var leder i Myanmar. I 2020 tok landets militæret over makten med tvang. Aung San Suu Kyi ble avsatt.

NRK - 29 sep 22 kl. 07:10

Aung San Suu Kyi dømt til ytterligere tre års fengsel

En domstol i Myanmar har dømt landets avsatte leder Aung San Suu Kyi til ytterligere tre års fengsel for å ha brutt landets lov om statshemmeligheter. Suu Kyi dømmes sammen med den australske økonomen Sean Turnell, som tidligere fungerte som hennes rådgiver. Turnell har vært i politiets varetekt i nesten 20 måneder.

NRK - 26 dec 22 kl. 10:04

Den siste dommen mot Suu Kyi ventes på fredag

Myanmars avsatte leder Aung San Suu Kyi kommer til å få avsagt den foreløpig siste dommen mot seg fredag denne uken, oppgir en kilde i landets rettsvesen. Den 18 måneder lange rettssaken mot Suu Kyi ble avsluttet mandag. Både forsvaret og aktoratet kom med sine sluttinnlegg, opplyser en ikke navngitt kilde til nyhetsbyrået AFP.

NRK - 14 sep 21 kl. 11:46

Suu Kyi tilbake i retten

Myanmars avsatte leder Aung San Suu Kyi var tirsdag tilbake i rettssalen, etter at hun følte seg syk og ikke møtte mandag, skriver NTB. Ifølge hennes advokat var Suu Kyi mandag bilsyk etter å ha blitt brakt fra stedet der hun sitter i husarrest og til rettssalen. Tirsdag følte hun seg fortsatt svimmel, ifølge forsvareren Khin Maung Zaw, men møtte likevel i retten.

NRK - 17 sep 21 kl. 10:38

Suu Kyi tiltaltales for korrupsjon

Militærjuntaen i Myanmar tlltaler Aung San Suy Kyi for korrupsjon. Suu Kyis advokat Khin Maung Zaw opplyser fredag at rettssaken starter i hovedstaden Naypyidaw 1. oktober.

NRK - 04 okt 21 kl. 11:24

Sliten Suu Kyi ber om rettsfri

Myanmars tidligere leder Aung San Suu Kyi har bedt om å få møte i retten sjeldnere enn i dag på grunn av helsa. Demokratiforkjemperen har måttet møte i rettshøringer ukentlig etter at hun ble pågrepet og satt i husarrest i februar i år. Suu Kyi advokater har anmodet om at rettsmøtene avholdes annenhver uke, og understreker at det kun handler om at klienten deres er gammel og sliten.

NRK - 01 aug 23 kl. 20:40

Bondevik om bendning: Ikke tro at det blir strre frihet

Det er bra hvis Aung San Suu Kyi n er bendet for noen av de falske anklagene mot henne og at hun blir lslatt fra fengsel. Men det m ikke forlede noen til tro at det n ndvendigvis blir strre frihet i Myanmar. Iflge meldinger skal Suu Kyi vre i husarrest fremover, noe hun tidligere har vrt i 15 r, sier Kjell Magne Bondevik til NRK.

NRK - 29 mar 23 kl. 22:00

USA fordømmer Myanmars tvangsoppløsning av Suu Kyis parti

USA fordømmer juntaen i Myanmar for å ha tvangsoppløst partiet til landets avsatte sivile leder, Aung San Suu Kyi, og sier det kan føre til mer ustabilitet. Også 39 andre partier er tvangsoppløst for ikke å ha registrert seg i tide til et mulig kommende valg, som er ventet å befeste juntaens grep om makten. – Vi fordømmer på det sterkeste beslutningen til Burmas militærregime om å fjerne 40 partier, inkludert Den nasjonale demokratiligaen, sier talsmann Vedant Patel i USAs utenriksdepartement.

NRK - 13 jul 21 kl. 12:21

Nye anklager mot Suu Kyi

Militærjuntaen i Myanmar retter nye korrupsjonsanklager mot Aung San Suu Kyi, opplyser hennes advokat. De nye tiltalepunktene kommer på toppen en allerede lang liste over påståtte lovbrudd som kan gi fredsprisvinneren over ti års fengsel. 76 år gamle Suu Kyi er underlagt husarrest og står tiltalt for oppvigleri, ulovlig import av walkietalkie-utstyr og brudd på koronareglene under valget i fjor, der hennes parti vant en soleklar seier.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Eva Joly mener Erna Solberg må gå av

Jurist, korrupsjonsjeger og tidligere politiker Eva Joly mener Solberg må gå av som partileder for å bevare tilliten til demokratiet. Hun mener Økokrim må åpne en sak og se på Sindre Finnes mange børsoperasjoner. – Det er klart her er det røde flagg for innsidehandel som må etterforskes, sier jurist Eva Joly.

NRK - 1 time siden

MC-fører alvorlig skadet etter ulykke i Ringsaker

Ved 17-tiden lørdag ettermiddag var en MC og en personbil involvert i en trafikkulykke på Stavsjøvegen i Ringsaker. MC-føreren, en gutt i tenårene, er ifølge politiet i Innlandet alvorlig skadet etter ulykken. Vedkommende er flydd til Ullevål sykehus.

NRK - 45 minutter siden

Aserbajdsjan lover FN å behandle etniske armenere som «likeverdige borgere»

Myndighetene i Aserbajdsjan lover FN å behandle de etniske armenerne i Nagorno-Karabakh som likeverdige borgere. Den væpnede armenske militsen i regionen Nagorno-Karabakh ble denne uken tvunget til å legge ned våpnene etter kraftige aserbajdsjanske angrep. Etter kapitulasjonen er det bekymring for framtiden til den armenske folkegruppen i området.

NRK - 2 timer siden

Minst 15 drept og 40 såret av selvmordsbombe i Somalia

Minst 15 mennesker er drept og 40 er såret etter et kjøretøy lastet med eksplosiver eksploderte ved en veisperring i Beledweyne i Somalia lørdag, ifølge AFP. Leder for departementet for humanitær hjelp og krisehåndtering i delstaten Hirshabelle, Abdifatah Mohamed Yusuf, bekrefter dødstallet og skadde..

NRK - 1 time siden

Fleire hundre i prideparaden i Sogndal

Fleire hundre deltok då det for første gong vart arrangert ein prideparade i Sogndal. – Det har gått over all forventing, til og med i ordentleg vestlandsvêr, seier Sandra Tenud, leiar i Sogn og Fjordane pride. Ho seier ho er begeistra over det gode oppmøte og den gode stemninga.

NRK - 1 time siden

SVT: E6 vil være stengt i flere måneder etter skredet

Natt til lørdag ble en buss og flere biler ble tatt av et leirskred på E6 nær Göteborg. Ifølge SVT vil E6 være stengt i flere måneder på grunn av skredet. Ingen ble alvorlig skadd.

NRK - 2 timer siden

Fv. 33 stengt etter alvorlig MC-ulykke på Skreia

Lørdag ettermiddag melder politiet om en trafikkulykke mellom en motorsykkel og lastebil på fylkesveg 33 ved Skreia. Ifølge politiet fremstår det som en alvorlig ulykke med større personskade. Vegen er stengt etter ulykken, og det forventes at den vil bli stengt en tid fremover.

NRK - 2 timer siden

Fv. 33 stengt etter ulykke mellom MC og lastebil på Skreia

Lørdag ettermiddag melder politiet om en trafikkulykke mellom en motorsykkel og lastebil på fylkesveg 33 ved Skreia. Det er foreløpig ukjent skadeomfang på MC-føreren, melder politiet i Innlandet. Vegen er stengt etter ulykken.

NRK - 2 timer siden

13 drept og 20 såret av selvmordsbombe i Somalia

13 mennesker er drept og 20 er såret etter en selvmordsbombe gikk av i Somalia, ifølge AFP..

NRK - 3 timer siden

MC-ulykke i Frogn

En motorsykkel har kjørt av veien ved Tusse i Frogn kommune, melder både politiet og Vegtrafikksentralen. Det er ukjent skadegrad på sjåføren, som blir frakta til Ullevål sykehus med luftambulanse. Ulykkesstedet er inntil videre sperra for all trafikk..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com