NRK > Nyheter

Monday, 05 December, 13:32

NRK - 06 okt 22 kl. 11:56

Støre svarer på Erna Solbergs kritikk

Statsminister Jonas Gahr Støre tar regjeringens første statsbudsjett i forsvar. – Det er et stramt budsjett, slår Støre (Ap) fast overfor NTB. – Vi er i en tid der realiteten for mange er at selv om de får det samme neste år som de får nå, så vil de likevel ha mindre å rutte med fordi prisene stiger, sier statsministeren, som torsdag er i Praha for å delta på et felleseuropeisk toppmøte. Høyre mener på sin side at Støre-regjeringens første statsbudsjett ikke kan kalles stramt. Høyre-leder Erna Solberg viser på Twitter til at det er satt av litt over 25 milliarder til dekning av koronautgifter, og at regjeringen reduserer oljepengebruken med 18 milliarder.
Les mer på NRK


Les mer om:
Jonas Gahr Støre, Støre, NTB, Praha, Erna Solberg, Twitter, Ukraina, Høyre, Erna Solbergs

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Støre, svarer, Erna, Solbergs, kritikk
Klartale - 12 okt 22 kl. 06:30

Velgerne rømmer fra Ap

Jonas Gahr Støre sto rak i ryggen. Nå var det hans tur til å lede Norge. I fjor sa nok velgere ja til ham og Arbeiderpartiet (Ap).

NRK - 18 jun 22 kl. 12:16

Strammere økonomi påvirker sommeren for mange

Inntektsforskjeller og prisøkningen slår sterkt ut i årets sommerferieundersøkelse fra Unicef Norge. Mer enn hver tredje av de spurte svarer at de tror strammere økonomi, som følge av økte strøm-, mat- og drivstoffpriser, vil påvirke sommeren negativt. – Mange foreldre gruer seg til den ni uker lange ferien der de ikke kan tilby barna sine noen hyggelige ferieopplevelser på grunn av økonomien.

NRK - 05 okt 22 kl. 12:33

Fire av ti synes Støre gjør en dårlig jobb

Fire av ti (42 prosent) som har besvart en ny meningsmåling, mener Jonas Gahr Støre gjør en dårlig jobb som statsminister. Litt over tre av ti (33 prosent) synes derimot at han innfrir som leder av regjeringen. De siste 24 prosentene som har besvart meningsmålingen, er usikre.

Klartale - 30 jun 22 kl. 12:10

– Det er trygt

Jonas Gahr Støre sier det er trygt å bo i landet, også for skeive. Støre er Norges statsminister. Han oppfordrer folk til å leve normalt.

Klartale - 14 sep 22 kl. 14:36

Norge og EU vil samarbeide mer om gass

– Vi er enige om at eksperter fra Norge kan snakke med sine kolleger i Den europeiske union (EU). Da kan de diskutere hva som kan bli gjort for å få mer stabile markeder for gass, sier Støre til nyhetsbyrået NTB.Onsdag sa at Ursula von der Leyen at at EU og Norge har laget en felles gruppe som skal se på hva som kan bli gjort for å sikre billigere gass.

VG - 23 jun 22 kl. 19:43

Aps storbytopper svarer Erna: – Etterlot seg et kaos

Høyre-leder Erna Solberg vil erobre storbyene. Men Arbeiderparti-toppene som i dag sitter ved roret svarer kontant: Glem det..

NRK - 18 aug 22 kl. 12:00

Flertallet er fornøyd med strømstøtten

Hele 56 prosent av befolkningen er fornøyd med regjeringens strømstøtteordning, viser en fersk spørreundersøkelse. Kun to av ti svarer at de er misfornøyd. 1.

Klartale - 01 aug 22 kl. 06:30

Fra mandag kan enda flere barn og unge få penger til briller

Flere familier med barn og unge skal få hjelp penger til briller. Det har regjeringen bestemt. Det gjelder fra og med mandag.

NRK - 03 jul 22 kl. 05:06

Skottene delt i synet om folkeavstemning

Skotske velgere er delt i synet på om hvorvidt det bør gjennomføres en ny folkeavstemning om uavhengighet neste år, ifølge en ny meningsmåling. Målingen er gjennomført av Panelbase for den avisen The Sunday Times og viser at 44 prosent av de spurte motsetter seg folkeavstemning. 43 prosent svarer at de er i favør av folkeavstemning, melder nyhetsbyrået Press Association.

Klartale - 09 sep 22 kl. 06:30

Hva vil Sverige velge i helgen?

Det er bare noen få dager igjen til valget i Sverige. Det preget også byen Göteborg da Klar Tale reiste dit denne uka.De første reklamene for partier var på skjermer inne på togstasjonen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Arbeidsulykke på Selsbakk

En person skal være skadd i forbindelse med arbeid med ei gravemaskin på Selsbakk i Trondheim. Nødetatene er på vei til stedet..

NRK - 15 minutter siden

Huitfeldt tente juletre i London

– Det nære forholdet vi har til Storbritannia er en bærebjelke i norsk sikkerhetspolitikk. Krigen i Ukraina har vist at i kriser står vi sterkere sammen, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt. Hun er i dag på besøk i London og tente tradisjon tro et juletre utenfor det britiske utenriksdepartementet, som takk for godt samarbeid.

NRK - 15 minutter siden

Arne Jensen skal leie Baneheia-gruppe

Tidlegare generalsekretær i Norsk Redaktørforening Arne Jensen skal leie pressas Baneheia-gruppe, skriv Journalisten. Fleire mediehus går no gjennom korleis dei har dekka Baneheia-saka. Gruppa som Norsk Presseforbund har sett ned skal sjå meir overordna på korleis media følger opp saka.

NRK - 15 minutter siden

Lyser ut veiprosjekt på nytt

Arbeidet med å oppgradere Glaskartunnelen på E39 i Bergen lyses ut på nytt. Årsaken er at bare en av tre entrepenører, som opprinnelig leverte inn anbud, ble kvalifisert av Statens vegvesen. Det springende punktet har vært hvordan entreprenørene har tenkt å løse den komplekse trafikkavviklingen i prosjektet..

NRK - 30 minutter siden

Vil ikkje lovfeste rettar til funksjonshemma

Eit fleirtal på Stortinget seier nei til å ta FN-konvensjonen om rettar til personar med nedsett funksjonsevne inn i det norske lovverket. Det er Raudt som har fremma forslaget. Konvensjonen er godkjent av Noreg, men ifølge innstillinga frå justiskomiteen vil verken Arbeidarpartiet, Senterpartiet, Høgre eller Framstegspartiet oppdatere lovverket.

NRK - 30 minutter siden

Eksplosjon ved flybase i Russland

Mandag morgen kom det meldinger om en eksplosjon ved eller på flybasen Engels i Saratov-regionen i Russland. Geoverifiserte videoer fra området viser at det har skjedd en eksplosjon i området. Det kan imidlertid ikke slås fast at eksplosjonen har skjedd på flybasen.

NRK - 30 minutter siden

Unio-lederen: Er streikeretten reell?

–Reallønnsveksten vi krevde og forventet i årets tariffoppgjør, er nå bare en illusjon. Prisveksten er langt høyere enn lønnsveksten, sa leder Ragnhild Lied da hun åpnet den årvisse Unio-konferansen på Sundvolden i dag. Med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i salen gikk hun hardt ut mot regjeringens bruk av tvungen lønnsnemnd for å avbryte lærerstreiken tidligere i høst.

NRK - 1 time siden

Brann i enebolig i Porsgrunn med fare for spredning

Det er full fyr i en enebolig i Porsgrunn og brannvesenet jobber iherdig med å unngå spredning til garasjen som ligger ca. en meter fra huset. Huseier har bekreftet til politiet at det ikke er personer inne i huset.

NRK - 1 time siden

Meldinger om luftangrep mot Ukraina

En talsperson for det ukrainske luftforsvaret sier ifølge Reuters at Russland har satt i gang et nytt missilangrep mot landet. Flyalarmer ble hørt mange steder i Ukraina på mandag, melder nyhetsbyrået. De viser til lokale myndigheter, som skal ha oppfordret sivilbefolkningen til å søke tilflukt..

NRK - 1 time siden

Flyalarm i Ukraina

Flyalarmer ble hørt mange steder i Ukraina på mandag, melder Reuters. De viser til lokale myndigheter, som skal ha oppfordret sivilbefolkningen til å søke tilflukt..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com