NRK > Nyheter

Sunday, 29 January, 04:32

NRK - 01 nov 22 kl. 07:52

Styrker Heimevernet

Heimevernet skal styrkes med 5000 nye soldater. Det er regjeringens mål for de kommende årene. Neste år skal antallet økes med 500 HV-soldater, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Med flere soldater skal det også bli mer øving og økt kompetanse i Heimevernet..
Les mer på NRK


Les mer om:
HV, Trygve Slagsvold Vedum, Heimevernet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Styrker, Heimevernet
NRK - 19 okt 22 kl. 15:59

Forsvarsministeren vurderer mer bruk av Heimevernet

Regjeringen vurderer om Heimevernet skal brukes mer aktivt for å vokte kritisk infrastruktur, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp). Gassanlegget på Kårstø er et av flere anlegg der Heimevernet bistår politiet med vakthold. Til TV 2 sier Gram at det ikke kan utelukkes at de kan settes inn flere steder.

NRK - 03 okt 22 kl. 23:28

Vil gjenopprette Sjøheimevernet

Tidligere leder for Sjøheimevernet, Svein Jarle Jacobsen, mener det var en feil av Forsvaret og Stortinget å nedlegge Sjøheimevernet i 2017. Nå vokter heimevernet flere olje- og gassanlegg, og Jacobsen mener Sjøheimevernet må gjenopprettes. han sier det haster før kompetansen blir borte..

NRK - 02 okt 22 kl. 11:50

Heimevernet skal bistå politiet på Kårstø

Heimevernet bistår politiet ved flere olje- og gassanlegg i Norge. Ved anlegget Kårstø Gassbehandlings- og kondensatanlegg i Tysvær i Rogaland skal Heimevernet skal bistå Sørvest politidistrikt med beredskapen. – Vi har bedt om bistand fra Heimevernet.

NRK - 03 okt 22 kl. 05:44

Rødt vil gjenopprette Sjøheimevernet

Rødt vil foreslå at Sjøheimevernet gjenopprettes når statsbudsjettet for 2023 skal behandles, skriver Dagsavisen. Nedleggelsen av Sjøheimevernet i 2017 var svært omstridt både politisk og blant folk i Forsvaret. Høyre, Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet sikret flertall for beslutningen da langtidsplanen for Forsvaret ble behandlet dette året.

NRK - 26 okt 22 kl. 17:10

Mange vil trene opp ukrainske soldater

Både Heimevernet og nettstedet forsvaret.no opplever en stor pågang fra folk som vil bidra til å trene opp ukrainske soldater, melder Heimevernet. Den siste uken har telefonene strømmet på til Heimevernet, og over 400 har så langt søkt på instruktørstillingene til «Operasjon Interflex», skriver Heimevernet i en pressemelding.

NRK - 29 nov 22 kl. 10:10

Heimevernets bistand til vakthold ved olje- og gassinstallasjoner avsluttes

Etter at det ble oppdaget lekkasjer fra gassrørledninger i Østersjøen innførte politiet økt patruljering og styrket vakthold rundt norske olje- og gassinstallasjoner. Politiet har fått bistand fra Heimevernet til vakthold. Nå opplyser politiet i en pressemelding at de ikke lengre har behov for denne hjelpen.

NRK - 05 aug 22 kl. 22:52

Amnesty står fast ved Ukraina-rapport etter Zelenskyj-kritikk

Amnesty International fastholder anklagene om at ukrainske styrker utsetter sivile for fare i krigføringen til tross for skarp kritikk fra Ukraina, som mener Amnesty setter likhetstegn mellom ukrainske og russiske styrker. I en rapport anklager menneskerettsorganisasjonen Ukraina for å bryte folkeretten ved å etablere militære baser i boligområder, på skoler og på sykehus. Amnesty viser til hendelser der ukrainske styrker tilsynelatende utsatte sivile for fare i 19 byer og landsbyer i regionene Kharkiv, Donbas og Mykolajiv.

NRK - 10 sep 22 kl. 16:38

Ukraina melder om stor framgang i Kharkiv-regionen – Russland sier de «omgrupperer» sine styrker

Russiske myndigheter kunngjorde lørdag at de «omgrupperer» sine styrker i Kharkiv-regionen. En ukrainsk offensiv i området ser ut til å ha hatt stor framgang. Lørdag skal ukrainske styrker ha rykket inn i Kupjansk og dermed tatt kontroll over en sentral forsyningslinje.

NRK - 30 sep 22 kl. 00:33

Forskar vil ha Heimevernet til å vakte kraftanlegg

Forskar Tor Ivar Strømmen ved Sjøkrigsskulen trur beredskapsnivået i Noreg kan bli heva ytterlegare om kort tid etter dei mange meldingane om mistenkjelege dronar over kraftanlegg. – Då vil me til dømes sjå at me får sperreområde rundt installasjonar. Eg håpar me får Heimevernet på plass.

VG - 02 okt 22 kl. 11:33

Heimevernet skal hjelpe politiet ved flere olje- og gassanlegg

Gasslekkasjene i Østersjøen gir stadig flere ringvirkninger: Heimevernet skal nå hjelpe politiet med beredskapen ved flere norske landanlegg for olje og gass..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Mann med innreiseforbud til Norge stakk av fra politiet

En mann fra Litauen som var pågrepet av politiet for å ha brutt innreiseforbud til Norge, stakk av fra politipatruljen ved Ullensaker. Etter en kort flukt inn i skogen, ble mannen innhentet av politiets hundeekvipasje. Mannen blir satt i arresten, melder politiet i Øst..

NRK - 30 minutter siden

E6 i nord stengt flere steder på grunn av uvær

Vegtrafikksentralen nord melder at E6 Sennalandet og Hatter er stengt på grunn av uvær. Det vil bli tatt en ny vurdering søndag morgen klokken 07.00 Også E6 Saltfjellet er stengt, der tas det ny vurdering søndag klokken 08.

NRK - 45 minutter siden

Klart flertall mot flere og høyere høyhus i Oslo

Nesten halvparten av de spurte i Oslo er negative til at det kan bli tillatt å bygge enda høyere bygninger i Oslo enn i dag. En tredel er positive, og nesten en av fem har ingen mening. Det viser en meningsmåling InFact har gjort for Nettavisen.

NRK - 1 time siden

Mann truet med kniv da nabo sa at musikken var for høy

En person i Arendal ble natt til søndag truet med kniv da vedkommende forsøkte å si ifra til en nabo om at det ble spilt for høy musikk. Politiet har kontroll på mannen med kniven, som han kastet fra seg da politiet kom, tvitrer politiet i Agder..

NRK - 1 time siden

Kvinne utsatt for vold på utested i Halden

Natt til søndag rykket politiet ut til et utested i Halden da en kvinne i 30-årene ble bevisstløs etter å ha blitt utsatt for vold. Kvinnen ble ivaretatt av ambulanse. Voldsutøveren, en mann i 20-årene, ble senere pågrepet på en annen adresse, melder politiet i Øst på Twitter..

NRK - 2 timer siden

To personer lettere skadd med kniv i Oslo

Politi og ambulanse rykket ut da to personer ble rispet med kniv ved Lindebergåsen i Oslo natt til søndag. De fremstår som lettere skadd etter at en person utagerte med kniv. – Vi har pågrepet gjerningspersonen som blir fraktet til arresten, melder politiet i Oslo på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Tre personer involvert i en trafikkulykke i Kvinesdal

To biler og tre personer var involvert i en trafikkulykke ved Egelandssletta ved Kvinesdal natt til søndag. – En person ble sittende fastklemt, og fikk hjelp av brannvesenet til å komme seg løs, forteller operasjonsleder Lars Hyberg ved Agder politidistrikt til NRK. Vedkommende blir fraktet med luftambulanse til sykehus.

NRK - 2 timer siden

Donald Trump startet valgkampanjen

USAs tidligere president Donald Trump startet sin valgkampanje i New Hampshire lørdag. – Jeg er sintere nå og mer engasjert enn noen gang tidligere, sa 76 år gammel Trump i sin tale til grasrotaktivister og folkevalgte på partiets årsmøte i Salem. Derfra gikk turen til et folkemøte i South Carolina, hvor han presenterte sitt nye lederteam.

NRK - 3 timer siden

Memphis-politienhet avvikles etter at Tyre Nichols ble slått i hjel

Politi-enheten Scorpion i Memphis avvikles, opplyser politisjef Cerelyn Davis . Noen av betjentene som var med på å slå i hjel Tyre Nichols var med i spesialenheten som var dannet for å gjenopprette fred i nabolagene i Memphis. De fem betjentene ble torsdag siktet for blant annet drap, overfall og bortføring.

NRK - 3 timer siden

Fyrverkeri avfyrt i Kristiansand sentrum

Et fyrverkeri er avfyrt ved torvet i Kristiansand natt til søndag. Flere personer har løpt fra stedet. Politiet er på stedet, melder politiet i Agder på Twitter..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com