VG > Utenriks

Wednesday, 22 March, 14:39

VG - 26 jan 23 kl. 10:56

Stridsvognene som kan endre krigen: – Helt avgjørende

Onsdag kunngjorde Tyskland at de vil sende Leopard 2-stridsvogner til Ukraina. Nå følger flere vestlige land etter. Russland kaller det en «direkte innblanding i konlfikten». Eksperter forklarer hvordan «slagmarkens dronning» styrker den ukrainske kampkraften..
Les mer på VG


Les mer om:
Tyskland, Leopard, Ukraina

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Stridsvognenesom kan , endre, krigen, Helt, avgjørende
NRK - 13 okt 22 kl. 08:53

Bukkvoll: Respekten er liten, men frykta for Putin er stor

Putin har grunnlovfesta at han i prinsippet kan sitja som president til 2036. – Det kan bli tilfellet uansett korleis krigen går, men om Putin tapar krigen eller om det ser ut han er i ferd med å tapa krigen, finst det også ei moglegheit for at han blir fjerna før det, seier Tor Bukkvoll, sjefforskar ved Forsvarets forskingsinstitutt. Om nokon skulle forsøka å fjerna Putin, vil det koma frå ein av to leirar, meiner Bukkvoll.

Klartale - 23 feb 23 kl. 06:10

Russlands angrep kom som et sjokk

– Her bodde vi. Ukrainske Tamara Tonkonozhenko holder mobilen med strak arm. Hun viser et bilde.

NRK - 16 jan 23 kl. 11:00

Russland benekter at deres rakett traff boligblokk i Dnipro

Mandag uttaler Kreml at det var en russisk rakett som traff boligblokken i Dnipro. Minst 30 mennesker ble drept i angrepet, sier ukrainske myndigheter. Kremls talsmann, Dmitrij Peskov, sier at «situasjonen» i Dnipro var et resultat av ukrainsk luftforsvar.

Klartale - 05 jan 23 kl. 06:00

Dette kan påvirke krigen i Ukraina

Flyalarmen har ult mange ganger i juletiden i Ukraina. Folk har måttet gjemme seg i bomberom. Slik har de beskyttet seg mot raketter fra Russland.

NRK - 20 feb 23 kl. 04:15

En av tre nordmenn tror Ukraina vinner krigen

Nordmenn er ikke overbevist om at Ukraina vil gå seirende ut av krigen mot Russland. Samtidig er det nesten ingen som tror på russisk seier. På spørsmål om hvilket land som til syvende og sist vinner krigen, svarer 35 prosent Ukraina.

NRK - 20 dec 22 kl. 21:48

Forsvarssjefen om stridsvogn-striden: – Det er jobben min

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen snakker for første gang ut etter hans omstridte nei til nye stridsvogner. I et intervju med NRK sier han at han «ikke ville gjort jobben sin» dersom han ga et annet råd til regjeringen. – Jeg skjønner godt at forsvarsministeren synes rådet var krevende å få.

Klartale - 20 jan 23 kl. 15:32

Ukraina ønsker denne høyt

50 land møttes i Tyskland fredag. De snakket om Ukraina. Landet trenger mer hjelp i krigen mot Russland.

NRK - 22 jan 23 kl. 21:03

Tysk utenriksminister sier Polen kan sende stridsvogner til Ukraina

Tysklands Utenriksminister Annalena Baerbock sier Tyskland ikke vil stå i veien for at Polen sender Leopard-stridsvogner til Ukraina. Det melder Reuters. Polen har tidligere sagt at de vil sende stridsvognene som Ukraina har etterlyst.

Klartale - 24 feb 23 kl. 06:30

Krigen påvirker deg og meg

For ett år siden angrep Russland naboen Ukraina. I vår egen verdensdel Europa.Kjører du bil fra Oslo S til Kyiv i Ukraina, tar det bare 27 timer.

NRK - 15 jan 23 kl. 00:48

12 britiske stridsvogner til Ukraina

Storbritannias statsminister Rishi Sunak bekrefter at landet skal sende stridsvogner av typen Challenger 2 til Ukraina, skriver BBC. I en telefonsamtale med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj lørdag bekreftet Sunak at landet også sender mer militært utstyr og artilleri. Ifølge BBC skal det dreie seg om rundt 12 stridsvogner.

Fler nyheter fra VG

VG - 3 timer siden

Skjebnedag for Boris: Dette risikerer han

Boris Johnsen skal grilles om Partygate-skandalen. Hvis han ikke blir trodd, kan konsekvensene blir enorme, ifølge britisk ekspert..

VG - 12 timer siden

Mener Japan-besøk var beskjed til Kina

Japans statsminister ble historisk da han besøkte Ukraina samtidig som Xi Jinping smilte med Putin i Moskva. .

VG - 16 timer siden

USA: Våpenhvile vil fryse frontlinjene og gi Russland tid

Vladimir Putin og Xi Jinping har ikke sagt noe som får oss til å tro at krigen i Ukraina tar slutt med det første, sier en talsmann for Det hvite hus..

VG - Igår: 05:35

Paludan får ikke slippe inn i Storbritannia for å brenne Koranen

Britiske myndigheter nekter dansksvenske Rasmus Paludan innreise fordi han hadde planer om å dra til Wakefield for å brenne et eksemplar av Koranen onsdag..

VG - Igår: 22:50

Biden avgraderer etterretningsrapporter om koronavirusets opphav

USAs president Joe Biden har signert loven som krever offentliggjøring av etterretningsrapporter om opprinnelsen til koronaviruset..

VG - Igår: 21:07

– Bekymret for at Kina gjentar forslaget om våpenhvile

I Kinas fredsplan for krigen i Ukraina foreslår de våpenhvile mellom partene. USA frykter det vil medføre at russiske styrker blir værende i Ukraina..

VG - 18 mar 23 kl. 00:49

Tove-drapet: Overvåkningsvideo gir nye svar

Bilder fra en overvåkningsvideo tatt på en nattklubb gir nye svar på hva som skjedde i timene før drapet på svenske Tove (21)..

VG - 17 mar 23 kl. 23:31

Mann dømt for voldtekt og tyveri i Sverige: Skal ha bodd i kjelleren

En 39 år gammel mann er dømt for å ha voldtatt og stjålet gjenstander fra kvinnelige beboere i en studentblokk i Stockholm..

VG - 17 mar 23 kl. 20:09

Spekulasjoner om ny mobilisering: – De har fått innkalling

Over hele Russland mottar menn innkalling til militær trening. Samtidig sier forsvarsdepartementet at de vil hente inn 400.000 nye kontraktssoldater..

VG - 16 mar 23 kl. 20:47

Mener denne båten ble brukt til å sabotere Nord Stream

På en forlatt militærbase utenfor den tyske byen Rostock, står en seilbåt som skal ha blitt brukt i sabotasjen av Nord Stream-ledningene i fjor høst..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com