NRK > Nyheter

Wednesday, 06 December, 09:24

NRK - 23 maj 23 kl. 15:18

Stortinget enige om forbud mot markedsføring av usunn mat og drikke rettet mot alle under 18 år

Det er flertall på Stortinget om et forbud mot markedsføring av usunn mat og drikke rettet mot barn og unge under 18 år. I helse- og sosialkomiteens innstilling til ny folkehelsemelding er det et flertall bestående av Ap, Sp, SV og Rødt som stiller seg bak forslaget om denne aldersgrensen. Innstillingen ble lagt fram tirsdag, bekrefter Frp overfor NTB. Frps helsepolitiske talsperson Bård Hoksrud er ikke fornøyd: – Det er åpenbart ingen begrensninger for forbuds- og formynderpolitikken til de rødgrønne partiene så lenge det er i «det godes tjeneste». Frp vil legge til rette for at det skal være enkelt for ungdom å ta sunne og opplyste valg, men det må være grenser for hvor inngripende politikken skal være for folk og næringsliv, sier Hoksrud i en kommentar til NTB..
Les mer på NRK


Les mer om:
Stortinget, Ap, Rødt, Frp, NTB, Bård Hoksrud, Hoksrud

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Stortinget, enigeom , forbudmot , markedsføringav , usunn, mat, og drikke rettet mot alle under 18 år
NRK - 31 mar 23 kl. 15:58

Regjeringen vil stramme inn regelverket for markedsføring mot barn

I forrige uke felte Matbransjens Faglige Utvalg (MFU) godteributikk-kjeden Fast Candy for brudd på aktsomhetsregelen, som gjelder for markedsføring mot barn og ungdommer. I etterkant etterlyste MFU bedre regelverk og regulering fra myndighetene. Lise Marie Klungland (Sp) i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget sier de vil jobbe for å få på plass sterke offentlige organer som kan være med å regulere blant annet markedsføring mot barn og unge.

NRK - 14 apr 23 kl. 09:20

Forbrukertilsynet: «Oskars trippel sjoko» markedsføres ulovlig mot barn

Forbrukertilsynet har den siste tiden mottatt henvendelser om markedsføringen av produktet «Oskars trippel sjoko», skriver de i en pressemelding fredag. – Vi mener at produktet blir ulovlig markedsført mot barn fordi markedsføringen inneholder direkte kjøpsoppfordringer. Dette er forbudt, skriver tilsynet.

Klartale - 11 apr 23 kl. 11:00

Stoler du på at produkter er miljøvennlige?

Mange nordmenn er skeptiske til hvor miljøvennlige produkter er. De stoler ikke på informasjonen fra produsentene.Det viser en ny undersøkelse.

Klartale - 02 okt 23 kl. 06:00

Stortinget åpner

Mandag trer Stortinget sammen. Det skjer første hverdag i oktober. Den offisielle åpningen er på tirsdag.

NRK - 30 jan 23 kl. 15:28

Forbud mot homoterapi legges fram for Stortinget i april

Det endelige lovforslaget mot homoterapi legges fram for Stortinget i april. Det skriver Dagen og viser til oversikten over regjeringens planlagte saker til Stortinget. Lovforslaget ble lagt fram i juni.

NRK - 29 aug 23 kl. 01:42

Over 200 bønder har forbud mot dyrehold

Mattilsynet har registrert nærmere 350 personer som har helt eller delvis forbud mot dyrehold. Over 200 av disse er bønder. Det viser en oversikt over aktive forbud fra Mattilsynet, som Nationen har fått innsyn i.

Klartale - 27 apr 23 kl. 12:37

Sier at politikere på Stortinget fikk for mye penger

Riksrevisjonen holder kontroll med Stortinget. Nå har de undersøkt flere hundre politikere. Og Riksrevisjonen er lite fornøyd.

Klartale - 06 okt 23 kl. 16:30

Dronningen fikk ny stol på Stortinget

På Stortinget har de noen spesielle stoler. Disse kalles for tronstoler. De brukes kun én gang i året.

NRK - 25 okt 23 kl. 13:34

Meta saksøker Datatilsynet for andre gang

Meta mener at Datatilsynets forbud mot adferdsbasert markedsføring på Facebook og Instagram er ugyldig. Derfor har selskapet igjen saksøkt Datatilsynet. I juli slo vi fast at Metas overvåking av Facebook- og Instagram-brukere for adferdsbasert markedsføring er ulovlig, og derfor nedla vi et tidsavgrenset forbud mot praksisen i Norge.

NRK - 07 maj 23 kl. 21:52

40 klinikker som tilbyr kosmetisk behandling, bryter loven

Helsetilsynet, Legemiddelverket og Forbrukertilsynet har gjennom en felles tilsynsaksjon avdekket et stort omfang av ulovlig markedsføring fra klinikker som tilbyr kosmetiske inngrep. 40 klinikker har mottatt brev fra en eller flere av tilsynsmyndighetene om å rette opp i den ulovlige reklamen, skriver de i en pressemelding. I tilsynsaksjonen «Aksjon Injeksjon», ble det avdekket store mengder ulovlig reklame for kosmetiske inngrep på klinikkenes nettsider eller i sosiale medier.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Helsedirektoratet: Norsk kosthold i feil retning

Matvareforbruket i fjor viser at Norge ikke når målene for forbedret kosthold. Prislappen ser ut til å veie tyngst i butikken, noe som bekymrer Helsedirektoratet. Forbruket av fisk, grønnsaker, frukt og bær har ikke økt de senere årene.

NRK - 1 time siden

Farevarsel for snø i Lofoten

Det er sendt ut et gult farevarsel for snømengder i Lofoten fra Meteorologisk institutt. Faren øker ifølge Varsom.no fra onsdag klokken 16, og faren er minkende igjen torsdag klokken 17.

NRK - 1 time siden

Veien er ryddet etter kjedekollisjon på E39

Rett før klokken 08.40, opplyste politiet at veien er ryddet og at traifkken går som vanlig. Klokka 07.

NRK - 45 minutter siden

Formuehopp for Sindre Finnes

Fra 2021 til 2022 økte formuen til Sindre Finnes fra 2,3 millioner kroner til 3,6 millioner kroner. Ektemannen til Høyre-leder Erna Solberg tjente 2,3 millioner kroner i 2022, noe som er 800 000 over inntekten hans året før, skriver Dagbladets Børsen. Solberg selv hadde på sin side en formue på 4,6 millioner kroner i 2022, nær uendret fra året før.

NRK - 45 minutter siden

Vil fjerne momsen på bruktkjøp

Forbrukerrådet ber regjeringen fjerne momsen på bruktkjøp og påpeker at to av tre nordmenn allerede handler brukt for å spare penger. Det skriver Forbrukerrådet i en pressemelding. Målet er å få enda flere til å legge julegavehandelen til bruktmarkedet.

NRK - 1 time siden

Kredinor-sjefen går på dagen

Kredinor har bedt toppsjef Klaus-Anders Nysteen om å trekke seg fra sin stilling, noe han har akseptert. Det kommer fram i en børsmelding onsdag morgen. Kredinor er et av landets største inkassoselskap..

NRK - 1 time siden

Norwegian fløy 1,3 millioner passasjerer i november

Flyselskapet Norwegian fløy 1,3 millioner passasjerer i november, som er ned 2 prosent fra samme måned i fjor. – Jeg er godt fornøyd med trafikktallene i november, som sesongmessig er blant årets svakeste måneder. Vi har tilpasset kapasiteten betydelig for å møte variasjoner i etterspørselen om vinteren, sier konsernsjef Geir Karlsen i en pressemelding..

NRK - 1 time siden

Kjedekollisjon på E39

Det har vært en kjedekollisjon i nordgående felt på E39 ved Forusbeen i Stavanger. Politiet fikk melding om kollisjonen 07.37 i dag tidlig.

NRK - 1 time siden

Forsvarets luftvern blir ytterligere forsinket

Det nye kampluftvernet med til Forsvaret blir trolig ikke fullt operativt før i 2028. Det nærmer seg sju år siden comebacket for kampluftvern i Norge ble annonsert, men det vil fortsatt trolig gå fem år før Hæren kan forvente å være fullt operative med våpensystemet, skriver Teknisk Ukeblad. Nyheten kommer fram i nysalderinga av forsvarsbudsjettet for 2023.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com