NRK > Nyheter

Wednesday, 27 September, 17:32

NRK - 21 dec 22 kl. 16:51

Stort gassfelt oppdaget ved Kypros

Et nytt, stort felt med naturgass er oppdaget under prøveboring utenfor Kypros, på et felt der det tidligere er funnet gass, opplyser regjeringen i Nikosia. Det er det fransk-italienske konsortiet Eni-Total som har gjort funnet. Feltet er anslått å inneholde 85 milliarder kubikkmeter gass. Funnstedet ligger rundt 160 kilometer sørvest for Kypros. Så sent som i august i år gjorde Eni et funn i samme region, der størrelsen er anslått til 70 milliarder kubikkmeter.
Les mer på NRK


Les mer om:
Kypros, Nikosia, Eni-Total, Eni, Europa, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Stort, gassfelt, oppdaget, ved, Kypros
E24 - 21 dec 22 kl. 17:27

Stort gassfelt oppdaget ved Kypros

Et nytt, stort felt med naturgass er oppdaget under prøveboring utenfor Kypros, på et felt der det tidligere er funnet gass, opplyser regjeringen i Nikosia..

NRK - 06 sep 23 kl. 18:20

Nytt klimasøksmål mot staten behandles i retten i november

I november må staten møte i retten i et nytt klimasøksmål. Greenpeace og Natur og Ungdom mener staten har brutt reglene for planlegging av olje- og gassfelt. Ifølge organisasjonene har staten brutt såkalte utredningskrav ved godkjenning av nye olje- og gassfelt.

NRK - 19 sep 22 kl. 18:47

Kypros og Israel lover å bli raskt enige om gassfelt

Myndighetene i Israel og på Kypros lover å raskt avslutte en strid om et gassfelt som har pågått i over ti år. I en uttalelse viser den israelske energiministeren Karine Elharrar til den globale energikrisen og det økende behovet for naturgass i Europa. – Jeg mener det er i vår interesse at begge parter hurtig framskynder en rask, transparent og rettferdig avtale, sier hun.

NRK - 06 okt 22 kl. 22:35

Støre åpner for nye gassfelt

Under partilederdebatten på NRK i kveld, sa statsminister Jonas Gahr Støre at han er villig til å åpne nye gassfelt på norsk sokkel i fremtiden, for å kunne levere strøm til Europa under overgangen til grønn energi. – Hvis vi finner gass og renser den for CO₂, er det en stabil kraftressurs for å kunne bygge vind og sol, sier Støre..

E24 - 13 okt 22 kl. 20:16

Produksjonsfeil på Oseberg gassfelt

Oseberg gassfelt bremser produksjonen fram til tidligst fredag på grunn av en «uplanlagt kompressor-utfall».

NRK - 21 dec 22 kl. 11:29

Putin markerer åpning av gassfelt - mer gass til Kina

Russlands president Vladimir Putin skal onsdag markere åpningen av gassfeltet Kovykta via en videkonferanse, melder Kreml, ifølge Reuters. Gassen fra Kovykta skal gå inn i rørledningen Power of Siberia, og styrke leveransen til Kina. Gazprom-sjef Alexei Miller har beskrevet Kovykta som «en nøkkelressursbase for utvikling av gassforsyning til de østlige regionene i Russland og for eksport til Kina».

Klartale - 10 aug 22 kl. 12:00

Disse gutta redder folk fra kulde og dyr strøm

– Det gjorde vondt å si nei til folk, sier Per Christian Orby. Han er sjef for veden hos Lier Asvo i Viken.– Smertefullt, sier kollega Linda Bogar Kleven.

Klartale - 11 apr 23 kl. 15:30

Oppdaget galakser som aldri før er sett

James Webb-teleskopet tar bilder av verdensrommet. I fjor sommer fikk vi se de første bildene. Nå har teleskopet oppdaget noe nytt.

NRK - 30 mar 23 kl. 00:42

Astronomer oppdaget ultramassivt sort hull

Ny teknikk har ført til at astronomer har gjort funn av et ultramassivt sort hull i universet som antas å være et av de største som noen gang har blitt oppdaget, skriver CNN. Et sort hull er et sted i rommet hvor gravitasjonen (tyngdekraften), er så stor at selv ikke lyset slipper ut. Forskerteamet, som har brukt en teknikk kjent som gravitasjonslinser, kaller oppdagelsen «ekstremt spennende».

Klartale - 05 sep 23 kl. 16:30

En sjelden komet nærmer seg jorda

Kometen Nishimura svever raskt gjennom verdensrommet. Farten er på 386.000 kilometer i timen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Valgstyret anbefaler omvalg i Østfold

Fylkesvalgstyret i Viken har i dag anbefalt at det bør gjennomføres omvalg i Østfold etter en valgtabbe. Stemmesedlene til Industri- og næringspartiet (INP) manglet i et valglokale i Moss i syv timer på valgdagen. Etter stemmene i fylket var talt opp, manglet INP kun syv stemmer for å sikre seg et ekstra mandat i fylkestinget i Østfold ved årets valg.

NRK - 15 minutter siden

Solberg ukjent med SMKs oversikt 

Tirsdag ble det kjent at Erna Solberg kunne slått opp i Aksjonærregisteret flere selskaper som ektemannen investerte i, men som Statsministerens kontor ikke hadde fått beskjed om. NRK har spurt Solberg hvorfor hun ikke fanget opp disse aksjene ved å slå opp i Aksjonærregisteret. Hun svarer skriftlig: – Sindre Finnes har opplyst at han orienterte Statsministerens kontor om hvilke aksjer han eide før tiltredelse og hvilke han valgte å beholde etter at han solgte seg ned etterkant av sitt møte med embetsverket.

NRK - 30 minutter siden

EU og USA med toppmøte i Washington i slutten av oktober

USAs president Joe Biden tar imot EU-sjefene Charles Michel og Ursula von der Leyen til toppmøte i Washington 20. oktober, sier en amerikansk tjenestemann. Det siste toppmøtet mellom EU og USA var i Brussel i juni 2021, selv om Biden var gjest under Det europeiske råds møte i mars i fjor.

NRK - 1 time siden

Mann siktet for drap i Porsgrunn i fjor er varetektsfengslet i fire uker

Mannen som denne uken ble pågrepet og siktet for drap etter at en kvinne døde av brannskader i Porsgrunn i fjor, er varetektsfengslet i fire uker. Mannen i 30-årene undergis brev- og besøksforbud og medieforbud i hele fengslingsperioden, samt fullstendig isolasjon de to første ukene. (NTB).

NRK - 1 time siden

Politiet i Agder: Varsler pressekonferanse i ettermiddag

I forbindelse med de mistenkelige dødsfallene i Vågsbygd i Kristiansand, holder Agder politidistrikt pressekonferanse klokka 18.00..

NRK - 45 minutter siden

Mann utsett for vald under skeiv konferanse på Island

Den skeive organisasjonen Samtökin`78 arrangerte denne veka ein nordisk konferanse for skeive rettar i Reykjavík. Mellom anna deltok alle dei nordiske likestillingsministrane på konferansen. I går kveld blei det meldt om ei valdshending i sentrum av Reykjavík.

NRK - 2 timer siden

Sjekket ikke for kvikkleire før utbygging

Jordgrunnen der det store kvikkleirskredet på E6 i Sverige gikk natt til lørdag, ble aldri undersøkt for kvikkleire før veiutbyggingen ble satt i gang. Det viser dokumenter som den svenske avisen Dagens Nyheter har sett. Ifølge Statens geotekniska institut er det viktig å undersøke om det finner kvikkleire i områder der forutsetningene for det er til stede, før utbygginger settes i gang.

NRK - 2 timer siden

AP: Soldaten Travis King skal være i amerikanske hender

To amerikanske myndighetskilder opplyser til nyhetsbyrået AP at soldaten Travis King, som krysset grensen til Nord-Korea i juli, nå er i amerikansk varetekt. King skal ha blitt overlevert til amerikanske myndigheter i Kina. Tidligere onsdag meldte det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA at King skulle utvises fra landet.

NRK - 2 timer siden

To personer funnet døde i Kristiansand

- To personer er bekreftet døde og saken behandles som mistenkelige dødsfall. Politiet har startet etterforskning, sier politiinspektør Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt i en pressemelding. Det er ambulanse og flere patruljer på stedet, i tillegg til politiets kriminalteknikere.

NRK - 2 timer siden

Irland med rekordstort kokainbeslag

En aksjon rettet mot et Panama-registert lasteskip førte til at irske myndigheter har gjort sitt største kokainbeslag noensinne. Beslaget var på 2253 kilo kokain med en anslått verdi på 157 millioner euro, omtrent 1,7 milliarder kroner. Irske soldater gikk ombord på skipet ved å fire seg ned fra helikopter etter at det nektet å følge instrukser fra myndighetene, ifølge irsk politi.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com