NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 17:55

NRK - 21 dec 22 kl. 16:51

Stort gassfelt oppdaget ved Kypros

Et nytt, stort felt med naturgass er oppdaget under prøveboring utenfor Kypros, på et felt der det tidligere er funnet gass, opplyser regjeringen i Nikosia. Det er det fransk-italienske konsortiet Eni-Total som har gjort funnet. Feltet er anslått å inneholde 85 milliarder kubikkmeter gass. Funnstedet ligger rundt 160 kilometer sørvest for Kypros. Så sent som i august i år gjorde Eni et funn i samme region, der størrelsen er anslått til 70 milliarder kubikkmeter.
Les mer på NRK


Les mer om:
Kypros, Nikosia, Eni-Total, Eni, Europa, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Stort, gassfelt, oppdaget, ved, Kypros
E24 - 21 dec 22 kl. 17:27

Stort gassfelt oppdaget ved Kypros

Et nytt, stort felt med naturgass er oppdaget under prøveboring utenfor Kypros, på et felt der det tidligere er funnet gass, opplyser regjeringen i Nikosia..

NRK - 06 sep 23 kl. 18:20

Nytt klimasøksmål mot staten behandles i retten i november

I november må staten møte i retten i et nytt klimasøksmål. Greenpeace og Natur og Ungdom mener staten har brutt reglene for planlegging av olje- og gassfelt. Ifølge organisasjonene har staten brutt såkalte utredningskrav ved godkjenning av nye olje- og gassfelt.

NRK - 19 sep 22 kl. 18:47

Kypros og Israel lover å bli raskt enige om gassfelt

Myndighetene i Israel og på Kypros lover å raskt avslutte en strid om et gassfelt som har pågått i over ti år. I en uttalelse viser den israelske energiministeren Karine Elharrar til den globale energikrisen og det økende behovet for naturgass i Europa. – Jeg mener det er i vår interesse at begge parter hurtig framskynder en rask, transparent og rettferdig avtale, sier hun.

NRK - 06 okt 22 kl. 22:35

Støre åpner for nye gassfelt

Under partilederdebatten på NRK i kveld, sa statsminister Jonas Gahr Støre at han er villig til å åpne nye gassfelt på norsk sokkel i fremtiden, for å kunne levere strøm til Europa under overgangen til grønn energi. – Hvis vi finner gass og renser den for CO₂, er det en stabil kraftressurs for å kunne bygge vind og sol, sier Støre..

E24 - 13 okt 22 kl. 20:16

Produksjonsfeil på Oseberg gassfelt

Oseberg gassfelt bremser produksjonen fram til tidligst fredag på grunn av en «uplanlagt kompressor-utfall».

NRK - 21 dec 22 kl. 11:29

Putin markerer åpning av gassfelt - mer gass til Kina

Russlands president Vladimir Putin skal onsdag markere åpningen av gassfeltet Kovykta via en videkonferanse, melder Kreml, ifølge Reuters. Gassen fra Kovykta skal gå inn i rørledningen Power of Siberia, og styrke leveransen til Kina. Gazprom-sjef Alexei Miller har beskrevet Kovykta som «en nøkkelressursbase for utvikling av gassforsyning til de østlige regionene i Russland og for eksport til Kina».

Klartale - 10 aug 22 kl. 12:00

Disse gutta redder folk fra kulde og dyr strøm

– Det gjorde vondt å si nei til folk, sier Per Christian Orby. Han er sjef for veden hos Lier Asvo i Viken.– Smertefullt, sier kollega Linda Bogar Kleven.

Klartale - 11 apr 23 kl. 15:30

Oppdaget galakser som aldri før er sett

James Webb-teleskopet tar bilder av verdensrommet. I fjor sommer fikk vi se de første bildene. Nå har teleskopet oppdaget noe nytt.

NRK - 30 mar 23 kl. 00:42

Astronomer oppdaget ultramassivt sort hull

Ny teknikk har ført til at astronomer har gjort funn av et ultramassivt sort hull i universet som antas å være et av de største som noen gang har blitt oppdaget, skriver CNN. Et sort hull er et sted i rommet hvor gravitasjonen (tyngdekraften), er så stor at selv ikke lyset slipper ut. Forskerteamet, som har brukt en teknikk kjent som gravitasjonslinser, kaller oppdagelsen «ekstremt spennende».

Klartale - 05 sep 23 kl. 16:30

En sjelden komet nærmer seg jorda

Kometen Nishimura svever raskt gjennom verdensrommet. Farten er på 386.000 kilometer i timen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Domstol i USA: Trump ikkje immun mot sivile søksmål etter kongresstorminga

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 45 minutter siden

Politikar kasta ut av kongressen

Republikanaren George Santos vert utvist av kongressen i dag, melder Reuters. 311 stemte for at han skulle ut, kor 115 av desse var republikanarar, ifølgje TV-kanalen CNN. Santos skal ha loge seg til kongressen og er tiltalt for å ha brukt stolne valkampmiddel til personleg bruk..

NRK - 1 time siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 1 time siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 1 time siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 1 time siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 1 time siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 1 time siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

NRK - 1 time siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com